araba hoparlör cızırtı yapıyor / hoparlörlerden gelen cızırtı | Otomobil Tutkunlarının Adresi - Golftutkusu

Araba Hoparlör Cızırtı Yapıyor

araba hoparlör cızırtı yapıyor

Hoparlörlerimin &#x;stenmeyen Gürültü Ç&#x;karmas&#x;yla &#x;lgili Sorunlar&#x; Nas&#x;l Giderebilirim?

Çoğu hoparlör sistemi, hoparlörün içinde bulunan bir ses yükselticiye sahiptir. Böyle bir hoparlörün düzgün çalışması için yükseltilmez bir ses kaynağı gerekir. Ses kartına bağlı olarak, bir çıkış hattı jakı veya hem hoparlör çıkışı hem de çıkış hattı konnektörü var. İki çıkış arasındaki fark, ses kartının hoparlör çıkış konnektörünü yükselten bir ses kartıdır. VcR'nin arka tarafında yer alan ses çıkışı gibi çıkış hattında bunu dinlemesi için bir amplifikatör gerekir.

Hoparlörleriniz hoparlör çıkış jakına takılıysa ve ses düzeyiniz çok yüksekse veya bozuksa Windows ses düzeyini kontrol edin. Hoparlörlerin aşırı ısınmasını önlemek için hoparlörleri çıkış hattı jakına bağlayın.

Hoparlörlerde veya ses kartında dahili bir arıza olabilir. Bu tür bir sorunu yalıtmak için en iyi yöntem farklı bir ses kaynağı kullanmakdır. Hoparlörleri başka bir aygıta bağlayın ve kontrol edin. Bu, hoparlörlerin test sınanmasına yardımcı olur. Akıllı telefon, tablet, müzik çalar, TV vb. kullanılabilir.

NOT: Kulaklık jakı kullanıyorsanız bu aygıt üzerindeki ses düzeyini düşük tutarak emin olun. Yüksek ses seviyesi, hoparlörleri aşırı artırır ve gürültüye neden olur.

Bazı nadir durumlarda hoparlörlerin harici bir kaynaktan parazit almaya çalıştığı bilinmektedir. Bunu yalıtmak zordur. Ev veya ofis bilgisayarınızdaki her elektrikli aygıt bir miktar radyo frekansı (RF) veya elektromanyetik parazit (EMI) sinyali verir. Bu tür gürültülere neden olan en yaygın aygıtlardan bazıları şunlardır:

  • Monitörler
  • Floresan lambalar
  • Kesintisiz güç kaynağı (UPS)
  • Güç adaptörleri
  • Bilgisayarın kendisi
  • Fanlar

Hoparlörlerinizi test etmeden önce mümkün olduğunca bu aygıtları kapatın. Ayrıca hoparlörleriniz bir uzatma kablosuna veya UPS'ye takılıysa bunun yerine hoparlörleri doğrudan duvar prizine takmayı deneyin.

Gürültüye hoparlörlerin neden olduğundan emin değilseniz Dell bilgisayarlarda Anormal Gürültü kaynağını belirlemeye yardımcı olan bir Dell Knowledge Base makalesine bakın.

Oto Hoparlör Cızırtı Yapıyor

Araçlarda kullanılan oto hoparlörler araçlara göre çok farklı şekillerde ve özelliklerde üretilmektedir. Oto Hoparlör Cızırtı Yapıyor hakkında araştırma yaparken ilk olarak hoparlörün patlak olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca oto hoparlörün doğru bir şekilde aracınıza monte edildiğinden emin olmanız gerekiyor. Oto ses sistemlerinin satın alınması sırasında, sonradan yaşanabilecek sorunları da dikkate almak gerekir. Piyasada bulunan markalar arasından seçim yaparak taktırdığınız hoparlörler, bir süre sonra cızırtı ses vermeye başlar.


Oto hoparlörlerde bass vurulduğu andan itibaren amfiye ses yüklenir. Akünüz, bu yüklenmeyle beraber araca aynı anda enerji aktarımı yapar ve karşılık veremez. Bu durumda hoparlörden cızırtı gelir ve mutlaka değiştirilmesi gerekir. Ayrıca hoparlör sisteminizin zarar görmemesi için bir filtre kullanmanız gerekmektedir. Manyetik cihazlar hoparlörden gelen sesi sırtlayıp yüksek frekansta olsa dahi rahatlıkla dinlemenizi sağlar. Fakat bu durumun tam tersi durum olan aşırı yüklenmeye bağlı cızırtılar da ortaya çıkar.

Ayrıca araç çalıştığı anda hoparlörden ses gelmesi gibi şikâyetlere fazlasıyla rastlanmaktadır. Bu durum gerçekten de can sıkıcı bir durumdur. Daha çok benzinli araçlarda yaşanan bu durumun asıl nedeni şase eksikliğidir. Bu sorunu çözmek için aracın şasesi ile teybin şasesini birleştirmek gerekmektedir. Bu uygulamadan sonra ses kesilmiyorsa eğer, teybin şasesiyle amfi çıkışının şasesini birleştirmeniz yeterli olacaktır. Yapılacak bu işlem sayesinde ses tamamen kesilecek. Yine de ses kesilmediyse teybin aküyle bağlantı arasında bulunan RLC devresinin bağlanması gerekecektir.

Aracınızın ateşleme sisteminde kaçak sorunu bulunmuyorsa cızırtı ya da motorun sesinin gelmesi gibi problemlerle karşılaşılmaz. Araç sahipleri en çok bu konuyla ilgili sorun yaşayıp araştırma yapmaktadır. Paylaştığımız bu bilgileri kullanarak oto hoparlör cızırtı yapıyor sorununu engelleyemediyseniz, aracınızın teknik destek alması gerekecektir. Ya da aracın elektronik sisteminin kontrol edilmesi uygun olacaktır.

Oto Hoparlör Cızırtı Yapıyor Sorunu Çözümü

Oto Hoparlör Cızırtı Yapıyor Sorunu Çözümü

Amfilerin araçtaki yerleri

Amfilerin araçtaki yerleri çok önemlidir. Amfi havasız kalıyor ya da herhangi bir yerden döşemeye temas ediyor ise aşırı ısınıp ve cızırtıya neden olur. Amfinin korumalı olarak takılmasını tesisatı kuran kişiye belirtmelisiniz.

Cızırtının wooferdan mı yoksa komponentlerden mi geldiği bulunmalıdır. Amfinin sağlıklı bir şekilde hava alması sağlandıktan sonra eğer sorun devam ediyorsa kullanılan kablo setinin dikkatlice kontrol edilmesi gerekir. Son olarak cızırtılı hoparlör ve amfiden çıkan kabloların yerini değiştirerek çözüm bulabilirsiniz.

Etiketler : hoparlör cızırtısı giderme, Oto Hoparlör, Oto Hoparlör Cızırtı Yapıyor, oto ses sisteminden cızırtı gelmesi

Toyota Otomatik Şanzıman ArızalarıFord connect triger kayışı kaç km’de değişir?

funduszeue.info

  • Katkı
  • İçindekiler

    Hoparlörden gelen cızırtı nasıl düzeltilir?

    &#;Özellikler&#;e tıklayın. Üstte bulunan sekmelerden &#;geliştirmeler&#; bölümüne tıklayın. &#;Anlık mod&#; özelliğini devre dışı bırakın. Ardından &#;tüm ses efektlerini engelle&#; özelliğini aktif hale getirin.

    Hoparlörden cızırtı sesi neden gelir?

    Bu sesin her hoparlörde çıkmamasının sebebi transformatör kalitesinden kaynaklanmaktadır. Boşta çalışma akımı ve girdap akımı iyi sabitlenmemiş saclara sahip transformatörlerde bu tip seslere neden olabilirler. Çözüm transformatörü kaliteli bir eşdeğerli transformatörle değiştirmek olabilir.

    Bass neden cızırtı yapar?

    Hoparlör kalitesinden kaynaklı bir durum. Yeterli kalitede olmayan ses cihazlarında patlama, ses bozulması gibi durumlar görülebiliyor. 0 yerine € arası ses değerlerini deneyin.

    Araç hoparlör neden cızırtı yapar?

    Araba hoparlörleri, esas olarak hoparlör ve amplifikatör arasındaki kötü bağlantı nedeniyle cızırtı yapar. Hoparlörlerin çatırdamasının bir başka nedeni de mıknatısla temas edebilen hasarlı ses bobinleridir. Ayrıca, amplifikatör hoparlörlere gereğinden fazla güç verdiğinde cızırtı çıkarır.

    Telefon hoparlörü neden cızırtı yapar?

    Telefon hoparlöründen cızırtı sesi çıkıyor problemi ile sık sık karşılaşıyoruz. Cızırtının kaynağı değişebilir. Kimi zaman içeride kırılan parçalardır, kimi zaman yerinden çıkan hoparlör sürücüsüdür kimi zamansa basit bir su hasarıdır.

    Hoparlör patlaması nasıl düzelir?

    Patlayan hoparlör artık ya ses vermez ya da kısık veya cızırtılı ses verir. Cihazınızı yedekleyin, sıfırlayın ve baştan yükleyin. Problem yazılım kaynaklı değilse hoparlör değişimi gerekecektir.

    Telefonun hoparlörü bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

    Hoparlörün patladığı genelde telefonun herhangi bir uygulaman çıkardığı ses ile ya da müzik dinlerken anlaşılır. Eğer sesli çağrı dışında telefon hoparlöründe parazit ya da cızırtı gibi sesler varsa hoparlör patlamış olabilir.

    Hoparlörün bozuk olduğunu nasıl anlarız?

    Cihazın hoparlöründe ses probleminin olması halinde; oldukça cızırtılı ses gelebilmektedir veya hiç ses gelmeyebilmektedir. Zaman içerisinde cep telefonlarının kullanımı sırasında sergilenen performans düşmektedir. Hoparlör ve mikrofon gibi telefonlarda sık kullanılan parçaların da performansları azalmaktadır.

    Oto ses sistemi neden parazit yapar?

    Parazit bujilerin porselenlerinin kırılması veya çatlamasından da yapabilir dikkate alın. Parazit bujilerin porselenlerinin kırılması veya çatlamasından da yapabilir dikkate alın. en büyük etkenlerden biri artı kablosun yanyana gitmesi ve bendede aynı sorun vardı artıyı sağ tarafa aldım sorun düzeldi.

    Telefonumun hoparlörü cızırtı yapıyor ne yapmalı?

    Hoparlörden cızırtı sesi çıkıyor probleminde yazılım arızası yoksa bu durumda hoparlör değişimi gerekecektir. Kadıköy, CepMarket teknik servisimizde her marka telefona hoparlör değişimi yapıyoruz.

    Telefonumun sesi cızırtılı çıkıyor ne yapmalıyım?

    Telefon görüşmesi sırasında ses hem az geliyor ise hem de cızırtı duyuluyor ise; bu durum cihazda yüklü bulunan uygulamalardan da kaynaklanabilmektedir. Bu sebeple cihaz içerisinde ses sorunlarına neden olabilecek bir uygulamanın yüklü olup olmadığına bakılmalıdır.

    Telefon hoparlörünün patlak olduğu nasıl anlaşılır?

    Araç Hoparlör Ses Arızalarının 3 Nedeni

    Günümüzde çoğu kişi aracında uzun süre geçiriyor. Araçta geçirilen sürenin daha eğlenceli olması için yapılan aktivitelerin başında müzik dinlemek gelir. Aracınızda müzik keyfini doyasıya yaşamak için iyi bir teyp ve iyi bir hoparlör sisteminize ihtiyacınız vardır. Ancak bu ürünlere sahip olsanız dahi bazı durumlarda müzik keyfiniz bölünebilir.

    Aracınızda müzik keyfinizin bölünmesinin pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerin başında araç hoparlör ses arızaları gelmektedir. Araç hoparlör ses arızalarının pek çok farklı nedeni olabileceği gibi bazı sorunlarla daha sık karşılaşılmaktadır.

    Bu yazımızda sizler için Araç Hoparlör Arızalarının 3 Nedeninden bahsedeceğiz.

    Ana Ünite Sorunu

    Hoparlörden oluşan araç ses sistemlerinin çalışabilmesi için beyin ve kontrol sistemleri bulunmaktadır. Araç hoparlörünün beyni ise “Ana Ünite” adı verilen bir ünitedir. Ana ünite, ses ve dalgalarını ana sistemden alır ve diğer bileşenlere dağıtır. Anlaşılabileceği üzere ana ünite son derece önemlidir.

    Ana ünite çalışıyorsa, araç hoparlör ses arızasının nedeninin başka bir bileşen olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak ana ünitenin çalışıyor olması, ana ünitede bir sorun olmadığı anlamına gelmez. Araç ses sisteminizin ses arızasının başka bir sebebini aramadan önce ana üniteyi kontrol etmenizde fayda var.

    Ana ünitede sorun olup olmadığını kontrol etmek için şu işlemleri yapabilirsiniz;

    • Tümleşik sigortaların tamamını kontrol / test edin.
    • Ses, kaydırma ve solma gibi çeşitli ayarları kontrol edin.
    • Radyo ve CD çalar gibi farklı ses girişlerini kontrol edin.
    • Ana ünitenin, radyo kodu gerektiren hırsızlık önleme moduna girip girmediğini kontrol edin.

    Bu işlemleri uygulamanıza rağmen ana ünitede bir sorun bulamıyorsanız, diğer bileşenleri kontrol etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ancak yinede araç hoparlör ses arızasının nedeninin ana ünite sorunu olduğunu düşünüyorsanız, profesyonel destek alabilirsiniz.

    İlginizi çekebilir: En İyi Pioneer Hoparlör Hangisi?

    Amplifikatör Problemi

    Amplifikatör, yükselteç ya da amfi olarak da bilinmektedir. Kullanıcılar daha çok amfi adını kullanmaktadır. Amplifikatör, dinleme ve görüntüleme kalitesini ciddi bir şekilde artırmaktadır. Araç ses sistemlerinde amfiler dahili ya da harici olarak kullanılabilmektedir.

    Araç hoparlör ses arızalarının temel nedenlerinden biri amplifikatör sorunudur. Amfilerde yaşanan temel sorunlar; amfinin açılmaması, amfiden ses gelmemesi ya da amfide koruma modu ışığının yanmasıdır. Bunların dışında ise amplifikatörde herhangi bir problem olup olmadığını anlamak için sigortaları ve amfiye giren / çıkan kabloları kontrol edebilirsiniz.

    Kablo Bağlantı Sorunları

    Araç hoparlör arızalarının en büyük nedeni kablo bağlantı sorunları olarak görülmektedir. Ana ünite, amplifikatör ve hoparlörleri kontrol ettikten sonra ses arızası yaşamaya devam ediyorsanız; kablo bağlantı sorunu yaşıyor olmanız oldukça yüksek ihtimaldedir.

    Araç hoparlör kablo bağlantıları genellikle panellerin ve pervazların arkasından, koltuk ve halının altından geçmektedir. Bu yüzden bu kabloları gözle kontrol etmek uzun sürebilir ve zordur. Gözle kontrol etmek yerine araç hoparlörü ile diğer bileşenler arasındaki kabloların uçlarından sürekliliğini kontrol edebilirsiniz.

    Kontrol esnasında herhangi bir kısımda süreklilik göremiyorsanız, o kablo bir yerde kopmuş demektedir. Eğer sürekliliği tüm kablo bağlantılarında görebiliyorsanız, kısa devre sorunu yaşıyor olmanız kuvvetle muhtemeldir. Sorunlu kabloyu bulduktan sonra kablo bağlantı sorununu çözmeniz çok daha kolay olacaktır.

    Bu yazımızda sizler için Ana Ünite Sorunu, Amplifikatör Problemi ve kablo Bağlantı Sorunlarından bahsettik. Digicom olarak araç hoparlörü dahil olmak üzere oto ses ve görüntü sistemleri, kulaklıklar, mutfak ve kişisel bakım gibi pek çok farklı sektörde birbirinden kaliteli ürünlerin satışını yapıyoruz. İhtiyacınız olan ürünleri sitemiz üzerinden güvenli ve hesaplı bir şekilde alabilirsiniz. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    İlginizi çekebilir: Tweeter Hoparlör Ne İşe Yarar?

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası