fıstık dolama nasıl yapılır / Dolama | Online Sipariş Ver! | Ömer Güllü

Fıstık Dolama Nasıl Yapılır

fıstık dolama nasıl yapılır

Fıstıklı Dolama

Fıstık Dolama, ortalama tek  kat yufka kullanılarak  hazırlanır. 
Ufak dilimler halinde kesilir.
İçerisinde kullanılan hammaddeler yöresinden özenle seçilip temin edilmektedir.
Fıstık Dolama   hava şartlarına bağlı olarak 160-180  derece fırında 30dk.pişirilir.
Mevsim şarlarına bağlı 110 derece civarında kaynatılan şekerle, şerbeti eklenir.



Dilim Sayısı :

1 Kg için ortalama 22-24 adet
1 tepsi için ortalama 63  adet 

İçindekiler  (alerjen uyarısı) :
 Baklavalık özel sert buğday unu, özel buğday nişastası ,
sade yağ (tereyağı), yumurta,içme suyu ,tuz,kristal toz şeker , limon suyu ve bol Antep fıstığı


Dayanma ve muhafaza koşulları :

Serin ve kuru yerde muhafaza etmek koşulu ile  7 gündür.

Ürünlerimiz de doğal kristal toz şeker kullanıldığından hava şartlarına bağlı olarak kristallenme (şekerlenme) olabilmektedir.
Bu gibi durumlarda ve soğuk havalar da hafif ısıtarak tüketilmesi lezzetini artırmak için tavsiye edilmektedir.

Fıstıklı Dolama

Ülkemizin en sevilen ve en çok tercih edilen tatlıları kuşkusuz baklava çeşitleri ile kadayıflardır. Baklava çeşitleri fıstık ya da ceviz gibi malzemeler içerir. Antep fıstıklı baklava çeşitleri ise damaklarda bıraktığı tat ve hafızalardan kazınamayan lezzeti ile tutkunu bulunan özel ürünlerdir. Antep fıstıklı baklavaların şahı ve doruk noktası olan fıstıklı dolama da fıstığın tadına doymayanların tercihidir. Saraylara layık Antep fıstıklı dolama, en elit ve en lezzetli hediye olabildiği gibi yemek masalarını birer ziyafet sofrasına dönüştürecek bir tatlı çeşididir. Yoğun fıstık lezzetinin doruğuna varmak isteyenlerin seçimi olan fıstıklı dolamanın geleneksel tatlılarımız arasında ayrı bir yeri vardır. Tek bir ısırıkta ağıza yayılan şerbetinin ardından fıstık tadına sizleri doyuran Antep fıstıklı dolama, Pürtat’ın maharetli ustalarının elinde tam bir efsaneye dönüşüyor.

Tadını Antep Fıstığından Alan Efsanevi

Lezzet: Fıstıklı Dolama

Hamurlu ve şerbetli tatlıları sevmeyenlerin bile rahatlıkla tüketebileceği fıstıklı dolama, Gaziantep’in yüksek kalite fıstıklarından yapılır. Bir kere denediğinizde tepsi tepsi sipariş etmek isteyeceğiniz Pürtat’ın bu tatlısı, diğer baklava çeşitlerinden farklı olarak az şerbet ile hazırlandığı için son derece hafiftir. Hafifliğinin yanında tamamen fıstık içerdiği için yoğun bir doygunluk hissi veren Antep fıstıklı dolama, Pürtat’ın yenilikçi lezzetleri mor baklava ve soğuk baklava gibi şeker hastaları ile diyet yapanların da tüketebileceği efsanevi bir tatlıdır. 

Fıstıklı dolamanın yapımı ise diğer baklava türlerinden epey farklı. Klasik baklavalar ortalama olarak kırk kat yufkadan hazırlanırken Antep fıstıklı dolama fıstıkların etrafını saracak şekilde bir adet incecik baklava yufkası ile yapılır. Yufkanın üzerine bolca serpilen Antep fıstıkları ince bir oklava yardımıyla hamur tarafından hapsedilir. Oklava çekildikten sonra silindir halinde kalan tatlı, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Dizme işleminin ardından küçük dikdörtgenler halinde dilimlenen dolama, diğer baklava çeşitlerinden daha kısa sürede pişer. Bunun nedeni tek kat hamurdan hazırlanıyor olmasıdır. Yarım saat fırında pişen fıstıklı dolamalar, klasik baklava tariflerinde olduğu gibi şerbeti verilerek dinlenmeye bırakılır. Doğal, yöresinden ve taze Antep fıstıkları ile yapılan fıstıklı dolamayı dilediğiniz zaman sipariş verebilir ve vazgeçemeyeceğiniz bu özel lezzetin tadına varabilirsiniz.

Pratik ve çok lezzetli Ekonomik Antep Fıstıklı Sarma tarifimiz yayında…

ADIM 1

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır. Tencereye 2.5 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri alıp 15-20 dakika kaynatalım. 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.

 

ADIM 2

Hamuru için karıştırma kabına, yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve iyice yıkanmış ıspanak yapraklarını alalım. Blender ile hepsini birlikte püre haline getirelim.

 

ADIM 3

Ardından irmik, 1 paket Antep fıstıklı puding, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım.

 

ADIM 4

Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

 

ADIM 5

Hamur 3-4 parçaya bölüp şeritler halinde rulo yapalım. 2 parmak kalınlığında aralıklarla dilimleyelim.

 

ADIM 6

Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirelim.

 

ADIM 7

Sıcak tatlılara soğuk şerbeti gezdirelim. Üzerine bir tepsi kapatalım 2 saat dinlendikten sonra servis edelim.

Afiyet Olsun…

Antep Fıstıklı Dolama

Antep Fıstıklı Dolama Hazırlanışı

Önce şerbeti hazırlayınız. Şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatınız. Son olarak limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakınız. Baklavalık yufkayı paketinden çıkartıp tezgaha açıp her bir yufka yaprağının üzerine antep fıstığı serpiniz ve oklavaya sarıp her iki ucundan sıkıştırıp oklavadan çekip yağlanmış tepsiye diziniz. Yağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdiriniz. 180 derece fırında pişiriniz. Fırından çıkarttığınız tatlıya soğumuş şerbeti eşit miktarda dolama tatlının üzerine dökünüz.

NOT: Şerbetini yaptığınız tatlı miktarına göre ayarlayabilirsiniz. Uğur Derin Dondurucu´ nuzda yufkaları saklamadan önce yaprakların arasına birbirlerine yapışmasını önlemek için ince poşetler koyabilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu tarif bugüne kadar 7286 kişi tarafından görüntülendi.

Bu tarifi beğendiniz mi ? Facebook´da tarifi beğendiğinizi duyurun;

Fıstıklı Sarma Malzemeleri
6 adet baklavalık yufka
130 gr. tereyağı – eritilmiş – soğumuş
250 gr. toz antep fıstığı
 
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
4 – 5 damla limon suyu

Şerbet için; tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın.

2 adet baklava yufkasını üst üste yayın.

Üzerine tereyağı sürün ve toz antep fıstığı serpin.

Çok ince bir şekilde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

İstediğiniz büyüklüklerde kesin ve üzerine kalan erimiş tereyağını dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 – 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.

Dinlendirdikten sonra servis edin.

Fıstıklı Sarma

Yayın tarihi Kategoriler Ramazan Tarifleri, TatlılarEtiketler 6.sezon, antep fıstığı, arda türkmen, arda'nın mutfağı, baklavalık yufka, fıstıklı sarma, lezzetli tatlılar, limon suyu, ramazan, şerbet, tarif, tatlı, tereyağ, toz fıstık, toz şeker, yufka

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası