kişiselleştirme istanbulkart / İstanbulkart'ı “kişiselleştirme” için son gün 31 Aralık - bianet

Kişiselleştirme Istanbulkart

kişiselleştirme istanbulkart

İstanbulkart kişiselleştirme ne zaman bitiyor, nasıl yapılır? İşlemi yapmayanlar bazı haklardan faydalanamayacak! İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2022 09:12

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi, Aralık ayının sonuna ilerlediğimiz şu günlerde merak konusu oldu. Kişiselleştirme işleminin yapılmaması halinde kullanılmaya devam edecek ancak İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanılamayacak. Peki İstanbulkart kişiselleştirme ne zaman bitiyor, nasıl yapılır? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı

1/3İstanbulkart kişiselleştirme ne zaman bitiyor, nasıl yapılır İşlemi yapmayanlar bazı haklardan faydalanamayacak İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı
3/3İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL VE NEREDEN YAPILIR

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? 1 Ocak mobil İstanbulkart kişiselleştirme mobil uygulamadan yapma ekranı!

İstanbulkart’ta 1 Ocak 2023 tarihiyle yeni dönem yapılıyor. Kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar ulaşım ve alışverişlerde kullanılmaya devam edecek ancak İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak. İstanbulkart’ı kişiselleştirmek için www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulacak.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden yapılabilen ‘Kişiselleştirme’de son tarih 31 Aralık 2022. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ın avantajları 1 Ocak 2023’te başlıyor.

İstanbulkart’ı kişiselleştirmek için www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulabilecek. İstanbulkart Mobil uygulamasının ana sayfasından ‘kart ekle’ alanındaki yönlendirmeler takip edilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabilecek. Ayrıca 153 ile iletişime geçilerek de kartların kişiselleştirme işlemi yapılabilecek.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Uygulamaya giriş yapılıp ana sayfadan kart ekle alanındaki yönlendirmeler takip ediş kişiselleştirme işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl, nereden yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), milli ve dini bayramlarda ücretsiz kullanım hakkı için İstanbulkart'ın kişiselleştirilmesi gerektiğini duyurdu. İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yapılabilen kişiselleştirmede son tarih 31 Aralık 2022 olacak.

Yayınlanma:

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl, nereden yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulkart sahiplerinin artık kartlarını kendilerine özel hale getirebileceklerini duyurdu. İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart sahipleri kişiselleştirme işlemiyle birçok market ve mağazada da kullanılan kartlarının kaybolması halinde bakiyelerini koruma altına alınabilecek. Kartlarını kişiselleştirenler, ulaşım başta olmak üzere İBB’nin birçok iştiraklerinin kampanyalarından da yararlanabilecek.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASL YAPILIR?

İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yapılabilen kişiselleştirmede son tarih 31 Aralık 2022 olacak.

Kartını kişiselleştirmek isteyen vatandaşlar İstanbulkart’ın mobil uygulamasından, www.bireysel.istanbulkart.istanbul ve www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgileri doldurularak ya da 153’ü arayarak işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME İLE BAYRAMLARDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Milli ve dini bayramlarda ücretsiz kullanım hakkı için de İstanbulkart’ın kişiselleştirilmesi gerekecek.

UKOME kararı doğrultusunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibarıyla özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek.

Bu uygulamayla yılbaşından sonra turistler ve yabancı uyruklu kullanıcılar, artık milli ve dini bayramlarda ulaşımı ücretsiz kullanamayacak.

“KİŞİSELLEŞTİRİLMEYEN KARTLAR ARTIK KULLANILMAYACAK”

Açıklamada görüşlerine yer verilen BELBİM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, kişiselleşmeyen kartların artık kullanılamayacağını bildirdi.

İstanbulkart’ların her birinin kişiye özel olacağını belirten Narin, “Bu sayede kullanıcıların bakiyelerini koruma altına alacağız. Siz kredi kartınızı kaybettiğinizde ne yapıyorsunuz? Hemen bankayı arıyorsunuz ve engelliyorsunuz. Şimdi İstanbulkart’ta böyle bir olay yaşadığınızda rahatlıkla 153’ü arayarak oradaki bakiyenizi güvence altına alabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Kişiselleştirmenin sadece bakiye koruması değil, özel kampanyalardan yararlanmak için de gerekli olduğuna dikkati çeken Nihat Narin, “Kartınızı kişiselleştirirseniz, özel günlerde ulaşımı bedavaya alabilirsiniz. Plajlara, müzelere gitmek gibi birtakım kampanyalarımızdan faydalanabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

KİŞİSELLEŞTİRİLEN KARTLARA ÖZEL İNDİRİM

18 Temmuz’dan sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiği takdirde ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade edilecek. 1 Eylül’de başlayacak kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 liralık market alışverişlerinin 30 lirası iade edilecek.

Starbucks mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 lira yükleyen kullanıcılara 10 lira nakit iadesi olacak. BELTUR’da da kendisine özel İstanbulkart’ı ile ödeme yapan kullanıcıların ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u iade edilecek. AA

29 Ekim Cumhuriyet BayramıCumhuriyetİBBistanbulİstanbul Büyükşehir Belediyesiİstanbulkart

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır