recep tayyip erdoganin hastaligi nedir / Recep Tayyip Erdoğan hasta mı, hastalığı nedir? Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl?

Recep Tayyip Erdoganin Hastaligi Nedir

recep tayyip erdoganin hastaligi nedir

Recep Tayyip Erdoğan hasta mı, hastalığı nedir? Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl?

Seçime günler kala peş peşe açılışlar ve konuşmalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam canlı yayına konuk oldu. Program esnasında rahatsızlanan Erdoğan, başta sevenleri olmak üzere tüm Türkiye'yi endişelendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hastalığı ve sağlık durumu, milyonların merak konusu oldu. Peki, Erdoğan hasta mı, neyi var? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu nasıl? İşte son durum...

Erdoğan hasta mı, hastalığı nedir? Erdoğan rahatsızlandı
25 Nisan Salı akşamı Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Erdoğan'a sorularını yöneltirken bir anda ayağa kalktı ve yayın kesilmeden ''eyvah eyvah sesleri'' duyuldu

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Erdoğan'a sorularını yöneltirken bir anda ayağa kalktı ve yayın kesilmeden ''eyvah eyvah sesleri'' duyuldu

Reji aniden reklama girip yayını kesince programı izleyen pek çok kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir şey olup olmadığını merak etmeye başladı.

Reji aniden reklama girip yayını kesince programı izleyen pek çok kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir şey olup olmadığını merak etmeye başladı.

Ardından yayına kaldığı yerden devam eden Erdoğan, yoğun çalışmalarının ardından üşüttüğünü belirterek gazetecilerin sorularına yanıt verdi. .

İşte Erdoğan'ın program dönüşü yaptığı açıklamalar:

Dün ve bugün yoğun kampanya çalışmaları sebebiyle, ciddi manada üşütmüşüm.


Bir ara programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye düşündüm, sonra dedim ki söz verdik gideceğiz.

Sizlerden ve milletimden helallik diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hastalığı Ne?

Reklamların ardından Erdoğan 'Dün, bugün yoğun çalışma vardı. Bu nedenle midemi üşütmüşüm. Bir ara programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye de düşündüm. Ama söz verdik. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum'' diyerek açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın rahatsızlığını açıkladı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaptı.
Koca'nın açıklamalarından satır başları söyle:

*Cumhurbaşkanımızla görüştüm sizlere selamı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık durumunu takip ettiğinizi biliyorum. Bu sabah kendileriyle birlikteydim.

*Geçirmiş olduğu gastrointestinal enfeksiyonunun etkisi azalmış durumda. Sağlık durumu gayet iyi. Programlarına devam edecektir. Kendisine duacı olanlara teşekkürlerini iletti.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Erdoğan

Gündem

Bakan Fahrettin Koca, Erdoğan'ın rahatsızlığının "Gastrointestinal enfeksiyon" olduğunu açıkladı! İşte hastalık hakkındaki detaylar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da hizmete sunulan 83 Sağlık tesisinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin de konuşan Bakan Koca, "Bu sabah kendileriyle birlikteydim. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu Gastroenterit enfeksiyonunun etkisi azalmış durumda. Kendisi programlarına devam edecektir. Kendisine duası olan, selam gönderen tüm hemşehrilerimize teşekkürlerini iletti" ifadelerini kullandı.

"GASTROENTERİT ENFEKSİYONU" BÜYÜK MERAK KONUSU OLDU

Bakan Koca'nın açıkladığı "Gastroenterit enfeksiyonu (Bağırsak enfeksiyonu)" büyük merak konusu olurken, kullanıcılar rahatsızlığın tam olarak ne olduğunu anlayabilmek için internete akın etti. Peki Gastroenterit enfeksiyonu yani bağırsak enfeksiyonu nedir? Belirtileri nelerdir? İşte merak edilen sorunun yanıtı.

GASTROENTERİT (BAĞIRSAK ENFEKSİYONU) NEDİR?

Bağırsak enfeksiyonu (gastroenterit), bakteri veya virüs gibi mikrobiyolojik ajanların veya parazitlerin neden olabildiği bir hastalık türüdür. Besin zehirlenmeleri de bağırsak enfeksiyonu oluşumuna yol açabilir. Bağırsak enfeksiyonu bulunan bireylerde bağırsak florasının değişimine bağlı olarak sindirim faaliyetleri olumsuz etkilenir ve ishal sorunu ortaya çıkar. Sulu dışkılamaya bağlı olarak hastalar sürekli olarak tuvalete çıkma ihtiyacı hisseder. Oldukça rahatsızlık verici bir hastalık olan gastroenterit aynı zamanda sıvı kaybına da neden olduğundan yorgunluk ve halsizlik gibi olumsuzluklara yol açar. Hastalığa yakalanan bireylerin birçoğu tarafından merak edilen konulardan bir tanesi de bağırsak enfeksiyonu ne kadar sürer, ne zaman iyileşir gibi soruların yanıtlarıdır. Bağırsak enfeksiyonuna bağlı olarak oluşan ishal ve diğer sorunlar genellikle bir hafta içerisinde kendiliğinden iyileşir. Bulaşıcı bir hastalık olduğundan bu hastalık olduğundan özellikle okul tuvaletleri gibi hijyenin ev ortamına göre yetersiz olduğu yerlerde bulaşma ihtimali oldukça yüksektir. Enfeksiyona yakalanan bireyler, hastalığın iyileşme süresinin uzamasına bağlı ortaya çıkabilecek olan ciddi komplikasyonların önlemek adına derhal bir sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli testleri yaptırmalı ve tedavi süreçlerine başlamalıdır.

GASTROENTERİT (BAĞIRSAK ENFEKSİYONU) ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Bağırsak enfeksiyonu, birden fazla nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Hastalığa yol açan etkene göre tedavi planı da farklılık göstereceğinden ishal şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvuran hastalarda öncelikle hastalığın enfeksiyon kaynaklı olup olmadığı belirlenmeli, enfeksiyon kaynaklı ise hangi mikroorganizmaya bağlı olarak oluştuğu araştırılmalıdır. Gastroenterit, bağırsakta enfeksiyona neden olan etkene göre 3 farklı grup altında incelenir:

Bakteriyel Gastroenterit: Genellikle E. Coli, Salmonella ve Compylobacter gibi bakteri türlerine bağlı olarak ortaya çıkan bağırsak enfeksiyonu türüdür. Besin zehirlenmelerine bağlı olarak ortaya çıkan ishal olguları da bakteriyel gastroenterit türündedir.

Viral Gastroenterit: Rotavirüs, Adenovirüs ve Norovirüs gibi virüslerin neden olduğu bağırsak enfeksiyonudur. Çocuklarda görülen ishal olgularının büyük bir çoğunluğu viral gastroenterittir.

Paraziter Gastroenterit: Tenya ve bağırsak solucanları gibi parazitlerin bağırsağa yerleşmesinden kaynaklı olarak ortaya çıkan bağırsak enfeksiyonlarıdır.

GASTROENTERİT (BAĞIRSAK ENFEKSİYONU) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bağırsak enfeksiyonu, çok yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur ve semptomları tüm hastalarda hemen hemen aynıdır. En sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Ani başlayan sulu ishal
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Karın ağrısı ve karında kramplar
  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Sıvı kaybına bağlı olarak gelişen ağız ve cilt kuruluğu
  • Aşırı susama
  • Mide ağrısı
  • Tansiyon düşüklüğü
  • Bacaklarda ağrı

Yukarıdaki belirtiler ishalin tipik semptomları olmakla birlikte bunların bir haftadan daha uzun sürmesi, enfeksiyonun ciddiyetini veya farklı bir hastalığın varlığını işaret edeceğinden hastaların derhal sağlık kuruluşlarına başvurmasını gerektirir. Sık bağırsak enfeksiyonu geçiren kişilerde kilo kontrolünde bozulmalar meydana gelebilir. Obezite cerrahisine dahilir olan yutulabilir mide balonu gibi metodları araştırma ihtiyacı hissedebilirler.

GASTROENTERİT (BAĞIRSAK ENFEKSİYONU) NEDEN OLUR?

Gastroenterit, bir tür enfeksiyon hastalığı olduğundan enfeksiyona neden olan ajanların vücuda girmesi ve bağışıklık sistemini yenmesi ile birlikte gelişir. Bulaşıcı bir hastalıktır ve bağırsak enfeksiyona neden olan bakteri veya virüsle enfekte olan kişilerden sağlıklı kişilere bulaşabilir. Hijyenik olmayan koşullarda hazırlanmış veya uygunsuz koşullarda bekletilmiş olan yiyecek ve içecekler, kirli sular, tuvalet kullanımı veya bebek bezi değiştirme gibi eylemlerden sonra ellerin yıkanmaması gibi nedenler hastalığın gelişimine yol açan nedenler arasında yer alır. Bağırsak enfeksiyonlarının çok büyük bir kısmı viral enfeksiyonlardır. Özellikle çocuklarda ve küçük bebeklerde rotavirüs, norovirüs gibi viral bağırsak enfeksiyonları tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabilirler. Bu tür enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik kullanımı da hastalığın ilerlemesi üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Antibiyotikler virüsleri etkilemediği gibi bağırsakta ishali önleyecek olan yararlı bakterilerin ölümüne neden olacağından viral gastroenteritin çok daha ciddi boyutlara ulaşmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle bağırsak enfeksiyonuna yakalanan bireyler bilinçsiz ilaç kullanımına yönelmek yerine sağlık kuruluşlarında yaptıracakları tanı testleri ile hastalığın nedenini öğrenerek buna yönelik tedavi almalıdır.

GASTROENTERİT (BAĞIRSAK ENFEKSİYONU) TEŞHİSİ NASIL KONULUR?

Gastroenterit belirtileri ile birlikte sağlık kuruluşlarına başvuran hastalarda öncelikli olarak detaylı tıbbi öykü alınmalıdır. Son 24 saatteki dışkılama sayısı ve kıvamı, hastanın kullandığı ilaçlar ve sahip olduğu kronik hastalıklar mutlaka öğrenilmelidir. Ardından hekim tarafından yapılacak fiziki muayene sırasında karında bazı bölgelere baskı yapıldığında ağrı hissedilip hissedilmediği sorulabilir, karın sesleri dinlenebilir. Hastadan dışkı örneği alınarak incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara yönlendirilir. Gaita testi olarak da adlandırılan bu test ile dışkıdaki enfeksiyon etkenleri araştırılabilir, parazit ve parazit yumurtaları var ise bunlar tespit edilebilir, dışkıda kan olup olmadığı araştırılabilir. Hekim tarafından gerekli görülmesi durumunda tanının desteklenmesi ve farklı hastalık olasılıklarının ekarte edilmesi amacıyla birtakım kan testleri ve ultrason, tomografi gibi görüntüleme teknikleri istenebilir. Yapılan tüm testlerin sonucunda bağırsak enfeksiyonuna neden olan etken tam olarak belirlenir ve buna yönelik tedavi başlatılır.

GASTROENTERİT (BAĞIRSAK ENFEKSİYONU) TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Bağırsak enfeksiyonu, çok sık görülen ve genellikle istirahat, bol sıvı alımı ve uygun gıdaların tüketimi ile en geç 1 hafta içerisinde kendiliğinden iyileşen bir hastalıktır. Bu nedenle hastalar genellikle doktora başvurma gerekliliği hissetmez. Bağırsak enfeksiyonu yaşayan hastalar dehidratasyonun önlenebilmesi için günlük 2-2,5 litre su tüketmeli, lif içeriği düşük olan ve sıvı ağırlıklı gıdalar tercih etmelidir. Yemekler az yağlı olarak hazırlanmalı, şeker tüketiminden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Probiyotik bakteriler içeren yoğurt, ayran, kefir gibi besinler enfeksiyonun giderilmesine ve ishalin önlenebilmesine yardımcı olur. Buna ek olarak haşlanmış patates ve pirinç tüketimi de bağırsaklarda su emilimini arttırdığından ishali hafifletir. Ateş söz konusu ise hekim tarafından parasetamol içerikli ilaçların kullanımı önerilebilir. Aşırı ve inatçı kusma durumunda ise sıvı kaybının önlenebilmesi açısından bulantı önleyici ilaçlar kullanılabilir. Bunlara ek olarak hasta mümkün olduğunca istirahat etmeli, çevresindeki bireylere bulaşmanın önlenebilmesi için hastanın kullandığı tuvalet hastalık süresince başkaları tarafından kullanılmamalı, sonrasında ise çok detaylı bir şekilde temizlenmelidir. İnatçı baş dönmesi, idrar çıkışının azalması veya tamamen durması, dışkıda kan görülmesi, ateşin 38 derecenin üzerinde olması, sürekli kusmaya bağlı olarak hiç sıvı tüketilememesi, semptomların birkaç gün içerisinde hafiflememesi durumlarında ise hastalığın kendiliğinden geçmesi beklenilmeden bir an önce sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Eğer sizde veya çocuğunuzda bağırsak enfeksiyonu söz konusu ise ve bağırsak enfeksiyonu neden olur, ishalin önlenmesi için neler yapılmalıdır gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmanızda yarar vardır. Özellikle birkaç gün içerisinde iyileşmeyen ishal sorunu, ciddi enfeksiyonların varlığını gösterdiğinden mutlaka ilaç tedavisi gerektirir. Bu durumda bir an önce doktor kontrolünden geçerek tedavi sürecine başlamanız, hastalığın ilerleyerek daha ciddi boyutlara ulaşmasını önleyecektir.

Son Dakika›Politika›Bakan Fahrettin Koca, Erdoğan'ın rahatsızlığının 'Gastrointestinal enfeksiyon' olduğunu açıkladı! İşte hastalık hakkındaki detaylar - Son Dakika

Can Ataklı’dan Erdoğan’ın hastalığı hakkında bomba iddia!

Can ataklı yaptığı videolu paylaşımda Ali Yeşildağ’ın elindeki veriler ile Erdoğan’ın epilepsi hastası yani halk dilinde sara hastası olduğunu ve bunun saklaması için çok çaba harcadığını ifade etti. Erdoğan’ın çocukluğundan itibaren bu rahatsızlığın var olduğunu ve belediye başkanlığı görevini yaptığı dönemde birkaç defa nöbet geçirdiği iddiasında bulunan Ataklı, “Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Erdoğan, birkaç defa nöbet geçirdi ama bu nöbetlerde etrafında az insan olduğu için bunca yıl saklamakta zorlanmadı. Erdoğan bunca yıl hastalığının gün yüzüne çıkmamasının en önemli nedeni Ali Yeşildağ gibi bu hastalığı bilen insanları en yakınında tutmasıdır” dedi.

ERDOĞAN ARABA İÇERİNSİNDE FENALAŞTI! ARABANIN CAMLARI KIRILDI

Ataklı konuşmasına Erdoğan’ın tutukluluk döneminden bahsederek “Hapishane döneminde yanında Yeşildağ’ı istemesinin esas sebebi kamuoyuna sunulan nedenlerden değil hastalığını bildiği için önlem almasından kaynaklanıyor. Bu hastalığı ilk defa 2006 yılında duyuldu, araba içerisinde fenalaştı ve şoförler o panikle anahtar olmadan kapıları kapadılar anahtarı almadan dışarı çıktıkları içinde arabandan Erdoğan’ı çıkaramadılar ve araba camları balyozla kırarak arabadan çıkarıldı. Bu olaydan sonra dedikodu olarak aslında epilepsi hastası olduğu ve bu sebeple kriz geçirdiği gece ilacını almayı unuttuğu gibi dedikodular ortada çıktı” dedi.
Ataklı Erdoğan’ın katıldığı canlı yayında rahatsızlaşmasının sebebinden bahsederek “Daha sonra ameliyat oldu bağırsaklarının bir kısmı alındı ve uzun bir süre boyunca bir sorunu yoktu ta ki Geçtiğimiz günlerde canlı yayında fenalaşana kadar. Canlı yayında fenalaştı ne olduğu tam öğrenilmedi ve kimse sorgulamadı. Bu hastalığın aslında ulusal bir güvenlik sorunu. Bu konu artık konuşulması gerekiyor. Tek bir kişinin karar almasını etkileyen bir hastalık olduğundan güvensizlik yaratması muhtemel” dedi.

ERDOĞAN’IN YANINDA KİMSE OLMAYACAĞINDAN İNGİLTERE…

Erdoğan’ın İngiltere ziyaretine neden gitmediğini açıklayan Can Ataklı, “Kraliçeyi ziyarete gidecekti ama İngiltere protokolü devlet adamlarını bir otobüs ile taşıma kararı alınca Erdoğan bundan vazgeçmiş paniklemiş onu koruyacak biri olmadığı için gitmemiş. Gene konu kamuoyuna başka şekilde aktarılmıştı. ABD başkanı kendi aracı ile gidebiliyorsa bende kendi aracımda giderim diye düşünmüş” dedi.

ERDOĞAN’IN AÇIK HAVADA NEDEN GÖZLÜK TAKTIĞINI AÇIKLADI

Erdoğan’ı açık havada sürekli gözlükle görünmesinin nedenini de açıklayan Ataklı, “Erdoğan açık havada gözlük takıyor. Bu konuda bir haberde eleştirme maksatlı Erdoğan’ın gözlük takmasını ele almıştım. Bu haberin üzerine, yakın avukatı aramış gözlük haberi ile ilgili Erdoğan’ın üzüldüğünü ve alındığını iletmiş ama daha sonra 2006’da araba olayının üstüne neden gözlük taktığını anladım. Epilepsi yüzünden takıyormuş hastalığın tetikleyicisi, parlak ışıklar parlak güneş ışıkları olduğundan dolayı gözlük takıyormuş” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hastalığı Gastroenterit nedir? Gastroenterit belirtileri nelerdir? Gastroenterit enfeksiyonlar neden olur?

Halk arasında mide üşütmesi olarak bilinen hastalık tıp dilinde viral gastroenterit olarak adlandırılmaktadır. Gastroentestinal enfeksiyonlar ishal, bulantı ve kusma gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Mide üşütmesine virüs, bakteri nadiren de parazitler neden olabilmektedir. Beslenme ile mide üşütmesi semptomlarının hafifletilmesi mümkündür. 

GASTROENTERİT NEDİR?

Gastroenterit veya mide-bağırsak iltihabı (gastroenteritis), mide bağırsak kanalı’nın iltihabı ile karakterize olan ve ishal, kusma , karın ağrısı ile krampa sebep olan bir tıbbi durumdur.

GASTROENTERİT BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Gastroenterit enfeksiyonun en yaygın belirtisi kusma ve ishaldir. Belirtilere hafif ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, kramplar ve mide spazmı da eşlik edebilir. 

GASTROENTERİT ENFEKSİYONLAR NEDEN OLUR?

Mide üşütmesi genellikle virüs veya bakteri bulaşmış yiyeceklerin, tüketilmesi ya da hasta olmuş kişilerle temas edilmesi yoluyla gelişir. Hastalığa en sık norovirüs neden olur. Bakterilerden salmonella ve E.coli mide üşütmesinin diğer nedenleri arasındadır.

Gastroenterit enfeksiyonlar etkeni içeren dışkı ile temas eden yiyecek ve içeceklerin tüketilmesiyle veya etkenle temas etmiş kirli ellerin ağıza temasıyla çok kolay bulaşabilir. Güvenli içme ve kullanma suyuna ulaşımın zor olduğu veya kişisel bakımın yetersiz olduğu yerlerde görülme olasılığı ve kişiden kişiye bulaşma riski artmaktadır. Kirli sulardan yakalanmış balık ve deniz ürünleri de akut gastroenteritler için kaynak olabilir.

GASTROENTERİTE İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR? 

Et Suyu İçeren Çorbalar 

Et suyu içeren çorbalar kaybedilen sıvı ve elektroliti sağladığı için katı gıdaya geçişte güzel bir besin kaynağı olarak önerilmektedir. Mide bulantısı olan kişilerde sıvı besinler bulantıyı tetikleyebilir. 

Muz, pirinç, kızarmış ekmek, elma 

Mide bulantısı semptomu gözüken kişilerde beslenmeye geçişi kolaylaştıracak besinler olarak önerilmektedirler.  

Kuru tahıl, tuzlu kraker 

Mide bulantısı gözlenen kişilerde bulantıyı bastırmak için önerilmektedir. Sindirimi kolay, baharatsız, nötr tatlı olması sebebiyle tüketimde kolaylık sağlamaktadır. 

Patates 

Sindirimi kolay ve potasyum içeriğinin yüksek olması sebebiyle iyi bir elektrolit kaynağıdır. Bu sebeple mide üşütmesinde tüketimi önerilmektedir. 

Nane Çayı 

Nane kokusunun bulantıyı hafiflettiği düşünülmektedir.  

Kaçınılması Gereken Besinler 

Kafeinli içecekler 

Yağ içeriği yüksek besinler 

Baharatlı besinler 

Şekerli besinler 

Şekerli içecekler 


GastroenteritgastrointestinalMide üşütmesiErdoğan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası