barakah şarkılar / Barakah The Prince - Nimekoma: şarkı sözleri ve şarkılar | Deezer

Barakah Şarkılar

barakah şarkılar

Sami Yusuf'un Barakah albümü müzikseverlerle buluştu

Sami Yusuf'un Barakah albümü müzikseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Türkçe şarkılar da seslendirdiği Barakah albümü bugün Türk müzikseverlerle buluşan Azerbaycan asıllı İngiliz şarkıcı Sami Yusuf, Alanya'da konser verecek.

Barakah albümünün Park Bosphorus'da gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan şarkıcı Yusuf, dün Fransa'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, "Terör Pakistan'da, Türkiye'de dünyanın birçok yerinde yaşanıyor maalesef. Masumların hayatına kasteden bu terör hadiselerinin sona ermesini diliyorum." dedi.

Yusuf şöyle devam etti:

"Bir önceki albümümde uyuma ve dengeye, orta yola, 'merkez'e dönüş için artan şiddet ve tüketim aşırılığına karşı bir çağrı ile cevap vermek istemiştim. Barakah albümünü ise, Avrupa'daki delilik haline yönelik bir ilaç, bir panzehir olarak hazırladık. Çünkü biz artık kim olduğumuzu ve ne düşündüğümüzü keşfediyoruz. Albümde bizlerden evvel bu orta yol üzerinden merkeze varanların müziğine tekrar ziyarette bulunmayı kendimi mecbur hissettim. Bu albüm bin yılı aşkın mukaddes bir müziğin şölenidir."

Albümde bin yılı aşkın İslam müziği geleneğini yeniden hatırlattığını ifade eden Yusuf, insanların küresel sıkıntılar nedeniyle yaşadığı kültürel hafıza kaybının önüne geçmek istediğini kaydetti.

- "Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istemiyorlar"

Yusuf, albümde Türkçe Uyan Ey Gözlerim, Ya Resullah ve Ben Yürürüm Yane Yane şarkılarını seslendirdiğini aktararak, şunları söyledi:

"Benim param, malım, mülküm var, buraya sadece albüm satmak için değil aynı zamanda önemli bir mesaj vermek için geldim. Umarım bu albüm, mirasçıları olduğumuz muhteşem geleneğin ve uygarlığın bir zikri, bir hatırlatması olarak hizmet eder ve dua ederim ki evveliyatı, ne olursa olsun tüm dinleyenler bu kutsal müzikte bir yuva, bir rahatlık ve bir huzur bulabilirler."

Türkiye'ye birçok kez geldiğini hatırlatan Yusuf, "Türkiye çok gelişen bir ülke, bazı insanlar Türkiye'nin güçlü, gelişmiş bir ülke olmasını istemiyor. Komplo teorisyeni değilim, onların kim olduklarını bilmiyorum ama bu yönde bir uğraş, böyle bir gerçek var. Fakat, Allah her şeyden, herkesten büyüktür." diye konuştu.

Yusuf, İslam'ın 7 ana kültürü olduğunu söyleyerek, şunları dile getirdi:

"İslam kültürleri arasında en büyüleyici olanı Türk kültürü. Bunu bugün burada olduğum için söylemiyorum. Türk kültürü özellikle müzik ve şiir anlamında çok geniş, olağanüstü ve büyüleyici bir kültür. Albümümde de Yunus Emre, Sultan 3. Murad'dan örnek şarkılar seslendirdim."

Yunus Emre gibi isimlerin Cambridge, Yale ve Harvard üniversitesinden profesörler tarafından derinlemesine incelendiğini vurgulayan Yusuf, şunları anlattı:

"Yaptığım şarkılar hakkında çok derine inmişler ve ben de onların yazdıklarından şarkıların hikayelerini okudum, öğrendim. Seslendirdiğim Türkçe parçaların gerçek sahipleri Allah'ı çok seven arif insanlar. Onlar Allah'ı biliyor çünkü Allah'ı sevmek için Allah'ı, yarattıklarını bilmek, haberdar olmak gerekiyor. Sufizmin insanların içinden gelen çok derin bir tarafı var. Sufizm İslam'ın kalbi ve önemli bir misyonu, onu İslam'dan çıkardığınızda çok şey eksilir."

Yusuf, Türk sanatçılardan Ahmet Özhan'ın müziklerini severek dinlediğini, özellikle seslendirdiği eski ilahileri, tekno hit olmayan müzikleri çok sevdiğini ifade etti.

- "Müziğimi İslami diye adlandırmıyorum"

Türkiye'den Mustafa Ceceli hakkında da bilgisi olduğunu paylaşan Yusuf, şunları söyledi:

"Türkiye'den adını vermek istemediğim ünlü bir CEO 2009'da beni aradı ve bana 'İslami şarkıları daha fazla söylemelisin. Senin gibi şarkı söyleyen Mustafa Ceceli diye biri var, senden bir tık ses konusunda aşağıda.' dedi ve Ceceli'den bahsedip, onu örnek verdi. Ben adamın bunu benden reklam, para kazanmak için istediğini düşündüm ve para alarak şarkı söylemek söz konusu olduğu zaman işin mukaddesatı kayboluyor bana göre, kabul etmedim."

Yusuf, albümlerini ve şarkılarını İslami müzik diye adlandırmadığının altını çizerek, "Ben bir müzisyenim, müziğimi yapıyorum. Zaten pop müzik dinleyerek büyümedim ve hiçbir zaman fanı olmadım. Daha çok geleneksel şeyler dinledim." dedi.

Albüm, bugün Türk müzikseverlerle buluştu.

Yusuf, 17 Temmuz'da Alanya'da dinleyicileriyle buluşacak

Sıradaki Haber

POP SMOKE kimdir?

Bashar Barakah Jackson veya herkesin bildiği sahne adıyla Pop Smoke, 20 Temmuz 1999’da Brooklyn, New York’ta dünyaya geldi. Bashar’ın ailesi Panamalı annesi Audrey Jackson, Jamaikalı babası Greg Jackson ve abisi Obasi Jackson’dan oluşuyordu.

Brooklyn’in Canarsie bölgesinden büyüyen Bashar, büyürken 9 kere okul değiştirmek zorunda kalmıştı. Sekizinci sınıfta okula silah getirdiği gerekçesiyle okuldan atılmış ve basketbola merak salmıştı. Basketbolda sergilediği yetenekleri sayesinde Philadelphia’daki Rocktop Academy’den burs almayı başaran Bashar, kalp hırıltısı teşhisi nedeniyle basketbolu bırakıp sokaklara geri dönmek zorunda kalmıştı.

Bashar Barakah Jackson’ın Pop Smoke’a dönüşmesinin ilk adımları kilise sayesinde olmuştu. Bashar, mahallesindeki kilisede düzenlenen ayinler sırasında Afrika davulları çalmaya başlamış ve müzikle ilk kez bu şekilde haşır neşir olmaya başlamıştı.

Sahne adı

Büyükannesinin ona seslendiği isim olan Poppa ile çocukluk arkadaşlarının arasında lakabı Smocco Guwop‘u birleştiren Bashar Barakah Jackson, artık Pop Smoke olarak müzik piyasasına atılmaya hazırdı.

Müzik kariyeri

“Müzik piyasasına atılmaya hazırdı.” dememe bakmayın zira Pop Smoke’un rap yapmaya başlaması gerçekten enteresan ve biraz da şans yardımıyla gerçekleşiyor. 15 yaşında YMCA’da basketbol oynarken tanıştığı arkadaşı Jay Gwuapo, özellikle SoundCloud’a yüklediği şarkılarla belli bir fan kitlesine ulaşıyor. Pop Smoke, bir gün Brooklyn’de Jay’in stüdyosuna gidiyor. Jay çeşitli uyuşturucuların etkisiyle uyuyakalınca yalnız kalan ve sıkılan Pop, kabine giriyor ve Sheff G’nin “Panic, Pt. 3” şarkısının 808Melo tarafından hazırlanmış altyapısını YouTube’dan açıp kayıt alıyor. Böylece Pop Smoke’un debut single’ı Mpr (Panic Part 3 Remix) ortaya çıkıyor. Çok da arayı açmadan 2. şarkısı Flexin’i yayınlayan Pop Smoke, bu sırada prodüktör Rico Beats ile tanışıyor. Rico onun kısa kariyeri için adeta anahtar oluyor çünkü Rico, Pop Smoke’u menajer Steven Victor‘a götürüyor. Steven Victor, Pop Smoke’taki kumaşı fark ediyor ve onu Universal Music’in kanatları altında işlerini yürüttüğü kendi plak şirketi Victor Victor Worldwide’a almaya karar veriyor.

23 Nisan 2019’da henüz rap yapmaya başlayalı 1 sene bile geçmeden Pop Smoke, onu büyük kitlelere taşıyacak şarkısı Welcome to the Party‘yi yayınlıyor. Şarkının altyapısında daha önce YouTube’dan free beat’ini kullandığı 808Melo yer alıyor. Şarkı günler içinde milyon dinlemeyi geçiyor ve sonradan Skepta ve Nicki Minaj düetli remix’leri ile Pop Smoke, iyiden iyiye Brooklyn Drill adı verilen sub janranın lideri olmaya doğru gidiyor. Pop Smoke, aldığı ivmenin de etkisiyle hayranları ile arayı açmamak istiyor ve Temmuz 2019’da yayınladığı debut mixtape’i olan Meet The Woo ile kendini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Temmuz’da çıkan mixtape’ten Aralık ayına kadar çeşitli single’lar yayınlayan Pop Smoke, Aralık 2019’da Travis Scott tarafından Cactus Jack Records’un albümü JACKBOYS’a davet ediliyor ve Travis Scott ile beraber GATTI şarkısını seslendiriyorlar.

Pop Smoke release anlamında gerçekten durmak nedir bilmiyor ve Ocak ayında Christopher Walking şarkısını yayınlıyor. 7 Şubat 2020’de ise ilk mixtape’i Meet The Woo’nun devam projesi niteliğinde olan Meet The Woo 2‘yi dinleyenleriyle buluşturuyor.  Projeden yalnızca 5 gün sonra Gunna, NAV, PnB Rock gibi düetlerin de yer aldığı bir deluxe versiyon çıkıyor, Pop Smoke Amerikan hip-hop piyasasında iyiden iyiye kendini kabul ettirmiş görünüyor. Yeterince üne kavuştuğunu düşünen Pop, Meet The Woo turnesini duyuruyor. Turne, Mart ayında Amerika’da başlayıp Nisan ayında İngiltere’de bitecek şekilde planlanmıştı ancak maalesef hiçbir zaman böyle bir turne yapılamadı…

Ölümü

19 Şubat 2020’de Pop Smoke, The Real Housewives dizisi oyuncularından Teddi Mellencamp ve kocası Edwin Arroyave’nin Hollywood Hills, Kaliforniya’daki evini kiralamıştı. Eve gelen 4 kişi evi soymuş ve Pop Smoke’u ellerindeki silahlarla ağır şekilde yaralamıştı. Gelen ihbar üzerine eve gelen polis, Pop Smoke’un birden fazla kurşun almış bedenini görmüş ve onu hızlıca hastaneye yetiştirmişti. Acilen ameliyata alınan Pop Smoke, tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve hastaneye geldikten birkaç saat sonra öldüğü duyurulmuştu.

Polis başta Pop Smoke’un öldürülmesini, rapçinin Crip çetesiyle olan bağlarıyla ilgili olduğunu düşünse de durum aslında çok daha beklenmeyecek şekilde. Ölümünden 1 gün önce arkadaşı Michael Durodola ile beraber sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yapan Pop Smoke, özellikle kendisine gelen hediyelerinden birini kameraya çekerken bulunduğu evin açık adresini de Instagram hikayesinden paylaşmış oldu. Bunu gören soyguncular da bu şekilde eve gelebilmiş oldu. Cinayet hakkında sonradan 3 yetişkin ve 2 çocuk tutuklandı.

Ölümünden sonraki kariyeri

Pop Smoke’un 18 yaşında başlayan rap kariyeri henüz 20 yaşında ölümü nedeniyle yarım kalsa da, sanatçı ardında birçok kayıt bıraktı. Yaşarken herhangi bir stüdyo albümü yayınlama şansı bulamayan Pop Smoke için 50 Cent kolları sıvadı ve Pop’ın ilk stüdyo albümü için yürütücü yapımcı olacağını söyledi. Böylece 3 Temmuz 2020’de Pop Smoke’un ilk stüdyo albümü Shoot For The Stars Aim For The Moon; Quavo, Lil Baby, DaBaby, Swae Lee, Future, Rowdy Rebel, Roddy Ricch, 50 Cent, Tyga, Karol G, Lil Tjay gibi düetlerle yayınlandı. Billboard 200 olmak üzere birçok listede 1 numaraya yükselen albüm, bu yazının yazıldığı 2021 yılının yarısında dahi en çok satılan albüm konumunda. 20 Temmuz 2020’de, Pop Smoke’un doğum gününde 15 yeni şarkı ile Shoot For The Stars, Aim For The Moon’un deluxe versiyonu yayınlandı.

Şubat 2021’de Pop Smoke’un AP isimli single’ı yayınlandı ve bu şarkının Boogie filmi için olduğu duyuruldu. Boogie filmi Pop Smoke’un ilk ve tek oyunculuk performansıydı. Film, Amerika’da 5 Mart 2021’de vizyona girdi.

16 Temmuz 2021’de Pop Smoke’un 2. stüdyo albümü Faith; Kanye West, Pusha T, Rick Ross, The-Dream, 42 Dugg, 21 Savage, Beam, Takeoff, Lil Tjay, Swae Lee, Future, Chris Brown, Dua Lipa, Kid Cudi, Quavo, Kodak Black gibi düetlerle yayınlandı.

Dansı

Pop Smoke dediğiniz zaman, onunla özdeşleşen dansını da belirtmeden yapamazsınız. Pop Smoke’un meşhur ettiği dans hareketleri aslında Crip çetesi üyelerinin Crip Walk’una epey benziyor. Crip çetesi üyeleri bu dans hareketlerini genelde Blood çetesinden birilerini öldürdüklerinde yapıyorlardı ancak tabii ki Pop Smoke için yalnızca eğlence amaçlı yapılan hareketler bunlar. Özellikle TikTok’un da etkisiyle bütün dünyaya yayılan dans, drill müziği icra eden birçok sanatçı tarafından da kullanıldı.

Oğuzhan Ayyıldız
Yazar
Herkesin bir takıntısı vardır. Benimki de hip hop.

Türkçe Rap & Beach Club ortaklığı: Neden bu kadar arttı? Gösterilen tepkiler biraz abartılı mı?

Kanye West'in yeni albümü DONDA ile ilgili bilmeniz gereken her şey!

‘Güçlü bir Türkiye istemiyorlar’

Ünlü Azeri şarkıcı Sami Yusuf, Türkçe şarkılar da seslendirdiği "Barakah" albümünü çıkardı. Yarın Alanya'da bulunan Adenya Otel'de bir konser verecek olan sanatçı, yeni albümünün tanıtım toplantısını ise dün İstanbul'da Park Bosphorus'da gerçekleştirdi. Sözlerine Fransa'da meydana gelen terör saldırısıyla başlayan Yusuf, "Terör Pakistan'da, Türkiye'de dünyanın birçok yerinde yaşanıyor maalesef. Masumların hayatına kasteden bu terör hadiselerinin sona ermesini diliyorum" dedi. Albümde Türkçe olarak "Uyan Ey Gözlerim," "Ya Resulullah" ve "Ben Yürürüm Yane Yane" şarkılarını seslendiren Yusuf, "Bir önceki albümümde uyuma ve dengeye, orta yola, 'merkez'e dönüş için artan şiddet ve tüketim aşırılığına karşı bir çağrı ile cevap vermek istemiştim. Barakah albümünü ise, Avrupa'daki delilik haline yönelik bir ilaç, bir panzehir olarak hazırladık" dedi. Türkiye'ye birçok kez geldiğini hatırlatan Yusuf, "Türkiye çok gelişen bir ülke. Bazı insanlar Türkiye'nin güçlü, gelişmiş bir ülke olmasını istemiyor. Komplo teorisyeni değilim, onların kim olduklarını bilmiyorum ama bu yönde bir uğraş, böyle bir gerçek var" diye konuştu.

AHMET ÖZHAN DİNLİYOR
Sanatçı, Türk kültürünü de övdü: "İslam kültürleri arasında en büyüleyici olanı Türk kültürü. Bunu bugün burada olduğum için söylemiyorum. Türk kültürü özellikle müzik ve şiir anlamında çok geniş, olağanüstü ve büyüleyici bir kültür. Albümümde de Yunus Emre, Sultan Murad Rıfat'tan örnek şarkılar seslendirdim." Yusuf, Türkiyeli sanatçılardan Ahmet Özhan'ın müziklerini severek dinlediğini, özellikle eski ilahileri çok sevdiğini ifade etti.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir