triger kayışı yağlanırsa ne olur / V kayışındaki yağlanma ve sıçrama | Otomobil Tutkunlarının Adresi - Golftutkusu

Triger Kayışı Yağlanırsa Ne Olur

triger kayışı yağlanırsa ne olur

Triger Kayışı Bakım Yapılırken Neden Değiştirilmelidir?

Triger Kayışı Bakım Yapılırken Neden Değiştirilmelidir?

Triger kay&#;&#;&#;, motorunuzdan optimum tork ve güç elde etmek üzere motor supaplar&#;n&#;n do&#;ru zamanlamayla çal&#;&#;mas&#; için krank milinin hareketini eksantrik millerine aktar&#;r. Dolay&#;s&#;yla motor performans&#; için en önemli motor parçalar&#;ndan biridir.

Triger kay&#;&#;&#;, kauçuk malzemeden üretilmi&#;tir. Kauçuk kay&#;&#;, yap&#;s&#; gere&#;i, motorun s&#;cakl&#;&#;&#;ndan dolay&#; &#;ertle&#;ir ve sonras&#;nda çatlayabilir ya da kay&#;&#;&#;n di&#;leri kopabilir.

Triger kay&#;&#;&#;n&#;n kopmas&#; durumunda supaplar tahrik edilemez, supaplar&#;n aç&#;lma - kapanma zamanlamas&#; bozulur ve motor durur. Bu esnada motoru yeniden çal&#;&#;t&#;rmak amac&#;yla bilinçsizce mar&#; yap&#;lmas&#; halinde supaplar&#;n motor pistonlar&#;n&#;n tepelerine çarparak bükülmesi, pistonlarda hasar olu&#;mas&#;, dolay&#;s&#;yla bu denemelerin yüksek maliyetli motor revizyonlar&#;na neden olmas&#; da s&#;k kar&#;&#;la&#;&#;lan bir durumdur.

Bunun önüne geçmek için triger kay&#;&#;&#;n&#;n mutlaka araç üreticisinin önerdi&#;i aral&#;&#;a uygun &#;ekilde de&#;i&#;tirilmesi gerekmektedir.

Baz&#; motorlarda ise triger kay&#;&#;&#; yerine zamanlama zinciri kullan&#;lmaktad&#;r. Zamanlama zincirinin belirli bir de&#;i&#;im aral&#;&#;&#; olmamas&#;na ra&#;men kullan&#;ma ba&#;l&#; olarak zincirde uzama olabilmektedir. Uzaman&#;n üretici taraf&#;ndan belirtilen toleranslar&#;n üzerinde olmas&#; durumunda zamanlama zincirinin de&#;i&#;tirilmesi gerekir. Aksi takdirde supap zamanlamalar&#;yla ilgili gecikmeler ya&#;anacak ve motor performans&#; da bundan olumsuz etkilenecektir.

Triger Kayışının Yıprandığını Nasıl Anlarız?

Aslında, bir triger kayışının yıprandığını yada arızalı olduğunu anlayabilmek çok da kolay değildir.
Kolay olmadığı için üreticiler belirli bir zaman ve km. de triger kayışı değiştirmemizi önerirler.
Bazen triger kayışı herhangi bir arıza yada uyarı işareti olmadan da kopabilir.

Triger kayışının yıprandığını anlamak zor olsa da birkaç işareti bilmek, triger kayışınız kopmadan önlem almanızı sağlayabilir.


Kopmuş bir triger kayışı çok pahalı tamir masraflarına sebep funduszeue.info nedenle triger kayışındaki yıpranmanın yada arızanın önceden tespiti çok kritiktir.


İşte O İşaretler…

Motordan gelen tıkırtı sesi

Triger kayışı aşınmaya başladığında, motorun içinde bir tıkırtı sesi çıkarabilir. Bu sesi duyduğunuzda, en kısa sürede bir oto servisine uğramanız sizin için iyi olur.

Tecrübeli bir motor ustası, sesin kaynağını ve sebebini size söylecektir. Çünkü motordan gelen her tıkırtı sesi triger kayışına işaret etmez. Bu ses aynı zamanda düşük yağ basıncının veya motorun uygun miktarda yağlamaya sahip olmadığının bir göstergesi olabilir.

Motorda tekleme varsa

Aşınmış bir triger kayışı, motorun ateşleme hızını da etkileyebilir.

Triger kayışı bazen, eksantrik mili tahriki üzerinde kayar ve bir silindirin olması gerekenden daha erken açılmasına veya kapanmasına neden olur. Bu, tekleme durumuna neden olabilir ve kısa süre içinde değiştirilmezse, triger kayışı koparak ciddi motor masraflarına sebep olur.

Motorun ön kısmından yağ sızıyorsa

Triger kayışı kapağından sızan yağ genellikle motorun aşırı ısınmasına neden olur ve triger kayışını zamanından önce aşındırabilir.

Bu aşınma neticesinden kopan bir triger kayışıyla karşılaşmamak için yağ sızıntılarını dikkate almanızı tavsiye ediyoruz.

Motorun çekiş gücünde, performansında azalma varsa

Triger Kayışı Yıpranması

Triger kayışı, pistonların ve motor valflerinin hareketini senkronize eder. Triger kayışının aşınması ve yıpranması bu senkronizasyon sürecini etkiler. Bu durum aracın motor performansını olumsuz etkiler.

Eğer, aracınızın hızlanmak için zorlandığını hissederseniz bunun sebebi triger kayışının yıpranması ve aşınması olabilir. Hafife almayın ve kısa sürede bir oto servisine aracınızı gösterin.
Motordaki tıkırtı sesi yâda tekleme fark ettiğinizde yada Pratik Araba ekibi arayarak durumu haber vererek pahalı tamir masraflarının önüne geçersiniz.

Triger kayışı koparsa ne olur?

Triger kayışının bir ömrü vardır. Zamanında değiştirilmeyen triger kayışı hiç ummadığınız bir zamanda mutlaka kopacaktır. Triger kayışı koptuğunda, öncelikle hafif bir patlama sesi duyulur ve motor stop eder. Anahtarı çevirdiğinizde, marş motorunun devreye girdiğini duyarsınız ancak triger kayışı koptuğu için krankı ve eksantrik milini artık döndürmeyecektir.
Ne yazık ki bu sizi yüksek maliyetle ile karşı karşıya bırakacaktır.

Triger kayışı, kopana kadar bir işaret vermeyebilir.

Triger kayışının kullanım ömrünü km. ve zaman açısından bilmeniz gerekir.

“Triger kayışı değişim maliyeti için Pratik Araba' yı arayabilirsiniz.”

Triger Kayışı Değişimi Esnasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Triger kayışının düzgün çalışması için, triger kayışı gergisi tarafından kontrol edilen belirli bir gerilim altında olması gerekir.


Bir triger kayışı değiştirildiğinde, zamanlamayı doğru şekilde ayarlamak çok önemlidir. Yeni bir triger kayışı takılırken krank mili ile eksantrik mili belirli bir hizalamaya getirilir. Yanlış ayarlanmış bir triger kayışı, zamanlama, güç eksikliği, titreşim, yanlış ateşleme vb. gibi çeşitli sorunlara neden olur. Triger kayışı değişimi ciddi bir iştir. Olası aksaklıklar size zaman ve nakit kaybettirebilir.

Aracınızın uzun ömürlü olması için orjinal yada OEM(Orijinal Ekipman Üreticisi) onaylı yedek parça kullanılmalı ve arıza tespitinin çok iyi yapılması dikkat etmeniz gereken en önemli husustur.

PratikAraba ekibi olarak ' den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimiyle aracınız için doğru yedek parçayı ve doğru hizmeti sağlayacağımıza inanıyoruz.



Triger kayışı ne zaman değişir? Triger kayışı değiştirme maliyeti nedir? Öğrenmek için tıklayın.
Aracınız Periyodik Bakım Fiyatını hemen hesaplamak için tıklayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası