tefe tüfe eylül 2022 / TCMB - Tüketici Fiyatları

Tefe Tüfe Eylül 2022

tefe tüfe eylül 2022

EYLÜL ENFLASYONU AÇIKLANDI!

Eyl&#;l ayı kira artış oranı hesaplama Eyl&#;l ayı kira artış oranı y&#;zde ka&#;, nasıl hesaplanır?

Eylül ayının ilk haftasında TÜİK tarafından belirlenen Ağustos enflasyon rakamlarının ardından gözler Eylül ayı kira artış oranına çevrildi. Eylül ayında kira sözleşmesi yenileyecek olan ev sahibi ve kiracılar için oran normalde 12 aylık enflasyon verilerine göre belli oluyor. Ancak son dönemde enflasyona bağlı olarak kira oranlarının yüksek olmasından dolayı bu oranın sabit tutulduğu açıklandı. Sabit oran sadece konutları kapsayıp işyerleri için geçerli olmayacak.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'ten geçen kira artışlarıyla ilgili düzenlemenin detaylarını açıklamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "1 Temmuz ’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde Artış yapılabilme imkanı getiriliyor" dedi.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Enflasyon Ağustos ayında % artarken, yıllık bazda % oldu. TÜFE'deki (=) değişim yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre %47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre %80,21 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,69 olarak gerçekleşti.

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

11 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. Bu ay sözleşme yenileyen işyeri kiracılarına TÜFE 12 ay ortalamasına göre en çok %54,69 oranında zam yapılacak.

KONUT ÖRNEK HESAP

Mevcut Kira Bedeli: ,00 TL
Kira Artışı Yapılacak Ay: Eylül
Girdiğiniz Artış Oranı: %25
Kira Artış Tutarı: ,00 TL
Aylık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL
Yıllık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL

Mevcut Kira Bedeli: ,00 TL
Kira Artışı Yapılacak Ay: Eylül
Girdiğiniz Artış Oranı: %25
Kira Artış Tutarı: ,00 TL
Aylık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL
Yıllık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL

İŞYERİ ÖRNEK HESAP

Mevcut Kira Bedeli: ,00 TL
Kira Artışı Yapılacak Ay: Eylül
Girdiğiniz Artış Oranı: %54,69
Kira Artış Tutarı: ,50 TL
Aylık Yeni Kira Tutarı: ,50 TL
Yıllık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL

Mevcut Kira Bedeli: ,00 TL
Kira Artışı Yapılacak Ay: Eylül
TÜFE Kira Artış Oranı: %54,69 (Eylül döneminde yapılacak kira artışı için TÜİK'in Ağustos TÜFE verisi kullanılmaktadır.)
Kira Artış Tutarı: ,00 TL
Aylık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL
Yıllık Yeni Kira Tutarı: ,00 TL

Enflasyon oranı eylül kaç açıklandı? TÜİK enflasyon oranı TEFE - ÜFE yüzde kaç?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Eylül ayı enflasyon beklentisi geçtiğimiz günlerde TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi ile sonuçlandı. Asgari ücret, emekli ve memur zammı üzerinde etkili olacak enflasyon farkının belirleneceği 6 aylık verinin sonuna doğru yaklaşılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları ekonomide birçok kalem üzerinde etkili olacak. Peki, enflasyon ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte, eylül enflasyon oranı tahminleri ve sonucu…

Enflasyon oranı eylül kaç açıklandı? TÜİK enflasyon oranı TEFE - ÜFE yüzde kaç?

TÜİK tarafından açıklanacak Eylül enflasyonu öncesinde Merkez Bankası tarafından kamuoyu ile paylaşılan enflasyon beklentisi belli oldu. Sonucun beklentiyi karşılayıp karşılamayacağı merak konusu. Geçtiğimiz ayda aylık bazda yüzde 1,46; yıllık bazda yüzde 80,21 oranında açıklanan enflasyon rakamları için yeni veriler araştırılıyor. Peki, enflasyon oranı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte, yanıtlar…

SON DAKİKA: ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından paylaşılacak enflasyon rakamları açıklandı. İşte, beklenti, tahminler ve geçen ayın oranları

ENFLASYON ORANI KAÇ OLDU?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %83,45, aylık %3,08 oldu

TÜFE'deki (=) değişim yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %3,08, bir önceki yılın Aralık ayına göre %52,40, bir önceki yılın aynı ayına göre %83,45 ve on iki aylık ortalamalara göre %59,91 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %,50, aylık %4,78 arttı

Yİ-ÜFE (=) yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %4,78, bir önceki yılın Aralık ayına göre %82,45, bir önceki yılın aynı ayına göre %,50 ve on iki aylık ortalamalara göre %,02 artış gösterdi.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON ORANI YÜZDE KAÇ OLMUŞTU?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %80,21, aylık %1,46 oldu

TÜFE'deki (=) değişim yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre %47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre %80,21 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,69 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %,75, aylık %2,41 arttı

Yİ-ÜFE (=) yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %2,41, bir önceki yılın Aralık ayına göre %74,13, bir önceki yılın aynı ayına göre %,75 ve on iki aylık ortalamalara göre %,39 artış gösterdi.

EYLÜL ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

TÜİK tarafından 3 Ekim Pazartesi günü açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,53 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,15 ve en yüksek yüzde 4,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,53) göre bir önceki ay yüzde 80,21 olan yıllık enflasyonun yüzde 84,26'ya yükseleceği hesaplanıyor.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 73,88 OLDU

Tüketici Fiyat Endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,46 artış göstermişti. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 72,35'den yüzde 73,88'e yükseldi.

DönemEkonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi (Yüzde)Aylık Beklenti (Yüzde)Gerçekleşme (Yüzde)
Ocak38,1210,0911,10
Şubat38,054,144,81
Mart44,785,345,46
Nisan57,705,967,25
Mayıs61,205,492,98
Haziran65,504,444,95
Temmuz70,463,402,37
Ağustos72,352,281,46
Eylül73,883,53

ARKADAŞINA GÖNDER

Enflasyon oranı eylül kaç açıklandı? TÜİK enflasyon oranı TEFE - ÜFE yüzde kaç?

SON DAKİKA

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ EYLÜL

Konfederasyonumuz üyesi sendikaların bağıtladığı toplu iş sözleşmelerinin bir bölümünde ücret zamlarının enflasyona endeksli olduğu ve ücret zammının hesabında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyatları Endeksi&#;nin (TÜFE) esas alındığı bilinmektedir.

TÜİK’in ekte bir örneği gönderilen 03 Ekim günlü Tüketici Fiyatları Endeksi (=) haber bültenine göre; Eylül ayı itibariyle bir aylık enflasyon yüzde 3,08 oranında, oniki aylık enflasyon yüzde 83,45 oranında ve yıllık ortalama enflasyon ise yüzde 59,91 oranında artış göstermiştir.

Öte yandan, bazı sözleşmelerde ücret zamlarının altışar aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon esas alınarak uygulandığı bilinmektedir. Bu kapsamda, Nisan-Eylül dönemi itibariyle altı aylık enflasyon oranı, Eylül endeks değeri olan ,89 rakamının, Mart endeks değeri olan ,64 rakamına bölünmesiyle bulunan yüzde 24,09 olmaktadır.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ EYLÜL İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.