kuru ciltler için sıkılaştırıcı maske / Geniş Gözenekli Ciltler için Sıkılaştırıcı Maske, Jel, Krem ve Ampül Ü – Korendy Türkiye

Kuru Ciltler Için Sıkılaştırıcı Maske

kuru ciltler için sıkılaştırıcı maske

GENİŞ GÖZENEK PROBLEMİ

Genişlemiş gözenekler ter bezlerinden ve yağ bezlerinden ter ve yağ taşıyan kanallara bir veya daha fazla açıklık içeren yüz derisi yüzeyindeki çöküntülerdir.

Genişlemiş gözenekler, tıbbi bir sorun olmasa da çok sayıda birey için kozmetik bir cilt sorundur. Gözeneklerin boyutu genetiktir, değişmez ancak aşağıdaki sebeplerden dolayı bazı zamanlarda olduklarından daha büyük görünebilirler. Etkili bir gözenek temizliği yapmak, ciltte sebum dengesi sağlamak ve kolajen üretimini arttırarak gözenek görüntüsünü hafifletmek cilt bakımı ile mümkün.

GENİŞ GÖZENEK PROBLEMİ SEBEPLERİ

* Fazla sebum salgısı

* Yaş almaya bağlı ciltte elastikiyet kaybı

* Hormonal sebepler

* Güneşe fazla maruz kalma

* Kronik tekrarlayan akne

* Cilt bakımı yapmamak

GÖZENEK PROBLEMİNDEN KURTULMA YOLLARI

  1. Cildinizi sabah akşam düzenli olarak cilt tipinize uygun bir yıkama jeli ile yıkayabilirsiniz. (Akşamları yıkama jelinden önce yağ bazlı bir temizleyici kullanmanızı tavsiye ederiz)
  2. Haftada bir, en fazla iki defa BHA (salisilik asit)  içeren bir ürünle eksfoliasyon (peeling) yapılabilir. Tanecikli fiziki peelinglerden kaçının.
  3. Cildi sabah akşam düzenli nemlendirmek çok önemli, nemsiz kalan ciltte gözenekler olduğundan daha büyük görünür
  4. Cilt bariyerini koruyun, bariyeri zarar gören ciltte gözenek sorunları artar. Fazla eksfoliasyondan kaçının
  5. Haftada bir defa kil maskesi uygulayabilirsiniz
  6. Düzenli güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin, güneş ışınları ciltte su kaybına neden olur ve gözenekler olduğundan daha büyük görünür, fazla güneşte kalmayın!
  7. Doktorunuza danışarak retinoidlerden faydalanabilirsiniz
  8. Temel cilt bakım ürünlerinize ek olarak niasinamid (b3 Vitamini) içeren bir ürün kullanmanız gözeneklerin hafiflemesi konusunda çok yardımcı olacaktır.
  9. Nemlendiricinizin içinde komedojenik içeriklerin olmamasına dikkat edebilirsiniz.
  10. Silikonlu ürünler gözenek görünümünü hafifletir (cilde nüfuz etmez, bilinenin aksine gözenek tıkamazlar).

Cilt bakımının son aşamasında silikonlu bir makyaj bazı sürebilir, ardından transparan veya renkli bir pudra ile sabitleyebilirsiniz.

Gözenek sıkılaştırıcı tonik ürünlerini incelemek için tıklayınız.

GÖZENEK PROBLEMİNDE ETKİLİ KOZMETİK İÇERİKLER

  • Retinoidler (doktor önerisi ile)
  • Niasinamid (B3 Vitamini)
  • Peptidler
  • C Vitamini (Ascorbic acid, L ascorbic acid)
  • AHA çeşitleri (glikolik, laktik, mandelik asit vb..)
  • Salisilik Asit (BHA)
  • PHA (Polihidroksi asitler: Gluconolactone, lactobionic acid)
  • Azelaik asit
  • Kil
  • Sodium PCA (hümektan)
  • Hamamelis (Cadı Fındığı) 
  • Silikonlar (görsel olarak geçici yardımı olabilir)
Geniş Gözenekli Ciltler için Sıkılaştırıcı Kore Cilt Bakım Ürünleri

Bakımlı olmak; herkesin önem verdiği konuların başında gelir. Kişinin en güzel makyajı aslında cildidir. Cildiniz ne kadar parlak ve bakımlı görünürse o kadar az makyaj yapmaya ihtiyaç duyarsınız. Yazın güneşlenmenin sebebi de aslında budur. Cilt yaz aylarında güneş kaynaklı D vitamine doyar. Yeterli D vitamini alan cilt beslenir, parlar ve renk alarak bakımlı bir görünüme sahip olur. Tabi bu güneşlenme olayını fazla abartmamak gerekir. Bakımlı olmak için pahalı kremler ve maskeler kullanmak zorunda değilsiniz. Evde bulunan doğal malzemeler ile de harika bir cilde sahip olabilirsiniz. Evdeki meyve ve sebzeler bakım kürleri için en ideal malzemelerdir. Cilt bakımı sıralaması; önce temizlik, sonra peeling, maske, serum ve nemlendiricidir.

1. Aşama: Evde Cilt Temizliği Yaparak İşe Başlayın

Cilt bakımı yaparken öncelikle cildinizi bakım için uygun hale getirmeniz gerekir. Cilt bakımı öncesi cilt temizliği yapmak için sık kullanılan teknikleri uygulayarak daha temiz bir cilt sahibi olabilirsiniz.

  • Maden Suyuyla Cilt Temizliği

Bildiğiniz gibi hemen hemen herkesin evinde bulunan ve mideyi rahatlatma da faydası olan soda müthiş bir mineral kaynağıdır. Bu mineraller cildi canlandırmada çok faydalıdır. Cilt bakımınıza evinizde bulunan soda ile yüzünüzü yıkayarak veya bir pamuğa döküp cildinizi temizleme ile başlayabilirsiniz.

  • Akneli Ciltler İçin Limon İle Cilt Temizliği

Cilt lekeleri, siyah noktalar ve sivilceler için limon çok özel bir doğal kaynaktır. Limon asidik bir meyvedir ve yüksek oranda C vitamini içerir.
Limon suyu tonik olarak kullanıldığında sıkılaştırıcı, renk açıcı ve akne kurutucu özelliklerine sahiptir. Limonun suyundan birkaç damla pamuğa damlatıp cildinizi temizleyebilirsiniz. Pamukla uygulayabilirsiniz. Özellikle yağlı ciltlerde bu yöntem çok etkilidir.

2. Aşama: Cildinizi Ölü Derilerden Arındırın. Peeling Yapın.

  • Zeytinyağı Ve Şeker Peelingi (Kuru veya Karma Ciltler İçin)

Bildiğiniz gibi zeytinyağı müthiş bir antioksidandır. Cildi yeniler, parlatır ve nemlendirir. Şekerin ise cildi canlandırma ve sıkılaştırma özelliği vardır. Bu peeling özellikle kuru ciltlerde kullanmalıdır. Bir kâse içerisinde zeytinyağı ve toz şeker karıştırılır. Tonik veya yıkama jeli ile temizlenmiş olan cilde sürülür ve yuvarlak hareketler ile cilde masaj yapılır. Uygulamadan sonra cilt ılık su ile durulanır. Bu peeling cildi ölü derilerden arındır, sıkılaştırır ve nemlendirir.

  • Kahve Telvesi İle Peeling Yapılışı

Kahve Telvesi İle Peeling Yapımı

Kahvenin içerisinde yüksek oranda kafein vardır. Vücut ve cilt için kafeinin canlandırma etkisi vardır. Kahve peelingi cildi ölü derilerden arındırırken cildi canlandırır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Keyifle içtiğiniz kahvenin telvesini yüzünüze nazikçe sürüp masaj yaptıktan sonra ılık su ile nazikçe yıkayın. Sonrasında mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.

3. Aşama: Evde Kendi Cilt Maskenizi Yapın

Cilt maskeleri bakım ve temizlik açısından olmazsa olmaz ürünlerdir. Bu nedenle endüstriyel cilt maskelerine rağbet oldukça fazladır. Bu cilt maskelerinden ilham alınarak hazırlanan evde organik cilt maskesi yapımı da son zamanlarda çok önem kazanan konuların başında gelir.

  • Yaş Maya Maskesi İle Evde Cilt Gençleştirme

Yaş maya veya kuru maya genellikle ekmek, lezzetli poğaçalar ve hamur işlerinde kullanılan, faydalı mikroorganizmalardan oluşan maya türlerindendir. Yaş maya nemli ve hamur kıvamında bir yapısı vardır. Kuru maya ise küçük paketlerde satılan toz kıvamındadır. Maya, maske şeklinde cilde uygulandığında ciltte yüz germe etkisi oluşturur, kırışıklıkları azaltır, lekelerin rengini açar ve sivilceleri kurutur. Genç ciltlerde 15 günde 1, yaş almış ciltlerde haftada 1 uygulanan maya maskesinin gençleştirme etkisi gözle görülür ve şaşırtıcı biçimdedir. Şimdi birlikte gençleştirici maskeleri inceleyelim;

  • Yaş Maya/Kuru Maya ve Süt (Karma ve Kuru Ciltler İçin)

Malzemeler: 2 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı yaş maya ya da kuru maya

  • 1 yemek kaşığı sütün içerisine mayayı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  • Elde ettiğiniz losyon kıvamındaki maskeyi cildinize yukarı hareketlerle bir maske fırçası yardımı ile göz altı dahil tüm yüzüne sürün. Yaklaşık 20/30 dakika kadar cildinizde bekletin.
  • Maske kuruyup cildiniz iyice gerildikten sonra yüzünüze tampon şekilde ılık su uygulayıp maskesinin yumuşamasını sağlayın.
  • Maske yumuşadıktan sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.
  • Yumurta Akı Maskesi (Tüm Cilt Tipleri İçin)

Yumurta düzenli olarak tüketilmesi gereken son derece faydalı bir besindir. İçeriğinde yüksek oranda protein, kalsiyum ve vitaminler bulunur. Yumurta akının cilde faydaları oldukça fazladır. Cildi sıkılaştırır, kırışıkları açar, gözenekleri küçültür, akne ve siyah noktaları azaltır.

Yumurta Akı Maskesi Uygulama:

  • Yumurtanın akı ile sarısını ayırın.
  • Ayırdığınız yumurtanın akını köpürene kadar çatal ile iyice çırpın.
  • Çırptığınız karışımı göz altı dahil temiz cildinize yukarı hareketlerle sürün.
  • 20/30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.
  • Yumurta akı maskesini haftada 1 ya da 15 günde 1 uygulayabilirsiniz.
  • Ballı Süt Maskesi (Lekeli Ve Akneli Ciltler İçin)

Ballı Süt Maskesi Malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 tatlı kaşığı süt (Akneli ciltler süt olmadan yapmalıdır.)

Ballı Süt Maskesi Uygulama:

  • Tüm malzemeyi losyon kıvamına gelecek şekilde karıştırın.
  • Elde ettiğiniz karışımı temiz cildinize sürün.
  • 20/30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.

4.Aşama: Evde Yapabileceğiniz Doğal Serum ve Nemlendiriciler

Evde Nemlendirici Yapmak

1- Zeytinyağı İle Nemlendirici:

Zeytinyağının sağlığa olan faydaları gibi cilde olan faydaları da saymakla bitmez. Zeytinyağı en güçlü bir nemlendirici özelliğine sahip doğal bir yağdır. Kuru ve karma ciltler zeytinyağını nemlendirici olarak rahatlıkla kullanabilirler. Zeytinyağı, içeriğinde güçlü yağ asitleri bulundurur ve cilde derinlemesine işler. Böylelikle cilt ilk kullanımdan itibaren hızlı bir şekilde nemlenir. Zeytinyağı E vitamini içerir ve E vitamini cildin gençleşmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Zeytinyağı çok güçlü bir antioksidandır. Zeytinyağı cilt hastalıklarının giderilmesinde de oldukça etkilidir. Döküntüler, kızarıklık, kaşıntı gibi rahatsızların tedavi edilmesinde önemli rol oynar.

2- Üzüm Çekirdeği Yağı:

Üzüm çekirdeği çok güçlü bir antioksidandır. Cildi yenilen, sıkılaştırır ve kırışıkları açar. Gözaltı morluklarını gidermedeki en etkili yağdır. Üzüm çekirdeği yağını göz altınızda yer alan mor bölümlere nazikçe sürmeniz halinde, cildinizde yenilenme ve morluklarda iyileşme görebilirsiniz.

3- Argan Yağı İle Nemlendirici Yapımı:

Fas’ta hayat ağacı denilen Argan cilt ve saç bakımında oldukça etkili bir yağdır. Genellikle saç bakımında kullanılır. Argan yağı saçlara parlaklık ve kazandırır.  Masaj yağı olarak da kullanılır.

4- Badem Yağı:

Badem yağının, cilde ve saçlara etkileri oldukça fazladır. Badem yağı içeriğinde A ve K vitamini barındırır. A ve K vitaminleri cildi nemlendirmeye yardımcıdır. Badem yağı aynı zamanda cilt çatlaklarına da iyi gelir. Badem yağı, kaşların, kirpiklerin, saçların, sakalların güçlenmesini ve kalınlaşmasını sağlar.

5- Jojoba Yağı:

Jojoba yine güçlü nemlendirici özelliğine sahip doğal bir yağdır. Cildi yatıştırır ve derinden bakım sağlar. Cildin elastikiyet dengesini sağlamasına yardımcıdır. Saçlara bakım yapar, yumuşatır ve nemlendirir.

6- Lavanta Yağı:

Lavanta yağı saç köklerini besler ve kepeğe karşı etkilidir. Uykudan önce birkaç damla lavanta yağını yastığa damlatırsanız kolay uykuya dalmanızı sağlar ve sizi rahatlatır. Cildin rengini açar ve cilt yorgunluğuna karşı etkilidir.

7- Kantaron Yağı:

Kantaron yağı, cilt yenileme ve pürüssüzleştirme işlemlerinde etkili bir yağdır. Kantaron yağı, aynı zamanda bebeklerde oluşabilen pişik tedavisinde de kullanılır.

8- Hindistan Cevizi Yağı:

Hindistan cevizi yağı özellikle saç ve vücut bakımında kullanır. Vücudu ve saçları parlatma da ve nemlendirme de etkisi yüksektir. Hindistan cevizi yağı maske olarak da kullanılabilir. Yüz ve göz altı kırışıklarını yumuşatır ve açar.

Vücut Peelingleri İle Cildinizi Yenileyin

Vücut peelingleri; genellikle tuz, şeker, kayısı çekirdeklerinden oluşur. Aromatik bir koku salgısı içinde Jojoba damlaları, tatlı badem yağı gibi karışımlar peelingin kalıcılığını sağlayarak, cildinizin hem sağlıklı hem de güzel görünmeye devam etmesine olanak tanır. Peeling özelliği olan ölü deriden cildi arındırmak, gözenekleri açmak ve cildin nefes almasını sağlamak ruhunuza ve bedeninize iyi gelecektir. Alerjik bir cildiniz varsa ve tozlu ya da kirli bir yerde yaşıyor ve çalışıyorsanız, haftada iki defa mutlaka cildinizi ölü deriden arındırmalısınız. Vücudunuzu ölü deriden arındırmadığınız zamanlarda gözenekler kapanacak, cilt nefes almayıp deri altı oksijensiz kalacağından erken yaşlanmaya sebep olacaktır. Hassas bir cildiniz varsa, sert peelingleri tercih etmemelisiniz. Ovalarken kızarıklık oluşuyorsa, tahrişe sebebiyet vermeden kremsi soft peelingleri tercih etmelisiniz. Peeling uygularken etki eden peelingi deriden ovalama yaparak çıkarmaya dikkat etmelisiniz. Buradaki ovalama eylemi de cildinizde kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacak, sağlıklı görünmesine katkıda bulunacaktır. Vücut peelinglerini asla yüz bölgesinde kullanmayınız. Yüz bölgesinde kullanıldığı takdirde kılcal damar çatlamalarına sebep olacaktır. Vücut peelingleri sert deri uygulamalarında daha etkili sonuçlar almanıza olanak tanır.

Vücut Peelingi Nasıl Kullanılır?

Öncelikle peeling uygulamasını yapacağınız bölgeyi ıslatmanız gerekiyor. Bunun için ılık ya da sıcak bir duş almanız yeterlidir. 15 dakikalık bir duş sonrasında hemen duştan çıkmadan da duşta iken vücut peelinginizi yapabilirsiniz. Vücut peelingini dairesel hareketlerle uygular ve çok sert ovalamaktan kaçınırsanız, peeling sonrası kızarıklık ve tahrişe sebebiyet vermemiş olursunuz.  Şimdi gelin bir de farklı türlerden vücut peelinglerini birlikte keşfedelim.

  • Tuz Peelingleri: Tuz peelingleri deniz tuzundan yapılmıştır ve cildinizdeki tüm toksinleri atmak için en çok tercih edilen harika bir peeling yöntemidir. Tuz peelinglerini yağlı ciltler için önerirken kuru ve çok hassas ciltler için önermekten kaçınıyoruz. Tuzdaki asit hassas ciltlerde hemen kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir. Eğer cildiniz kuru ise, tuz peelingini aromatik yağlarla karışım haline getirip kullanabilirsiniz. Böylece sertliğini bir nebze kırabilirsiniz. Bu karışımda yağ bir nem vereceği için kuru cilde de iyi gelecektir, aynı zamanda bu aromatik yağlar muhteşem bir kokuya da sahiptir. Hafta da bir kez uygulayabilirsiniz.
  • Kahve Peelingleri: Bu doğal peeling yönteminde kahve fincanınızın dibinde kalan tortuyu bir fırça yardımı ile vücudunuzun her bölgesine sürüp 15 dk bekledikten sonra yine dairesel hareketlerle çıkarabilirsiniz. Bu peelingin içinde aynı zamanda yüksek antioksidan seviyesi nedeniyle cildi sıkılaştırmak ve selülit görünümünü azaltmak için idealdir. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
  • Pirinç Peelingleri: Uzak doğudaki insanların vazgeçemediği bir peeling yöntemidir. Pirinçleri bir gece önceden suda bekletin ve pirinçleri süzerken suyunu ayırın. Bir pamuk yardımı ile tüm yüzünüze ve vücudunuza sürün. Cilt canlanmasını, beyazlamasını ölü deriyi tahriş etmeden sağlayacaktır. Haftada 3 kez temiz cilde uygulayabilirsiniz.

kuru cilt maskesi

Kuru deride oluşan önemli sorunların başında pullanma, hassasiyet ve tahriş gelir. Deride meydana gelen gerginlikle beraber ince çizgilere de neden olur. Tüm bu yaşanabilecek olaylardan dolayı, kuru cilde sahip insanların rutin bakımlarına önem vermesi gerekir. Günlük rutin bakım ürünlerinin yanında haftalık ve aylık yapılan bakım ürünlerinin de bulunması gerekir. Bu ürünlerin başında ise kuru cilt maskesi gelir. Farklı türleri ile geniş bir ürün yelpazesi sahiptir. Nem dengesinin kaybedildiği durumlarda derinin üst tabakasında bulunan epidermisin yapısı da bozulabilir. Genellikle genetik olarak meydana gelen bu sorun, mevsim geçişi ve soğuk olan havalarda da herkeste görülebilir. Nem ve ısının değişmesi öncelikle vücudunuzda kuruluk oluşturabilir ve bu durum sonucunda cilt kuruyup hassas olarak gerginleşir. Hassas yapıya sahip insanlarda deride dökülme, çatlaklar, acı hissi, egzama, kaşıntı gibi olaylar meydana gelir. Bu olaylar sonucunda insanlar günlük yaşantılarında olumsuz etkilerle karşılaşabilir. Kuru cilt maskesi kullananlar olumlu gelişmelerle karşılaşıp gözle görülür bir şekilde değişime şahit olabilirler. Herkesin yapısına uygun farklı modeller ile beğendiğinizi tercih edebilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz. Organik ve bitkisel yapıdaki ürünler hızlı bir şekilde etki etmeye başlar. Bu yüzden doğru ürünü tercih etmek oldukça önemlidir. Farklı problemlerle karşılaşmamak için ürünlerin içeriğine bakmak gerekir. Trendyol üzerinde bulunan organik ve sağlıklı modelleri detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

Kuru Cilt Maskesi Modelleri ve Özellikleri

Kuru Cilt Maskesi Modelleri ve Özellikleri

Deride çatlak oluşma nedenleri çevresel ve genetik olaylara bağlı olarak değişir. Ayrıca bu etkenlerle doğrudan etkilenen vücut kurur ve çatlaklar kaşıntı gibi gözle görülen sorunlar oluşturur. Kuru cilt problemi olan kişiler rahatsızlık veren bu etkileri aza indirebilmek için çeşitli modellerde içerikler kullanır. Müşteriler kuru cilt maskesi modelleri arasında kendilerine uygun olanı kolaylıkla bulup satın alabilir. Öncelikle yapılması gereken bakımların başında ise sabun kullanmak yerine alkol bulundurmayan doğal ürünleri tercih etmek önemlidir. Özellikle soğuk havalarda karşılaşılan bu durumlarla baş edebilmeniz için çok dikkatli olmanız gerekir. Duştan ve yüzünüzü yıkadıktan sonra vücuda nemlendirici sürerek dışarıya çıkmanız tavsiye edilir. Nemlendiriciler bu konuda size fazlasıyla yardımcı olan ürünlerdir. Aloe vera kuru cilt maskesi nemlendirici özelliği bulunan bir ürün olarak bilinir. Bu ürünün doğal yapısı sayesinde vücutta herhangi bir yan etkiye sebep olmayan yapıya sahiptir. Herkese uygun bir yapısı bulunur. Aloe veranın bitkisel yapısı ile taze ve yenilenmiş bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bunun dışında da avokado maskesi kuru cilt için uygun seçeneklerden biridir. Özellikle soğuk havalarda insanların vücutlarında kuruma ve çatlama olayları görülür. Bu yüzden kış aylarında cildinizi doğru ürünlerle beslemek önemlidir. Bu bakımları yapmak için cildiniz için avokadolu içerikleri kullanmak oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Kuru mayalı cilt maskesi ile istenmeyen sivilcelere çözüm üretebilirsiniz. İnsanların yediklerine, vitamin eksikliğine ve strese bağlı olarak belirli dönemlerde sivilcelerinde artış gözlemlenebilir. Bu yüzden bu ürünü tercih ederseniz bu sivilcelerin azalmasını sağlayabilirsiniz. Kuru kayısı cilt maskesi ise yoğun görülen sivilceler ve yağlanmayı önlemek için oldukça etkili doğal bir yöntemdir. Kuru kayısının içinde bulunan potasyum deriyi canlandırdığı gibi sağlıklı bir görüntü elde etmenizi sağlar. Kuru cilt maskesi tavsiye edilen ve önerilen içeriklere sahiptir. Memnuniyet ile tavsiye edilen ürünleri incelemek için müşteri yorumlarından faydalanabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde parlayan deride gözle görülen bir düzelme meydana gelir. Kendinize uygun olan maskeye Trendyol üzerinden hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Kuru Cilt Maskesi Kampanyaları

Yaşlanma Karşıtı Kuru Cilt Maskesi Kampanyaları

Ciltte görülen rahatsızlıklar için tıp alanında önemli gelişmeler yaşanır. Her zaman bu rahatsızlıkların giderilmesi için doğal ürünlerin kullanılması gerekir. Hızlı ve güzel bir sonuç alabilmek önemlidir. Bu ürünlerin başlıcası kuru cilt için maske çeşitleridir. Bu formüllerin içerikleri kurumuş ve çatlayan derilerde, artan sivilcelerin azaltılmasında, egzema gibi yaşanabilecek olayların tedavilerinde kullanılır. Kuru ciltlerde nemlilik oranını dengede tutmak gerekir. Kuru cilt kil maskesi ile canlı, sağlıklı ve parlak bir görünüm yakalamak çok basittir. Günlük haftalık ve aylık periyotlarda farklı şekillerde uygulanan bu maskeler sayesinde kaşıntı çatlama gibi oluşabilecek sorunlardan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Kuru cilt sivilce maskesi çeşitli cilt problemlerini engellemek için destekleyici bakım ürünleri arasında bulunur. Kuru ciltlerde oluşabilen ince çizgiler için mücadele etmek istiyorsanız kağıt maske türlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kil bazlı maskeler ise yağlı ve akneleri olan vücut tiplerinde daha sıklıkla kullanılan ürünlerdir. Kil yapısal olarak fazla yağları yok etme özelliğine sahiptir. Bunun dışında krem maskelere de yapısal olarak vücudun nem ve yumuşaklık oranına direkt etki eder. Jel maskeler her cilt tipine uygun olsalar da genellikle hassas ve kuru ciltler için önemli bir yapıya sahiptir. Çamur maskeler ise kil maskeleri ile aynı özelliğe sahip gibi görünselerde bu maske türünde yağlı ve sivilceli vücutlarda öncelikle kullanılması gerekir. Kuru cilt maskesi satın alanların yaptıkları yorumlara bakarak ürünler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu ürünlerin oldukça fazla avantajlı yanları bulunur. Bunların başında ise kuru cilt maskesi kampanya fırsatları gelir. Bu kampanyalarla birlikte kendinize uygun olan ürüne kolay ve hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz. Keyifli alışverişin merkezi olan Trendyol’dan bu ürüne basit bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Avantajlı Kuru Cilt Maskesi Fiyatı ve Öne Çıkan Yorumlar

Avantajlı Kuru Cilt Maskesi Fiyatı ve Öne Çıkan Yorumlar

Kuru cilt maskesi fiyat aralıkları üründe kullanılan maddelere ve türlerine göre belirlenir. Farklı ürün çeşitliliği ile oldukça fazla bölgeye etki eden ürünler bulunur. Her maske türü, oluşan yağlanmanın önüne geçmek için üretilmediği gibi seçiminizi bu yönde yapmanız gerekir. Kuru cildi olanlar doğal ve parlak bir görüntü yakalamak için bu ürünleri gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Ayrıca farklı maddelerden yapıldığı için çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. İçeriğinde bulunan malzemeler cildin tamamen nemlenmesi için etkili olduğu söylenir. Bu sayede ciltte doğal bir görünüm sağlanırken bozuklukların da düzelmesi sağlanır. Özellikle yoğun görülen çatlama gerginlik egzama gibi olaylar yüzünden günlük yaşam büyük bir oranda etkilenir. Bu olaylar genetik ve dış etkenler ile gelişen olaylar olarak bilinir. Vücudunuza yaptığınız bakımlar kadar dengeli ve sağlıklı beslenmek de önemlidir. Günlük, haftalık ve aylık olarak değişen bakımlar ile kullanılan ürünlerin doğru tercih edilmesi gerekir. Birçok farklı çeşit ve marka bulunduğu için doğru seçimi yapmak oldukça zor bir durumdur. Bu yüzden fazlasıyla çeşidi bulunan maskelerden hangisini tercih edeceğinizi araştırmanız gerekir. Kuru cilt maskesi online alışveriş kolaylığı için Trendyol’u tercih edebilirsiniz. Kendinize uygun olan maskeyi seçip basit bir şekilde alabilirsiniz. Bu sayede ürünler hakkında detaylı bilgilere de sahip olabilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz ürünlerin tamamen doğal olup olmadığı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kuru cilt maskesi yorum kısımları sayesinde ürünü önceden alıp kullanan müşterilerin değerlendirmelerini öğrenebilirsiniz. Aklınıza takılan sorulara kolaylıkla cevap bulabilirsiniz. Bu ürünler farklı içeriklere sahip olduğu için kendinize en uygun olanı bulabilmek için bu değerlendirmelerin büyük bir önemi vardır. Trendyol’daki kuru cilt maskesi indirim kampanyaları sayesinde bu ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kuru ciltlere özel peeling ve maske tarifleri…

Kuru bir cilt tipine sahipseniz cildinizin nem ihtiyacını giderecek ürünleri kullanarak cildinizi nemlendirebilir ve kurulukla mücadelenin yanı sıra cildinizde oluşabilecek ince çizgilerin oluşumlarını engelleyebilirsiniz. Birçok insanın sahip olduğu yaygın bir cilt tipi olan kuru cilde uygun peeling ve maskeler ile cildinizi nemlendirebilir, canlandırabilir ve kuruluğun verdiği rahatsızlıkları giderebilirsiniz. İşte kuru ciltlere özel peeling ve maske tarifleri…

Sozcu.com.tr

Yayınlanma: 11:11 - 09 Temmuz 2020 Güncellenme:

Kuru ciltlere özel peeling ve maske tarifleri…

Peeling uygulaması cildinizin üst tabakasındaki ölü derileri cildinizden arındırır ve uygulayacağınız maskelerin cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Böylelikle uyguladığınız maskelerden daha iyi yanıtlar alabilirsiniz. Ancak her peeling ve maske uygulaması her cilt tipi için uygun değildir ve özellikle kuru bir cilde sahipseniz cildinizi iyileştirmek için nem desteği uygulamanız gerekebilir. Aksi takdirde yanlış ürünler ve uygulamalarla cildinizde kuruluk, pul pul dökülme ve çatlama şikayetleri daha çok artabilir.
Kuru cildiniz için birçok kozmetik tedavi yöntemleri olsa da uzun süre kullanımda ciltte yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle doğal ürünler kullanarak cilt sağlığınızı koruyabilir ve etkili bakım uygulamaları ile cildinizi tedavi edebilirsiniz. Peki kuru ciltlere özel peeling ve maske tarifleri nelerdir? Kuru ciltlerde hangi doğal ürünler kullanılabilir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

Foto: shutterstock

KURU CİLTLER İÇİN ŞEKER VE ZEYTİNYAĞI PEELİNGİ

Şeker cildinizdeki siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Zeytinyağı ise cildinizi neme doyurur ve dokuları onarır. Bu sayede cildiniz ölü derilerden arınırken, nemlenir, canlanır ve kuruluk sorunu ortadan kalkar.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

Şeker ve zeytinyağını bir kabın içine alın. Ardından 1 dakika kadar iyice karıştırın. Cildinize dairesel hareketlerle uygulayın ve son olarak ılık su ile durulayın. Yüzünüzde ve vücudunuzda uygulayabilirsiniz.

SODA VE TÜRK KAHVESİ PEELİNGİ

MALZEMELER

1 çorba kaşığı Türk kahvesi
Birkaç damla soda

HAZIRLANIŞI

1 çorba kaşığı Türk kahvesini bir kabın içerisine alın içerisine biraz soda damlatarak macun kıvamı almasını sağlayın. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın ve cildinizi ılık su ile durulayın.

Foto: shutterstock

KURU CİLTLER İÇİN AVOKADO, E VİTAMİNİ VE BADEM YAĞI MASKESİ

Kuru ciltlerin tedavisinde avokado nemlendirici özelliği ile mükemmel bir meyvedir. İçeriğindeki folik asit, vitamin ve yağlar sayesinde cildi nemlendirir ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.

MALZEMELER

1 avokado
1 E vitamini kapsülü
5 damla badem yağı

HAZIRLANIŞI

Avokadoyu bir pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Badem yağı ve E vitaminin içerisindeki tozu ilave ederek tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun ve son olarak ılık su ile durulayın. Bu maskeyi hafta da bir kere uygulayabilirsiniz.

Cilt soyucu peeling tarifleri… Cildi yenileyen peeling yapımı…İlginizi ÇekebilirCilt soyucu peeling tarifleri… Cildi yenileyen peeling yapımı…Karbonat peelingi nasıl yapılır? İşte evde karbonat peelingi tarifi…İlginizi ÇekebilirKarbonat peelingi nasıl yapılır? İşte evde karbonat peelingi tarifi…Cilt lekelerine karşı en etkili maske tarifleri…İlginizi ÇekebilirCilt lekelerine karşı en etkili maske tarifleri…

GüneşMaskenasıl yapılırşekerzeytinyağı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir