naylon masa örtüsü nasıl düzeltilir / Kırışıklıklar Ütüsüz Nasıl Giderilir - wikiHow

Naylon Masa Örtüsü Nasıl Düzeltilir

naylon masa örtüsü nasıl düzeltilir

KIRIŞIKLIK KARŞITI CİLT MASKESİ" width="" height="" src="seafoodplus.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Naylon Masa Örtüsü Nasıl Temizlenir?

Naylon masa örtüsü, kolay temizlenebilir olmasında dolayı oluşundan dolayı evlerde sıklıkla tercih edilen masa örtüsü çeşitlerinden biridir. Özellikle mutfak masaları için hemen her evde kullanılan bir örtüdür.

Naylon Masa Örtüsü Nasıl Temizlenir?

Naylon masa örtüsü temizliği oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle çok fazla zorunda kalmadıkça makinede yıkanmaması gerektiğini hatırlatalım. Yemek masasında serildiği için ise mümkün olduğunca kimyasal bir madde ile temizlenmemesi de oldukça önemli bir konudur. Bu masa örtüleri genellikle renkli ve desenli olduğundan dolayı, temizliğinde kullanılan kimyasal süreklilik durumunda bu masa örtüsünün renklerini ve desenlerini yıpratacak, hatta silecektir.

Naylon masa örtüsünü temizlerken daima doğal temizleyici ürünler kullanılması gerekir. En nihayetinde kir ya da toz içinde kalan bir örtü olmadığı için, sabunlu su ve bez yardımıyla bu örtüyü rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Zaten bu kadar çabuk temizlenmiyor olsa, sanıyoruz ki bu kadar çok kullanılmazdı 

Naylon Masa Örtüsünü Makinede Yıkamak

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, zorunlu kalmadıkça tercih etmemenizi öneriyoruz. Eğer bu örtüyü çamaşır makinesinde yıkamanız gerekiyorsa, her zaman tek yıkamaya özen göstermelisiniz. Üzerindeki desen ve renkler başka kıyafetlere geçebileceğinden bu durum oldukça hassastır ve dikkat edilmelidir.

Naylon örtünüzü makinede yıkayacağınız zaman mümkün olduğunca hassas ve en düşük ayarda yıkamanızı öneririz. Yine sürekli olarak bu örtüyü makinede yıkamanız, kullanım ömrünü kısaltacağından, bu işlemi nadiren tekrarlamanız önerilmektedir.

Naylon Masa Örtüsü Ütülenir Mi?

Evet ütülenebilir. Fakat makinede yıkandığı zamanlarda ütülenmesi daha doğru olacaktır. Genellikle çok kırışan bir yapıya sahip olmadığı için, aşırı kırışma durumunda üzerine kumaş koyarak ütüleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ütünün direkt olarak naylon ile temas etmesi, naylonun yanmasına ve ütünün altında iz kalmasına sebep olacaktır.

Kumaş Masa Örtüsü İle Naylon Masa Örtüsü Arasındaki Farklar

Kumaş masa örtüsü ile naylon masa örtüsü arasında aslında tek fark vardır diyebiliriz. Bundan biraz önce az da olsa bahsetmiş olsak da, detaylandırmamız anlaşılabilir olması açısından daha doğru olacağını düşündük 

Öncelikle kumaş masa örtüleri kirlendiği zaman yıkanması gerekmektedir. Aksi taktirde leke kalıcı hale geleceğinden daha sonra temizlendiğinde bu lekeleri çıkarmak da zorlaşacaktır. Bu cins masa örtülerinin sık sık yıkanması gerektiği gibi sık sık ütülenmesi de gerekmektedir. Keza kumaş olmasından dolayı kırışabilme özelliği vardır. Fakat naylon masa örtüleri kumaşın tam tersine sadece silinerek temizlenebilir. Aynı şekilde ütü de istemez. Fakat bazı naylon türleri her ne kadar kolay temizlenebilir olsa da, kumaş özelliği taşıdığından nadir de olsa yıkanması ve ütülenmesi gerekebilmektedir, fakat nadir 🙂

Etiketler:masa örtüsünü temizlemenaylon masa örtüsü temizlemenaylon masa örtüsü ütülenir mi

Giriş Yap/Üye Ol

Leziz yemeklerle dolu, etrafını sevdiklerinizin çevrelediği sofralar pek keyiflidir; ancak bu keyfin sofra kaldırıldıktan sonra da devam edebilmesi biraz zordur. Gerek çıkan bulaşıklar gerekse kirlenen masa örtüsü canınızı sıkabilir. Eğer siz de kirlenen masa örtünüzü nasıl temizlemeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu konuda yardımcı olacak önerileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İşte şeffaf, naylon ya da kumaş gibi birbirinden farklı masa örtülerini çeşitli lekelerden arındırmanın 6 yolu…

  1. Naylon Masa Örtüleri Nasıl Temizlenir?

Naylon masa örtüleri, temizlenmesi en kolay masa örtülerinden olsa da kimi zaman inatçı lekelere maruz kalabilir. Naylon masa örtünüzde salça, yağ, boya kalemi gibi çeşitli lekelenmeler mevcutsa ihtiyacınız olan sadece hafif nemli ve köpüklü bezdir. Bezi lekelenmeler üzerinde hafif bir güç uygulayarak gezdirdiğinizde lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak lekelerin bu kez çok daha inatçı olduğunu düşünüyorsanız ve naylon örtü eğer ki desenli değilse bez üzerine bir miktar aseton döküp tekrar silmeyi deneyebilirsiniz.

1. Kumaş Masa Örtüleri Nasıl Temizlenir?

Görünüm açısından en şık, temizleme açısından en zorlu olan kumaş örtülerdeki zorlu lekelerden kolayca kurtulmak için ilk müdahale çok önemlidir. Kumaş masa örtüsüne içecek, yağ, salça gibi gıdalar döküldüğü anda bölge üzerine ılık suyla ıslatılmış bez ile tampon hareketler uygulanarak kabası alınmalıdır. Bu aşamada lekenin asla ovulmaması gerekir ki leke yayılma göstermesin. Ancak leke hâlâ çıkmıyorsa ilk müdahaleden sonra kumaş örtü, uygun yıkama şartlarıyla çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.

2. Şeffaf Masa Örtüleri Nasıl Temizlenir?

Lekelerinden kurtulmak istediğiniz masa örtüsü hem şeffaf hem de naylonsa epey şanslısınız demektir; çünkü temizlik için dilediğiniz gibi alkollü ürünlerden, kimyasallı deterjanlardan ya da sirkeli su gibi karışımlardan yararlanabilir, lekelerden kurtulabilirsiniz. Örneğin, leke üzerini sirkeli su ile ıslattığınız bir bez ya da sünger yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz.

3. Masa Örtüsünden Mum Lekesi Nasıl Temizlenir?

Özel ve şık sofraların olmazsa olmazlarından biri de çeşitli renk ve şekillerdeki mumlardır. Durum böyle olunca masa örtüsünde mum lekesinin oluşması, kaçınılmaz olabilir. Masa örtünüze mum döküldüyse panik yapmaya gerek yok çünkü çözüm oldukça basit.

Örtünüzün türü her ne olursa olsun mum lekesinden kurtulmak için ilk olarak bıçak gibi gereçlerden yararlanabilirsiniz. Dökülen mumun kabasını bu gereçlerin ucuyla kazıyarak çıkardıktan sonra lekenin üzerine kağıt havlu serin. Daha sonra ütüyü kağıt havlu üzerine basarak mumun erimesini ve örtüden kağıt havluya çekilmesini sağlayın. Bu kolay yöntem sayesinde masa örtünüzü kurtarabilir, sıradaki sofralar için hazır hale getirebilirsiniz.

4. Masa Örtüsünden Meyve Suyu Lekesi Nasıl Temizlenir?

Meyve suyu, kahvaltı sofralarının da akşam sofralarının da vazgeçilmez içecekleri arasında yer alır. Bu nedenle masa örtülerinde sık sık meyve suyu lekesi ile karşılaşmak mümkündür.

Meyve suyu lekeleri ne kadar zorlayıcı gibi dursa da aslında çözümü çok basittir. Masa örtüsü üzerindeki meyve suyu lekesini beyaz sirke ve su karışımına batırdığınız temizlik süngeri ile ovalayarak kolayca çıkarabilmek mümkündür.

5. Masa Örtüsünden Yağ Lekesi Nasıl Temizlenir?

Yağ lekeleri masa örtülerinin kaçınılmaz dertlerinden biri olabilir ancak basit ve etkili çözümleri mevcuttur.

Masa örtüsündeki yağ lekelerinin üzerine öncelikle kağıt havlu bastırıp yağın fazlasını alın. Daha sonra yağ lekesi üzerine bir miktar tuz ya da bebek pudrası dökerek lekenin masa örtüsüne daha fazla işlemesini engelleyin. Bu yöntem sayesinde lekeyi etkisiz hale getirip sonrasında basit bir yıkamayla lekeden tamamen kurtulabilirsiniz.

Kırışıklıklar Ütüsüz Nasıl Giderilir?

  1. Giysileri kurutucuya koyarken buz küpü de at. Tamburlu kurutma, kırışıklıkları gidermenin harika bir yoludur.
    Kurutucuyu orta sıcaklık ayarına getir ve giysilerini yaklaşık 15 dakika kurut.
    • Giysileri kurutucudan çıkarır çıkarmaz as ki kırışıklıklar geri dönmesin. İstersen giysilerini hemen giyebilirsin de. Eğer giysileri program bittikten sonra kurutucuda uzun süre bırakırsan ya da bir çamaşır sepetine tıkıştırırsan muhtemelen yeniden kırışır.
    • Kurutucunun içine bir iki küp buz at ya da kurutmadan önce giysilere hafifçe su püskürt. [1]XKaynağı araştır Buz küpleri eriyip buhara dönüşecek ve bu da giysilerdeki kırışıklıkları gidermeye yardım edecek. İstersen buruşuk kıyafetlerle birlikte kurutucuya bir de ıslak çorap atabilirsin. [2]XKaynağı araştır

Buruşuk kıyafetlerini duş kabinine koy. Birçok kişi bu yöntemin kırışıklıkları hemen giderdiğini söylüyor. Sıcak suyu aç. Banyonun kapısını kapat ki buhar çıkamasın.

Duşta Buhar Uygulama İçin Hızlı İpuçlarıGiysileri as: Duş perdesi çubuğunun temiz olduğundan emin ol yoksa kıyafetlerinde leke kalabilir. Sonra kıyafetleri çubuğa ya da çubuğun üstüne asacağın bir askıya as.Odayı kapat: Banyoyu hava sızdırmayacak biçimde kapat (ne kadar küçük o kadar iyi). Pencereleri kapat, kapının altını tıka.Yaklaştır ama kuru kalsın: Kıyafetleri ıslatmadan sıcağa ve suya mümkün olduğunca yaklaştır. Duş başlığını giysilerden uzaklaştır ki su gelmesin. Kıyafetleri duş başlığından uzağa asman yeterli değil, yaklaştırabildiğin kadar da yaklaştırmalısın!Zaman tanı: Kırışıklıklardan kurtulmak için 15 dakika buhar banyosu yeterlidir. Su boşa gitmesin diye sen de bir yandan duş alabilirsin.[3]XKaynağı araştır

Kırışıklık açıcı sprey al ya da kendin yap. Marketlerde kırışıklık açıcı sprey bulabilirsin. Spreyin işe yaraması için kıyafetlerin nemli olması gerekir ama kırışıkları giderecektir. Spreyi evde kendin de yapabilirsin.

Kırışıklık Açıcı KullanmakKendi spreyini yapmak: Bir su bardağı ( ml) suyu 1 çorba kaşığı (15 ml) çamaşır yumuşatıcıyla bir sprey şişesinde karıştır. Şişeyi iyice çalkala ve küçük bir kumaş parçasında test ederek lekelemediğinden ya da rengini bozmadığından emin ol. Eğer iyi görünüyorsa giysiyi kırışıkların açılması için sıkıca gererken bolca açıcı sık. Karışımı kıyafetlerin sırılsıklam olmayacağı ama iyice nemleneceği biçimde sık.[4]XKaynağı araştırKurumaya bırak: Kıyafetleri spreyledikten sonra tamamen kuruyana kadar asılı bırak. Daha parlak olmaları için beyazları dışarıya asıp güneşte kurut ama renkli kumaşları güneşte kurutma. Bu, renklerinin atmasına neden olabilir.Gerektiğinde kullan: Sürekli hareket hâlindeysen ve giysini ütülemen mümkün değilse bu karışımla dolu küçük bir sprey şişesini iş yerinde ve arabanda bulundur.[5]XKaynağı araştır

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir