köftenin yanındaki sos nasıl yapılır / KÖFTECİ BİBER SOSU NASIL YAPILIR ? – Emel Hayırlı Mutfağı

Köftenin Yanındaki Sos Nasıl Yapılır

köftenin yanındaki sos nasıl yapılır

KÖFTECİ BİBER SOSU NASIL YAPILIR ?

Merhaba sevgili dostlarım. Bugün sizlere mevsimi geçmeden çok lezzetli bir köfteci biber sosu tarifi vermek istiyorum. Yapılışı oldukça basit ana malzemesi kapya biber ve acı kırmızı biber olan köfteci biber sosunu peki nerede kullanacağız ? Hemen söyleyeyim 🙂 Köfte ve ızgaraların yanına sos olarak, salata tamamlayıcısı ya da eşlikçisi olarak veya kahvaltıda . Daha doğrusu nereye koymak, nerede görmek isterseniz oraya 🙂

Aslında tarifin kaynağı sevgili komşum Laloş&#;un Trakya &#;da oturan görümcelerinden geldi 🙂 Orada daha önce tadılıp beğenilen, köftecilerin köftenin yanına koydukları bir sos. Belki buralarda başka bir isimle anılıyordur kim bilir ? Ben bu sosu köfteci biber sosu diye tanıdım ve bildim dahasını bilmem 🙂

Biraz önce de bahsettiğim gibi ana malzemesi kapya biber ve kırmızı acı bibere ilave olarak tuz ve eczanelerde satılan salisik asit. Hani eskiden annelerimiz domates rendesi yaptığı zaman bozulmasın diye içine koydukları ve domates ilacı diye tabir ettikleri şey. Bu arada salisik asiti kullanmadan önce şöyle bir araştırdım hiç bir zararı olmadığını hatta faydalarının olduğunu bile okudum. O yüzden rahat olun ve köfteci biberinin tadını çıkarın 🙂 Zaten zararlı bir şey olsaydı eczanede satılmazdı değil mi ? 🙂 Hemen tarife geçiyorum ve tarifi denemenizi tavsiye ederim .

KÖFTECİ BİBER SOSU NASIL YAPILIR ?

MALZEMELER

  • 2 kilo kapya biber (kırmızı salçalık biber)
  • 2 kilo acı kırmızı biber
  • Tuz (Damak tadınıza göre ama çok tuzlu yapmayın. Tuzu hafif olsun ki biberin tadını bastırmasın)
  • paket salisik asit (eczanelerde satılan domates ilacı)

YAPILIŞI

  • Kapya biberleri ve acı kırmızı biberleri bir kaç su güzelce yıkayın.
  • Biberleri yıkadıktan sonra kapyaların baş ve çekirdek kısmını çıkartıp iyice temizleyin. Sonra tekrar yıkamayın ki biberlerin içine su dolmasın.
  • Acı kırmızı biberlerin baş kısımlarını kesin çekirdekleri çıkarmayın. Onlar çekirdekli kalacaklar.
  • Kapya biberleri ve acı kırmızı biberleri sırasıyla mutfak robotundan ya da kıyma makinasından çekin.
  • Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
  • 1 kg&#;lık kavanoza malzemeyi doldurup ölçüp başka bir kaba aktarın.
  • Toplam malzeme kaç kavanoz çıktıysa kavanoz sayısı kadar 1 &#;er çay kaşığı salisik asit eklenecek.
  • Yani örnek olarak toplamda 4 tane 1&#;er kg &#;lık kavanoz çıktıysa 4 çay kaşığı salisik asit +1 çay kaşığı konacak.
  • Toplam kavanoz ölçüsünün bir fazlası salisik asit ve tuz ilave edilip karıştırın.
  • Bu karışımı bir gündüz ve bir gece olacak şekilde dışarıda (mutfak tezgahında ) bırakın ve ara sıra karıştırın.
  • Bu tarifi yaptığınız esnada eğer havalar sıcaksa hafif köpüklenme olabilir merak etmeyin. Bu bir gaz çıkışıdır.
  • Bekleme süresi tamamlanınca sosu kavanoz ya da cam şişelere aktarıp kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve karanlık yerde muhafaza edin.
  • Servis esnasında dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirip lezzetlendirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

çiğ köfte sosu


Çiğ Köfte Sosu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
1 Diş Dövülmüş Sarımsak
5 Yemek Kaşığı Su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Silme Tuz

Ön Söz:
Çiğ köfte sosu; etli çiğ köfte veya etsiz çiğ köfte&#;nin yanında bandırma sosu olarak tüketilir. Çiğ köfte sosu yapımında damak zevkinize uyan, her çeşit baharat kullanılır. Hazırladığım çiğ köfte sosu, her damağa hitap edebilen tat ve lezzettedir. Bilirsiniz, salçalar tuzlu olacağından; çiğ köfte sosu verilen malzemelerle hazırladıktan sonra, en son tuz ilavesi yapılmalıdır.

Çiğ köfte sosuna aroma vermek için, istenirse eser miktarda karanfil, tarçın, yenibahar veya çemen tozu ilave edilebilir.

Maharetini Göster :
Kase içine domates salçası, tatlı biber salçası, dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon konulacak ve karıştırılacak. Üzerine nar ekşisi, içme suyu, zeytinyağı ilave edilecek ve pürüzsüz sos hazırlanacak. En son, sosun tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
funduszeue.info


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası