orta parmağa takılan tek taş / Çoklar Orta Parmak Yüzük Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Orta Parmağa Takılan Tek Taş

orta parmağa takılan tek taş

Yüzük hangi parmağa takılır?

Erkekler için yüzüğü sağ veya sol elin serçe parmağına takmak sünnettir. Hazreti Peygamber yüzüğünü buraya takardı. Serçe parmağın yanındaki parmağa da takmak câizdir. Baş, işaret ve orta parmağa takılmaz. Zira Hazret-i Ali, orta ve şahâdet parmağını işaret ederek "Resûlullah aleyhisselâm yüzüğümü şu parmağa koymamı yasakladı" buyurdu. Taberânî’de de  “Yüzük ancak küçük parmakla yanındakine takılır” hadîs-i şerifi vardır. İbni Âbidin rehn bahsinde der ki: “Mürtehin, kendisine rehin olunan bir yüzüğü serçe parmağına takarsa ve kaybı hâlinde tazmin eder. Çünki maksadı korumak değil, kullanmak olur. Ama başka parmağa takarsa kullanmış değil, korumuş sayılır. Zira erkekler diğer parmaklara takmaktan men olunmuştur. Ancak mürtehin kadın olursa, hangi parmağına takarsa taksın tazmin eder. Çünkü kadınlar yüzüğü başka parmaklarına da takarlar”. Buradan anlaşılan serçe ve yanındaki parmak dışındaki parmaklara yüzük takmanın memnu oluşu erkeklere mahsustur. Nitekim hadis-i şerifte Hazret-i Ali “Resulullah yüzüğümü şu iki parmağa koymamı yasakladı” buyurmaktadır. Kadınlar ise âdete tâbidir.  Doğrusunu ancak Allah bilir.
1 Aralık Çarşamba

aslında bunu erkeklerden kızlara tavsiyeler başlığında yazmalıydım. ancak son yılların en fantastik embesili olduğum için bu hafta tam anket başlığa entry girdim. ne kadar embesil olsam da benim de bi kotam var bebeğim.

bu amına kodumunun yüzüğünün takılacağı yer bellidir kızlar. hatta öyle ki insanlar işi gücü bırakıp, herkes anlasın diye buna bi isim koymuşlar: yüzük parmağı.

peki içinizden bazıları napıyor? gidiyor, benim "kamyonunu sollarken şeridini kaybedip sıkıştıran kamyoncu"ya göstediğim parmağa yüzük takıyor.

amaç ne peki balım? millet nişanlı sanmasın diye mi yapıyorsun bunu? arkadaş orta parmağına yüzük takan bi hatuna zaten yazmaz ki kimse. o yüzden vazgeç.

ya da daha mı estetik geliyor o yüzden mi takıyorsunuz? hiç sanmıyorum. estetik değil çünkü. ufak da olsa bi şansınız var ama itiraf edeyim. bu aralar yeni bi trend var ya, hani şu mavi pantolonun altına kırmızı ayakkabı giyenler aha işte onlar estetik bulabilir ve belki devamla siz kendinizi bi ömür bi geyiğin koynunda bulabilirsiniz.

özetle ablam, orta parmağa yüzük takılmaz. rica ediyorum.

klişelere aldırmayan hatundur.
o yapılmaz, bu takılmaz, öyle giyilmez başka?

ister orta parmağına takar o yüzüğü ister ayak parmağına. kime ne ?

baş parmağına yüzük takan kızdan farksızdır. nitekim yüzük parmağına, söz-nişan-evlilik yüzükleri gibi yüzükler taklıyor. *

yüzük parmağına yüzük takma zorunluluğu olmadığının farkındadır. elmacık kemiğinde elma mı var şimdi?

orta parmağa takılmasına niye takıldığına anlam veremediğim olay. sizene arkadaş ha orta ha yüzük ha işaret ha baş ha ayak.. sizene?

farklı hatundur. marjinallikten hoşlanır, klişelerden değil. ayriyetten bu hatın baş parmağına ve işaret parmağına da yüzük takmaktadır. aferindir.

benim gibi elleri minik, parmakları ince de olabilir. anca orta parmağına oluyor ve güzel duruyordur yüzükler.

Çoklar Orta Parmak Yüzük Y

Çoklar Orta Parmak Yüzük

Satıcı :

Koleksiyona Ekle

  • Bu ürün tarafından gönderilecektir.
  • Stok Kodu : Y Maden : Sarı Altın Ayar : 14 Ayar Ağırlık : 1,78 Açıklama : 14 Ayar Sarı Altın Orta Parmak Yüzük
  • Ürünlerimizin tamamı el yapımıdır. Siparişlerinizdeki ürün(ler) 1 – 3 iş günü içerisinde gönderimi gerçekleştirilecektir. Siparişiniz ÜCRETSİZ olarak gönderilir. Ürünlerimiz sertifikası, şık paketi ve kutusu ile gönderimi yapılır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Çoklar Orta Parmak Yüzük

  • Stok Kodu : Y Maden : Sarı Altın Ayar : 14 Ayar Ağırlık : 1,78 Açıklama : 14 Ayar Sarı Altın Orta Parmak Yüzük
  • Ürünlerimizin tamamı el yapımıdır. Siparişlerinizdeki ürün(ler) 1 – 3 iş günü içerisinde gönderimi gerçekleştirilecektir. Siparişiniz ÜCRETSİZ olarak gönderilir. Ürünlerimiz sertifikası, şık paketi ve kutusu ile gönderimi yapılır.

Ürün Özellikleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası