kulaklıklardaki l ve r nedir / Sol ve sağ kulaklık: hangisinin ve niçin ihtiyaç duyulduğunun nasıl belirleneceği

Kulaklıklardaki L Ve R Nedir

kulaklıklardaki l ve r nedir

Kulaklıklarda Bulunan L(Sol) ve R(Sağ) Harfleri Neden Bu Kadar Önemli?

Kulaklıkları takarken her defasında 'R' ve 'L' harflerine dikkat ederiz. Harflere dikkat etmeden kullansak olmuyor mu? Sesin geliş yönünü daha net vermek adına bunun bir önem arz ettiğini zaten biliyorsunuz ancak biz biraz daha teknik detaylara değineceğiz.

Bu içeriği kulaklıklarınızı takarak okumanızı öneriyoruz, böylece videoları açtığınızda sesleri daha iyi deneyimleyebilirsiniz.

Beynimiz, sağ ve sol kulağa gelen ses farkını algılayabiliyor.

Ses, sanılandan daha yavaş hareket ediyor. Mesela yankı yapan bir ortamda sesin bize gecikerek geldiğini bilirsiniz. Sesin yavaş hareket etmesi, beynin sağ ve sol kulağa gelen seslerin arasındaki zaman farkını anlamasına neden oluyor. 

Stereo teknolojisi, bu durumu bir nevi taklit etmek ve sesin farklı yönlerden geldiği yanılsamasını beyne iletmek içinse sesin yavaşlığından faydalanıyor. Bu sayede, kulaklığı takan kişi, verilmek istenen ses yönünü kolaylıkla algılayabiliyor.

Şimdi kulaklıklarınızı takın: Saçlarınızı kestiriyor gibi hissedeceksiniz.

Stereo ses, her türde farklı amaçlarla kullanılabiliyor:

Film için: Filmde bir araba sahnesi hayal edin.

Bu araba, filmde soldan geçiyor ama ses size sağdan geliyor. Durum ne kadar tat kaçırıcı değil mi? İşte sağ ve sol işaretleri bu yüzden önemli. Kimse filmi tersine ses ile izlemek istemez ne de olsa.

Müzik için: Şarkılarda stereo ses efekt olarak da sıklıkla kullanılıyor.

Bazen müzikte ses sol kulaktan sağ kulağa doğru verilerek dinleyicinin müzik zevki arttırılabiliyor. Ek olarak 3D müzikler de piyasada yerini almış durumda. 3D müzik sayesinde daha gerçekçi bir müzik deneyimi dinleyiciye sunulabiliyor.

Oyun için: Çevrim içi oyunlarda düşmanın yerini takip etmek için doğru ses yönü önemli bir yer tutuyor.

Oyun dilinde 'ses kasmak' olarak bilinen bu eylemde sağdan gelen düşmanın sesi sol taraftan gelirse oyunda yanılır ve kaybedebilirsiniz değil mi? Bu yüzden de kulaklıkların konumu çevrim içi oyunlar için önemli yer tutuyor.

Özet olarak kulaklıklarda R ve L harfi neden önemli?

Kulaklıklarda bulunan sağ ve sol yönleri sesin yönünün belirlenmesi için önemli rol oynuyor.

Ek olarak kulak içi kulaklıkların ergonomik tasarımıysa iki kulağın şekline göre yapılıyor.

kulaklık

Bu yüzden de sesleri göz ardı edip, kulaklığınızı ters tarafa takmak konusunda inat etseniz bile muhtemelen şekillerinden dolayı rahat edemeyeceksiniz.

Daha iyi ses deneyimi elde etmek ve kulak şekline uygun kullanmak için kulaklığınızı doğru yönlere takmalısınız. 

Emoji İle Tepki Ver

13

Talimatlar

Dikkat:
Kulaklıklarda yerleşik yüksek kaliteli lityum piller bulunur. Daha iyi bir pil ömrü elde etmek için, kulaklığın ilk kullanımında 60 dakika şarj ettiğinizden emin olun.

 

Paket içeriği:
* Robor R Buds-L / T (2 adet)
* Kulaklık Şarj Kutusu
* USB TYPE-C Şarj Kablosu
* Kullanıcı Kılavuzu

Özellikler:
* Ad: Robor R Buds-L / T
* Bluetooth versiyonu:
* Güç girişi: DC 5V A USB TYPE-C
* Batarya kapasitesi: V / 50mA
* Çalışma süresi: Saat (ortam koşulları ve kullanım yoğunluğuna göre süre değişebilir)
* Desteklenen bağlantı teknolojisi profilleri: HSP / HP / A2DP / ARCP
* Empedans: 32Ω

 

Ürün kullanımı

1.Güç Açma/Kapatma:

Otomatik Güç Açma:
Kulaklık uzun süre kullanılmazsa, uyku moduna geçer. Kullanmanız gerektiğinde, kulaklığı şarj bölmesine koyun, ardından çıkarın, otomatik olarak açılacaktır.

 

Manuel güç açma:
Kulaklığın dokunma alanına 4 saniye basılı tutun, mavi ışık yanıp söner ve kulaklık açılır.

 

Otomatik Kapatma:
Kullanılmadığında, otomatik olarak kapanması için kulaklığı şarj kutusuna koyun. (Not: Şarj kutusunun gücü yetersiz olduğunda, kulaklık otomatik olarak açılıp kapanmayacaktır)

 

Manuel Kapatma:
Kulaklık dokunma alanına 5 saniye basılı tutun, kapanma işlemi gerçekleşirken kulaklığın altında bulunan kırmızı ışık sürekli olarak yanıp sönecektir.

 

2.Eşleştirme modu

Kulaklığı ilk kullanımında, sol ve sağ kulaklıkların eşleştirilmesi gerekir. Bu işlem ortama bağlı olarak yaklaşık 10 ila 30 saniye sürer. Yöntemler aşağıdaki gibidir:

Şarj bölmesi kapağını açın, kulaklıkları çıkarın, sol ve sağ kulaklar dönüşümlü olarak kırmızı ve mavi yanıp söner. Bağlantı başarıyla kurulduktan sonra, kulaklık göstergelerinden herhangi birinin kapanması bağlantının başarılı olduğunu gösterir ve aynı zamanda kulaklıkta bağlantı durumunu belirtmek için sesli bir uyarı oluşur.

 

funduszeue.info telefonuna Robor R-Buds L/T ‘yi bağlamak:

Android / IOS:

Cep telefonunun Bluetooth&#;unu açın, arama listesinde &#; Robor R-Buds L/T&#; adlı cihaz adını bulun, bağlan&#;a tıklayın ve Bağlantı başarılıysa kulaklıkta sesli uyarı oluşur, sesli uyarıyı duyabilmek için kulaklıkların kulağınızda olması gerekir.

Bağlantı başarılıysa ancak kulaklıktan ses gelmiyorsa, lütfen telefon arama listesindeki bu Bluetooth cihazını silin ve yeniden bağlanmayı deneyin.

Cep telefonu ve Bluetooth kulaklık başarıyla eşleştirildiğinde, cep telefonunun Bluetooth&#;u açıldığında açmış olduğunuz kulaklık, otomatik olarak cep telefonuna bağlanacaktır.

 

funduszeue.info ve çift kulaklar arasında değişim yapın

Stereofonik mod (iki kulaklı):
Kulaklık varsayılan olarak streofonik moda geçer ve başarılı bağlantıdan sonra iki kulaklığı da kullanabilirsiniz.

Tek Kulak Modu:
Bağlantı başarılı olduktan sonra, müzik çalarken veya telefona cevap verirken herhangi bir kulaklığı şarj bölmesine geri takın. Kullandığınız kulaklık çalışmaya devam edecek ve etkilenmeyecektir. Kulaklıkları şarj bölmesine geri koyun ve çıkarın, kulaklıkları otomatik olarak çift kulaklık moduna geçecektir.

 

(Not: Kulaklık otomatik olarak tek kulak moduna geçerse, yalnızca bir kulaklıktan ses gelir, iki kulaklığı aynı anda şarj bölmesine koyabilir ve kulaklık modunu sıfırlayabilirsiniz.)

 

5.Şarj etme/ şarj etme talimatları 

Kulaklığı şarj etme:
Kulaklığı şarj bölmesine koyun, kulaklık otomatik olarak şarj olacaktır. Kulaklığın kırmızı ışığı cihaz şarj olurken her zaman yanar, mavi ışık ise şarj dolduğunda yanar ve bu ışık 2 dakika sonra söner. Tam şarj etmek için yaklaşık 1 saat gereklidir. Tam şarj olduktan sonra otomatik olarak uyku moduna geçer (lütfen şarj bölmesinin yeterli güce sahip olduğundan emin olun).

 

Şarj kutusunu şarj etme:
Şarj bölmesi gücün % 20&#;sinden az olduğunda, şarj kutusu güç göstergesi yanıp söner. Kulaklığın normal kullanımını sağlamak için lütfen şarj kutusunu ve kulaklıkları şarj edin. (Güvenliğiniz için, güvenlik yönetmeliklerine uygun bir USB şarj cihazı kullandığınızdan emin olun 5V A DC.) Tam süresi yaklaşık 40 dakikadır. Şarj bölmesi tamamen şarj olduğunda kulaklığı yaklaşık 4 kez şarj edebilirsiniz.

 

funduszeue.infoatik düğme işlev tablosu:

Aşağıda bulunan işlevleri etkinleştirmek için, kulaklığınızın dokunmatik yüzeyini belirtilen şekilde kullanın. Hatalı yapılan işlemler sonucunda kulaklığınız kapanabilir, yanıt vermeyi durdurabilir. Böyle bir durumda kulaklıkları şarj kutusuna koyarak sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Kulaklıklarda L ve R ne demek?

İçindekiler:

  1. Kulaklıklarda L ve R ne demek?
  2. LR kulaklık nedir?
  3. Bluetooth kablosuz kulaklık nasıl kullanılır?
  4. Sağ taraf ne taraf?
  5. Stereo ne demek tip?
  6. Stereo modu nedir?
  7. Etek boyu L ve R ne demek?

Kulaklıklarda L ve R ne demek?

Her bir kulaklıkucu Lveya Rharfiyle işaretlidir. Sol kulaklıkucunu (L) sol kulaklığa, ve sağ kulaklıkucunu (R) sağ kulaklığataktığınızdan emin olun.

LR kulaklık nedir?

r=right=sağ --> sağ kulağınıza takınız. l=left=sol --> sol kulağınıza takınız. bu iki tür kulaklıkbirarada kullanılınca optimal ses elde edilir. kulaklıkta yazan r ve l ise işte bunu işaret eder.

Bluetooth kablosuz kulaklık nasıl kullanılır?

Kulaklıktaki bluetootharama seçeneğini açık duruma getirin, yani kulaklıkları, tanıma moduna alın. Ardından kulaklıkları bağlayacağınız cihazın bluetoothözelliğini aktifleştirin. Cihazın bluetoothayarlarında, "kullanılabilir cihazlar” kısmında kulaklığınızın ismini seçerek eşleştirmeyi yapın.

Sağ taraf ne taraf?

Güneşin doğduğu tarafadönerek yön tayini yapıldığında sağ tarafgüney, sol tarafkuzeydir. Bu yüzden zaman zaman bu sözler birbirleri yerine de kullanılmışlardır; yani güney sağanlamında, kuzey sol anlamında veya sağgüney karşılığı, sol ise kuzey karşılığı kullanılmıştır.

Stereo ne demek tip?

Stereoterimi, tıpdilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Stereoteriminin tıbbi anlamı; perf. 1. Sert, sıkı, katı anlamına önek; 2.

Stereo modu nedir?

Duyma açısından mono ses ile stereoses arasında belli bir fark bulunmaktadır. Mono sesin kulağa giden aynı seslerin olduğu yukarıda yazılmıştı. Stereoise tam zıttı olarak kulağa gelen Birden farklı sesleri ifade eder.

Etek boyu L ve R ne demek?

Model özelliğine bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte etek ve pantolonlarda normal boy(R) ve uzun boy(U/L) arasında ortalama 5 cm fark vardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası