arapça kedi dansı / Download mp3 Hele Hele Minnoş Indir [hele-hele-minnoş-indir] - MP3 Music Download

Arapça Kedi Dansı

arapça kedi dansı

Galeria Sitesi&#;nde çalışma sona erdi! 13 kedi kurtarıldı

Diyarbakır&#;da Galeria Sitesi’nin enkazında canlı olduğu fark edilen kedileri kurtarma çalışması devam ediyor. Şimdiye kadar Zena ve Jahrettin&#;in de aralarında olduğu 13 kedi kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sona erdi.

Maraş merkezli ilk depremde kısmen yıkılan Diyarbakır&#;da Galeria Sitesi’nde yıkım yapılırken fark edilen hayvanları kurtarma çalışması devam ediyor. Dün akşam vinç yardımıyla kedinin bulunduğu kata çıkarılan arama kurtarma gönüllüsü, &#;Zena&#; isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkarmıştı. Sabah saatlerinden itibaren aralarında Jahrettin adlı kedinin de olduğu 13 kedi kurtarıldı.

Maraş&#;ta 6 Şubat&#;ta meydana gelen depremlerin ardından dört bloklu Galeria Sitesi&#;nde bir blok yıkıldı, 89 kişi öldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü&#;nce &#;ağır hasarlı&#; raporu verilen Galeria&#;nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımı kararlaştırıldı.

Kurtarma çalışmalarının ikinci gününde Galeria Sitesi&#;nde 2 kedi daha kurtarılarak veteriner muayenesine götürüldü. Toplamda 10 kedi, yıkılma tehlikesi olan ve kontrollü yıkımına karar verilen binadan kurtarılmış oldu.

Depremde çöken Galeria sitesinde kalan kediler için helikopterli operasyon

HDP&#;Lİ VEKİLLER ARAYA GİRDİ

&#;da hizmete giren ve kentin ilk alışveriş merkezi olan AVM ile bloklarda dün sabah saatlerinde yıkım başladı. Diyarbakır’da yıkıma başlanan Galeria Sitesi’nde enkaz altında mahsur kalan hayvanları kurtarmak için durduruldu. Durdurma işlemi, HDP&#;li vekillerin araya girmesiyle gerçekleşti.

ZENA VE JAHRETTİN DE KURTARILDI

Kedilerin kurtarılması amacıyla dronla ve vinçle yapılan arama kurtarma çalışması sonuç vermeyince Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki helikopter Diyarbakır’a geldi. Galeria Sitesi’nin üzerinde duran helikopterlerden birinden halat yardımıyla indirilen personel, kedilerin görüldüğü katlarda inceleme yaptı. Görevli, kedilere ulaşamayınca halatla tekrar yukarı çekildi. Dün akşam saatlerinde vinçle kedilerin bulunduğu kata çıkarılan arama kurtarma gönüllüleri, 7&#;nci saatte &#;Zena&#; isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkardı. Zena, kontrolleri yapılmak üzere Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’ne teslim edildi.

Bugün saat sıralarında da ‘Jahrettin’ isimli kedi kurtarılarak sahibi Ezra Elbistan’a teslim edildi. Elbistan gözyaşları içerisinde kedisini kucağına aldı. Kedi, sağlık kontrolü için Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

 

 

TELE1 İzleyici Hattı

Kedi Sahiplerine Müjde! Duyunca Şaşırabilirsiniz!

seafoodplus.infoed (s.a.v) Kedisi Müezza (Arapça: معزة)

Peygamber Efendimiz seafoodplus.infoed (s.a.v) Kedisi Müezza (Arapça: معزة)

Müezza (Arapça: معزة),

Müezza ne anlama gelir?

Müezza (Muazza) Arapça izzet ve ikram olunan, saygı ve sevgi gören, itibar edilip ağırlanan Muazzetün (Muazzeh) kelimesinin Türkçeleşmiş halidir ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v) kedisinin adıdır.

Müezza nasıl bir kedi idi?

Kısa tüylü, siyah beyaz  bir habeş kedisi olduğu rivayet edilir. Bazı kaynaklarda ise karamel renkte olduğu bildirilmiştir.

Hz. Muhammed (s.a.v), Uhud seferinde önlerine yavrusunu emziren siyah-beyaz bir Habeş kedisi çıkınca askerin güzergâhını değiştirmiş; dönüşte de bu kediyi sahiplenerek Müezza adını vermişti.

Hz. Muhammed (s.a.v), kedisi Muezza’yı o kadar çok severmiş ki, Muezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed’in (s.a.v) giysisinin ucunda uyuya kalmış.

Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed (s.a.v), Muezza’yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş.

Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym “Ya Resul o sudan kedi içti” deyince, Resulullah “Onlar en temiz ağıza sahiptirler” buyurmuş ve abdest almıştır.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir