buz kamyonu katili / Dexter: New Blood İzlemeden Önce Dexter Dünyasından Hatırlanacak Önemli Detaylar - FilmLoverss

Buz Kamyonu Katili

buz kamyonu katili

kaynağı değiştir]

Bir FBI ajanıdır. 2. sezonda Bay Harbor Kasabı dosyasına atanmıştır ve Miami'ye gelmiştir. Bu sırada Debra ile birlikte olur. Daha sonra 2. sezon finalinde tayini çıkar ve Washington'a geri döner, ancak bu sefer emekli olmuştur. Üçlemeci Katil, Miami'ye geldiği için tekrar Miami'ye gelmiştir. Daha sonra Üçlemeci'nin kızı Christine tarafından vurularak öldürülür.

Dexter'ın öldürdüğü kişiler[değiştir kaynağı değiştir]

Hikâye[değiştir kaynağı değiştir]

Hikâye[değiştir

Dexter: New Blood İzlemeden Önce Dexter Dünyasından Hatırlanacak Önemli Detaylar

Dexter dizisinin Dexter: New Blood adını taşıyan yeni sezonunu izlemeden önce Dexter evrenindeki önemli anları ve yeni sezondan beklentilerimizi sizler için derledik.

– yılları arasında yayınlanan, Michael C. Hall&#;un başrolünde yer aldığı Dexter, Miami Polis Departmanı&#;nda kan sıçrama analisti olarak çalışan aynı zamanda bir seri katil olarak yaşamını da sürdüren Dexter Morgan&#;ın çalkantılı hayatını mercek almış ve yayınlandığı dönemde izleyiciler tarafından büyük ilgi görmüştü. Ancak orijinal serinin son sezonunda hayranlarına hayal kırıklığı yaşatan bir finalle veda etmesi, yeni sezon Dexter: New Blood için daha da büyük bir heyecan yaratıyor. Aradan yıllar geçmiş ve Dexter: New Blood&#;ı izlememize sayılı günler kalmışken, Dexter tarihinde bir yolculuğa çıkmaya var mısınız?

***Bu yazı henüz izlemeyenler için Dexter ile ilgili izleme deneyimini etkileyebilecek detaylar (spoiler) içerebilir.***

Dexter, yayınlandığı süre boyunca izleyici tarafından beğeniyle karşılanan bir dizi olmasına rağmen sevenlerini üzen bir finalle yayın hayatını noktalamıştı. Olumsuz eleştirilerin odağında yer alan dizinin final bölümünde Dexter, üvey kız kardeşi Debra’nın ölümünden sonra inzivaya çekilmiş, ortadan kaybolarak birçok insanı kendisinin öldüğüne inandırmış ve son sahnede karşımıza bir oduncu olarak çıkmıştı. O dönemde yapımcıların diziyi sonraki yıllarda devam ettirmek adına böyle bir hamlede bulunduğuna yorumlar çıkmıştı. Bu yorumlar artık gerçekliğe kavuştu. Çünkü Dexter, yeni sezonuyla yıllar sonra ekranlara geri dönmeye hazır!

Dizinin Dexter: New Blood adını taşıyan yeni sezonu, Dexter’ın Laura Kasırgası’nda kaybolmasının ve New York’taki kurgusal Iron Lake kasabasında takma bir isimle yaşamaya başlamasının on yıl sonrasında geçiyor.

Eğer kahramanımızın yeni sezondaki maceraları için heyecanlanıyorsanız sizin için hazırladığımız Dexter listesi tam da size göre! Dexter: New Blood&#;a başlamadan önce dizinin tarihinden hatırlamanız gerekenlere bakmak için sizleri şöyle alalım.

Dexter: New Blood&#;ı İzlemeden Önce Hatırlanması Gereken Dexter Bölümleri

Dexter, sekiz sezona yayılmış uzun bir dizi. Her sezonunda farklı dinamikler var. Bir seri katilin hayatının sıradan olmasını kimse bekleyemez, değil mi? Dizinin senarist ekibi de bu durumdan hareketle her bölümde izleyicinin kafasını karıştırıp, karakterlerin duygu değişimlerini ekrana yansıtıyor.

Peki Dexter: New Blood&#;u izlemeden önce hangi Dexter bölümlerini tekrar hatırlamalıyız? Bu sorunun cevabını bizlere filmin başrolünde kahramanımızı canlandıran Michael C. Hall veriyor ve dört muhteşem Dexter bölümünü yeniden izlememizi istiyor. Bu bölümlerin hangileri olduğuna yakından bakalım.

Dexter (1. Sezon, 1. Bölüm)

&#;Bu gece, o gece&#;&#; sözleriyle hayatımıza giriş yapar Dexter. Dizinin ilk bölümü, tabii ki de ana karakterimizin nasıl bir hayat sürdüğünü, ne iş yaptığını ve neden insanları öldürmek istediğini anlamamız açısından oldukça önemli bir bölüm.

İkili bir hayat yaşayan Dexter, kendi ahlâk perspektifinden hareketle adalet sisteminden kaçmayı başaran suçluların peşine düşerek onları bu dünyadan yok etmeye çalışıyor. Dizinin ilk bölümünde ise kız kardeşi Debra vasıtasıyla kendini seri cinayetlere kurban giden kadınlarının ölümlerini araştırırken buluyor. Dexter için kendisini adeta &#;kan çekiyor&#; desek yeridir. Öldürme arzusunun daha da artmasına vesile olan bu olaylar zinciri, bizleri Dexter&#;ın dünyasına sokuyor. Bir yandan da normal görünmek, iyi bir insan olmak ve sosyal hayata uyum sağlamak için elinden geleni yapıyor Dexter. İzleyici olarak Dexter&#;e antipati beslememeye tam da bu noktada karar veriyoruz.

Seeing Red (1. Sezon, Bölüm)

Dizinin 1. sezon bölümü, Dexter&#;ın geçmişindeki karabasanlarla yüzleştiğini gördüğümüz, Buz Kamyonu Katili&#;nin işlediği bir cinayet mahalline giden ve belki de Dexter&#;ı en korkunç suç mahallinde bırakarak onu geçmişindeki bastırılmış bir duyguyla yüz yüze bırakan kilit bölümlerden biri. Dahası bir seri katil ve normal insan olarak onu bu noktaya getiren geçmişinden bir olaya tanık olmak, biz izleyiciler açısından paha biçilemez bir an.

Go Your Own Way (3. Sezon, Bölüm)

Adeta satranç hamlelerini andıran, Dexter ve Miguel arasındaki üstünlük yarışına şahit olduğumuz, Debra&#;nın Anton&#;la olan ilişkisinden yeni kıvılcımlar gördüğümüz 3. sezon bölüm, karakterlerin hikâyelerinde yeni pencereler açtığımız, sonraki sezonlarda işlerin özellikle Dexter açısından çığrından çıkacağını bizlere gösteren ve Dexter fanlarının hemen radarına alması gereken bir bölüm olarak dikkat çekiyor.

The Getaway (4. Sezon, Bölüm)

Dördüncü sezon, dizinin en çok beğenilen sezonlarından biri aynı zamanda. Beklediğimiz şeylerin yanı sıra Rita&#;nın ölümü sezonun en şok edici anı olmuştu. Dexter&#;ın uzun bir süre Üçlemeci&#;nin peşinde gezip onu öldürdükten sonra artık normal hayatına dönebileceğini düşündüğü anda Rita&#;nın cansız bedenini buluyordu. Özellikle Rita&#;nın cesedini bulduktan sonra Harrison&#;ı kucağına alıp ağlamaklı olması, Dexter izleyicisinin unutamadığı anlardan biri.

Unutulmayan Anlar

Michael C. Hall&#;un söylediği bölümleri, sahneleri ayrı tutarsak dizide unutulmayan sahnelerden aklınıza ilk gelenler hangisi? Size hemen Trinity Killer (Üçlemeci Katil) olarak bildiğimiz Arthur Mitchell karakterinin olduğu sahneleri ya da  Laguerta&#;nın ölümü gibi önemli sahneleri sayabiliriz. Kuşkusuz dizide unutulmayan daha çok sayıda sahneler bulunuyor ama bahsettiğim bu sahneler, Dexter ve Debra&#;nın hayatlarında unutulmayan anlar. İkilinin olaylar karşısında gösterdikleri dirençleri resmeden bu anlardan bazılarına yakından bakalım.

Dexter&#;le ortak bir geçmişe sahip olan Arthur, dışarıdan bakıldığında iyi bir aile babası olarak gözükür ancak çocukluğunda babası tarafından istismar edilmiş bir seri katildir. Kurbanlarını öldürdükten sonra onları diğer suç mahallerine bırakan Arthur, Dexter&#;ın radarına girer. Ancak Arthur, Dexter için hiç de kolay lokma değildir. Her ne kadar Dexter kendini farklı bir isimle tanıtarak Arthur&#;a yaklaşmaya çalıştıysa da onun gerçek kimliğini öğrenen Arthur, cinayetler üçlemesinin son halkasını Rita ile tamamlamıştı. Tam da Michael C. Hall&#;un yukarıda bahsettiği gibi 4. sezon finalinde Dexter, altı aylık oğlu Harrison’ı annesinin kan gölü içinde ağlarken bulmuştu. Arthur&#;un Rita&#;yı bu şekilde öldürmesi belki de Dexter&#;ın kendine itiraf edemese de içindeki sevgi kırıntısını yok eden bir hamleydi ve tabii ki Dexter&#;ın hayatı açısından önemli bir dönüm noktasıydı.

Laguerta&#;nın Ölümü: Evet, 7. sezonun finalini oluşturan bu sahnede hangimiz üzülmedik ki? Kaseti biraz başa saracak olursak; Dexter, bir konteynerde onun asıl kimliğini ortaya çıkarmayı başarmış olan Laguerta’yı vahşice öldürmeyi planlarken Debra içeri girer ve Dexter&#;ı tam da iş üstünde yakalar. Debra&#;nın hayatı için dönüm noktası olan bu sahnede Debra kendi içinde yaşadığı iç çatışmanın ardından, sırf Dexter&#;a olan aşkı yüzünden Laguerta’yı kendi silahıyla öldürür. Dönüm noktası olan bu sahneden sonra Debra ve Dexter, arkadaşlarının partisine el ele giderken görülür ve sezon sona erer. Debra&#;nın, Dexter’a karşı beslediği aşkın gücüyle işlediği cinayetin getirdiği vicdan azabını sadece birkaç hıçkırıkla atlatıp soğukkanlı bir tavırla partiye geri dönmesi akıldan çıkmayacak sahne. Dahası Debra&#;nın 8. sezondaki hayata bakışını, Dexter&#;a karşı beslediği duyguları yüksek yerden yaşadığını görmek açısından da önemli bir an. Debra&#;nın bu dönüşümü başarılı karakter yaratımın bir yansıması ayrıca.

Dexter: New Blood&#;da Bizleri Neler Bekliyor?

Peki yeni sezonda nelerle karşılaşacağız? Dexter: New Blood&#;dan tam olarak ne beklemeliyiz?

New Blood&#;da Dexter yeni hayatında sahte bir isimle beyaz bir sayfa açıyor. Ancak öldürme içgüdüsü onun içini kemirmeye devam edecek. Yaşadığı kasabada işlenen cinayetler onun geçmiş hayatını hatırlamasına sebep olacak. New Blood&#;ın yayınlanan fragmanlarında 8. sezon sonunda ölen Debra&#;yı görmemiz ise bu karakterin Dexter&#;ın kafasının içinde bir hayal ürünü olduğuna dair teori üretmemizi sağlıyor. Fragmanda Deb “Yeniden öldürmek için sabırsızlanıyorsun, hiçbir şey öğrenmedin mi?” diye soruyor ve Dexter&#;ın kafasını bulandırıyor.

Yayınlanan fragmanlarda Harrison&#;ın büyümüş hâlini görmemizin yanı sıra Arthur Mitchell&#;in yer alacağını öğrenmemiz hayranları için biraz sürpriz oldu aslında. Arthur&#;un nasıl bir şekilde dizide konumlanacağı tam bir soru işareti.

Bu arada New Blood, 10 bölümlük bir “limited” dizi. Başı sonu belli olan, hikâyesini tek bir sezon içinde tamamlayan, ancak mini dizilerin aksine sonrasında olası yeni sezonların ihtimalini de tamamen hesap dışı bırakmayan bir yapım. Yani sezonlarca sürecek yeni bir Dexter dizisinden ziyade, alacağı tepkilere ve yaratıcılarının tercihine göre devam ettirilebilecek, fakat temelde on bölümün sonunda toparlanacak bir hikâye. Dolayısıyla New Blood&#;ın yeni bir sezonla yayın hayatına devam edip edemeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Şimdi izleyici olarak tek yapmamız gereken 7 Kasım&#;da Dexter: New Blood&#;ı izlemek!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası