karatay ramazan diyet listesi / Ender Saraç'tan 10 Kilo Verdiren Ramazan Diyeti - Mahmure

Karatay Ramazan Diyet Listesi

karatay ramazan diyet listesi

Bugüne kadarki bütün diyetleri unutun. Canan Karatay kolay kilo vermenin sırrını açıkladı

Kahvaltının Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu belirterek, Profesör Doktor Canan Karatay, önemli açıklamalarda bulundu.

Karatay, “Kahvaltıda köy tereyağına yumurta, zeytin, peynir, ceviz, salatalık, turp yiyin. Bu şekilde daha kolay kilo verir, göbeğinizden kurtulursunuz” diyerek özellikle kış aylarında turp yemenin çok önemli olduğunu vurguladı.

CANAN KARATAY DİYETİ NEDİR?

Vücut hormonlarının salgılanma sürelerinin takibine dayalı olarak Canan Karatay tarafından geliştirilen Karatay diyeti 2 öğün yemek yemeyi savunur.

2 öğünden fazla yemek tüketiminin kişinin kilo almasına neden olduğunu belirten Karatay diyeti mantığı doğrultusunda öğünler arasında en az 5 saatlik bir süre gerekir.

5 saatlik açlık süresinde vücudun leptin hormonu artarak metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanır.

Leptin hormonu vücut tarafından ihtiyaç duyulan yakıtın kullanılması amacıyla salgılanan bir hormondur.

Leptin hormonu salgılandığında vücut yağ yakmaya devam eder.

Düşük karbonhidrat alımına dayalı olan Canan Karatay diyeti ile vücut, depoladığı yağlardan kısa bir süre içinde kurtulabilir.

Son yılların popüler bir diyeti olan Karatay diyeti ile zayıflayan ünlüler de bulunmaktadır.

Canan Karatay diyeti yapanlar uzun vadede kalıcı sonuçlar elde etmek için genel olarak beslenme düzeninde kalıcı değişimler yapılması gerektiğini bilirler.

Canan Karatay diyeti listesi kısıtlı bir süreçte şok zayıflama amaçlı uygulandığında etkileri de kısa sürer; çünkü hızlı verilen kilolar aynı hızda geri döner.

Fakat, Karatay diyet programını şeker ve sağlıksız karbonhidrat kaynaklarından uzaklaşma alışkanlığı edinebilmek ve bu gıdalara muadil oluşturabilme yetisini kazanabilmek için uygulayabilirsiniz.

CANAN KARATAY DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Karatay diyeti şeker orucu olarak düşünülebilir.

Sağlıklı yağ ve proteinlerin tüketimi serbest olacak şeklinde Karatay diyeti özeti yapılabilir.

Canan Karatay diyeti kuralları içinde yeterli su tüketiminin altı çizilir.

Diyeti uygularken mutlaka günde en az bardak su tüketilmelidir.

Karatay diyeti yemekleri uzun sürede ve düşük ısıda pişirilmelidir.

Öğün aralarında en az beşer saat olmalıdır.

Canan Karatay sağlıklı beslenme diyeti 2 öğünü önerir. 2 öğünle çok zorlananlar kendi bedenlerini dinleyerek ve gerekirse uzman kontrolünde uygun şekilde 3 öğün listesine uyabilirler.

Ara öğünlerde ayran, limonlu su ya da şekersiz bitki çayları tüketilebilir.

Yemeklerde tereyağı ya da zeytinyağı kullanımı, karbonhidrat kaynağı olarak kısıtlı oranda meyve tüketimi Karatay diyeti kuralları arasındadır.

Karatay diyeti yapanlar diyetteki yasakları kesinlikle tüketmemeli ve diyete ek olarak mutlaka fiziksel aktivitelerini artırmalıdır.

Karatay diyeti aynı zamanda ülkenin en popüler karbonhidrat diyetleri arasında yer alır.

Beyaz un, ekmek ve şekerin yanı sıra, patates, pirinç, makarna vs gibi karbonhidrat kaynaklarının tüketimi de sınırlandırılır.

Gluten hassasiyetine sahip Çölyak hastaları için de tercih edilebilecek ideal bir beslenme programıdır.

TURP''UN FAYDALARI

Turp (sebze) sağlık açısından faydaları şunlardır:

Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

İçerdiği C vitamini ile güçlü bir antioksidan kaynağıdır.

Kan şekerini düzenler ve diyabet riskini azaltır.

Kolesterol düzeyini düşürür ve kalp sağlığını korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlarla mücadele etmeye yardımcı olur.

A vitamini, folik asit ve mineral içeriği ile görme sağlığını korur.

Canan Karatay Diyeti: 2 Öğün, Düşük Karbonhidrat

Her türlü ekmek, şeker ve sağlıksız karbonhidrat kaynaklarından arınıp kilo vermenin yanı sıra, sağlıklı yaşamın sırrını çözebileceğiniz Canan Karatay diyeti listesi merak ediliyor.

İlgili Haberler

Canan Karatay ramazan diyeti ile sizler de kilolarınızdan kurtulabilir veya kilolarınızı dengede tutabilirsiniz. Ramazan aylarında en çok karşılaştığımız sorunlardan biri de düzensiz bir şekilde kilo almaktır. Ramazan aylarında düzenli beslendiğimiz sürece stres yapılacak bir şey olmadığını sizler de anlayacaksınız. Ramazan ayından önce kurduğunuz diyet listelerini bozmak istemiyorsanız sizler için de hazırlamış olduğumuz diyet listesi bulunmaktadır. Ramazan ayında oruç tutanlar için verilen tavsiyelere dikkat edilmelidir. Canan Karatay ramazan ayı oruç tutanlar için kısa bilgilendirmelerde bulunmuş ve önemli detaylar ile bir diyet listesi sunmuştur. Korkulduğunun aksine oruç tutarken kilo almayı önleyebilmeniz oldukça kolay olacaktır. Düzeninizi çok dağıtmadan diyetlerinizi devam ettirebileceksiniz. Ramazan aylarında özellikle uzun süre aç kalırken bir anda ne yiyeceğimizi bilememek bizim uzun süre koruduğumuz diyetlerimizi çöpe atmak olacaktır. Doğru şekilde beslenmek ramazan aylarında da sağlığınız için önemli olacaktır. Canan Karatay ramazan diyeti sizin de fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Canan Karatay Ramazan Diyeti – Diyet Listesi

Canan Karatay Ramazan Diyeti – Diyet Listesi

Canan Karatay vermiş olan bilgiler içerisinde bildiğimiz tüm doğruların aslında doğru olmadığını bildirerek tıp dünyasına bomba gibi düşmüştür. Verdiği bilgiler ile hayatımızda birçok şeyi ekleyip çıkartmış olabiliriz. Sıkı diyet ile sağlıklı kalmanın birden çok yolu olduğunu unutmamalıyız. Ramazan aylarında sahur ve iftar vakitlerinde diyetini bozmak istemeyenler ne yapacaklarını şaşırıyor olabilir. Bazen kendi fikirleriniz ile bir diyet listesi oluşturmak fazla kilolarınızdan kurtulmak yerine daha çok kilo aldırabilir. Uygulayacağınız doğru diyet sistemi sizi zorlamayacak ve aç bırakmayacak şekilde olmalıdır.

Ramazan ayında beslenme için en çok dikkat etmeniz gereken sahur vakti tüketeceğiniz ağır besinler erken acıkmanızı sağlayacaktır ve size beklediğinizden daha fazla kilo aldıracaktır. Aynı şekilde iftar vaktinde yemeğe neyle başladığınız da önemlidir. Ramazan ayında en çok kilo aldıran vakitler de iftarı açıp sahur yaptığımız için çok dikkatli olmamız gerekir. Yemek yemeye neyle başladığınız ve neyle bitirdiğiniz çok önemlidir. Kendinizi sınırlandırmadığınız sürece kilo vermeniz oldukça güçleşecektir. Geç yenilen yemeklerin hareketsiz olduğumuz zamana denk geldiği için yağ yakımı zorlaşacaktır. En çok enerjiyi gündüz vakitlerinde harcadığımız için iftar ve sahur zamanında yediğimiz her yiyecek kilo olarak dönecektir.

İlginizi Çekebilir: Ketojenik Beslenme Penceresi ile Kilo Vermek

Canan Karatay Ramazan Diyeti Sahur Menüsü

Canan Karatay Ramazan Diyeti Sahur Menüsü

Canan Karatay ramazan diyeti kurulu diyet listelerinizi bozmayacak şekilde aynı hızla kilo vermeye devam etmenizi sağlayacaktır. En çok merak edilen sorular arasında yerini alan sorular vardır. Sahurda ne yemeliyiz? Bizi en çok hangi yiyecekler tok tutar? Uzun süre susamak için ne içmeliyim? Bütün bu soruların cevabı Canan Karatay önerileri ile yazılmış diyet listesinde bulunmaktadır. Sahur vakti neler yemeniz gerektiğini sıralayalım.

  • 1 bardak su ile başlayın. Yemeğe başlamadan önce su tüketmek daha az yemenizi ve daha çok tok durmanızı sağlayacaktır.
  • Yağsız veya zeytinyağlı çorba ile başlangıç yapabilirsiniz.
  • 2 adet haşlanmış yumurta veya isteğe bağlı yumurtalı menemen olabilir. Yumurta sizi gün boyunca tok tutacaktır.
  • gram tuzsuz peynir
  • 1 avuç dolusu kuru yemiş (ceviz, badem, fıstık, fındık) veya kurutulmuş meyve
  • Karışık mevsim salatası
  • adet zeytin
  • 2 su bardağı şekersiz çay, yeşil çay, su, süt isteğe göre içilebilir.

Sizler için hazırlanmış olan Canan Karatay ramazan diyeti sahur menüsü ile gün boyu tok kalabilirsiniz. İsteğe göre ekleme çıkarma yaparak diyetinizi 1 ay boyunca çeşitlendirebilirsiniz. Protein ağırlıklı (süt, yumurta, yoğurt) gibi besinler sağlığınız açısından da büyük önem kazandırdığı için tüketmeye özen göstermelisiniz. Sahurdan hemen sonra yatmamalısınız. Yediklerinizin sindirilebilmesi için en az 1 saat sonra uyumalısınız. Sindiriminizi hızlandırmak istiyorsanız ufak hareketler ile spor yapabilirsiniz. Bu sizi hem zinde tutacaktır hem de açlığınızı unutturacaktır.

Canan Karatay Ramazan Diyeti İftar Menüsü

Canan Karatay Ramazan Diyeti İftar Menüsü

İftar vakti en çok dikkat etmemiz gereken vakittir. İftar vakitlerin de birçok hataya düşebilirsiniz. Orucunuzu ne ile açtığınız ve ne ile devam ettiğiniz çok önemlidir. Kilo vermek istiyorsanız her adımı doğru takip etmelisiniz. Açlık sizi yanıltabilir dikkat etmelisiniz.

Aşırı yağlı yemeklerden kaçınmalısınız ve iftarlarımızı süsleyen tatlıları tüketirken ne kadar yediğinize özen göstermelisiniz. Unutmayın ramazan ayında olsanız dahi hala diyetiniz devam ediyor. Kendinize tolerans sağlarken fazlaya kaçmamalısınız. Aksi taktirde akşam yediğiniz her yiyeceğin sindirilmesi çok zor olacaktır. Hareket etmeniz kısıtlanacağı için düzeninize de önem vermelisiniz. Canan Karatay ramazan diyeti iftar vakti ne yemeliyim diye merak ediyorsanız sizler için de renkli ve lezzetli bir liste bulunmaktadır.

  • Başlangıç çorbası (sebze çorbası, mercimek çorbası, ezogelin çorbası, yoğurtlu çorba çeşitleri)
  • Köfte veya haşlanmış tavuk
  • 1 kâse (4 yemek kaşığı) yoğurt
  • 1 ufak dilim ıspanaklı veya peynirli börek
  • 1 avuç dolusu kuru yemiş (fındık, fıstık, badem, ceviz)
  • Şekersiz komposto
  • adet zeytin veya 5 adet hurma
  • Karışık mevsim salatası
  • İçecek için ev yapımı ayran
  • Yemek öncesi ve sonrası bol bol su tüketmek.

Yazılan diyet listesini her gün ekleyip çıkararak çeşitlendirebilirsiniz. Sizler de kendiniz için neyin doğru olup olamadığının bilincinde olmalısınız. Ne yediğinizden çok ne kadar yediğiniz önemlidir. Aşırıya kaçtığınız yemekte size kilo olarak geri dönecektir verdiğiniz emeklerin çöpe gitmesini istemezsiniz. Aynı şekilde ramazan ayında kendinizi aç bırakmak sizde hızla kilo kaybına yol açabilir ama son derece zararlı olacaktır. Hızlı verilen kiloların kalıcılığı yoktur verdiğiniz kadarın 2 katını alabilirsiniz. Kalıcı kilo vermek istiyorsanız düzenli ve yavaş kilo vermelisiniz.

Düzenli kilo vermek sadece sizi fazla kilolardan kurtarmayacaktır. Aynı zamanda sağlıklı kalmanızı da sağlayacaktır. Olmanız gereken kiloyu vücut kitle endeksi ile ölçüp öğrenmelisiniz. Daha sonra kilo verme diyeti veya kilo alma diyeti uygulamalısınız. Canan Karatay ramazan diyeti ile fazla kilosu olan insanların diyetinin doğru biçim de devam etmesini sürdürecektir. Yapılan düzeni bozmak zor olduğu kadar tekrar düzene girmekte zor olacaktır. Bu diyet sistemi sizi sarsmayacaktır. Ramazan ayı bittikten sonra eski düzeninize kavuşabilirsiniz. Şimdiden sağlıklı günler dileriz.

Canan Karatay'dan ramazan tavsiyeleri

Canan Karatay ramazanda en büyük problemin susuzluk olduğunu söyleyerek, pek çok kişinin sahura kalkmadan oruç tuttuğunu, ancak sahur yemeğinin bir kahvaltı görevi yaptığını dile getirdi. Karatay, kahvaltının 24 saat içinde en önemli öğün olduğunu ve kuvvetli, sağlıklı aynı zamanda doyurucu olması gerektiğini vurguladı.

Sağlıklı protein ve karbonhidratlar yenmeli

Canan Karatay, sağlıklı protein olarak yumurta, peynir ve yoğurt tüketilebileceğini, sağlıklı karbonhidrat olarak fındık, fıstık, ceviz, badem ve kuru meyvelerin tercih edilebileceğini aktararak, şöyle devam etti:

Sağlıklı yağlar, ev yapımı ya da köy tereyağı ve zeytin yağlarıdır. Örneğin tereyağında pişirilmiş iki yumurta, bir avuç içi kadar beyaz peynir, yanında bir çay bardağı kadar ceviz içi, zeytin ya da bir avuç içi kadar ramazan pidesinin içine tereyağı, peynir, domates, salatalık eklenerek zeytinle birlikte yenilebilir. Yanında bol süt, şekersiz çay, ayran içilebilir. Bir kahve fincanı taze sıkılmış meyve suyu karbonhidrat (früktoz) ve günlük C vitamini kaynağı olarak yeterli olur. Fazlasına gerek yok. Ayrıca tatlı ve reçel gibi yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yenmemeli.

Canan Karataydan ramazan tavsiyeleri

"Sahura kalkmadan oruç tutmak sakıncalı"

Prof. Dr. Karatay, aç kalınarak, sahura kalkmadan oruç tutmanın sakıncalı olduğunu belirterek, "Kişiler bu dönemde kilo verse bile -ki genellikle ramazanda bazı kişiler kilo vermek amacıyla oruç tutar- bu doğru değil ve son derece sakıncalı. Aç kalarak kilo verilmiş olsa bile daha sonra fazlasıyla geri alınır. Bilimsel olarak, bu olay karaciğer ve pankreası yorup yağlandırdığı için sağlığa zararlıdır" görüşünü dile getirdi.

"Bir avuç pide yenebilir"

Bilimsel çalışmaların, ileri yaşlarda ortaya çıkan dejeneratif kronik hastalıkların tümünün karaciğer ve pankreasın yağlanması nedeniyle normal çalışamadıklarından kaynaklandığını gösterdiğini vurgulayan Karatay, şunları kaydetti:

İftarda bir avuç içi kadar sıcak pideyle doğal köy tereyağı, peynirle birlikte sağlıklı bir şekilde yenebilir. Pidenin glisemik indeksi yüzde olduğu için aniden kan şekerini yükseltir ve yemekten saat sonra halsizlik, yorgunluk ve uyku hali meydana gelir. Aşırı pide yemek karaciğer ve pankreasta yağlanmayı arttırır. Tereyağı ve peynirin glisemik indeksi sıfırdır. Boş midede koruyucu etkisi vardır. Bu nedenle zararlı değil, faydalı ve sağlıklıdır. Tereyağı ve peynir, uzun süre tokluk hissi verdiği için, oruç tutanlara güç, kuvvet ve dinçlik sağlar. Acıkma ve halsizlik hissi gün boyu oluşmaz.

Canan Karataydan ramazan tavsiyeleri

Transyağ denilen bozulmuş yağların kanser yaptığını, bunların kızartmalarda, hazır işlenmiş tüm yiyeceklerde, margarin gibi yağlarda bulunduğunu anlatan Karatay, bu yağların çok tehlikeli olduğunu söyledi. Canan Karatay, " 'Fazla yağ yemeyin' diyen diyetisyen ve hekimlerin, bunun hangi yağ olduğunu da belirtmeleri gerekir. Her insan vücudunda bulunan bütün hücreler çift kat yağlı hücre zarıyla çevrelenmiştir. Çift kat hücre zarlarının temel yapı taşı, lipit dediğimiz yağlardan oluşur. Bu lipitler, başta tereyağı olmak üzere hayvansal katı yağlar, omega-3 ve kolesteroldür" diyerek, sağlıklı yağların diyetten çıkarıldığında güçsüz kalan hücrelerin kendini koruyamadığını ve her türlü virüs ve bakterilerin hücumunu geri çeviremeyerek ciddi sorunlara neden olduğunu anlattı.

"Oruç bir bardak suyla açılmalı"

Prof. Dr. Canan Karatay, tüm bunların göz önünde bulundurularak iftar ve sahur yapılması gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sabah kalktığımız zaman ılık bir bardak su içmemiz gerektiği gibi, orucumuzu da ılık suyla açmalıyız. Çorba da sulu olduğu için rahatlıkla içilebilir. Ancak hazır çorba tüketilmemeli. Evde pişirilmiş tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurt çorbası, her türlü sebze çorbası veya yuvalama gibi çorbalar olabilir. Zeytinyağlı, naneli bir kase cacık iç ferahlatır. Uzun süre boş kalan midemizi korumak için, suyun da çorbanın da ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamasına dikkat etmeliyiz. Orucu ılık suyla açtıktan sonra, zeytin yağına pide batırıp, lezzetli ve sağlıklı bir yiyeceği tüketerek, gün boyu boş kalmış midemizi yormamış oluruz. Ancak zeytinyağının soğuk baskı ve sızma olmasına dikkat etmemiz gerek. İftar sofrasında salata mutlaka olmalı. Bol miktarda doğal fermantasyon sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu, sızma zeytinyağı, sumak ve peynirli mevsim salatası hazırlanabilir. Cacık ve ayran da çok sağlıklı, istenildiği kadar tüketilebilir. Ayrıca yemek olarak köfte, sulu sebzeli et yemeği, zeytinyağlı yemekler, yeşil mercimek, dolma, sarma, karnıyarık, imambayıldı gibi her türlü ev yemeği yenebilir. Kırmızı et ve et kebabı, kaşık bulgur pilavıyla tüketilebilir.

Canan Karataydan ramazan tavsiyeleri

"Asitli ve şekerli içeceklerden uzak durun"

Akşam geç saatlerde tatlı yemenin doğru olmadığını, karaciğer ve pankreas yağlanmasını başlatıp, arttırdığını ve hazımsızlığın nedenlerden biri olduğunu dile getiren Canan Karatay, tatlı yerine kuru yemişlerle mevsim meyvelerinden düşük glisemik karbonhidrat içerenlerin tüketilmesi halinde daha dinç kalınacağını söyledi. Prof. Dr. Karatay, iftar ile sahur arasında bol likit almanın şart olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sürede limonlu şekersiz çaylarla limonlu bol su, ayran ve süt tüketilmeli. İftarda kola gibi bütün asitli ve şekerli içeceklerden kaçınılması şart. İftardan sonra uzun yürüyüş yapmak da son derece faydalı olur."

Canan Karatay Diyet Listesi

Türkiye&#;de etkisi kanıtlanmış ve başarılı olarak kabul edilen bu diyet listesi. Canan Karatay tarafından titizlikle hazırlanmıştır. Kilo vermek, zayıflamak isteyen ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyen herkes tarafından merakla beklenen bu diyet listesi. Canan Karatay ile zayıflama denilince akla gelen diyet programıdır Karatayın öne çıkan bu diyet listesi. Tüm kurallarına uyarak ve Karatay hocanın verdiği öneriler çerçevesinde uygularsak kısa sürede kilolarımız dan kurtulup fit sağlıklı bir vücuda kavuşa bilirsiniz. Canan Karatay Diyet Listesi menüsü aşağıda belirtilmiştir. Video izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Karatay Diyeti Kuralları ve Önerileri

  1. Ekmek kesinlikle yasak  kan şekerini yükseltiği için şişmanlığı artırıyor.
  2. Şişmanlık, obezite ve gelişen hastalıklar şeker rafine un ve tuz tüketiminin azaltılması ile önlenebilir.
  3. Dünya sağlık örgütünün yaptığı bir açıklamayı sizlerle paylaşmak isteriz. &#;Türkiye ekmek sorununu hallederse eğer, sağlık sorununun %30&#;unu da halledebilir&#;.
  4. Vücudunuzu aç bırakarak ve hareket etmeden kesinlikle kilo verilemez. Aç kalınca vücut metabolizmayı büyük ölçüde yavaşlatır ve enerjiyi saklar.  O yüzden kişi sağlıklı gıdalar ile doyana kadar yenilecek.
  5. Karatay Diyeti, klasik bir diyet kesinlikle değildir. Tamamen sağlıklı bir beslenme olması için hazırlanmıştır.
  6. Karatay Diyeti&#;nin en başlıca özelliği unlu gıdalar, ekmek ve sağlıksız karbonhidrattan uzak durmak.
  7. Ekmek yerine alternatif olarak kuruyemiş tüketebilirsiniz.
  8. Günde vücudumuzun ihtiyacı olan 2 lt kadar su tüketimini kesinlikle gerçekleştirin.
  9. Eğer hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız günde 1 saat dışarı çıkıp yürüş yapmaya çalışın.
  10. Abur cubur cips v.b cola gibi gazlı ve alkollü içecekler ağır şekerli içecekler doğal olmayan meyve suları kesinlikle yasak.

Karatay diyetinin yemek saatleri;
ile saatleri arası kahvaltı
Saat &#;da ara öğün
ile saatleri arasında öğle yemeği
Saat ara öğün
ile saatleri arasında akşam yemeği tüketilmektedir.

Canan Karatay Diyeti Bir Haftalık Örnek Menü

Canan Karatay Diyeti 1. Günü

Kahvaltı Vakti: 2 tane yumurta (haşlanmış ya da gerçek tereyağı ile sahanda) olarak tüketebilirsiniz. 10 tane siyah veya yeşil zeytin tuzsuz, beyaz peynir. 4 adet kayısı kurusu (metabolizma hızlandırma etkisi olduğu için diyetin başlangıcında tüketmeniz&#;in faydası vardır) 1 bardak bitki çayı (şekersiz) 1 avuçta ceviz içi.

Ara Öğün: 1 tane elma veya armut. Meyveden sonra 1 kâse yoğurt.

Öğle Yemeği Vakti: kaşık dana söğüş, ile 1 tabak mevsim salata (zeytin yağlı ve az miktarda kaya tuzu ile hazırlanmış) olursa iyi olur. Zeytin yağlı fasulye ve 1 bardak tuzsuz ayran.

Ara Öğün: yarım bardak ceviz, Şekersiz çay veya limonlu su için.

Akşam Vakti: Balık ve 1 porsiyon Salata (Yeşil soğan, turp ve limon, roka, az kaya tuzu ve sızma zeytin yağı ile keten tohumu ekleyebilirisiniz.)

Canan Karatay Diyeti 2. Günü

Kahvaltı Vakti: 2 tane yumurta (haşlanmış veya tereyağı ile birlikte sahanda pişirin), 10 tane siyah veya yeşil zeytin tuzsuz, beyaz peynir, adet çarliston biber ile tane çeri domates içecek olarak şekersiz çay yada süt, 1 avuç fındık tüketin.

Ara Öğün Zamanı: Ara öğünlerde şekersiz 1 bardak Türk kahvesi içebilirsiniz.

Öğle Vakti: Zeytin yağlı barbunya veya 1 porsiyon etli sebze yemeği, Lahana veya karnabahar salatası tüketin. 1 bardak tuzsuz ayran veya yoğurt 1 kase.

Ara Öğün: 1 avuç ceviz atıştırın. Bol su veya şekersiz yeşil çay.

Akşam Vakti: Balık (fırın, ızgara olarak veya buğulanmış şekilde) 1 porsiyon salata (yukarıda belirttiğimiz diğer salatalar gibi hazırlanacak)

Canan Karatay Diyeti 3. Günü

Kahvaltı Vakti: 2 adet yumurta sahanda veya haşlanmış, Beyaz peynir ve adet kırmızı biber, 1 bardak bitki çayı tane Antep fıstığı.

Ara Öğün Zamanı: Meyve 1 elma ya da armut tüketin. Yoğurt 1 kase.

Öğle Vakti:  adet ızgara yağsız köfte, yemek kaşık zeytinyağlı fasulye 1 kase yoğurt veya 1 porsiyon salata, Bol su veya tuzsuz ayran için.

Ara Öğün: 1 avuç tuzsuz yer fıstığı atıştırın. Bitki çayı

Akşam Vakti: sap kuzu pirzola ve enginar (Zeytinyağlı olabilir) yanında da 1 porsiyon mevsim salata.

canan karatay diyet önerileri

canan karatay diyet önerileri

Canan Karatay Diyeti 4. Günü

Kahvaltı Vakti: Tere yağlı peynirli 2 yumurtalı omlet tüketiyoruz. Yanında tuzsuz zeytin ve az beyaz peynir ile salatalık, maydanoz, 1 bardak yeşil çay.

Ara Öğün: 1 avuç tuzsuz yer fıstığı veya badem tüketebilirsiniz.

Öğle Yemeği Zamanı: Bir normal boy dana bonfile yada parça kuzu pirzola, bir tabak zeytinyağlı pırasa (suyunu yememeye özen gösterin), 1 tam domates, 1 kase yoğurt, 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Ara Öğün: Meyve 1 portakal veya elma yiyebilirsiniz. Meyve yemek istemezseniz alternatif olarak bir avuç tuzsuz yer fıstığı, badem de seçenekler arasındadır.

Akşam Yemeği Vakti: 1 Porsiyon balık ızgara ve büyük 1 tabakta kırmızı soğan, roka, turp, havuç ve brüksel lahanasından oluşan salata tabağı yanına zeytinyağlı barbunya tüketin.

Canan Karatay Diyeti 5. Günü

Kahvaltı Vakti: Tere yağda peynirli 2 tane yumurta ile bir omlet yapın. zeytin tuzsuz, az beyaz peynir, maydanoz, salata ve 1 bardak yeşil çay (veya diğer sevilen bir bitki çaylarından tüketebilirsiniz).

Ara Öğün Vakti: Zorunlu olmasa da açıkırsanız 1 avuç ceviz içi atıştırın.

Öğle Yemeği: Bir porsiyon şiş kebap bulgur pilavı olabilir. Pide tüketmeyin yanında bol yeşillikli 1 porsiyon yeşil salata ve bir kase yoğurt.

Ara Öğün Vakti: Bir elma, bir avuç yer fıstığı yiyebilirsiniz.

Akşam Yemeği: 1 porsiyon kuzu pirzola ile bol yeşillikli 1 porsiyon mevsim salata ve zeytinyağlı enginar yada dilerseniz yoğurtlu semizotu salatası da yiyebilirsiniz.

Canan Karatay Diyeti 6. Günü

Kahvaltı Vakti: Pastırmalı sahanda yumurta veya peynirli bir ömlet tüketin. Az beyaz beynir ile tuzsuz zeytin, maydanoz, salatalık yeşil çay (sevdiğiniz bir bitki çayınıda içebilirsiniz).

Ara Öğün: Zorunlu olmasa da acıktığınızı hissederseniz 1 avuç ceviz içi atıştırabilirsiniz.

Öğle Yemeği Vakti: Normal boy dana bonfile ızgara ile bol yeşillikli salata, bir tatlı kaşığı kadar keten tohumu yağı ile tuzsuz ayran.

Ara Öğün: Zorunlu olmasa da eğer acıkırsanız, 1 tane elma veya portakal tüketebilirsiniz ayrıca bu öğünü şekersiz yeşil çay da içebilirsiniz.

Akşam Yemeği Vakti: 1 porsiyon balık ızgara, domates, roka ile yeşil soğanlı salata tabağı, 2 kibrit kutusu kadar sade tahin helvası.

Canan Karatay Diyeti 7. Günü

Kahvaltı Vakti: Pastırmalı sahanda yumurta tüketiyoruz. Alternatif olarak peynirli omlette yiyebilirsiniz. zeytin tuzsuz, az beyaz beynir ile salatalık, maydanoz 1 bardak yeşil çay (yada diğer sevilen bir bitki çaylarını tüketebilirsiniz).

Ara Öğün Zamanı: 1 avuç ceviz veya tuzsuz yer fıstığı tüketebilirsiniz.

Öğle Yemeği Vakti: 1 porsiyon kuru fasulye yemeği ile 1 normal boyda dana bonfile ızgara yada biftek tüketiyoruz yanındada çoban salatası.

Ara Öğün: bir avuç yer fıstığı atıştırabilirsiniz.

Akşam Yemeği Vakti: 1 porsiyon balık ızgara yanında bol roka, domates ve taze yeşil soğandan oluşan salata tabağı, közlenmiş taze kırmızı biber.

canan-karatay-diyetleri

canan karatay diyetleri

Canan Karatay Diyeti Listesi &#;1 Haftalık&#; Videolu Anlatım

Diyeti uygularken hızlı bir şekilde karın bölgenizi eritmek için &#;Göbek Eritme&#; Adlı sayfamızdaki yöntemlerle hızla eritebilirsiniz.

canan karatay diyet bilgilericanan karatay diyet önerilericanan karatay diyeti yenmesi gerekenlercanan karatay diyetlericanan karatay ile zayıflama

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası