cam güzeli çiçeğim soldu / YAPRAK GÜZELİ (KOLYOS) BAKIMI | Çiçek Bakımı, Çiçek Çeşitleri, Çiçek Türleri, Çiçek İsimleri

Cam Güzeli Çiçeğim Soldu

cam güzeli çiçeğim soldu

Cam Güzeli Çiçeği Neden Çiçek Açmıyor?

Cam Güzeli Çiçeği

  • Latince :İmpatiens walleriana
  • Familya : Balsaminaceae
  • Anavatanı : Tropik Afrika, Hindistan ve Seylan
  • Mekan : İç Mekan
  • Grup : Mevsimlik Çiçekler

Cam Güzeli Çiçeği

Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır. Çiçekler sürgün ucunda 10-14 tanesi bir arada salkım şeklindedir. Çiçekleri yalınkat veya katmerli, kırmızı, eflatun, mor, mavi, sarı, beyan renklerdedir.

 

Işık İsteği: Aşırı güneş almayan, bol aydınlık veya yarı gölge yerleri tercih etmektedir.  

 

Sıcaklık İsteği: Yıl boyunca oda sıcaklığı koşullarında çok rahat yetiştirilebilmektedir. Kış ayları çok soğuk geçmeyen yerlerde kışın hayatta kalabilir.

 

Toprak İsteği: Organik maddece zengin, nemli toprakları sever.

 

Su İsteği: İlkbahardan başlayıp eylül ayına kadar bol su verilmeli ancak kış aylarında ise verilen su miktarı azaltılmalıdır.

 

Gübreleme: Çiçek açmayı teşvik etmek için gelişme dönemi boyunca sıvı besin maddesi verilebilir.

 

Saksı Değişimi: Saksı değiştirme işlemi ilkbahar aylarında yapılmalıdır.

 

Budama: Bitki ihtiyaç duyduğu takdirde budanabilir. Solan çiçeklerin koparılması gerekmektedir. Bu koparma işlemi yeni çiçek açmayı teşvik eder.

 

Üretimi: Tohumla ve gövde çelikleriyle çoğaltılır.

 

Hastalık ve Zararlılar: Kırmızı örümcek ve yaprak biti zararlıları görülebilir.

Görseller

  • Cam Güzeli Çiçeği
  • Cam Güzeli Çiçeği

Cam Güzeli Çiçeği Bakımı Sulaması Çoğaltılması

cam güzeli          Cam güzeli, yapraklarının rengarenk oluşundan dolayı yapraklarının güzelliği için tercih edilen bir çiçektir. Hem evde hem de bahçede bakılabilir ama genellikle evde bakımı tercih edilir. Cam güzeli çiçeğinin boyu yaklaşık 60 cm kadar uzayabilir. Boyu uzadıkça çiçekleri de daha büyük olur.İlkbahar ve sonbahar arsında sürekli çiçek açar eğer iyi bakılırsa çiçeklerini bir sene koruyabilir.

BAKIMI-SULAMASI-YETİŞTİRİLMESİ
Cam güzeli çiçeği güneşi seven bir çiçektir. Fakat direkt olarak güneş ışığından korunması gerekir. Açık havadar ortamlarda, direkt güneş ışığı olmayan güneşli alanlarda yetiştirilmesi çiçeğin yaşatılması için doğru olacaktır. Aşırı güneş aldığı zaman çiçekleri solar, yaprakları kurumaya başlar. Cam güzeli çiçeği hava akımından etkilendiği için çok soğuk ve çok sıcak ortamda bırakılmamalı. Sabah güneşinden bir yada iki saat faydalanması yeterlidir. Öğlen güneşinden korunmalıdır.
Yılda en az bir kere vitamin ve mineral takviyesi yapılmalıdır. Saksı değişimi sıcak ayların başlangıcında (nisan ayında) yapılmalıdır. Solan çiçeklerini kesmek çiçeğinize faydalı olacaktır.
Cam güzeli çiçeğini yazın bol bol sulamak gerekir. Toprağının kurumamasına dikkat edilmelidir. Toprağı ne çok ıslak ne de çok kuru değil nemli olmalıdır. Ayrıca yapraklarına sık sık su püskürtmek gerekir. Sulama işlemi genellikle aynı saatlerde aynı miktarda yapılmalıdır. Cam güzeli çiçeğinin kışın sulamasına dikkat edilmelidir. Çiçeği soğuk suyla değil oda sıcaklığında ılık suyla sulanmalıdır. Soğuk su çiçeği hasta eder ve öldürür. Yaz ayına göre kışın su miktarı azaltılmalıdır. Kış boyunca çiçeğin bulunduğu ortam 12-14 derecenin üzerinde olmalıdır.

cam güzeÇOĞALTILMASI
En çok kullanılan yöntem kökten ayırma yöntemidir. Bu yöntem hem daha kolay hem de zahmetsizdir. Kökten ayırdığınız çiçeği hemen başka bir saksıya koymanız gerekir. Böylelikle çoğaltılması yapılmış olur. Kökten ayırıp başka saksıya koyduğunuz çiçek de en kısa zamanda büyüyerek çiçek açmaya başlar. Bu çoğaltma işlemi için en uygun zaman mayıs ayıdır.
Tohumla çoğaltma işlemi ise nisan ayında havalar güzelleşmeye başladığı vakit yapılır. Altı haftalık olduğunda ise artık çiçek açmaya başlar.Toprağı saçak saçak olup kök toprağı iyice kavradığında, çiçek açmış olsa bile sökülüp başka yere dikilebilir. İlkbahara kadar 10 dereceden düşük olmayan, aydınlık ortamlarda çiçeğiniz yavaşça büyür. Fakat 18 derece ve daha sıcak bir yerde büyüme daha hızlı olacaktır.
cam güzelcam güz

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor...

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır