iple kulak estetiği ne kadar / Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları - Dr. Tayfun Türkaslan

Iple Kulak Estetiği Ne Kadar

iple kulak estetiği ne kadar

İple Kulak Estetiği

İz bırakmadan yapılabilen iple kulak estetiği sayesinde kepçe kulak probleminden kısa süreli kurtulabilirsiniz.

Kulaklarda görülen estetik bozukluk her ne kadar minimal dursa da kişilerin yüzünün genel orantısını bozabilir, güzelliğine gölge düşürebilir. Anatomik olarak farklı bir pozisyonda yer alan kulaklar kafatasına doğru dikey olarak kıvrık göründüğünde kepçe olarak görülebiliyor. Kepçe kulak özellikle çocuk yaşta ortaya çıkan ve psikolojik problemlere yol açan bir durumdur. Kepçe kulaktan muzdarip olan çocuklar, bu sorunu çözmeden büyüdükleri zaman ergenlik dönemlerinde de psikolojik olarak yıpranabiliyorlar. İple yapılan kulak estetiği, kepçe kulak problemi olan kişilere uygulanabilen kesisiz bir ameliyattır.

İçindekiler

İple kulak estetiği kimlere uygundur?

İple kulak estetiği, kulakların simetri sorununu ortadan kaldırır, kepçe kulak görüntüsünü yok eder. İple kulak estetiği genel anestezi almak istemeyen ve ameliyat sonrası iz görünmesini istemeyen kısa süreli etkiye acil ihtiyaç duyulan hastalar için uygundur. Kulak estetiği 6 yaşından itibaren estetik görüntü bozukluğu yaşayan kişilere yapılabilir. Özellikle 6 yaşında, okul öncesinde kepçe kulak sorununu cerrahi ile çözmek hastaların okul ve psikolojik yaşantısı için doğru bir karar olacaktır. Medikal iple yapılan bu ameliyat, kulağın dış bölgesine yapıldığı için ameliyattan sonra işitme problemi yaşanmaz. Ancak etkisi 2 hafta kadardır. Zamanla kıkırdaklar eski formuna dönmeye meyillidir. İple kulak estetiği etkisi 2 hafta ile 2 ay arası sürebilir. Acil düğün, nişan gibi durumlarda yapılması tercih edilen bir uygulamadır.

Neden iple kulak estetiği yaptırmalıyım?

  • Çok pratik ve ameliyat gerektirmeyen bir işlemdir.
  • Herhangi bir riski yoktur.
  • Operasyon toplamda 15 dakika içinde tamamlanır.
  • İyileşme dönemi hızlı ilerler.
  • Bu işlem sırasında kıkırdağa dokunulmaz, minik bir bölgeden giriş yapılır bu nedenle kanama olmaz.
  • Minik bir iğne ucu ile giriş yapıldığı için iz kalmaz.
  • İşlem sonrasında hastalar günlük hayatına devam edebilir.

İple kulak estetiği kalıcı mı?

İşlemin etkisi ömürlük değildir. Yaklaşık 2 hafta ile 2 ay arasında sürer. Zamanla kıkırdaklar eski pozisyonlarına dönerler. Ancak kepçe kulak ameliyatında kıkırdaklar şekil verilerek düzeltildiği için kalıcıdır.

İple Kepçe Kulak Estetiği nasıl yapılır?

İple yapılan kulak estetiği için lokal anestezi tercih edilir. İşlem en fazla dakika sürer. Daha önceden kepçe kulakların açıklık ve simetrisi kontrol edildiği için iple kulakların ne kadar toplanacağı karar verilmiştir. Ameliyat sırasında minik bir iğne girişiyle medikal ipler kulak bölgesine ulaştırılır. İplerle kulak simetrik bir hale getirilir ve bu görüntü sabitlenir.

İple kulak estetiği sonrası

Kulak estetiği sonrası kişiler günlük hayatına kolaylıkla dönebilir. Operasyon lokal anestezi altında gerçekleşir. İşlemde herhangi bir kanama olmadığı için dikiş atılmaz. Bu nedenle operasyon sonrası pansumana gerek yoktur. Ağrınız olduğunda ağrı kesici alabilirsiniz. Kulaklarınız işlemden sonra normal bir görüntüye kavuşacak, daha simetrik görünecektir.

İple Kepçe Kulak Estetiği

Görüntü bozukluğuna neden olduğu için bir çok kişinin sorun ettiği kepçe kulak , artık sorun olmaktan çıkıyor. Özellikle okul çağındaki çocuklarda ciddi travmalara sebep olan ve özgüvensizliğe ve mutsuzluğa yol açan kepçe kulak görünümü 20 dakikalık operasyonla çözüme kavuşmaktadır.

Görüntü bozukluğuna neden olduğu için bir çok kişinin sorun ettiği kepçe kulak , artık sorun olmaktan çıkıyor. Özellikle okul çağındaki çocuklarda ciddi travmalara sebep olan ve özgüvensizliğe ve mutsuzluğa yol açan kepçe kulak görünümü 20 dakikalık operasyonla çözüme kavuşmaktadır.

Ameliyatsız Kepçe Kulak Tedavisi

Görünümüne önem veren hanımlarda ömür boyu, erkeklerde belli bir yaşa kadar, tüm çocuklarda ise okul çağı boyunca kepçe kulak görünümünün ciddi travmalara sebep olmaktadır. Kısa saçlı olduğu için kulaklarını gizleyemeyen erkekler, saçını topzu yapmak isteyen kadınlar bu durumlarından dolayı ciddi oranda sıkıntı yaşıyor. Artık kepçe kulak deformitesini de düzeltmek kepçe kulak tedavisi eskiye göre çok daha kolay.

İple Kepçe Kulak Estetiği

İple kepçe kulak estetiğinde Hem de lokal anestezi ile, hastane stresi ve anestezi stresi yaşamadan. İple kepçe kulak estetiği Lokal anestezi ile kulaklarınız uyuşturulduktan sonra deformasyonun şekline göre yapılacak minik kesilerle ve sütür teknikleri ile istediğimiz görünüme kavuşuyorsunuz. Lokal anestezi ile olduğu için sohbet ederek hatta ayna ile karşılıklı istişare ederek kulaklara son şekli veriyoruz. Ameliyatın kolaylığı kadar, nekahat dönemi de son derece çabuk ve kolay. Artık eskisi gibi günlerce, haftalarca bandaj uygulaması da yok. İple kepçe kulak estetik operasyonu sonrasında sadece 1 gün kulak sargısı yapılıyor, sonra kulaklar tamamen açık kalabilir, belki birkaç gün daha sadece yatarken kulaklarınızın üzerine dönmemeniz için basit saç bandı kullanabilirsiniz. 56 gün sonra deniz serbest, gözlük takabilirsiniz. Kulak arkasında kullandığımız sütür materyali kendiliğinden eriyor, dikiş aldırma gibi bir derdiniz de olmuyor. İşlem çocuklarda 6 yaşından itibaren anestezi şartıyla yapılabilmektedir.


İple Kepçe Kulak Estetiği Sıkça Sorulan Sorular


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir