kombiden mutfağa sıcak su gelmiyor / Banyodaki musluklardan sıcak su az akıyor - Pro Tesisat

Kombiden Mutfağa Sıcak Su Gelmiyor

kombiden mutfağa sıcak su gelmiyor

Banyodaki musluklardan sıcak su az akıyor

  • banyo3

    Kırmadan Dökmeden

    son teknoloji CİHAZLARLA

    su kaçaklarını buluyoruz

    İSTANBUL'UN tüm ilçelerine FİYAT FARKSIZ

    2 saat içerisinde müdahale ediyoruz

  • banyo-full-2

    Kameralı Robot Cihazlarla

    pimaşlara zarar vermeden

    Tuvalet Tıkanıklığı

    Pimaş Tıkanıklığı

    Lavabo Tıkanıklığı

    Logar Tıkanıklığı

    Kanalizasyon Tıkanıklığı

    Banyo Gider Tıkanıklığı

  • banyoson-2

    Kırmadan Dökmeden

    teknolojik cihazlarla

    su kaçaklarını buluyoruz

    İSTANBUL'UN tüm ilçelerine FİYAT FARKSIZ

    2 saat içerisinde müdahale ediyoruz

  • banyo

    Banyoda Su Sızıntısı mı Var ?

    Alt Kata Su mu Sızıyor ?

    Duvarda Nemlenme mi Var ?

    Tavanda Su İzi mi Var ?

    Su Kaçaklarını Kırmadan Dökmeden

    tespit ediyoruz ..

    İSTANBUL'UN tüm ilçelerine FİYAT FARKSIZ

    2 saat içerisinde müdahale ediyoruz

  • restoran-su-kacagi

    Su Sızıntılarının Yerini

    son teknoloji dedektörlerle

    kırmadan dökmeden buluyoruz

    İSTANBUL'UN tüm ilçelerine FİYAT FARKSIZ

    2 saat içerisinde müdahale ediyoruz

  • banyo3

    Tıkanan Tuvalet Giderlerini

    profesyonel cihazlarlarla AÇIYOR

    kameralarla görüntülüyoruz

merhabalar. mayıs ayında taşındığım evde, banyodaki boruları da değiştirerek genel bir tadilat yaptırdım. eski tip demir ya da galvaniz, bilmiyorum, boruya kaynak yapılarak, plastik borulardan tesisatı döşediler.
ilk taşındığım günden bu yana; banyodan sıcak su tazyikli akmıyor. konu ile ilgili, ay önce tavsiye üzerine bir tesisatçı çağırdım, tl ücret verdim. basınçlı makinelerle boruların içini temizlediler. banyodaki boruların içinde derz vs. ufak ufak parçalar çıktı, borular temizlendi. tıkanıklık kalmadı, basıncı da ölçtüler, herşey normal dediler. ancak sıcak su tazyiği hala az.
acaba, borularda yine tıkanma mı oldu?
acaba bina içi iski vanasından olabilir mi? bunu değiştirebilir miyiz?
soğuk su tazyikli şekilde akıyor, mutfaktan akan sıcak suda da bir sorun yaşamıyoruz. sadece banyodaki sıcak su az akıyor.
kaloriferler düzgün bir şekilde çalışıyor.
vaillant kombi, kullanıyorum, yine ay önce, yetkili servisi çağırıp kombinin genel bakımını da yaptırdım, tüm filtreler temizlendi. Bakımla ilgili evraklar da mevcut. Eğer ustalar gelebilirlerse, kendilerine gösteririm. ancak sorun yine de çözülmedi.
Yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler.

Banyodaki musluklardan sıcak su az akıyor Görseli büyütmek için üzerine tıklayın.

Yanıtlandı

Tesisat Sorunları6 yıl önce72, kez görüntülendi

Kombi Sıcak Su Vermiyorsa Ne Yapmalı?

Isınma ve sıcak su çözümü için vazgeçilmez ısıtma cihazlarından olan kombiler, çeşitli sebeplerden ötürü arıza verebilir. Kombiyi en verimli ve en güvenli şekilde kullanabilmek için bu arızaların neyden kaynaklandığını saptamak ve arızayı çözüme kavuşturmak son derece önemlidir. Kombi kullanıcılarının en çok karşılaştığı kombi arızalarından biri de kombinin sıcak su vermemesi sorunu. Pek çok kullanıcı teknik servilere kombi sıcak su vermiyor arızası ile başvuruyor. Peki kombi neden sıcak su vermiyor olabilir? Kombi sıcak su vermeme arızası ile merak edilen tüm konuları sizler için ele aldık. İyi okumalar!

Kombiden Sıcak Su Neden Gelmez?

Eğer kombide herhangi bir arıza yoksa tüm kombiler yaz-kış her mevsim sıcak su ihtiyacınıza yanıt verir. Kombinizden sıcak su gelmiyorsa pek çok farklı sebepten ötürü meydana gelebilecek bir arıza durumu söz konusu olabilir. Kombi sıcak su arızası şu sebeplerden ötürü kaynaklanıyor olabilir:

  • Kombinin sıcak su vermemesinin sebebi, su akış şalterli bir kombide diyafram contasından ileri geliyor olabilir. Eğer kombiniz diyafram sistemli değilse, su akış şalterinde veya tribününde bir sorun olabilir.
  • Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
  • Eşanjörlerde yaşanan kireçlenme de suyun yeteri kadar ısınmasını engelleyen bir başka faktördür. Zamanında yaptırılmayan periyodik kombi bakımı kireçlenme olasılığını artıran bir durumdur. Bu yüzden kombi bakımını düzenli olarak, aksatmadan yaptırmak son derece önemlidir.
  • Üç yollu vanalarda meydana gelen problemler de kombide sıcak su arızası doğuran sebeplerdendir. Bu problem sonrasında üç yollu vanadaki takılma probleminin giderilmesi ya da tamamen değiştirilmesi gerekir.
  • Kombi sıcak su vermiyor ise bunun sebeplerinden biri de kombi basıncının eksilmesi olabilir.
  • Kombiniz arızalandığın zaman çağırdığınız teknik servis, orijinal yedek parça kullanmadığı takdirde değişen parçalar kısa süre içinde yeniden arızalanmaktadır. Bu yüzden servis seçiminde profesyonel, güvenilir ve yetkili bayiler seçmeye özen gösterin.
  • Eğer bir musluğa sıcak su geliyor başka bir musluğa sıcak su gelmiyorsa sorun kombide değildir. Hangi musluk olduğu fark etmeksizin bir musluğa sıcak su geliyor bir diğerine gelmiyor ise sıcak su gelmeyen bölümdeki bataryada sorun olabilir.
  • Eğer kombiden gelen sıcak su istenilen sıcaklıkta değilse bu kombiyle ilgili bir arıza değil kombinin gücüyle ilgilidir. Kombinin gücü yeterli değilse, sıcak suyun istenilen değerlere çıkmasını engeller.

Kombiden Sıcak Su Gelmiyor

Kombi Sıcak Su Vermiyor, Ne Yapmalıyım?

Kombinin kullanım amaçlarından biri de sıcak su ihtiyacını gidermek olduğundan kombi sıcak su arızası oldukça önemli bir arızadır. Kombiden sıcak su gelmiyor ise bu sorunun hangi parçadan ya da hangi sebepten ötürü kaynaklandığının saptanması gerekir. Bu sorunun saptanması ve giderilmesi için de profesyonel bir yardım almak şarttır. Yetkili teknik servis ekiplerinden kombi sıcak su arızası ile ilgili destek alarak, sorunun giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanıcı olarak kombinin sıcak su vermemesi arızası ile karşılaştığınızda yapabilecekleriniz şunlar:

  • Kombinin sıcak su vermemesinin sebebinin cihazın aksamlarından kaynaklandığından emin olmak için dairenizdeki elektrik, su ve doğalgazı kontrol edebilirsiniz. Elektrik, doğalgaz ve su var ise problemin cihazla ilgili olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Ardından su basıncını kontrol edin. Bar seviyesinin 1’in altına düştüyse cihaza su ekleyin. Bar seviyesi normalse ya da su basmanıza rağmen yine de sorun yaşanıyorsanız cihazı resetlemeyi deneyebilirsiniz. Bu uygulamayı da en fazla 3 kez tekrar etmenize rağmen sorun devam ediyorsa teknik servisi aramalısınız.
  • Eğer kombiden sıcak su gelmiyorsa sorunun sadece sıcak su temininde mi yoksa ısıtmada da mı olduğunu saptamak için öncelikle kaloriferlerinizin ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Kaloriferleriniz ısınıyorsa problem yalnızca sıcak su sisteminde demektir.
  • Her kombinin minimum ve maksimum sıcak su değeri farklıdır. Eğer dereceyi minimum seviyenin biraz üstüne aldıysanız bundan ötürü de sıcak su alamıyor olabilirsiniz. Kombinizin minimum sıcak su ayarının yaklaşık °C üstüne çıkararak tekrardan suyun sıcak gelip gelmeyeceğini kontrol edebilirsiniz.

Kombi Sıcak Su Ayarı Nasıl Yapılır?

Kombi Sıcak Su Vermiyorsa Ne Yapmalı

Kombinin üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi yönde çevrildiğinde ise sıcaklık azalır. Yani su sıcaklığını arttırmak için sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrilmelidir. Sıcak su çeşmesini açtığınızda su geliyor ancak sıcak akmıyorsa su çeşmesini açık bırakıp kombinin çalışıp çalışmadığına bakılmalıdır. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcaklık ayarı yüksek tutulmalı ve musluk az açılmalıdır ki, su istenilen sıcaklıklarda elde edilebilsin. Kombi sıcak su ayarı doğru bir şekilde yapıldığında kullanıcısına önemli tasarruf sağlar. Bu yüzden kombinizin marka ve modeline kombinizi ideal derecede çalıştırmaya özen göstermelisiniz.

Kombiden sıcak su az akıyor ya da hiç akmıyorsa kombinizde kapsamlı bir arıza tespit çalışması yapılmalıdır. Bunun için güvenilir, yetkili bir servisten destek almanız oldukça önemlidir.

Alarko Carrier Yetkili Servissayfasından size en yakın yetkili servisi ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası