buz lazer yazın yapılır mı / Buz Lazer İle Pürüzsüz Bir Cilt - funduszeue.info Leyla Arvas

Buz Lazer Yazın Yapılır Mı

buz lazer yazın yapılır mı

Yazın Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Yazın Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Yazın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları yükseliyor. Yazın gideceğiniz yerleri, giyeceğiniz kıyafetleri hatta yemeniz gereken yemekleri bile şimdiden planlıyorsunuz.

Bir yandan daha fit görünmek isterken diğer yandan da pürüzsüz bir cilde kavuşmanın planlarını yapıyorsunuz.

Bu yaz ne ağdanın acısıyla yüzleşmek ne de traş olmanın yarattığı stres ve zaman kaybıyla baş etmek istiyorsunuz.
Lazer epilasyon yaptırmaya karar veriyor ve araştırıyorsunuz.

Kafanız giderek karışıyor. Önünüze çıkan en büyük engellerden biri de yazın lazer epilasyon yapılamayacağını söyleyen arkadaşlarınız, dostlarınız.

Bu soruya ayrıntılı cevap aramak için DK Klinik’ten Dermatolog Meltem Şentürk’ e sorduk.

Yazın lazer epilasyon yapılabilir mi?

Merhabalar Meltem Hanım. “Yazın kesinlikle lazer epilasyon yapılmaz” diye bir genelleme var. Bu ne derece doğru?

Bu doğru bir kavram değil. Bazı kurallara dikkat edildikten sonra her mevsim rahatlıkla lazer epilasyon yapılabilir. Gerçi yazın dikkat edilmesi gereken kurallar, kışın bile geçerli. Yalnızca biraz daha özen gösterilmeli.
Biliyoruz ki Antalya’da sonbahar ve ilkbaharda bile birçok ilimizden sıcak ve güneşli geçiyor. Eğer yazın lazer epilasyon yapılamasaydı, bu mevsimlerde de yapmamız gerekirdi.

Bir önceki soruda bazı kurallardan bahsettiniz. Yazın lazer epilasyon yaptırılmak istendiğinde dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?

Lazer epilasyon sonrası yaklaşık 5 ile 7 gün kadar güneşten mümkün olduğunca sakınılmalıdır. Size nedenini açıklayayım:
Lazer epilasyon sonrası cilt hassaslaşır, UV ışınlarının leke oluşturma olasılığı artar. Bundan dolayı eğer açıkta kalan bölgeler varsa, kollar, bacaklar ve omuz gibi, bu bölgelere yüksek koruma faktörlü kremler sürülmelidir. Bu işlem belli aralıklar ile tazelenmelidir. Bir de ilk birkaç gün güneş banyosu yapılmamalıdır.

Bu kurallar aslında diğer mevsimlerde de geçerli. Biz, bizi takip eden ya da kliniğimize gelen herkese güneş banyosundan uzak durmalarını, yazın belli saat aralıklarında dışarıda geçirmemelerini ve yaz kış ayırt etmeden yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmalarını öneriyoruz.

Bronzlaşmış cilde lazer epilasyon yapılabilir mi?

Bu önemli bir karar. Tek bir yanıtı yoktur. Eğer tatile gidilmiş, her gün saatlerce güneş altında kalınmış ve cilt bronzlaşmış ise yapılması bir süre ertelenmelidir. Tatil sonrası normal hayata geçtikten 1 hafta ila 10 gün sonra ciltte açılma olacaktır ve lazer epilasyon uygulanabilir duruma gelecektir. Ancak yazın günlük hayatınızı yaşıyor ve her zamanki gibi güneşe maruz kalıyorsanız, lazer epilasyon genel bir değerlendirme sonrası yapılabilir. Bu değerlendirmeyi ise kendiniz yapmamalı, güvendiğiniz bir kliniğe ya da dermatoloğa gitmelisiniz. DK Klinik gibi birçok klinik ön görüşmeyi ücretsiz yapar. Kendinizi yakın hissettiğiniz ya da iyi duyumlar aldığınız bir merkeze giderek cilt durumunuzun lazer epilasyon için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Bronz cilde lazer epilasyon yapılırsa ne gibi yan etkiler olabilir?

Tekrar vurgulamak gerekirse bronz cilde lazer epilasyon yapmaktan kaçınıyor, bir süre sonra biraz açılınca yapabiliyoruz. Ancak istenildiğinde bronz cilde bile uygulama yapılabilir. Lazer epilasyonda kritik nokta ışının dozudur. Cilt ne kadar koyu-bronz ise doz o kadar azaltılmalıdır. Bronz ciltte bile düşük doz kullanılarak yapılabilir. Fakat belli bir dozun altında epilasyonun etkisini sınırlı olur. Bu yüzden bu işin uzmanı tarafından değerlendirilmelidir, etkili ışın dozunun uygulanabileceği durumlarda biz lazer epilasyon yapmayı tercih ediyoruz. Kritik nokta bronz tenli kişiye yan etki oluşmasın diye düşük doz ışın kullanılıp, epilasyon etkisinin olmadığı uygulamadan kaçınmaktır. Bronz tenlerde normal dozda ışın ile lazer epilasyon yapıldığı takdirde oluşabilecek yan etki cilt lekesidir. Elbette bunun tedavisi mümkündür ancak olmamasını sağlamak çok önemlidir.

yazın


Sonuç olarak özet bir şekilde yaz ayları ve lazer epilasyon konusunda akılda ne kalmasını istersiniz?

Madde madde özetlersek, sanırım daha net bir çerçeve oluşacaktır:


• Yazın lazer epilasyon yapılabilir.
• Uygulama öncesi güneşlenmekten kaçınılmalıdır.
• Uygulama sonrası güneşten koruyucu kullanımına dikkat edilmelidir.
• Uygulama sonrası 7 gün kadar güneş banyosundan kaçınılmalıdır.
• Bronz tenlere uygulanmamalı, ancak gerekiyorsa bir süre beklenilmelidir.

“Yaz aylarında lazer epilasyon yapılır mı?” sorusunun cevabı, lazer epilasyon yaptırmayı düşünen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Lazer epilasyon uygulamalarının planlanması aşamasında, uygulamanın başlangıç zamanının yaz aylarında olmaması gerektiği şeklinde yaygın bir kanaat vardır. Fakat son yıllarda, teknolojinin ilerlemesiyle beraber geliştirilen soğuk efekt destekli olan ve halk arasında yanlış bir tabir olarak buz lazer epilasyon şeklinde bilinen uygulamalar sayesinde, yaz aylarında da epilasyon hizmetleri rahatlıkla uygulanmaya başlanmıştır.

“Yaz aylarında lazer epilasyon yapılır mı?” sorusu günümüzde, birçok tedavi talep eden kişi tarafından sorgulanmaya ve önemli bir alanda bulunmaya devam etmektedir. Bu durumun nedeni ise; günümüzde geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinden birçoğunun, yaz aylarında güvenli şartları sağlamamasından kaynaklanmaktadır. İlgili durum, genel olarak lazer epilasyon ile ilgili değil, uygulama yapacak olan merkezin, güncel teknoloji ve bakanlık tavsiyelerine uygun şekilde çalışmalar yapıp yapmamasından kaynaklanmaktadır.

Yazın Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Eski dönemlerde kullanılan epilasyon yöntemlerinden kaynaklı olarak “yaz aylarında epilasyon yapılmaz” algısı olduğu bilinmektedir. Fakat teknolojinin ilerlemesiyle farklı lazer cihazları ve soğutucu başlıklar sayesinde bu algının yanlış ve eski bir düşünce ürünü haline gelmesine neden olmaktadır. Her mevsim epilasyon uygulaması yapılabilmektedir. Fakat yaz aylarında epilasyon uygulanan bölgenin güneş ışınlarından korunabilmesi için güneş kremleri kullanılması önerilmektedir. Güneş kremi sayesinde korunabildiği sürece rahatlıkla güneşli ve sıcak havalarda uygulanması mümkündür.

Yaz aylarında epilasyon yaptırmak oldukça güvenli ve konforlu bir işlemdir. Ancak doğru yerde, doğru teknolojik aletler ile ve doğru kişiler tarafından uygulandıktan sonra güvenli bir hal almaktadır. Uygulanan seanslardan sonra size belirtilen kuralları uyguladıktan sonra bir problem yaratması söz konusu değildir. Buz lazer teknolojisi kullanılarak yapılan epilasyonlarda sadece uygulanan bölgeye güneş kremi sürerek koruyabilirsiniz. Bu koruma şekli sadece lazer uygulaması için değil, uzmanların da herkes için önerdikleri bir önlemdir. Özellikle yazın lazer uygulaması sonrası güneşe çıkarken koruma faktörlü kremlerinizi kullanmayı unutmamanız gerekmektedir.

Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılır Mı?
Buz Lazer Yazın Yaptırılır Mı?

Buz Lazer Yazın Yapılır Mı?

Yaz aylarda ve bronz tenli kişilerde buz lazer kullanılması uygundur. Ciltte yanık ya da leke bırakma gibi yan etkileri bulunmamaktadır. Buz lazer teknolojisi sayesinde yaz aylarında da epilasyon uygulamaları rahatlıkla gerçekleşebilmektedir. Fakat uygulanan seanslardan sonra hekiminiz tarafından belirtilen koruma yöntemlerini uygulamanız gerekmektedir. Buz lazer teknolojisinin uygulandığı bölgenin güneş ışınlarından korunabilmesi için koruyucu güneş kremleri kullanılması gerekmektedir.

Buz Lazer yaz ayları dahil tüm mevsimlerde güvenle uygulanmasını sağlayan gelişmiş bir soğutma sistemine sahiptir. Soğutma sistemi sayesinde cildi -3 dereceye kadar soğutabilmektedir. Tüm uygulama sırasında sürekli bu soğukluk tekrar eder. Bu sayede cilt yüzeyi korunarak yanma gerçekleşmez. Bu teknoloji sadece buz lazere ait bir özelliktir. Uygulama şekli ise soğutucu başlıklar, cildin yüzeyinde sürekli hareket halindedir. Bu sayede kıl köklerine uygulanan lazer boyları kişide yanma hissi yaratmaz. Bu soğutucu başlıklar sayesinde bronz tenlerde yaz aylarında lazer epilasyonu uygulanması mümkün olmaktadır.

Buz Lazer Özellikleri

Diode lazer tarafından uygulanan ve soğutucu başlıklar sayesinde adı buz lazer olarak bilinen bu yöntemin birçok özelikleri ve kişilere sağladığı avantajları mevcuttur. nm dalga boyuna sahip olan bu lazer sistemleri sayesinde kıl köklerine kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Bronzlu ten renklerinde oldukça güvenilir ve acısız bir şekilde uygulama yapılabilmektedir. Soğutucu başlıkları sayesinde hiçbir şekilde acı hissi yaratmamaktadır.

Buz lazer sistemi sayesinde uygulama yaptığı alanlar diğer cihazlara göre daha geniş ve etkili olmaktadır. Bu özelliğinden dolayı diğer lazer epilasyon aletlerine göre seans süreleri daha kısadır. Seans süreleri ortalama 30 – 60 dakika arasında sürmektedir. Soğutucu başlıklar hiçbir şekilde ciltte kararma yapmamaktadır.

Bronz Cilde Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Buz lazerin kişilere sağladığı avantajlar;

  • Her cilt ve kıl renginde etkilidir
  • Uygulama sırasında acı hissi görülmemektedir
  • Ortalama 4 ile 6 seans arasında başarılı sonuca ulaşmak mümkündür
  • Kesinlikle cildinizde yanma ve lekelenme görülmemektedir
  • FDA onaylıdır
  • Her mevsim uygulama yapılabilmektedir

gibi örnekler verebiliriz.

Yazın Lazer Epilasyon Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buz Lazer Ankara

Türkiye genelinde son yıllarda birçok kişi buz lazer tedavilerini tercih etmektedir. Tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden birisi de koyu renkteki ciltlerde oldukça etkili ve acısız bir şekilde uygulama yönteminin olmasından kaynaklanmaktadır. Ankara genelinde ise Drderm, güncel ve son teknolojik cihazlar ile buz lazer tedavi hizmetlerine devam etmektedir. Uzman hekim kontrolünde gerçekleştirilen bu uygulamalar müşterilerimiz tarafından beğenilmektedir.

Birçok kişinin de merak ettiği buz lazer tedavi fiyatları kişiden kişiye değişmektedir. Uygulanacak bölgedeki kılların yoğunluğu ve seans süresinin ne kadar uzun olacağı, fiyatı etkileyen etkenlerden birkaçıdır. Eğer sizde buz lazer tedavisinden yararlanmak isterseniz Ankara merkezli olan Drderm polikliniğine gelebilirsiniz. Size sunulan lazer epilasyon detaylarını öğrenmek için veya tedavi hakkında bilgi sahibi olmak için iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası