orhanlı köyü seferihisar / Orhanlı Köyü | Seferihisar Doğa Okulu

Orhanlı Köyü Seferihisar

orhanlı köyü seferihisar

Seferihisar Orhanlı Köyü, nerede, Otobüs ile nasıl gidilir?

Seferihisar Orhanlı Köyü konumuna Toplu Taşıma

Türkiye'deki Seferihisar Orhanlı Köyü adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Seferihisar Orhanlı Köyü adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Seferihisar Orhanlı Köyü adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Seferihisar Orhanlı Köyü için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Dağ Evleri.

Otobüs:829

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Seferihisar Orhanlı Köyü için yol tarifi alın.

Seferihisar Orhanlı Köyü adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Seferihisar konumundaki kullanıcılar dahil 1.5 milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Seferihisar Orhanlı Köyü için Otobüs fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Seferihisar, İzmir - Aydın

orhanlı köyü

  • (bkz: orhanlı)

  • orhanlı köyü, seferihisar ilçesinin en büyük ve kalabalık köyü. ilçe merkezine olan uzaklığı 18 kilometre, nüfusu son sayımlara göre 1150 kişi. oldukça geniş ve dağınık bir yerleşime sahip. orhanlı, karakoç deresi’nin oluşturduğu vadinin içinde zeytinlikler ve kızılçam ormanlarıyla birlikte yaşıyor. yaz aylarında kurusa da, orhanlı’nın deresi, köyün içinden geçen hayat.

    köyün ilk kurulduğu yer eski orhanlı. daha eski adıyla manasır veya kocaköy. köylü burada yaşıyorken daha çok zeytincilik ve hayvancılıkla uğraşıyormuş. kocaköy, yüksekte, güneşin ilk ışıklarını alan, eğimli ve kayalık bir bölgede kurulmuş. kışları keçi ağıllarının tabanında su birikmemesi, gübrenin çamur olmadan suyla yıkanması, bölgenin kayalık ve eğimli olmasıyla alakalı. güneşin ilk ışıkları, gece ıslanan ağılları kuruturmuş.

    sonraları, köydeki insanların aşağıda bulunan düz arazilerde tarım yapmaya başlamasıyla tepedeki köye gidip gelmek zorlaşmış. tütün ve tahıl işlerinin olduğu dönemde ovada kalmaya başlayan insanlar, yavaş yavaş vadinin alt kesimlerine yerleşmiş. 1980’lerin başında ise köy halkının aldığı kararla beş kilometre aşağıda bulunan ve şimdiki adı yeni orhanlı köyü olan yerleşim yeri kurulmuş. seksenlerden sonra köylü buraya yerleşmiş.

    bugün, seferihisar doğa okulu’nun bulunduğu yer boşalan eski orhanlı’daki ilkokul binası. orhanlı köylüsü ise çoğunlukla yeni orhanlı’da yaşamaya devam ediyor. köyün ayrıca orta mahalle, karakise, temese ve temesealtı adında dört farklı mahallesi daha var.

    bugün, orhanlı’daki asıl geçim kaynağı tarım. hayvancılık ise zamanla azalmış. özellikle zeytin, sebze ve şaraplık üzüm yoğun bir şekilde üretiliyor. köyde biri taşbaskı olmak üzere, üç yağhane bulunuyor ve tümü halen faal. organik tarım yapan üreticiler de yoğunlukta. sebze ve meyveler, seferihisar başta olmak üzere izmir’deki üretici pazarlarında doğrudan tüketiciye ulaştırılıyor. üzüm ise şarap yapan özel firmalara veriliyor.

    keçicilik azalmış olsa da devam ediyor. keçiler besi hayvancılığı şeklinde değil tamamen özgürce besleniyor ve dolaşıyor. zeytin hasadı döneminde kızılçam ormanları ve makilikler, yaz sıcaklarında ise zeytinlikler mera olarak kullanılıyor. genç nüfusun bir kısmı çiftçilik yapıyor, bir kısmı ise civar ilçelerde çalışıyor. köyümüzde ön lisans ve lisans eğitimi almış çok sayıda genç bulunuyor. orhanlı köyü derneği halk oyunları başta olmak üzere pek çok farklı alanda gönüllü çalışan gençleri buluşturuyor.

    orhanlı köyü, anadolu’da az göç veren köylerden biri. kendi doğa kültürünü ve geleneksel bilgisini bu güne kadar koruyup büyük oranda yaşatabilmiş. burada, bir masa etrafında oturmuş yaşlı insanlarla genç kızların veya delikanlıların sohbetlerine halen ortak olabilirsiniz. mahallelerdeki ekmek fırınları komşuların ortak kullanımına açık. düğün yemekleri hep birlikte hazırlanıyor. aynı düğünde, 7’den 70’e tüm efeler birlikte zeybek dönüyor. orhanlı’da kuşaklar arasındaki bağlar hala sapasağlam. burada yaşam, şimdiki zamanın tüm zorluklarına karşı iyi niyete ve örfeneye dayanıyor. doğada olduğu gibi, kendi halinde ve insanın gözünü almadan.

  • seferihisar’dan 10 dakika mesafede orman ve yeşillikler içinde muhteşem bir köydür.

  • yeni orhanlı için konuşuyorum. 1 sene yaşadığım güzel köy. artılarını ve eksilerini sayayım:

    artılar:

    gökyüzü çok güzel.
    güneş'in sıcacık ışığını hissetmek mümkün.
    insanları sıcak.
    yağmur bile ayrı güzel.
    sabah kalktığında korna sesi değil horoz sesi duyuluyor.
    havası çok temiz.
    enerjik bir köy.
    şehir hayatının gereksiz ve yorucu koşuşturmaları yok. müstakil bir eviniz varsa bahçeye bir tane hamak atıp dinlenebilirsiniz.
    hayvanları seviyorsanız tam bir cennet.

    eksileri de yok değil:

    imkanları çok kısıtlı.
    evin elektrik tesisatı sık arızalanıyor ise işiniz çok zor.
    oldukça soğuk bir köy.
    evlerin bazıları rutubetli.
    imkanlar kısıtlı olduğu için marketteki ürünler çok pahalı.
    üstteki maddenin sonucu olarak büyük ihtiyaçlarınızı karşılamak için sıklıkla büyükşehire gidip gelmeniz gerekiyor.
    sağlık sistemi yok! ciddiyim. ola ki üşüttünüz, en yakın hastane 1 saatlik mesafede. kalp krizi geçirdiniz mi geçmiş olsun.

  • izmir seferihisar'da bulunan inanılmayacak kadar güzel köy. sakinleri, köyün doğasını toprağıyla, suyuyla, havasıyla bitirecek, tarımı yok edecek jeotermal enerji santrali projesine karşı uzun süredir bilfiil direniş halinde. mücadelelerini bugünlerde #soluğumukesme hashtag'iyle duyurmaya çalışıyorlar. (bkz: orhanlı)

    #116537516

  • uzun zamandır hafta sonları orhanlı yolu üzerindeki(bahçecik) evimize gider gelirim. yolum oraya düşmediği icin uzun zamandır gidip görmemiştim, ilk defa hava rüzgârlı olduğu halde motorla bi gezinti yaptım.

    bir kere yollar mukemmel olmasa bile motosiklet ile gezmek inanılmaz keyifli. tatlı sert virajları olsun, baktığınız her yerde sadece mavi ve yeşil görmeniz olsun, insan resmen temizleniyor. yol üzerinde ortalama 4 koy saydım yanılmıyorsam, koylere gelindiğinde yollar kotu sayılır, onun haricinde ana yolun tamamı asfaltlı. gezmeye cok uygun.

    bu seferki amacım sadece yol gitmekti, o nedenle orhanlı hakkında pek bilgim yok, ancak harika doğası ve havası zaten ilk görüşte kendini belli ediyor. bir dahaki sefere yeni orhanlinin merkezindeki pideciye uğrayacağım ama, orasi kesin :)

    izmir'de bu açıdan çok şanslıyız, maksimum iki saat mesafe yol alarak tertemiz yeşil ve maviyle buluşabiliyoruz. insan kendine geliyor.

    istanbulluya allah sabır versin*

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Orhanlı Köyü

Orhanlı Köyü, Seferihisar ilçesinin en büyük ve kalabalık köyü. Seferihisar’a olan uzaklığı 18 kilometre, nüfusu son sayımlara göre 1150 kişi. Oldukça geniş ve dağınık bir yerleşime sahip. Orhanlı, Karakoç Deresi’nin oluşturduğu vadinin içinde Akdeniz makilikleri ve ormanları ile birlikte yaşıyor. Yaz aylarında kurusa da, Orhanlı’nın deresi, köyün içinden geçen hayat.

Köyün ilk kurulduğu yer Eski Orhanlı. Daha eski adıyla Manasır veya Kocaköy. Köylü burada yaşıyorken daha çok zeytincilik ve hayvancılıkla uğraşıyormuş. Kocaköy, yüksekte, güneşin ilk ışıklarını alan, eğimli ve kayalık bir bölgede kurulmuş. Kışları keçi ağıllarının tabanında su birikmemesi, gübrenin çamur olmadan suyla yıkanması, bölgenin kayalık ve eğimli olmasıyla alakalı. Güneşin ilk ışıkları, gece ıslanan ağılları kuruturmuş.

Sonraları, köydeki insanların aşağıda bulunan düz arazilerde tarım yapmaya başlamasıyla tepedeki köye gidip gelmek zorlaşmış. Tütün ve tahıl işlerinin olduğu dönemde ovada kalmaya başlayan insanlar, yavaş yavaş vadinin alt kesimlerine yerleşmiş. 1980’lerin başında ise köy halkının aldığı kararla beş kilometre aşağıda bulunan ve şimdiki adı Yeni Orhanlı Köyü olan yerleşim yeri kurulmuş. Seksenlerden sonra köylü buraya yerleşmiş. Seferihisar Doğa Okulu’nun bulunduğu yer, Eski Orhanlı’daki ilkokul binası. Orhanlı köylüsü ise çoğunlukla Yeni Orhanlı’da yaşamaya devam ediyor. Köyün ayrıca Orta Mahalle, Karakise, Temese ve Temesealtı adında dört farklı mahallesi daha var.

Orhanlı Vadisi’nde en geniş yer kaplayan ekosistem tarım ve hayvancılığın binlerce yıldır birlikte sürdüğü zeytin meraları. Zeytin meraları, hem insan eliyle üretim yapılan hem de biyolojik çeşitliliğin zengin olduğu kadim bir yaşam alanı. Eski yıllarda zeytinliklerin en üst kotlarında, tepelerin en üstünde, bağlar; ardından parça parça kızılçam ormanları ve onu takip eden meşe ve zeytin meraları ile makilikler uzanıyordu. Ovada ise kurum tarım alanları ve dere taşkın alanlarında uzanan meralar yer alıyordu. Sebze ve meyvelerin yetiştiği harım adı verilen küçük bahçeler ise Temesealtı mevkiindeydi. Hayvanlar kış aylarında maki, ormanlar ve meşe meralarında otluyor, bahar ve yaz aylarında ise zeytin meraları ve Temesealtı’ndaki taşkın alanlarına göç ediliyordu.

Bugün zeytin meraları varlığını büyük oranda devam ettiriyor fakat içinde dolaşan hayvan sayısı azalmış durumda. Köyde biri taşbaskı olmak üzere, üç yağhane bulunuyor ve tümü halen faal. Organik tarım yapan üreticiler de yoğunlukta. Sebzeler ve mandalina başta olmak üzere meyveler, Seferihisar ve İzmir’deki üretici pazarlarında doğrudan alıcılarına ulaştırılıyor. Ova bölgesinde son otuz yılda yetiştirilmeye başlanan üzüm ise şarap yapan özel firmalara veriliyor.

Çobancılık azalmış olsa da devam ediyor. Hayvanların büyük bir kısmı besi şeklinde değil tamamen özgürce besleniyor ve dolaşıyor. Zeytin hasadı döneminde ormanlar ve makilikler, bahar ve yazın ise zeytinlikler mera olarak kullanılıyor. Eskiden olduğu gibi. Genç nüfusun bir kısmı çiftçilik yapıyor, bir kısmı ise civar ilçelerde çalışıyor. Orhanlı Köyü Derneğihalk oyunları başta olmak üzere pek çok farklı alanda gönüllü gençleri buluşturuyor.

Orhanlı, Anadolu’da az göç veren köylerden biri. Bulunduğu coğrafyanın doğa kültürünü bu güne kadar koruyup büyük oranda yaşatabilmiş. Burada bir masa etrafında oturmuş yaşlı insanlarla genç kızların veya delikanlıların sohbetlerine halen ortak olabilirsiniz. Mahallelerdeki ekmek fırınları komşuların ortak kullanımına açık. Düğün yemekleri hep birlikte hazırlanıyor. Aynı düğünde, yediden yetmişe zeybek dönülüyor. Orhanlı’da kuşaklar arasındaki bağlara hala değer veriliyor. Burada yaşam, şimdiki zamanın tüm zorluklarına karşı iyi niyete ve örfeneye dayanıyor. Doğada olduğu gibi, kendi halinde ve insanın gözünü almadan.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası