2019 bilsem sonuçları ne zaman açıklanıyor / BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB BİLSEM mülakat sınavı sonuç tarihi

2019 Bilsem Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor

2019 bilsem sonuçları ne zaman açıklanıyor

BİLSEM sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları hızlı sorgulama sayfası

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

BİLSEM sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı duyuru ile bireysel değerlendirmelerin 9 Ağustos tarihine kadar devam ettiği açıklamıştı. Bu bağlamda da, öğrenciler ile velileri, BİLSEM mülakat sonuçları hakkında sorgulamalarını yoğunlaştırdı. Peki, MEB ile BİLSEM sonuçları ne zaman ve ayın kaçında açıklanacak? Haberimizin detaylarından MEB detayı ile Bilim ve Sanat Merkezleri Sınavı bireysel değerlendirme mülakat sonuçları sorgulama hakkında gerekli bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? MEB ile BİLSEM mülakat sonuçları nasıl sorgulanır?

Bilim ve Sanat Merkezleri Sınavı kapsamında bireysel değerlendirme işlemlerinin sona ermesine çok az bir süre kaldı. MEB tarafından geçtiğimiz ay içerisinde yapılan duyuruda bireysel değerlendirme sürecinin 9 Ağustos tarihine kadar devam ettiği ifade edilirken BİLSEM sonuçları açıklanma tarihi de onbinlerce öğrenci ve velileri ile paylaşıldı. Bu durumun ardından, yönelik sorgulamalar da bir hayli yoğunlaştı. Tam bu noktada, ' BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu yanıtı en çok merak edilenler arasında bulunuyor.

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? MEB SORGULAMA SAYFASI

Haberimizin ilerleyen sayfalarından, Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı hakkında detaylara ulaşabilir, BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası bilgilerini edinebilirsiniz.

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? MEB ile BİLSEM mülakat sonuçları nasıl sorgulanır?

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yayımlanan duyuru neticesinde, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçlarının 21 Ağustos tarihinde açıklanacak.

BİLSEM sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? MEB ile BİLSEM mülakat sonuçları nasıl sorgulanır?

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

BİLSEM sonuçları sorgulama işlemleri, 21 Ağustos tarihinden itibaren seafoodplus.info üzerinden yapılabilir.

ARKADAŞINA GÖNDER

BİLSEM sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? BİLSEM mülakat sonuçları hızlı sorgulama sayfası

SON DAKİKA

Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM mülakatlarının sona ermesinin ardından öğrenciler sonuçları araştırmaya başladı. BİLSEM’de mülakatların 9 Ağustos'ta sona ermesinin ardından sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM faaliyet takvimini paylaştı. Takvimde mülakat sonuçları tarihinin yanı sıra kayıt tarihine de yer verildi.

Yayınlanma: - 20 Ağustos Güncellenme:

Bilsem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM mülakat sonuçları, yapılan açıklamaya göre 21 Ağustos 'da açıklanacak. Erişime açılmasının ardından başarılı olan öğrenciler 26 Ağustos – 13 Eylül tarihi aralığında kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

BİLSEM FAALİYET TAKVİMİ

BİLSEM NEDİR?

Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır. Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM’lerde özel yetenekli, özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencileri tespit ederek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek hedefleniyor.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere “ Program Tamamlama Belgesi” verilir. Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon),

b) Destek Eğitimi;

1) İletişim Becerileri,

2) Grupla Çalışma Teknikleri,

3) Öğrenme Yöntemleri,

4) Problem Çözme Teknikleri,

5) Bilimsel Araştırma Teknikleri,

6) Yabancı Dil,

7) Bilgisayar,

8) Sosyal Etkinlikler,

c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme,

ç) Özel Yetenekleri Geliştirme,

d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

Programların belli bir tamamlama süresi bulunmamakta olup öğrenci programlarda kendi öğrenme hızına göre ilerler. Öğrenciler program aşamalarındaki performans, istek, gayretli olmalarına ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir. Tüm programlar öğrenci merkezli, disiplinler arası, modüler yapıda; öğrencilerin yaratıcılığını, sorunlara farklı yaklaşım ve çözüm bulma becerilerini geliştirecek ve yetişkinlik dönemlerindeki şartlara hazırlayacak nitelikte bireyselleştirilerek hazırlanır.

Programların uygulanmasında okuldan tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller ve özel eğitim ortamları kullanılır. Bilsem ‘ ler de bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezlerindeki eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir. Okullarında öğrenciler geçer not alma ve sınavlara hazırlanma amacıyla hareket ederken, Bilsem’ in yapısında sınıf geçme, not alma vb. amaçlar yer almaz. Bunun yerine süreç odaklı, proje tabanlı öğretim modeliyle öğretim sağlanır ve öğrencilerin istenilen niteliklere uygun projeler gerçekleştirmeleri beklenir.

Özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde merkezde hizmet vermektedir. Büyükşehirlerde nüfus yoğunluğuna göre birden fazla bilsem olabilmektedir.

BilimbilsemBilsem sınav sonuçlarıMilli Eğitim Bakanlığımülakat sonuçlarıöğrenciSanatsınav

BİLSEM sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak

yılında yapılacak Bilim ve Sanat Merkezleri Sınavı'nın (BİLSEM) bu yıl hangi tarihte yapılacağı belli oldu. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak bu önemli sınav için öğrenciler ve velileri araştırmaya geçmiş durumda.  BİLSEM uygulama sonuçları ne zaman açıklanacak? Detayları aşağıda sizlerle.

 

 

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN BİTİYOR?

 

 

BİLSEM grup tarama uygulamasına girecek öğrencilerin uygulamaya giriş belgeleri 8 Ocak'ta e-okul Yönetim Bilgi Sistemi "Sınav İşlemleri" modülünde yayımlanacak. Grup tarama uygulaması 81 ilde, il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde 19 Ocak

Mart tarihleri arasında yapılacak.

 

 

GRUP TARAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

 

Grup tarama uygulama sonuçları 29 Mart tarihinde seafoodplus.info adresinde açıklanacak. Sonuçlar öğrencin T.C. kimlik numarası ile öğrenilebilecektir.

 

 

GENEL ZİHİNSEL YETENEK ALANINDA BİREYSEL DEĞERLENDİRME

 

 

Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin randevu bilgileri 16 Nisan tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi "Sınav İşlemleri" modülünde yayımlanacak. Fotoğraflı giriş belgelerinin çıktısı okul idaresi tarafından alınarak onaylanıp öğrenci velilerine imza karşılığında verilerek veliler bilgilendirilecektir.

 

 

Öğrencinin bilim ve sanat merkezinde eğitim almaya hak kazanıp kazanmadığı 19 Temmuz tarihinde seafoodplus.info ve seafoodplus.info adreslerinden duyurulacak

 

 

GÖRSEL SANATLAR YETENEK ALANI

 

 

Görsel sanatlar yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin randevu bilgileri 16 Nisan tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi "Sınav İşlemleri" modülünde yayımlanacak. Fotoğraflı giriş belgelerinin çıktısı okul idaresi tarafından alınarak onaylanıp öğrenci velilerine imza karşılığında verilecek ve veliler bilgilendirilecektir.

 

 

MÜZİK YETEK ALANINDA YAPILACAK DEĞERLENDİRME

 

 

Müzik yetenek alanında yapılacak olan bireysel değerlendirme randevuları il tanılama sınav komisyonları tarafından 22 Nisan Temmuz tarihinde tamamlanacak şekilde planlanacak

 

Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin randevu bilgileri 16 Nisan tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi "Sınav İşlemleri"modülünde yayımlanacak. Fotoğraflı giriş belgelerinin çıktısı okul idaresi tarafından alınarak onaylanıp öğrenci velilerine imza karşılığında verilecek ve veliler bilgilendirilecektir.

 

 

 

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN?

 

 

Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeler tamamlandıktan sonra 19 Temmuz tarihinde seafoodplus.info adresinden açıklanacak.

 

 

 

 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir