kolay sahurluklar / Pratik Sahur Tarifleri - Nefis Yemek Tarifleri

Kolay Sahurluklar

kolay sahurluklar

Ramazanda Tok Tutacak 24 Pratik Sahurluk Tarif

(8 oy, ortalama: / 5)
Ramazanda Tok Tutacak 24 Pratik Sahurluk Tarif Tarifi

Ramazanın en keyifli anlarından biri de sahurluk tarifler hazırlamak. Çeşit çeşit kahvaltılıkların olduğu, herkesin toplanıp yemek yediği sahur zamanı kıymetli değerlerimizden biri aslında. Fakat günlük yaşamın yoğunluğu, stresi derken bazen uzun uzadıya sahur vakti yaşanamayabiliyor. Özellikle ertesi gün erkenden kalkıp iş yoluna koyulacaklar için bu durum fazlasıyla geçerli.

İster tam bir şenlik gibi geçecek olan zengin tarifli sahurlar için, isterse pratik bir sahur sofrası için ortak olan en önemli nokta, gün boyu tok tutacak yemeklerin hazırlanması. Bu yazımızda, hem pratik ve basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz, hem de gün boyu tok kalmanıza yardım edecek sahur yemekleri önerilerinde bulunacağız.

Ramazan boyunca, “sahurda ne yemeli” diye düşüncelere daldığınız her an, hazırladığımız bu listeye bakıp ilham alabilirsiniz. Hızlıca hazırlayıp, günün geri kalanında uzun saatler tok kalacağınız tarifler ile huzur dolu bir ramazan geçirmenizi diliyoruz!

O halde sahurda tok tutan yiyecekler ile hazırladığımız tarifleri sıralamaya başlayalım!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi (videolu)

Elif Atalar
Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi (videolu)

Öyle lezzetli bir ekmek ki sahurda yanına çayla, tek başına yeter! İçine zeytin dilimleri, patates gibi ekstra malzemeler eklemek mümkün. Tek dilimi ile sahurda tok tutmaya yetecek kahvaltı ekmeği tarif videosunu mutlaka izlemelisiniz.

Tarif için: Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi (videolu)

#2 Az Malzeme Dev Lezzet: Kekikli Domatesli Kahvaltılık (videolu)

Yasemin Atalar
Az Malzeme Dev Lezzet: Kekikli Domatesli Kahvaltılık (videolu) Tarifi

Sahurluk pratik tariflerden kaşarı mis gibi sünen az malzemeli, çok lezzetli bir tarif. Üzerine sevdiğiniz baharatları bol bol ekleyip sahurda afiyetle tüketebilirsiniz. Tok tutması açısından yanında dilim tam buğday ekmeğiyle de harika gider doğrusu!

Tarif için: Az Malzeme Dev Lezzet: Kekikli Domatesli Kahvaltılık (videolu)

#3 Çay Demlenene Kadar Hazır Tavada Börek Tarifi (Videolu)

Gülden Bulut
Çay Demlenene Kadar Hazır Tavada Börek Tarifi (Videolu)

Harika lezzetiyle 30 günlük sahurun en sevilen tariflerinden olacak tavada börek, çok kolay hazırlanıyor. Az malzeme ile tadanlara çok zengin bir tat sunuyor. Tarif defterinize mutlaka eklemelisiniz.

Tarif için: Çay Demlenene Kadar Hazır Tavada Börek Tarifi (Videolu)

#4 Kahvaltılık Yumurta Salatası (videolu)

Yasemin Atalar
Kahvaltılık Yumurta Salatası (videolu) Tarifi

Yumurta salatası içine eklenen yeşillikleri ile besleyicilik, bol yumurtalı tarifiyle de doyuruculuk sunuyor. Pratik sahurluk tarifleriniz arasına girecek bu lezzeti sahur için kurulan kahvaltı sofralarına ekleyebilirsiniz.

Tarif için: Kahvaltılık Yumurta Salatası (videolu)

#5 5 Dakikada Nefis Tuzlu Pankek Tarifi (videolu)

Büşra Atalar
5 Dakikada Nefis Tuzlu Pankek Tarifi (videolu)

Gözlerinizi uykudan zorla açtığınız bir sahur vakti şipşak hazırlayabileceğiniz kolay sahurluk tarifi: tuzlu pankek! Süt, yumurta ve unun tok tutucu yanı ile hazırlanmış bir lezzet. Tüm malzemeleri kolayca karıştırıp tavada birkaç dakikada pişirebilirsiniz. Lezzeti ise garanti!

Tarif için: 5 Dakikada Nefis Tuzlu Pankek Tarifi (videolu)

#6 Sahurda Tok Tutan Kırpık Börek

Diyetisyen Esengül IŞIK
Sahurda Tok Tutan Kırpık Börek Tarifi

Milli tatlarımızdan olan börekler olmadan bir sahur sofrası eksik kalır. İçerisine favori malzemelerinizi koyarak kişiselleştirebileceğiniz bir börek tarifi burada dursun dedik. Tavada pişirme yöntemiyle pratikleşen tavada kırpık börek tarifini, sahura yetiştirmek için hiçbir engel yok!

Tarif için: Sahurda Tok Tutan Kırpık Börek

#7 Kahvaltıların/Sahurun Gözdesi Tavada Patates

kolay tarifler
Kahvaltıların/Sahurun Gözdesi Tavada Patates Tarifi

Haşlanmış patatesler akşamdan hazırsa sahur için elinizi hiç oyalamayacak bir tarif önerisi: tavada patates. Pişirmek için fırına ihtiyaç duymayacağınız, lezzeti ile sahurun gözdesi olacak bu tarifi kaçırmayın.

Tarif için: Kahvaltıların/Sahurun Gözdesi Tavada Patates

#8 Efsane Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Kapama (videolu)

Elif Atalar
Efsane Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Kapama (videolu) Tarifi

Sahur sizin için özenle kurulmuş bir sofra demekse bugünün sahur tarifi, sebzeli yumurta kapama olsun. Sebzelerin besleyiciliği ve yumurtanın doyuruculuğu ile sahura çok yakışan bu tarif kaçmaz.

Tarif için: Efsane Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Kapama (videolu)

#9 Hazır Yufkadan Gözleme (videolu)

Esra Atalar Birinci
Hazır Yufkadan Gözleme (videolu) Tarifi

Sahurda hızlı tarifler hazırlamak, elbette ilgimizi çeken bir konu. Geç saatte uyanmak ya da iftardan sonra hiç uyumamak sonucu hafiften yorgun düşen bedenimiz, uğraştırıcı yemeklerle pek sıkı fıkı olamıyor. İşte bu sebeple, tam 5 dakikada hazırlanabilen pratik gözleme tarifini de huzurunuza sunuyoruz! Yufkanın doyuruculuğu ve peynirli gözlemenin kalplerdeki yeriyle nefis bir sahur sizi bekliyor.

Tarif için: Hazır Yufkadan Gözleme (videolu)

#10 Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tarifi (videolu)

Yasemin Atalar
Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tarifi (videolu)

Bu sahuru şöyle puf puf kabarmış bir poğaça ile taçlandırmak isterseniz enfes lezzeti ile katmer poğaça tarifine başvurabilirsiniz. Patatesli, peynirli, zeytin ezmeli Dilediğiniz iç harç ile hazırlayıp afiyetle sahurda tüketebilirsiniz.

Tarif için: Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tarifi (videolu)

#11 Menemen Tarifi

Elif Atalar
Menemen Tarifi

Aile boyu, ekmek bana bana yiyeceğiniz, iftara kadar tadı damağınızda kalacak bir lezzet sıradaki. Menemen, zengin ve doyurucu malzemeleriyle sahur için birebir! Üstelik hem yapımı pratik, hem de yumurta sayesinde sizi tok tutma süresi uzun saatlere yayılıyor. Peki, menemeni en leziz şekilde nasıl yaparız? Tüm detaylar tarifimizde!

Tarif için: Menemen Tarifi

#12 Kahvaltılık Lezzet Topları (Bayat Ekmekten)

zeliha mente
Kahvaltılık Lezzet Topları (Bayat Ekmekten) Tarifi

Ramazanda mutfakta biriken bayat ekmekleri, pideleri değerlendirebileceğiniz sahurluk tarifler ile listeye devam edelim. Kahvaltıda en çok tüketilen ürünlerden ekmek, peynir, zeytin ve yumurtanın şahane bir kombinasyonu! Yapımının detayları için sizi tarife alalım.

Tarif için: Kahvaltılık Lezzet Topları (Bayat Ekmekten)

#13 Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi (videolu)

Elif Atalar
Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi (videolu) Tarifi

Sahur demek, mükellef bir kahvaltı demektir. Bu nedenle de hamur işleriyle yakından ilgilidir. Doyma hissini en başarılı şekilde verenler de, hamur işlerinden çıkar zaten. Tam da bu yüzden, sahur tarif listelerinde hamur işi olmazsa olmazlardan biridir. Biz hamur işleri arasından çubuk pişiyi seçtik. İşte tarifi!

Tarif için: Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi (videolu)

#14 Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği (videolu)

Elif Atalar
Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği (videolu) Tarifi

İşte gördüğünüzde o uykulu halinizden eser bırakmayacak bir tarif. Kıymalı çıtır börek! Ağız sulandıran görünüşü bir yana dursun, elde açmak yerine hazır baklava yufkasının pratikliğinden faydalanmak için en doğru zaman sahur! Çıtır çıtır bir böreğe hayır demem diyorsanız, bu tarifi sahurda deneyin!

Tarif için: Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği (videolu)

#15 Kaşarlı Sucuklu Patates Tostu (15 Dakikada)

Merve Nur Karabüber Taşpınar
Kaşarlı Sucuklu Patates Tostu (15 Dakikada) Tarifi

Sahur sofralarının genelde kahvaltılık lezzetlerle süslendiğini söylemiştik. Bu sefer ki önerimiz, özellikle de hızlıca bir şeyler yiyip doymak isteyenlere. Patates severlerin hayır diyemeyeceği, içi dopdolu bir tost. Kaşar peyniri ve yumurtayla beraber lezzeti katlanan bu tarifi, bir de sahurda deneyin!

Tarif için: Kaşarlı Sucuklu Patates Tostu (15 Dakikada)

#16 Gürcü Usulü Çılbır (Babamın Tarifi)

Şeyma Peker
Gürcü Usulü Çılbır (Babamın Tarifi)

Her zaman hazırladığınız klasik çılbır tarifi yerine farklı bir yöntem denemek isterseniz, lezzeti tam yerinde Gürcü usulü çılbır tam size göre farklı bir lezzet sunuyor. Yapımının detaylarına buradan bakabilirsiniz.

Tarif için: Gürcü Usulü Çılbır (Babamın Tarifi)

#17 Mısır Unlu Pankek

sukrannnkocakkk
Mısır Unlu Pankek Tarifi

Mısır unundan hazırlanacak en lezzetli, en basit sahurluk tarif bu olabilir: mısır unlu pankek. Arasına eklenen kaşarın erimesiyle efsane bir tada bürünen tarifi için sizleri böyle alabiliriz.

Tarif için: Mısır Unlu Pankek

#18 Fırında Yağsız Ve Çok Hafif Olan Yumuşacık Yumurtalı Biberli Ekmek Dilimleri

Kevser Comba
Fırında Yağsız Ve Çok Hafif Olan Yumuşacık Yumurtalı Biberli Ekmek Dilimleri Tarifi

Ekmek üzeri tarifleri, bir sahur sofrasında mutlaka yer almalı. Ekmeğin doyuruculuğu üzerine gelen nefis yumurtalı karışımla mideler bayram edecek. Gün boyu tok kalmanız konusunda büyük yardımları dokunacak olan bu tarif, aynı zamanda leziz bir sahur geçirmenizi de sağlayacak.

Tarif için: Fırında Yağsız Ve Çok Hafif Olan Yumuşacık Yumurtalı Biberli Ekmek Dilimleri

#19 Patatesli Omlet (Çok Pratik) (videolu)

Esra Atalar Birinci
Patatesli Omlet (Çok Pratik) (videolu) Tarifi

Patatesin ve yumurtanın başrol olduğu bir tarif daha! Bu iki gıdanın tok tutma konusunda bir hayli hünerli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple de aynı tarifte birleşmeleri, sahur için biçilmiş kaftan. Lezzet açısından da tatmin edici olan bu tarif, geç saatlerde iştahla yemek yiyemeyenleri bile memnun edecek cinsten. İşte patatesli yumurta tarifimiz!

Tarif için: Patatesli Omlet (Çok Pratik) (videolu)

#20 Tuzlu Kek

Suna atilla
Tuzlu Kek Tarifi

Sahurluk poğaça lezzetinde çok daha kolay hazırlayıp fırına vereceğiniz nefis tuzlu kek tarifi. İster muffin kaplarda, isterseniz de baton kalıpta hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Sahurun favorilerinden olacak bu tarifi defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Tarif için: Tuzlu Kek

#21 Kolay Pankek Tarifi

Elif Atalar
Kolay Pankek Tarifi

Son dönemde mutfaklarımıza sıklıkla girmeyi başaran, krebin tatlı haline benzetilen pankekler de sahur alternatifi olabilir. Damak zevkinize uygun tatlarla birleştirebileceğinizden, ailedeki herkesin aradığını bulacağı bir tarif kendisi. Üstüne isterseniz bal, isterseniz marmelat sürün! Kolayca hazırlanıp, hızlıca doyuran pankek için tarifimize buyurun!

Tarif için: Kolay Pankek Tarifi

#22 Yumuşacık Peynirli Krep

Lezzet Pınarıyım @ Instagram
Yumuşacık Peynirli Krep Tarifi

Pankek olur da krep olmaz mı? Halihazırda kahvaltılarda sıkça tükettiğimiz, yapımı çok kısa süren krepleri, sahura uyarlamak da bir alternatif. Yumurta ve un sayesinde doyurucu olan krepleri bu tarifindeki gibi peynir veya dilediğiniz malzeme ile birleştirerek kendi zevkinize uyarlayabilirsiniz üstelik. Krep yapmanın püf noktası ise tarifimizde saklı!

Tarif için: Yumuşacık Peynirli Krep

#23 Çılbır Tarifi (videolu)

Yasemin Atalar
Çılbır Tarifi (videolu)

Tok tutma konusunda yumurtanın en etkili gıdalardan biri olduğunu bilmeyen yoktur. Sahur saatlerinde midenizi daha az yoracak, hafif bir yumurta tarifi: çılbır. Klasik yumurta pişirme yöntemlerinden sıkılanlara, tok kalmanın en leziz yolu bu tarifte saklı!

Tarif için: Çılbır Tarifi (videolu)

#24 Pidenin En Kolay Hali- Ispanaklı Pide Tarifi (15 Dakikada)

Melek Şerbetci
Pidenin En Kolay Hali- Ispanaklı Pide Tarifi (15 Dakikada)

Ramazan ayı aynı zamanda israf etmemenin bir öğretisi bizlere. Siz değerlendirmezseniz, çöpe gidecek olan bayat ekmeklerle bir tarif yapıp sahurda sunmak çok güzel olur dedik. Bayat ramazan pidesinden yapılan pide tarifimiz, aynı zamanda gün boyu tok kalmanıza yardımcı olacak. Nasıl yapıldığını merak edenleri tarifimize alalım.

Tarif için: Pidenin En Kolay Hali- Ispanaklı Pide Tarifi (15 Dakikada)Bu konular da ilginizi çekebilir:

Pratik Sahur Tarifleri

Sahur İçin 18 Pratik Hamur İşi Tarifi

Sahur İçin Yumurtalı Tok Tutan 25 Tarif

Ramazanda Sağlıklı Beslenmenin 5 Püf Noktası

Videolu Sahur Yemekleri: Pratik Tok Tutan Tarifler

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Sahurluk Tarifler: 7 Pratik Hamur işi Tarifi

Sahurda Yapılabilecek Farklı Tarifler Nelerdir?

Kıymalı Poğaça Börek

Hamur işlerinin vazgeçilmezi olan ve kahvaltılarda sıklıkla tüketilen poğaça ve böreğin lezzetlerini birleştirerek alışılmışın dışında enfes bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız evetse Kıymalı poğaça börek tarifi mutlaka denemeniz gereken bir sahur lezzetidir. Pakmaya poğaça harcı ile basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif için yumuşacık dokusuyla dikkat çeken bambaşka bir kıymalı börek çeşididir diyebiliriz. Harcına eklenen kıyma, soğan, maydanoz ve baharatlarla doyumsuz bir lezzet sunan bu tarifi sahur sofrası için hazırlayarak sevdiklerine ikram edebilirsiniz. Ayrıca poğaça ya da kıymalı börek tarifi aramak ve hazırlamak yerine her iki tadı da bir arada sahur sofralarına taşıyabilirsiniz.  

Patatesli Gül Poğaça

Birbirinden farklı lezzetler sunan değişik poğaça tarifleri arasında patatesli gül poğaça, tadı gibi iştah açıcı muhteşem görünümüyle de öne çıkar. Patates ve peynirin benzersiz uyumunun iç harcına taşındığı bu lezzete gül şeklini vermek de oldukça kolaydır. Sahurluk tarifler arasında her zaman hazırlamak isteyececeğiniz bir lezzet haline gelecek bu tarifi Pakmaya yaş maya ile tam kıvamında pişirebilirsiniz. Üzeri domates salçası, maydanoz ve pul biberle süslenerek tadı zenginleştirilen bu  patatesli gül poğaça tarifini sahur için hazırlayarak ağızda dağılan yumuşacık bir lezzete ulaşabilirsiniz. 

Sahura Özel Kahvaltılık Krep Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan krepler hem besleyici hem de hazırlanması oldukça zahmetsiz bir lezzet olarak bilinir. Çok basit malzemelerle hazırlanan krep hamurunu ideal şekilde pişirdikten sonra istediğiniz tatlı ya da tuzlu malzemeleri kullanarak kreplerinizi tüketebilirsiniz. Kahvaltılık krep çeşitlerini sahur için hazırlamak istiyorsanız öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken nokta hamuru için ideal kıvamı tutturmaktır. Bu konuda size yardımcı olacak Pakmaya hamur kabartma tozu sayesinde yumuşacık lezzetli krepler hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılık krep tarifi için uygulamanız gereken diğer adımları da sizin için hazırladığımız kahvaltılık krep tarifini okuyarak öğrenebilirsiniz. Bu tarif sayesinde hazırladığınız krepleri isterseniz meyve ve Pakmaya tatlı sos çeşitleriyle süsleyebilir, isterseniz de krem peyniri ve zeytin ezmesi kullanarak da afiyetle tüketebilirsiniz.

Poğaça Tarifi

Her mutfakta bulunan çok basit malzemelerle hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilen poğaça tarifi en pratik sahur tarifleri arasında yer alır. Arzunuza göre iç harcı olarak farklı malzemelerle pişirebileceğiniz bu tarifi benzersiz hale getiren ise uzun süre bayatlamamasıdır. Böylece poğaçayı önceden hazırlayarak sahur sofrası için saklayabilirsiniz. Bu yumuşacık ve lezzetli poğaça püf noktalarıyla nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız poğaça tarifine göz atabilirsiniz. Maya kullanılmadan yapılan, pratik ve rahat hazırlanan bu poğaçanın hamurunu tam kıvamında  hazırlamak için Pakmaya hamur kabartma tozu ihtiyacınız olan tek şeydir. 

Tahinli Mayalı Çörek

Sahur için sıklıkla tercih edilen poğaça ve börek gibi çörekler de pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli alternatifler arasında bulunur. Zeytin ezmeli çörek gibi tuzlu çeşitleri de bulunan bu lezzetlerin tatlı olanları ise damaklarda enfes bir tat bırakır. Özellikle birbirinden ayrılmaz iki farklı tat olan tahin ve pekmezin malzemeleri arasında yer aldığı tahinli mayalı çörek hafif tatlı yapısıyla herkesin damak tadına hitap eden bir seçenek olur. Tahinli mayalı çörek tarifini uygularken Pakmaya aktif kuru maya kullanarak ideal lezzete ve yumuşaklığa ulaşabilirsiniz. 

Mayalı Tereyağlı Poğaça 

Pastane poğaçası tadında puf puf kabaran bir poğaça yanında çayla birlikte başka sahur yemekleri yemeden de doymanızı sağlar. Böyle bir poğaça yapmanın püf noktaları ise maya ve tereyağı kullanmaktır. Oldukça pratik bir şekilde yapabileceğiniz mayalı tereyağlı poğaça tarifini Pakmaya aktif kuru maya sayesinde ideal kıvamda hazırlayabilirsiniz. Bu maya sayesinde anında kabaran poğaçalarda iç harcı olarak beyaz peynir ve maydanoz kullanarak doyumsuz bir lezzet elde edebilirsiniz. Mayalı tereyağlı poğaçanın üzerine çörek otu ve haşhaş tohumları serpiştirmek de lezzetini ikiye katlamanıza yardımcı olur.   

Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi

Kahvaltılar için sıklıkla hazırlanan bir tarif olarak pişi sahur sofraları için de doyurucu ve lezzetli bir hamur işi çeşididir. Yağda kızartılarak pişirilen bu tarif sahur sofraları için ağır bir seçenek olarak görülebilir. Sizi bu endişelerinizden kurtaracak yağ çekmeyen mayalı pişi tarifini daha hafif bir lezzet olarak gönül rahatlığıyla sahur için hazırlayabilirsiniz. Bu tarif için Pakmaya instant kuru maya kullanarak içi yumuşacık, ısırdığınız andan itibaren mutlu edenpişiler kızartabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olduğundan sahur için pratik tarifler arasında yer alan bu lezzeti mutlaka denemenizi öneriyoruz. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir