küçük tepside kek tarifi / Tepside İki Renkli Kek Tarifi - MisssGibi Yemek Tarifleri

Küçük Tepside Kek Tarifi

küçük tepside kek tarifi

En kolay tepsi keki nasıl yapılır? Tam ölçülü tepsi kekinin püf noktaları

En kolay tepsi keki nasıl yapılır? Tam ölçülü tepsi kekinin püf noktaları

Mis kokulu, sımsıcak, puf puf bir kek yapmak için kollarınızı sıvıdıysanız çok bilinen kek tarifini deneyebilirsiniz. İster çayın ister kahvenin ister sütün yanına yakışacak tepside kek tarifini canınız ne zaman isterse hızlıca yapabilirsiniz.

Canınız tatlı çekiyorsa ve pratik bir şey yapmak istiyorsanız tepside kek tarifini denemelisiniz. Fazla zamanınızı harcamadan lezzetli bir tarifle çayın ya da kahvenin yanına yakışacak bu kek tarifini misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Tepside kek yapmanın püf noktaları; özellikle ilk kez keke yapanlar için önemlidir. Tepsi keki hiç eskimeyen çocukluğumuzu hatırlatan bir lezzettir. Ne kadar yeni kek tarif öğrensek de arada bir tepsi keki canımız bile çeker. Güzel bir tepsi keki yapmak için bazı noktalara dikkat etmekte yara bulunmaktadır. Özellikle kek konusunda kötü tecrübeleriniz varsa aşağıdaki talimatlara harfiyen uymaya çalışın. Bu püf noktalarının bir kısmını kalıp kek veya ıslak kek yapımında da kullanabilirsiniz. 

  • Kabartma tozu ve unu mutlaka eleyerek kullanın.
  • Kabartma tozunu en son ilave edip çok az karıştırın ve vakit kaybetmeden fırına yerleştirin.
  • Toz şeker ve yumurtayı çırpmak dışında kesinlikle mikser kullanmayın. Eğer mümkünse slikon veya tahta kaşık tercih edin.
  • Kullanacağınız yumurtayı bir kaç saat evvel buzdolabında çıkartın.
  • Kekin hamurunu yağlanmış tepsiye döktükten sonra hamurun dağılması için tepsiyi aynı yöne değil bir sağa bir sola çevirin. Hamur kısa sürede dağılır.
  • Keki önce normal daha sonra kısık ayarda pişirin. Isının her tarafa eşit yayılmasını sağlayan fanlı fırın ayarını tercih edin.

En kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktaları

TEPSİ KEKİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1, 5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
su bardağı un

En lezzetli ve kolay kek tarifleri! Evde en kolay kek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn lezzetli ve kolay kek tarifleri! Evde en kolay kek nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Öncelikle derin kap alın ve yumurta ile şekeri içine koyun. Bu iki malzemeyi köpürene kadar iyice çırpın.

Daha sonra vanilyayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra sütü, yoğurdu ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin.

Çırpma işlemi devam ederken kabartma tozu ve unu ekleyip son defa akışkan ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Anne usulü kek nasıl yapılır? Pratik anne keki tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü kek nasıl yapılır? Pratik anne keki tarifi



Çırpma işlemi bittikten sonra kullanacağınız tepsiyi yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Klasik kare fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. 

Keki tepsiye yavaşça dökün ve spatula yardımıyla her tarafa eşit şekilde dağıtın.

Önceden ısıtılmış derecelik fırına koyun ve pişmeye bırakın.

30 ila 40 dakika arasında pişme süresine sahip ama siz fırınınıza göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.

Emin olmak adına bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz

Afiyet olsun

Twitter Blue nedir, özellikleri neler? Twitter artık ücretli mi olacak?

İLİŞKİLİ HABER

Twitter Blue nedir, özellikleri neler? Twitter artık ücretli mi olacak?

Borcamda pişirerek pratik bir şekilde sade olarak hazırlanan ve annelerimizin yaptığı kekleri hatırlatan Kolay Tepsi Keki Tarifi, sesli anlatımlı olarak izleyeceğiniz video ile Evdeki Pastane sayfamızda bilgilerinize sunulmuştur.

Çay ya da kahve ikramlarınızda pamuk yumuşaklığında dokusu ve ve enfes lezzeti ile çok sevilecek Kolay Tepsi Keki Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayımlanmıştır. Kekin yapımında kullanacağınız malzemelerin tam ölçülü listesini ve hazırlanış aşamalarının püf noktalarını, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin ve afiyet olsun.

Malzeme Listesi

Hamurunu hazırlamak için;

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un

Videolu Anlatım

Püf Noktaları

  • Kek hamurunda kullanılan yumurta, süt ve yoğurdun, oda sıcaklığında olması gerektiğini hatırlatırız.
  • Yumurta ve toz şeker, mikserin yüksek devrinde köpük köpük olup rengi beyazlaşana kadar çırpılmalıdır.
  • Vanilyayı yumurtaları çırparken eklemeniz, kekinizde hoş olmayan yumurta kokusunu önlemede çok etkili olacaktır.
  • Un ve kabartma tozu, elenerek hamura eklenmelidir.
  • 27 x 40 santimetrelik dikdörtgen borcam, verilen tarif ölçüleri için en uygunu olacaktır.
  • Kek hamurunu aktarmadan önce, borcamın her yeri sıvı yağ ile fırça kullanarak yağlanmalıdır.
  • Kek hamuru, önceden ısıtılmış derecelik fırında yaklaşık 35 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilmelidir.
  • Fırından alınan kek, ilk sıcağı geçtikten sonra dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası