giysi kelimesinin eş anlamı nedir / Elbise Nedir, Elbise Ne Demek, Elbise Eş Anlamlısı Kelimeler - Tekstil Sayfası

Giysi Kelimesinin Eş Anlamı Nedir

giysi kelimesinin eş anlamı nedir

Giysi Eş Anlamlısı Nedir? Giysi Kelimesinin Eş Enlamı Olan S&#;zc&#;kler

Giyilmek adına yapılmış olan her türlü giyim parçası giysi olarak bilinmektedir. Modern yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan giysiler için, aynı zamanda bu kelime adına bir alternatif sözcük bulunuyor. Türk Dil Kurumu'na göre, ‘kıyafet’ sözcüğünü giysi kelimesi için eş anlamlı olarak kullanmak mümkün.

Giysi Eş Anlamlısı Nedir?

Giysi insan yaşamının vazgeçilmez parçalarının başında gelir. Erkek ve kadın ile çocuklar için konsepte göre birçok değişik giysiler bulunmaktadır. Gündelik yaşamda ihtiyaç duyulduğu zaman ise giysi kelimesine alternatif olarak, kıyafet sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Giysi Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir?

Özellikle moda dünyasında ve yazılı kaynaklar da çok kullanılan giysi kelimesine alternatif, kıyafet sözcüğü karşımıza çıkıyor.

‘’Bu giysi modaya uygun.’’

‘’Dolabında harika kıyafetler var.’’

Okunuşu ve yazılışları farklı olan bu her iki kelimeyi tüm cümlelerde ortak şekilde aynı anlam üzerinden kullanabilirsiniz.

Giysi Kelimesi Eş Anlamlısı Nedir?

Eş anlamlı kelimelerin anlamları, özellikle 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf ve 5. Sınıf öğrencileri tarafından araştırılan bir konudur. Zira, ilkokuldaki Türkçe müfredatında eş anlamlı kelimeler önemli bir yer tutar. Bilindiği gibi, eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik veya bozulma olmaz. Sözcüklerin eş anlamlı olup olmadıkları cümle içindeki kullanımlarından kolayca belli olmaktadır. Bir sözcüğün farklı cümlelerde değişik eş anlamları da olabilir.

GİYSİ EŞ ANLAMLISI NE DEMEK?

Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok kelimenin eş anlamlısı da bulunur. Giysi kelimesinin eş anlamlısı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Giysi eş anlamlısı nedir? İşte, Giysi kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük…

GİYSİ EŞ ANLAMI NEDİR?

elbise

 

GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

Son dakika haberler, köşe yazılar, ekonomi, magazin, siyaset, spor gündeminin tek adresi funduszeue.info; funduszeue.info haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, haberler izinsiz olarak kopyalanamaz ve başka yerde yayınlanamaz.

Giysi kelimesinin eş anlamlısı nedir? Giysinin eş anlamı ile &#;rnek c&#;mleler (TDK)

Haberin Devamı

Giysi kelimesiyle örnek cümleler:

 1- Giysi dolabını düzenlememe yardım eder misin?

 2- Şu mavi giysiyle siyah topuklu ayakkabılar sana çok yakışıyor.

Giysi Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

1- Libas:

 Elbise kelimesinin çoğulu olan libas, giysi ile eş anlamlıdır. Bu kelime daha çok halk ve tekke edebiyatının şiirlerinde kullanılır. Bu şiirlerde ''Ak libas'' tabiri, masumiyeti ve gençliği simgeler.

2- Elbise:

 Genelde dışarıda giyilen, etek ve bluz gibi giysilere elbise denir.

3- Esvap:

 Dilimize Arapçadan geçen esvap kelimesi, sevb sözcüğünden türetilmiştir. Sevb giyinmek ve örtünmek anlamına gelirken, esvap da giysi ve elbise anlamına gelir.

4- Kıyafet:

Giysi kelimesiyle eş anlamlı olan kıyafet, genellikle ''kılık'' sözcüğüyle birlikte ikileme olarak kullanılır.

Haberin Devamı

Giysinin Eş Anlamı ile Örnek Cümleler (TDK)

 1- Bugün ak ''libaslar'' içinde gördüm yarimi.

 2- ''Elbisenin'' boyunu biraz kısalttırsan daha güzel duracak.

 3- Abinin düğününde giyeceğin ''elbiseye'' karar verdin mi?

 4- Anneannemden kalan ''esvapları'' hala saklıyorum.

 5- ''Kılık kıyafet'' yönetmeliğini herkes gibi sen de uymalısın.

Giysi eş anlamı nedir? Aşağıda giysi kelimesi eş anlamlısı ile ilgili cümleler hazırladık. Değerli öğrenciler giysi anlamdaşı ve cümle içinde kullanımı hakkında bilgiler şöyle:

Giysi Kelimesinin Eş Anlamı: Entari

Giysi Kelimesinin Anlamı: Giyilmek için yapılmış her türlü giyim eşyasının ortak adı, giyim, giyecek anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. İnsanların giyinme ihtiyacını karşılayan çeşitli kumaşlardan elde edilen ürünler olarak da bilinir.

Giysi ile ilgili Cümleler:

*Giysileri hazır olan kişilerin hemen sahneye çıkması gerekiyor.

*Tiyatro yapan arkadaşlarımızın hemen giysilerini almaları gerekiyor.

*Giysilerimizin kirlenmesi bizi çok zor duruma düşürdü.

Giysi Eş Anlamı ve Örnek Cümleler Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası