iphone 7 yurtdışı fiyatları 2018 / İphone fiyatları zamlı ne kadar oldu? İphone 8 plus, iphone 7 plus, iphone X yeni fiyatları

Iphone 7 Yurtdışı Fiyatları 2018

iphone 7 yurtdışı fiyatları 2018

Güncel iPhone fiyatlarını takip edebileceğiniz bir yazı ile karşınızdayız. Apple&#;ın resmi sitesinden de iPhone fiyatları var. Oraya da bakabilirsiniz. Bu yazıda hedefimiz hem bunları bir sayfada göstermek hem de fiyatlar hakkında yorum yapmak ve sizlerle fikir alışverişinde bulunmak.

Son zamanlarda dolar çok arttı. Bu yüzden iPhone fiyatlarına zam gelme ihtimallerine yönelik bir çok haber yayıldı. Muhtemelen bu haberler doğru çıkacak. iPhone X&#;in fiyatı belirlendiğinde dolar 3,7 TL civarındaydı. Bugünlerde 4,90&#;ları gördük.

Güncelleme: 12 Temmuz &#;de Apple ürünlerine büyük bir zam geldi. İlgili haber için tıklayınız. Tüm fiyatlar arttı. Biz de bu yazıyı güncelleme gereği duyduk.

Konumuza en ucuz iPhone&#;lardan başlayalım. Konuyu işlerken belirli bir metot kullanmak zorundayız. Apple Türkiye&#;nin resmi iPhone fiyatlarına göre  listemizi yapacağız. Bu konuyu her ay güncellemeyi hedefliyoruz.

Aşağıdaki fiyatlar 29 Mayıs tarihinin iPhone fiyatlarıdır. 

 

iPhone 7 fiyatı:

16 Eylül tarihinde lansmanı yapılan iPhone 7, inç&#;lik ekranı olan bir telefon. iPhone 6s&#;den performans olarak bir tık daha yukarıda olan iPhone 7 ile yeni 2 renkle tanışmıştık: Jet Black ve Mat Siyah. iPhone 7 hakkında bilgi almak için şu yazıyı okuyabilirsiniz: iPhone 7 nasıl bir telefon?

Yukarıdaki resimde de ifade edildiği gibi iPhone 7 TL gibi bir fiyatla başlıyor. Şimdi iPhone 7&#;nin ayrıntılarına inelim.

1- Renk seçenekleri:

iPhone 7 renkleri hakkında ayrıntılı bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz: iPhone 7 renk seçenekleri

Hangi renk iPhone 7 seçerseniz seçin fiyat değişmiyor.

2- Kapasite seçenekleri:

iPhone 7; 2 farklı kapasite seçeneğiyle geliyor.

Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan Sonra

iPhone 7 (32 GB)                 TL                       TL

funduszeue.info yorumu: bandına çıktıktan sonra iPhone 7&#;den daha üst modelleri tercih edebilirsiniz. Ama 32 GB modelinin fiyatı iyi denilebilir. Burada kafa karıştıran bir durum söz konusu:

Esasında bu konuyu yazmamızın esas nedenine geldik. Bu kafa karışıklığı sitemize sürekli soru olarak gelmekte. Bu konuda şunu yapın demek istemiyoruz. Sadece şunu diyebiliriz;

  • Büyük ekran istiyorsanız iPhone 6s,
  • Yeni olsun istiyorsanız gün sonra lansmanı yapılan iPhone 7
  • Aralarında görünüm açısından da, performans açısından da çok fark yok. Aralarındaki farkların ayrıntılı bir listesini yaptığımız şu yazı bu konuda size yardımcı olabilir: iPhone 6s ile iPhone 7 arasındaki farklar

iPhone 7 Plus fiyatı

inçlik ekranı ile büyük boyutlu bir akıllı telefon olan iPhone 7 Plus ile birlikte birkaç güzel özellik hayatımıza girdi. Çift arka kamera, portre modu bunlardan öne çıkanları. Plus bir telefon olduğundan şarjı iPhone 7&#;den daha uzun gidiyor. Çünkü daha büyük bir bataryaya sahip. iPhone 7 Plus&#;ın özelliklerini anlattığımız yazıyı okumak için tıklayın: iPhone 7&#;nin özellikleri

Yukarıdaki resimde iPhone 7 Plus&#;ın başlangıç fiyatı görünüyor. Şimdi ayrıntılara bakalım:

1- Renk seçenekleri:

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi iPhone 7 Plus&#;ın renk seçenekleri 5 adet.

2- Kapasite seçenekleri:

iPhone 7 Plus&#;ın kapasite seçenekleri de 32 GB ve GB. Fiyatları ise;

Modeller                         Zamdan Önce          Eylül Zamdan Sonra

iPhone 7 Plus (32 GB)          TL                        TL

funduszeue.info yorumu: iPhone 7 Plus çok tutulan bir telefon. iPhone 7&#;den oldukça farklı özelliklere sahip olduğu da kesin. Ama fiyatlar konusunda emin değiliz. iPhone 7 Plus, Eylül&#;de çıktı. Yani neredeyse 2 yıl öncesinin modeli. TL bandına çıkmak zaten saçma görünüyor. Ama 32 GB modeli için de TL bandı çok fazla. Apple bu yıl içinde ilk indirimini iPhone 7 Plus&#;a yapmalı.

iPhone 8 fiyatı

22 Eylül tarihinde lansmanı yapılan iPhone 8 ile birlikte cam gövde iPhone kasalarında kullanılmış oldu. Apple, iPhone 8 ile birlikte, iPhone 7&#;nin bir tık daha üstüne çıkmış oldu. iPhone 7&#;lerde A10 işlemci kullanılırken, iPhone 8&#;lerde ise A11 işlemci kullanılmaya başlandı. Bunun haricinde herşeyi iPhone 7 ile aynı.  Kamera çözünürlüğü, boyutu vb.. tamamen aynı.

Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi, iPhone 8&#;in başlangıç fiyatı TL.

Şimdi ayrıntılarına bakalım.

1- Renk seçenekleri:

Yukarıda da görebileceğiniz gibi, iPhone 8&#;in 4 adet renk seçeneği var. Bu konuda ayrıntılı bir rehber hazırladık. Merak ediyorsanız: iPhone 8 renk seçenekleri

2- Kapasite seçenekleri:

Apple ilk kez iPhone 8 ile birlikte 32 GB ve GB olan kademelerini değiştirdi. iPhone 8 64 GB kapasite ile başlıyor.

Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan Sonra

iPhone 8 (64 GB)                 TL                        TL

iPhone 8 ( GB)               TL                          TL

funduszeue.info yorumu: iPhone 8 64 GB ile iPhone 7 Plus 32 GB arasındaki fiyat farkı TL. Bu da zaten kapasite farkı diyebiliriz. İ Plus yani büyük ekranlı ve çift arka kameralı telefon sizin için öncelikse iPhone 7 Plus en iyi seçim olacaktır. Ama yeni iPhone kullanmak önceliğiniz ise 64 GB iPhone  8 iyi bir seçenek. Bu konuda hazırladığımız bir konu var. Mutlaka bir göz atın: iPhone 7 Plus mı iPhone 8 mi alınır?

iPhone 8 Plus fiyatı

Büyük bir iPhone istiyorsanız Plus modellerden almalısınız. Son model bir iPhone almak istiyosanız da 2 seçeneğiniz var: iPhone 8 Plus ve iPhone X

iPhone 8 Plus inç ekrana sahip ve özellikleriyle iPhone 7 Plus&#;ı andıran bir telefon. Çift arka kamerası ile portre modu öne çıkan özellikleri

Yukarıda görüldüğü gibi iPhone 8 Plus TL ile başlıyor. Şimdi ayrıntılarına girelim:

1- Renk seçenekleri:

iPhone 8&#;in renk seçenekleri ile tamamen aynı. iPhone 8 Plus&#;ın da 4 adet renk seçeneği bulunmakta. Aralarında fiyat farkı yok.

2- Kapasite seçenekleri:

Yukarıda görüldüğü gibi iPhone 8 Plus da 2 kapasite seçeneği ile geliyor. Şimdi bunların ayrıntısına bakalım.

Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan Sonra

iPhone 8 Plus (64 GB)          TL                          TL

iPhone 8 Plus ( GB)        TL                          TL

funduszeue.info yorumu: Artık rakamlar giderek astronomik olmaya başlıyor. Eğer parasal sıkıntınız yoksa iPhone X alın. Aradaki lira sizin için önemli ise iPhone 8 Plus 64 GB yerine iPhone 7 Plus 32 GB almak daha mantıklı olabilir. Plus olması sizin için önemli değilse, alt modelleri de düşünebilirsiniz.

iPhone X

Güncelleme: 12 Eylül itibarıyla iPhone X satıştan kaldırıldı.

Nihayet yolculuğumuzun sonuna geldik. (Şimdilik) Apple&#;ın Mayıs itibarıyla en iyi iPhone modeli iPhone X. yıla özel iPhone olan X modeli yeni birkaç özellikle geldi. Ekran çerçeve oranının çok düşük olması, çift arka kamera, 5,8 inç&#;lik devasa çentikli ekran, FaceID ilk akla gelen yeni özelliklerden. Bu konuda şu yazımıza bakabilirsiniz: iPhone X nasıl?

Resimde de görüldüğü gibi iPhone X&#;in başlangıç fiyatı TL. Gelelim ayrıntılara:

1- Renk seçenekleri:

iPhone X, sadece 2 farklı renk seçeneği ile geldi. Aynı zamanda diğerlerinden farklı olarak Normal,Plus şeklinde bir ayrım da yok.

2- Kapasite seçenekleri:

Resimde de görüldüğü gibi iPhone X; 2 farklı kapasite ile satılıyor.

Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan Sonra

iPhone X (64 GB)                 TL                         TL

iPhone X ( GB)                TL                         TL

funduszeue.info yorumu: Alabileceğiniz en iyi iPhone, GB iPhone X&#;dir. En azından şimdilik. (Temmuz) iPhone X&#;i diğerleriyle kıyaslamayacağız. Çünkü bu fiyatlara çıkmayı göze alıyorsanız, lirayı önemsemezsiniz diye düşünüyoruz.

iPhone XR fiyatı

12 Eylül &#;de tanıtılan iPhone XR hakkında ayrıntılı bilgiye şu konudan ulaşabilirsiniz:

iPhone Xr Detaylı İnceleme

iPhone XR Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmadı. (29/09/)

iPhone XS fiyatı

12 Eylül &#;de tanıtılan iPhone XS hakkında ayrıntılı bilgiye şu konudan ulaşabilirsiniz:

iPhone Xs Modeli Tanıtıldı! – Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone XR Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmadı. (29/09/)

iPhone XS Max fiyatı

12 Eylül &#;de tanıtılan iPhone XS Max hakkında ayrıntılı bilgiye şu konudan ulaşabilirsiniz:

iPhone XS Max En Detaylı İnceleme

iPhone XR Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmadı. (29/09/)


-ESKİ MODELLER-

iPhone SE fiyatı

iPhone SE özel bir telefon. 31 Mart tarihinde lansmanı yapılmıştı. Görünümü her ne kadar da iPhone 5 hatta iPhone 4&#;leri andırsa da içinde canavar saklıyor. iPhone SE&#;nin bu küçük gövdesi içinde bir iPhone 6s saklı aslında.

iPhone SE hakkındaki incelememiz için tıklayın: iPhone SE kullanıcı yorumları

  Ekim itibarıyla satıştan kaldırıldı.

Seçeneklerimize bakalım:

1- Renk seçenekleri:

iPhone SE&#;nin renk seçenekleri yukarıdaki gibi. Aralarında fiyat farkı yok.

2- Kapasite seçenekleri:

iPhone SE; 2 farklı kapasite seçeneği ile geliyor. Fiyat farkını belirleyen de kapasite seçenekleri.

  • Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan SonraiPhone SE (32 GB)              TL                         TLiPhone SE ( GB)            TL                        TL

funduszeue.info yorumu:Küçük boyutlu bir telefon istiyorsanız, alabileceğiniz en iyi telefonalrdan biri iPhone SE. Ama 32 GB olanı tavsiye ediyoruz. Kapasitesi GB olsa da, zamanla o da doluyor. Önemli olanın düzenli olarak telefonun yedeklenmesi olduğunu düşünüyoruz.

iPhone 6 fiyatı

iPhone 6; 26 Eylül tarihinde ilk kez satışa çıkmıştı. Bir süredir Apple&#;ın resmi satış sitesinde satılmıyor. Bu yüzden kesin bir fiyattan bahsetmek zor. Ama Türkiye&#;nin en bilindik sitelerinden 2 tanesine baktık. iPhone 6 32 GB fiyatları TL arasında değişiyor.

iPhone 6&#;nın iPhone SE&#;den daha ucuz olduğu dikkatinizi çekmiştir. iPhone 6, 6s ve SE&#;ye göre daha düşük performanslı bir telefon.

funduszeue.info yorumu:Alınmasını tavsiye etmiyoruz. Düşük performanslı bir telefon. Ekim itibarıyla satıştan kaldırıldı.

iPhone 6 Plus fiyatı

iPhone 6 Plus&#;da artık Apple&#;ın resmi sitesinde satılmıyor. iPhone 6 Plus&#;ı bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Şu sıralarda birkaç mağazada 16 GB iPhone 6 Plus satış fiyatı TL civarında.

funduszeue.info yorumu:Alınmasını tavsiye etmiyoruz. Düşük performanslı bir telefon. Ekim itibarıyla satıştan kaldırıldı.

iPhone 6s fiyatı

Güncelleme: iPhone 6s Ekim itibarıyla satıştan kaldırıldı.

iPhone 6s, 6&#;ya göre daha yüksek performans vadediyor. Daha yüksek çözünürlüklü kameralara sahip. 9 Eylül tarihinde lansmanı yapıldı. Şu yazımızda iPhone 6s hakkında ayrıntılı bilgiler vermiştik: iPhone 6s nasıl? Kullanıcı yorumları

Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi iPhone 6s&#;in başlangıç fiyatı TL. Şimdi seçeneklerimize bir göz atalım:

1- Renk seçenekleri:

iPhone 6S&#;in renk seçenekleri yukarıdaki gibi. Aralarında fiyat farkı yok.

2- Kapasite seçenekleri:

iPhone 6s; 2 farklı kapasite seçeneği ile geliyor. Fiyat farkını belirleyen de yine kapasite seçenekleri.

Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan Sonra

iPhone 6s (32 B)                  TL                        TL

iPhone 6s ( GB)              TL                        TL

funduszeue.info yorumu:  inç ekran boyutu sizin için yeterliyse, alınabilir bir telefon. 32 GB olanını tavsiye ediyoruz.

 

iPhone 6s Plus fiyatı

Güncelleme: iPhone 6s Plus Ekim itibarıyla satıştan kaldırıldı.

inç&#;lik iPhone 6s&#;i küçük buluyorsanız inç&#;lik iPhone 6s size daha uygun olabilir. iPhone 6s ile aynı özelliklere sahip bir telefon iPhone 6s Plus. Tabii tamamen aynı değil. Plus olmasının sağladığı bazı avantajlar var. Örneğin, daha büyük pil kapasitesine sahip. Bu yüzden şarjı daha uzun gidiyor.

 

Yukarıdaki resimden de görebileceğiniz gibi iPhone 6s Plus&#;ın başlangıç fiyatı TL.  Şimdi de ayrıntılarına bakalım:

1- Renk seçenekleri:

iPhone 6s Plus, iPhone 6s ile aynı renk seçeneklerine sahip. Aralarında fiyat farkı yok.

2- Kapasite seçenekleri:

iPhone 6s Plus ; 2 farklı kapasite seçeneği ile geliyor.

Modeller                         Zamdan Önce          Zamdan Sonra

iPhone 6s Plus (32 GB)        TL                          TL

iPhone 6s Plus ( GB)       TL                         TL

funduszeue.info yorumu: bandına çıktıktan sonra 6s Plus&#;ın daha üst modellerini tercih edebilirsiniz. Ama 32 GB modelinin fiyatı Plus bir iPhone için iyi denilebilir.

 

En iyi iPhone hangisi?

Haziran ayı itibarıyla en iyi iPhone GB iPhone X&#;dir.

Fiyat / Performans olarak en iyi iPhone hangisi?

Çıkış tarihi sizin için önemli değilse, Neredeyse 8&#;e benzer performansıyla iPhone 6s&#;i öneriyoruz. Plus model olarak da iPhone 6s Plus. Daha küçük bir iPhone arıyorsanız iPhone SE&#;yi öneriyoruz.

Sizce en iyi iphone hangisi?

Yorum yapın. Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Apple dolarlık fiyatı dolara nasıl çıkardı?

Apple’ın yeni akıllı telefon modellerinin gün yüzüne çıkmasının ardından iPhone Xs Max’in doları bulan fiyatı, teknoloji dünyasının en çok konuştuğu konu oldu. Şirket geçen yıl çıkardığı iPhone X modeli ile geçtiği dolarlık fiyat etiketi barajını, yeni modellerle bir üst seviyeye taşıdı.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre en düşük fiyatı dolardan başlayan iPhone Xs Max’in GB’lik modelinin ABD için ilan edilen satış fiyatı dolar oldu. 

Apple’ın ilk modelini yılının haziran ayında piyasaya sürdüğü iPhone’un o yıllarda dolar olan satış fiyatı, yeni modelle birlikte dolara dayandı. Böylece Apple'ın dolarla girdiği akıllı telefon pazarında iPhone fiyatları dolar yükselmiş oldu. 11 yıllık bu süreçte toplam 21 farklı iPhone modeli çıkaran Apple'ın şu ana kadar sattığı toplam akıllı telefon adedi milyara ulaşırken, piyasa değeri 1 trilyon doları aşan şirketin sadece iPhone'lardan elde ettiği gelir bile milyar dolara dayandı.

HİSSELERİ YÜZDE ARTTI

Yeni İPhone modellerinin tanıtılmasının ardından ABD'de borsalarındaki ilk gününde Apple hisseleri yüzde artışla dolar seviyesine çıkarken, şirketin piyasa değeri de 26 milyar dolarlık artışla 1 trilyon 94 milyar dolara yükseldi.

yılında en pahalı iPhone modeli olan 8 GB’lik iPhone dolara satılırken (4 GB'lik ilk iPhone ise dolarlık fiyatla satılmıştı), gelecek hafta satışa sunulmasının ardından en pahalı iPhone, dolarlık fiyat açıklanan GB’lik iPhone Xs Max olacak.

YÜZDE 'LIK ARTIŞ

Aradan geçen süre içinde teknolojisi de baştan aşağı evrilen iPhone’un fiyatı, 11 yılda dolar arttı. Böylece, Apple gelirlerinin en büyük kaynağı olan iPhone’una arasında yüzde oranında daha fazla değer biçmiş oldu.

ModelÇıkış TarihiEn Düşük
Fiyat ($)
En Yüksek
Fiyat ($)
iPhone29 Haziran
iPhone 3G11 Temmuz
iPhone 3GS19 Haziran
iPhone 424 Haziran
iPhone 4S14 Ekim
iPhone 521 Eylül
iPhone 5S20 Eylül
iPhone 5C20 Eylül
iPhone 619 Eylül
iPhone 6 Plus19 Eylül
iPhone 6S25 Eylül
iPhone 6S Plus25 Eylül
iPhone SE31 Mart
iPhone 716 Eylül
iPhone 7 Plus16 Eylül
iPhone 822 Eylül
iPhone 8 Plus22 Eylül
iPhone X3 Kasım
iPhone XR12 Eylül
iPhone Xs12 Eylül
iPhone Xs Max12 Eylül

Apple’ın her yeni model tanıtımı ile birlikte ABD başta olmak üzere Avrupa pazarında bir önceki modellere uyguladığı indirim bu yıl için de yapıldı. Ancak Türkiye’nin bundan nasibini alması bir yana, Türk tüketicileri dün geceden itibaren yeni zamlarla karşı karşıya kaldı.

ABD'deki Fiyat Değişimleri

iPhone 7iPhone 7 Plus
Eylül
Eylül
Eylül
Değişim%%
iPhone 8iPhone 8 Plus
Eylül
Eylül
Değişim%%

yılının eylül ayında dolara satışa çıkan iPhone 7’nin ABD’deki fiyatı önce yılının eylül ayında dolara çekilirken, dün yapılan yeni indirim ile iPhone 7’nin ABD’deki başlangıç fiyatı dolara indirildi.

Son 2 yılda iPhone 7’nin fiyatı ABD’de yüzde 31 düşerken, iPhone 7 Plus’ın ise yüzde 26 azaldı. Benzer trend geçen yıl çıkan iPhone 8 modellerinde de yaşandı. ABD’de son bir yılda iPhone 8 ve 8 Plus’ın fiyatı yüzde 14 seviyesinde düştü.

TÜRKİYE'DE IPHONE FİYATLARI NASIL DEĞİŞTİ?

Bu iki model özelinde Türkiye’de fiyat değişimleri ne yönde yaşandı? diye bakıldığında ise Türk tüketicilerinin karşısına şu tablo çıktı:

Ekim ’da TL’den başlayan fiyatlara Türkiye pazarına giren iPhone 7, dün gece yapılan zammın ardından TL’ye çıktı. ’da TL olan iPhone 7 Plus’ın fiyatı ise TL’ye yükseltildi. 2 yılda Türkiye’deki fiyat artış oranı iPhone 7’de yüzde 54, iPhone 7 Plus’ta ise yüzde 66 oldu. Bu artıştaki en önemli etkenlerden biri olan dolar kuru ise söz konusu dönemde yüzde ’lük artışla TL seviyesinden, TL seviyelerine yükseldi.

Türkiye’de geçen yılın ekim ayında TL’den başlayan fiyatla satışa çıkan iPhone 8, bir yılda yüzde 55’lik artışla TL’ye; TL’den Türkiye’ye giren iPhone 8 Plus ise yüzde 60’lık artışla TL’ye çıktı. Sözkonusu dönemde dolar ise TL karşısında yüzde 75’lik yükseliş yaşadı.

Türkiye'deki Fiyat Değişimleri

iPhone 7iPhone 7 Plus
Ekim
Eylül
Değişim54%66%
iPhone 8iPhone 8 Plus
Ekim
Eylül
Değişim55%60%

Türkiye'de yapılan son zamlarla iPhone'u yurt dışından almak 3 bin TL'ye yakın avantaj sağlıyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Yeni iPhone modellerinin Türkiye fiyatları henüz açıklanmamış olsa da halihazırda satışta olan iPhone 7iPhone 7PlusiPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerine ciddi zamlar geldi.

Asıl ilginç olan ise ABD'de zaman içinde fiyatları düşen bu modellerin ülkemizdeki fiyatlarının her geçen gün artması. Tabii ki artışların en büyük nedeni dolar kuru olarak karşımıza çıkıyor. Fakat dolar kurunun artışı bile yapılan zamları geçerli kılmıyor gibi görünüyor.

Bu haberimizde iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin yurt dışından satın almanın artılarını ve eksilerine yakından bakacağız. Öncelikle dolar kurunu güncel dolarkuru olan 6,10'dan hesaplayacağımızı sizlere belirtelim.

12 Eylül tarihinde düzenlenen etkinliğin ardından iPhone 7 modelinin giriş fiyatı , iPhone 7 Plus modelinin giriş fiyatı , iPhone 8 modelinin giriş fiyatı , iPhone 8 Plus modelinin giriş fiyatı ise dolar olarak belirlendi. Tabii ki bu fiyatların ABD fiyatları olduğunu da belirtelim.

iPhone 7'de fark 2 bin TL

Ülkemizde ise yapılan zamların arından iPhone 7 modeli 4 bin , iPhone 7 Plus modeli 6 bin , iPhone 8 modeli 6 bin , iPhone 8 Plus modeli ise 7 bin TL'den başlayan fiyat etiketleri ile satılmaya başlandı. Güncel dolar kuru ile hesaplandığında 32 GB'lık iPhone 7 modeli ABD fiyatı 2 bin TL'ye denk geliyor.

Bu fiyata yaklaşık TL olan IMEI kayıt ücretini de eklediğimizde toplam fiyat 2 bin TL'ye çıkıyor. Kısacası ABD'den toplamda 2 bin TL ödeyerek iPhone 7 almak mümkün. Aynı iPhone modelinin ülkemizdeki satış fiyatı ise 4 bin TL aradaki fark ise TL civarlarında.

Yurt dışından alacağınız bir iPhone modelinin ülkemizde herhangi bir garanti kapsamında olmayacağını da sizlere ekleyelim. Buna karşılık yurt dışındaki 1 yıllık garantisi bulunuyor. Aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde garanti konusu alınabilecek bir risk olarak görülüyor. iPhone 8 modeline baktığımızda ise aradaki fark biraz daha büyük.

iPhone 8 modeli ABD'den 3 bin TL gibi bir fiyat ile satın alınabiliyor. IMEI kayıt ücreti eklendiğinde ise toplam fiyat 3 bin TL'ye çıkıyor. Bu modelin ülkemizdeki satış fiyatı ise 6 bin TL. Aradaki farka baktığımızda ise karşımıza 2 bin TL gibi bir meblağ çıkıyor.

3 bin TL'ye çıkan fiyat farkı

Gelelim makasın en büyük olan olduğu model olan iPhone 8 Plus modeline. ABD'den IMEI kayıt ücreti ile birlikte 4 bin TL'ye satın alınabilen iPhone 8 Plus, ülkemizde 7 bin TL'ye satılıyor. Aradaki fiyat farkı ise 3 bin 65 TL. Tabii ki yurt dışından telefon almanın pasaporta 2 yıl boyunca başka telefon ekleyememek ve garanti kapsamında yer almaması gibi olumsuz yanları olduğu bir gerçek.

Fakat aradaki fiyat farkları düşünüldüğünde yurt dışından telefon satın almanın oldukça mantıklı göründüğünü de belirtelim. Yeni tanıtılan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinde de ciddi fiyat farkları olacaktır. Bu modellerin Türkiyefiyatları açıklandığında benzer bir haber ile karşınızda olacağız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası