tyt ile alan bölümler açıköğretim / 2 Yıllık Açıköğretim Bölümleri Haziran - Tercihini Yap

Tyt Ile Alan Bölümler Açıköğretim

tyt ile alan bölümler açıköğretim

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS kapsamında TYT ve AYT sınavlarına katılan milyonlarca aday, tercihler için araştırmalara başladı. yılında Anadolu Üniversitesi'nin taban puanlarını araştıran adaylar için Anadolu Üniversitesi taban puanları , ANAÜ kontenjanlar ve başarı sıralaması' konularını haberimizde derledik. İşte detaylar

ANADOLUÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR VE BAŞARI SIRALAMASI

Kontenjanların belirlenmesinde kamu ve özel sektör temsilcilerinin de bulunduğu "Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu"nun sunduğu öneriler dikkate alınıyor. 'den beri Yeni YÖK'ün bünyesinde yetki paylaşımı anlayışı sonucu oluşturulan ve yasal zemine kavuşan bu Kurul'da Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği temsilcileri bulunmaktadır.

ANADOLUÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR, TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI

📌TYT İLE ALAN BÖLÜMLER

📌EŞİT AĞIRLIK BÖLÜMLERİ

📌SAYISAL İLE ALAN BÖLÜMLER

📌SÖZEL İLE ALAN BÖLÜMLER

📌YABANCI DİL İLE ALAN BÖLÜMLER

Alternatifi bulundu! Kiralama teklifi
funduszeue.info'da yeniden Alexis Sanchez harekatı!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tüm Bölümleri

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az puan almak gerekmektedir.

Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az puan almak gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları ( 4 Yıllık Bölümler )


Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları ( 2 Yıllık Bölümler )


AÖF Açıköğretim Sistemi Nedir ?

Açıköğretim Fakültesi, yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

AÖF Açıköğretim Sistemi Nasıl İşler?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim Fakültesine Nasıl Girilir?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Ayrıca daha detaylı bilgi almak için; funduszeue.info adresinden faydalanabilirsiniz.

2 Yıllık En İyi Açıköğretim Bölümleri Nelerdir?

Tercih döneminde pek çok insanın önceliğinden biri de açıköğretim bölümleridir. Peki en iyi 2 yıllık açıköğretim bölümleri nelerdir. Sizlere bu konu hakkında bilgi verdik.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Üniversite sınavına giren adaylar için tercih yapmak kolay bir iş değildir. Girilen bir sınavdan alınan puan ile yapılacak tercih bireyin geri kalan hayatını kalıcı olarak etkilemektedir ve bu yüzden tercih yapmak; doğru bölümü, bireyin kendisine uyan bölümü tercih etmesi hayat memat meselesidir dersek yanlış olmayacaktır.

Adaylar bir bölümü tercih ederken farklı değişkenleri dikkate almaya çalışırlar. Aldığım puan hangi bölümlere yetiyor, en fazla iş imkanı hangi bölümlerde, hangi bölüm bana daha uygun, mezun olduktan sonra beni mutlu ve tatmin edecek mesleği yapmamı hangi bölümden mezun olmam sağlar gibi soruların cevapları ve küçüklükten beri getirilen bilgi, birikim ve hayaller bu değişkenlerin bazılarıdır.

Biz sizlerin tercih yapmasını kolaylaştırabilmek adına derlemeye çalıştığımız en iyi bölümler yazılarımızı yazmaya ve yayımlamaya devam ediyoruz fakat unutulmamalı ki iyi dediğimiz şey göreceli bir kavram. Evet, iş imkanına göre tercih yapma noktasında iyi bölüm dediğimiz şey daha net görünmektedir fakat yine de herkesin talepleri böyle konularda farklılık gösterebilir. Bu yüzden de biz en iyi bölümleri yazılarımızı belli kriterleri göz önüne alarak farklı başlıklara ayırdık. Bu yazımız da en iyi 2 yıllık açıköğretim bölümlerini içeriyor.

ATAMASI FAZLA OLAN 2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ, İŞ İMKANI FAZLA OLAN 2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Buradaki listeye aldığımız bölümler gerek kamu personeli seçme sınavı puanı ile merkezi atamalarda veya mülakatla alım yapan kurumlara alımlarda iş olanağı fazla olan, gerekse bireyin kendisini geliştirmesi halinde özel sektörde iş imkanı fazla olan bölümlerdir diyebiliriz. İş imkanı fazla olan 2 yıllık açıköğretim bölümleri listesi aşağıdaki gibidir.

is imkani fazla olan 2 yillik acikogretim bolumleri

Listede yer verdiğimiz 2 yıllık açıköğretim bölümleri ve türevleri bölümler ataması ve özel sektörde iş imkanı daha fazla olan bölümlerdir. Yazımızı okuduğunuzda bazı bölümlerin çok iş imkanı olmadığını söyleyebilirsiniz fakat örneğin Kültürel Miras ve Turizm bölümüne kıyasla İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünün devlette veya özel sektörde iş imkanının daha fazla olduğu yadsınamaz.

Buna ek olarak şunu belirtmekte de fayda var aslında her bölüm kendini geliştiren bir birey için iş imkanına sahiptir ama yine diğer 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kıyasla bu bölümlerde kendinizi geliştirdiğinizde daha fazla iş olanağı bulunduğu gerçeğini gözden çıkarmayın hele ki özel sektörde çalışmak için kendinizi çok fazla geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmayın.

OKUMASI KEYİFLİ 2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Burada var olan bölümler hem okuması keyifli, hem de kişisel gelişiminize katkı sağlayacak 2 yıllık açıköğretim bölümleridir. Bunlar içinde yukarıdaki listenin içinde de var olan bölümler olacaktır fakat buradaki kriterimiz bölümü keyifle okuyacağınızın düşünülmesidir.

Tabi ki keyifli olması da göreceli fakat bunları biz genel yargılara göre listelemeye çabalıyoruz, kişisel gelişim konusu ise her bölümü okurken gerçekleşebilecek bir şey fakat yine bu listede yer alan bölümler özelinde sanıyoruz ki daha fazla kendinizi geliştirmeniz mümkün. Okuması keyifli, kişisel gelişime katkı sağlayan 2 yıllık açıköğretim bölümleri listesi aşağıdaki gibidir.

okumasi keyifli 2 yillik acikogretim bolumleri

Bu bölümler ve türevleri ile ilgili olarak da tekrar belirtmek lazım ki bu bölüme girdim keyif almadım diyebilirsiniz, kendimi geliştiremedim diyebilirsiniz ama bu liste genele göre oluşturulmuştur diye bunun için belirtiyoruz. Her bölüm herkes için uygun olmayabilir, bu sebeple de burayı bir fikir edinme yazısı olarak görmenizi rica ediyoruz.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN VE EN YÜKSEK PUANLAR İLE TERCİH EDİLEN 2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Bu listemize geldiğimizde ise bu listede yer alan bölümler YÖK ve ÖSYM verileri üzerinden derlenmiştir ve örgün eğitimdeki 2 yıllık bölümlerin verileri üzerinden derlenmiştir. Bu bilgiler sizlere fikir vermesi amacıyla yazımıza almış bulunmaktayız. En çok tercih edilen 2 yıllık açıköğretim bölümleri listesi aşağıdaki gibidir.

Devlet üniversiteleri özelinde en yüksek puanlar ile tercih edilen 2 yıllık açıköğretim bölümleri listesi de aşağıdaki gibidir.

en cok tercih edilen 2 yillik acikogretim bolumleri

DGS İLE 4 YILLIK İYİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ İMKANI OLAN 2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Okunan bu bölümler önlisans programı olduğundan dolayı DGS yani dikey geçiş sınavı ile bu bölümleri 4 yıllık lisans programlarına tamamlama hakkı elde etmiş olacaksınız. İşte yazımızın bu kısmında da 2 yıllık açıköğretim bölümleri arasından daha iyi 4 yıllık bölüme geçiş hakkı olanları listeleyeceğiz.

dgs ile daha iyi 4 yillik bolumlere gecis hakki olan 2 yillik acikogretim bolumleri

KENDİNİZE UYGUNLUK YÖNÜNDEN EN İYİ 2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Bu kısımda ise kendinize uygunluk yönünden 2 yıllık açıköğretim bölümleri kısmına değineceğiz fakat bir liste vermeyeceğiz. Onun yerine size bazı öneriler yapacağız.

Bir bölümü isteyip istemediğinizi, yeteneklerinizin neler olduğunu anlamanız ve bilmeniz bu konuda size yol gösterici olacaktır. Bir aday tercih yaparken kendi ilgi ve alakalarını bilir ve ona göre bir bölüme yönelirse emin olun ki başarılı olacaktır. Çünkü insanın yeteneği olan bir konuda bir şeyi öğrenmesi, uygulaması, hayata geçirmesi yeteneğinin zayıf olduğu bir alandan daha kolaydır ve daha fazla başarı getirme olasılığı vardır.

Bunun dışında bir bölüme ilginiz ve alakanız var ise, yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız o bölüm ile ilgili araştırma yapmadan tercih etmeyin demek zorundayız. Bölüm nasıl bir bölüm, neler öğretiliyor, o bölümdeki hocalar kimler, mezunlar şu an ne işle uğraşıyor gibi sorular sizin için yol gösterici olmalı. Tecrübe sahibi insanlara sorular sorarak kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bölümü isteyip istemediğinizi anlamaya çalışın.

En çok tercih edilen 2 yıllık açıköğretim bölümleri nelerdir?

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Adalet (A.Ö.)TYT1,,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (A.Ö.)TYT1,,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Özel Güvenlik ve Koruma  (A.Ö.)TYT,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)İş Sağlığı ve Güvenliği (A.Ö.)TYT1,,,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Adalet (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Acil Durum ve Afet Yönetimi (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Çocuk Gelişimi (A.Ö.)TYT3,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Web Tasarımı ve Kodlama  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Adalet (A.Ö.)TYT2,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Spor Yönetimi (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)İlahiyat (A.Ö. (Arp.))TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Çocuk Gelişimi (A.Ö.)TYT3,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Emlak Yönetimi  (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Bilgisayar Programcılığı (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Laborant ve Veteriner Sağlık  (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)İnsan Kaynakları Yönetimi (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Acil Durum ve Afet Yönetimi (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Tarım Teknolojisi (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Lojistik  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Turizm ve Otel İşletmeciliği (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (A.Ö.)TYT2,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Aşçılık (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)İşletme Yönetimi  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Özel Güvenlik ve Koruma  (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)İş Sağlığı ve Güvenliği (A.Ö.)TYT2,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Dış Ticaret  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (A.Ö.)TYT2,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Yerel Yönetimler (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Bankacılık ve Sigortacılık (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Çocuk Gelişimi (A.Ö.)TYT5,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Muhasebe ve Vergi Uygulamaları  (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Medya ve İletişim  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Radyo ve Televizyon Programcılığı  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Çağrı Merkezi  Hizmetleri (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Laborant ve Veteriner Sağlık  (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Coğrafi Bilgi Sistemleri (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Spor Yönetimi (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Kültürel Miras ve Turizm  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Sosyal Hizmetler (A.Ö.)TYT6,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım  (A.Ö.)TYT2,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)İş Sağlığı ve Güvenliği (A.Ö.)TYT3,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Emlak Yönetimi  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Sosyal Medya Yöneticiliği  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Turizm ve Otel İşletmeciliği (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Marka İletişimi  (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Sosyal Hizmetler (A.Ö.)TYT2,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Laborant ve Veteriner Sağlık  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Reklamcılık  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Ev İdaresi  (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Sağlık Kurumları İşletmeciliği  (A.Ö.)TYT3,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Çağrı Merkezi  Hizmetleri (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Bankacılık ve Sigortacılık (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Sağlık Kurumları İşletmeciliği  (A.Ö.)TYT1,,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Kültürel Miras ve Turizm  (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği  (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Dış Ticaret  (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Sağlık Kurumları İşletmeciliği  (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  (A.Ö.)TYT2,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Yaşlı Bakımı (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Lojistik  (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Sosyal Hizmetler (A.Ö.)TYT2,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Yerel Yönetimler (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Bilgi Yönetimi (A.Ö.)TYT,İstanbul Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)Yaşlı Bakımı (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Radyo ve Televizyon Programcılığı  (A.Ö.)TYT,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Yeni Medya ve Gazetecilik  (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (A.Ö.)TYT,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)İşletme Yönetimi  (A.Ö.)TYT1,,Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım  (A.Ö.)TYT1,,Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)İlahiyat (A.Ö.)TYT15,Dolmadı–Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet)İslami İlimler  (A.Ö.)TYT3,Dolmadı–

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası