deloday kaç gün kullanılır / Prof. Dr. Cem Hasan Razi / Kronik ve tekrarlayan öksürük

Deloday Kaç Gün Kullanılır

deloday kaç gün kullanılır

deloday

  • 5mg desloratadin içeren bir antihistaminiktir. aerius ve doxafin eşdeğerleridir. tablet ve şurup olmak üzere 2 formdur.

  • en süper özelliği uyku getirmemesi olan antihistaminik.

  • (bkz: kestine)

    (bkz: hitrizin)

  • 1 haftadır hapşırıklarıma pranga vurmuş, minicik hap.

  • doktorumun söylediğine göre zaman zaman uyku ilacı olarak da kullanılabilen bir ilaçtır. atarax'ın fayda etmediği bünyeme inanılmaz bir etki yapmış, tüm gece mışıl mışıl uyutmuştur. tek sorun ne kadar uyursanız uyuyun, bu ilacı aldıktan sonra sabah kalkmanın çok daha zor hale gelmesidir.

  • eczaneye her girişimde telaffuzu delodey mi deloday mı ikilemine düştüğüm ilaç.

  • ilaçlarla hiç aram yoktur, agrı kesicj bile kullanmam gel gelelim grip oldum gecen hafta! hersey gecti ama su oksuruk gecmedi, ben de eczaneden oksuruk icin bi ilac alayim dedim bunu verdi eczaci ama oksurukle ilgili hic entry gormedim :) uyku kismi dikkatimi cekti ama uyku konusunda sıkıntım yok alabildigine uyuyabiliyorum :)

  • kabuslar içinde hastalıkla boğuştuğum bir gecenin ertesi aile hekimimiz tarafından yazılan ilaç, annemin söylediğine göre dilodey, üzerinde yazan deloday, benim anladığım diloyloy. bünyemde kafama kürek yemişim gibi hissetmemi ve geceyi sorunsuz atlatmamı sağlamış minicik mavi haplardır.

  • piyasaya uyku ilacı olarak sürülmesi gereken mavi hapçık. gözümde damağımda görünmez mikro karıncalar gezinerek beni gıdıklamaya devam etmekte, günlerdir içiyorum hala bir aksiyon yok, en ufak esintide gözler kırmızı yanaklar adeta birer zeplin. fakaat, öyle bir uyutuyor ki inanamazsınız; akşam yedi buçukta yatıp da sabah sekizde uyanmak nedir? hadi diyelim o kadar uyudun, aynı günün öğleninde bir buçuk saat daha uyuyup akşamında da on buçukta uyuyabilir mi insan? oluyor işte, boyuna posuna aldanmayın, dağ gibi yiğidi kış vakti kalorifere yayılmış kediden beter eder.

    son bir kez daha içtim, şimdi yatıyorum sabah altı buçukta uyanıcam geç bile kaldım.

    son söz; baharda kış uykusu simülasyonu istemiyorsanız uzak durun bundan,alerjiye de iyi gelmiyor zaten sevimsiz.

  • theraflu ile kullanildiginda ciddi kafa yapan ilac. alginiz degisir. merak edenler icin, iki ilaci da icip 1,5 saat sonraya alarm kurup uyuyun.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Günlük yaşantımızda ilaçlara bağlı birçok belirtiler görülebilir. İlaçlara bağlı belirtilerin bir çoğu bağışıklık sistemimizin gelişiminde yer almadığı öngörülebilir reaksiyonlardır. Oysa alerjik ilaç reaksiyonları belirli bir ilacın uygun dozda kullanımından kısa süre (dakika-saatler) sonra ortaya çıkan öngörülemeyen belirti ve bulgulardır. Alerjik ilaç reaksiyonları basit cilt döküntüsüne neden olabileceği gibi ağır yaşamı tehdit eden anafilaktik ya da sistemik reaksiyonlara da yol açabilir.

Alerjik ilaç  reaksiyonları tüm ilaç reaksiyonlarının ancak %’unu oluşturur. Hastalar tarafından sıkça dile getirilmesine rağmen gerçek ilaç alerjisi oranları çok düşüktür. Erişkinlerde daha sık görülür.

Alerjik reaksiyonlara neden olan ilaçlar

  • Antibiyotikler (penisilin ve sefalosporinler)
  • Aspirin ve diğer nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar (İbuprofen).
  • Epilepsi (sara) ilaçları
  • Kanser ilaçları
  • Monoklonal antikorlar.

Belirti ve Bulgular

İlaç alımından sonra ortaya çıkan her belirti alerjik reaksiyon yönünde değerlendirilmemelidir. Örneğin aspirin dozuna bağlı olarak ortaya çıkan kulak çınlaması, antibiyotiklere bağlı gelişen ishal ya da tansiyon ilaçları olan ACE-inh sonucu gelişen anjioödem alerjik reaksiyonlar değildir.

İlaçlara karşı alerjik reaksiyonlar geliştiği süreye bağlı olarak iki gruba ayrılabilir. Erken gelişen reaksiyonlarda bulgular genellikle aşağıdaki gibidir.

  • Ürtiker (kurdeşen),
  • Yüzde, göz ve ağız çevresinde şişlik
  • Kaşıntı
  • Ciltte kızarıklık ve döküntü
  • Solunum sistemi problemleri (nefes darlığı, öksürük, göğüs sıkışması) görülebilir.

İlaçlara bağlı olarak geç gelişen reaksiyonlarda belirtiler saatler hatta günler sonra ortaya çıkabilir. İlk bulgular ciltte küçük döküntüler şeklinde çıkabilir. Ancak daha sonra Steven’s Johnson sendromu, toksik epidermal nekrolizis ya da organ tutulumu (karaciğer, lenf, kalp vb) ile seyreden ağır sistemik reaksiyonlar (DRESS) görülebilir.

Ancak en önemlisi ise sistemik, yaşamı tehdit eden anafilaksi reaksiyonlarıdır.

İlaç Alerjisi Tanı

Ne yazık ki ilaç alerjisini tespit etmeye yönelik kesin ve genel bir test bulunmamaktadır. İlaç alerjinizin olup olmadığını değerlendirebilmek için:

  • Daha önce hangi ilaçlar ile sorun yaşadığınız,
  • Belirtilerin neler olduğu,
  • Belirtilerin çıkış süresi
  • Şiddeti,
  • Nasıl ve ne kadar sürede düzeldiği

gibi ayrıntılı bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Sizin verdiğiniz bilgilere göre alerji ve immünoloji uzmanı tarafından gerekli testlerin yapılması planlanmaktadır.

İlaç alerjisini değerlendirirken hastanın ihtiyacına, daha önce yaşanan sorunun özelliğine göre şüpheli ilaçlar veya kullanabileceğiniz güvenli alternatif ilaçlar ile testler yapılmaktadır. Bunlar,

Deri testleri negatif sonuçlanırsa ilaç karşılaştırma testi yapılır. İlaç karşılaştırma testinde şüpheli ilaç küçük dozlarda verilmeye başlanır ve eğer reaksiyon olmazsa belli aralıklarla doz giderek arttırılır. Sonunda hastanın alması gereken toplam doza ulaşılır. Reaksiyon gelişirse ilaç alerjisi tanısı onaylanır. Gelişmediği zamanlarda ise ilaç alerjisi olmadığını söyleyebiliriz. Ancak az bir orandaki hastada test sonuçları negatif olsa bile (özellikle penisilin) ileriki dönemde reaksiyon gelişebileceği unutulmamalıdır.

Alerji ve immünoloji uzmanınız tarafından yapılacak testlerin ilaç ile yaşanan istenmeyen olaylardan hafta sonra yapılması gerektiğini unutmayalım.

İlaç Alerjisi Tedavi

İlaca bağlı alerjik reaksiyon gelişirse ilk yapılacak olan sorumlu ilacı doktorunuza danışarak kesmenizdir. Hafif döküntüler ilaçlar ile tedavi edilebilir. Hayatı tehdit eden alerjik reaksiyon (anafilaksi) ise acil müdahale gerektiren tıbbi bir durumdur. Hiç zaman kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır. Eğer yanınızda adrenalin oto enjektörü taşıyorsanız hemen üst bacak uyluk kası içine yapılarak en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır.

Bazı hastalarda alerjiye neden olan ilacın mutlaka kullanılması gerekmektedir (kanser tedavisi, bazı kan hastalıkları veya romatizmal hastalıklarda vb). Böyle durumlarda duyarsızlaştırma metodu uygulanır. Hasta hastaneye yatırılarak doktor ve hemşireler tarafından çok yakın gözlem altında alacağı dozun milyonda birinden başlanarak ilaç yavaş yavaş vücuda verilerek ilaca karşı tepkisizliğe alışması sağlanır.

İlaç alerjisi gelişimi için kimler risk altındadır?

İlaç ile ilgili riskler;

  • Uzun süreli ve tekrarlayan ilaç kullanımı,
  • İlacın kas ya da damar içine uygulanması,
  • İlacın kimyasal yapısının karmaşık olması

Hasta ile ilgili riskler;

  • Kronik hastalığı olanlar (böbrek ya da karaciğer),
  • Sık antibiyotik kullananlar (bağışıklık sistemi yetmezliği ya da kistik fibrozis vb)
  • Erişkinler,
  • Kadınlar,
  • Aile öyküsü olanlar.

İlaç alerjisi gelişimi için riskleri oluşturmaktadır.

İlaç alerjisi olan hastaların alacağı önlemler nelerdir?

  1. Aynı ilacı ya da aynı gruptan ilacı kullanma.

İlaç alerjisi şüphesi varsa mutlaka alerji ve immünoloji uzmanı tarafından değerlendirilmeniz ve uygun testlerin yapılması gerekmektedir.

  1. Doktorunuzun verdiği listeyi mutlaka yanında bulundur.

İlaç alerjiniz kesinleşmiş ise kullanmamanız gereken ilaç/ilaçların listesini doktorunuzdan isteyin ve yanınızda taşıyın. Bu sizin için hayati öneme haizdir.

  1. Doktorunuz ile iletişiminiz iyi olsun.

Çapraz ilaç reaksiyonlarının engellenmesi için hasta kendi ilaç alerjileri konusunda doktorunu mutlaka bilgilendirmelidir.

  1. Kendi kendinize ya da çevrenin etkisi ile karar vermeyin.

İlaç alerjilerinin geçici olup olmadığına ilişkin yeterince bilgi yoktur. Bu nedenle alerji uzmanı tarafından hasta değerlendirilip gerekli testler yapıldıktan sonra ilaç alerjisinin devam edip etmediğine karar verilmelidir.

Deloday

Deloday 5 mg 20 Tablet_hekimimyanimda

Deloday 5 mg tablet ve Deloday şurup Desloratadin içerir. Desloratadin, Loratadin&#;in ağız yoluyla alınabilen aktif ana metabolitidir. Alerji tedavisinde kullanılabilen bir antihistaminik ilaçtır.

Deloday (desloratadin) şu durumların tedavisinde reçete edilebilir:

Ürtiker gibi bir cilt alerjisi nedeniyle Deloday kullanıyorsanız ve tedavinin 3. gününde hala cildinizdeki kızarıklık veya kaşıntı geçmediyse doktorunuza danışın.

Desloratadin içeren ilaçlar: Deloday, Aerius, Desmont, Lordes, Doxafin, Axivol, Desnorm

Deloday uyku yapar mı?

Antihistaminikler genel olarak uyku hali yaparlar. Ancak Deloday (desloratadin), uyku hali yapma riski diğer antihistaminiklerden daha düşüktür. &#;Uyku hali yapmaz&#; olarak bilinse de bazı insanlarda uyku hali yapabilir. Bu nedenle uyumadan önce bu ilacı almak ve bu ilacı aldıktan sonra bisiklet sürmek gibi dikkat gerektiren tehlikeli şeyler yapmamak daha akıllıcadır.

Kimler kullanabilir?

Eczanelerden reçeteli ve reçetesiz alınabilen Deloday, genel olarak yetişkin ve 2 yaş üzerindeki çocuklar için uygundur.

Doktorunuz, 2 yaşından büyük çocuklarda cilt alerjisi veya alerjik rinit varsa Deloday şurup (Desloratadin) reçete edebilir. Doktor gözetimiyle 6 aydan büyük bebekler de kullanabilir.

Ancak bazı insanlar için uygun değildir. Aşağıdakilerden birine sahipseniz Deloday (Desloratadin) kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın:

  • Geçmişte Loratadin, Desloratadin veya diğer ilaçlara karşı alerjik reaksiyon gösterdiyseniz
  • Böbrek veya karaciğer hastalığınız varsa
  • Nöbet yaşamanıza neden olan epilepsi veya başka hastalığınız varsa
  • Nadir bir hastalık olan Porfiri hastalığınız varsa

Yakın tarihte alerji testi yaptıracaksanız, Deloday kullanmak alerji testinizin yanlış sonuç vermesine neden olabilir.

Nasıl ve ne zaman alınır?

Deloday alırken normal şekilde yiyip içebilirsiniz. Aç veya tok alınabilir.

Deloday 5 mg tableti daima bir bardak su, süt veya meyve suyu ile birlikte alınız. Ezmeyin veya çiğnemeyin.

İlacınızı her gün yaklaşık aynı saatlerde alın. 

Bahar alerjisi (alerjik rinit) gibi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuz bahar mevsiminde düzenli olarak Deloday kullanmanızı önerebilir.

Deloday tablet ya da şurubu sadece alerji yaşadığınız bir gün almanız gerekebilir. Örneğin gitmiş olduğunuz piknikte böcek ısırması sonrası gelişen alerji durumunda kısa süreliğine ve geçici olarak kullanmanız gerekebilir.

Size veya çocuğunuza Deloday (Desloratadin) reçete edildiyse, nasıl ve ne zaman alacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

Deloday 5 mg tablet

Deloday 5 mg tablet

Her bir adet Deloday tablette 5 mg desloratadin içerir.

Standart dozu günde 1 tablettir.

Deloday şurup

Deloday Şurup

Çocuklarda Deloday Şurup dozu için doktorunuz çocuğun kilosuna ve yaşına göre hesaplama yapacaktır.

Standart Deloday şurup dozu:

  • 6 ila 11 aylık çocuklar: Günde bir kere 2 ml şurup alınız. Ölçülü doz pipetini 2 ml’ye kadar çekerek kullanınız.
  • 1 yaş ila 5 yaşa kadar olan çocuklar: Günde bir kere 2,5 ml şurup alınız. Ölçülü doz pipetini ml’ye kadar çekerek kullanınız.
  • 6 yaş ila 11 yaşa kadar olan çocuklar: Günde bir kere 5 ml şurup alınız. Ölçülü doz pipetini 5 ml’ye kadar çekerek kullanınız.
  • Erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Günde bir kere 10 ml şurup alınız. Ölçülü doz pipetini 5 ml’ye kadar 2 kez çekerek kullanınız.

Ne kadar süre Deloday kullanmalıyım?

Bu, ne için ilaç kullandığınıza bağlıdır.

Ansızın başlayan bir böcek ısırığı alerjisi nedeniyle bir veya iki gün gibi kısa süreliğine Deloday kullanmanız yeterli olabilir.

Bahar alerjisi (alerjik rinit) gibi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuz bahar mevsiminde düzenli olarak Deloday kullanmanızı önerebilir.

Ne kadar süreyle ilaç kullanmanız gerektiğinden emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışabilirsiniz.

Uzun süre Deloday kullanabilir miyim?

Deloday tablet ya da şurubu uzun süre kullanmanız gerekirse, size herhangi bir zarar vermesi beklenmez. Ancak, bu ilacı sadece ihtiyacınız olduğu sürece almak en iyisidir.

Deloday almayı unutursam?

Unuttuğunuz dozu hatırladığınız anda alın. Ancak bir sonraki ilaç dozunun zamanı çok yaklaştıysa bir kerelik unuttuğunuz ilaç dozunu atlayın.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayın!

Peki, çok fazla Deloday alırsam ne olur?

Deloday genellikle güvenlidir. Yanlışlıkla fazla Deloday kullanmanın size veya çocuğunuza zarar vermesi beklenmez.

Yanlışlıkla fazladan bir doz alırsanız, baş ağrısı çekebilir, kalp atışlarınız hızlanabilir veya uykulu hissedebilirsiniz. Herhangi bir yan etki yaşarsanız mutlaka doktorunuza danışın.

Yan etkiler

Tüm ilaçlar gibi Deloday (Desloratadin) de bazı insanlarda çeşitli yan etkilere neden olabilir. Bazıları;

Deloday şurup ya da tabletin yan etkileri sizi rahatsız ediyorsa veya geçmiyorsa doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Ciddi alerjik reaksiyon

Nadir görülse de Deloday (Desloratadin) ilacına karşı ciddi alerjik reaksiyon gelişmesi mümkündür. Ciddi alerjik reaksiyon (anafilaksi) durumunda zaman kaybetmeden bir acil servise başvurun!

Zaman kaybetmeden acil doktora başvurmanız gereken durumlar:

&#; Kaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş bir cilt görünümü
&#; Hırıltılı nefes alma
&#; Göğüste veya boğazda sıkışma hissi
&#; Nefes almakta veya konuşmakta zorluk
&#; Ağzınız, yüzünüz, dudaklarınız, diliniz veya boğazınızda şişme başlarsa

Bu belirtilere sahipseniz, ciddi bir alerjik reaksiyonunuz olabilir ve hastanede derhal tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunlar Deloday&#;ın tüm yan etkileri değildir. Tüm olası yan etkiler için ilacın kutusundan çıkan broşüre bakın veya doktorunuza danışın.

Yan etkileriyle nasıl baş edilir?

  • Uykulu ve yorgun hissetmek: Alerji tedavisinde kullanılan birçok antihistaminik yan etki olarak uyku hali yapabilir. Bu yan etkiyi yaşarsanız doktorunuz ilacınızı, uyku hali yapma riski daha düşük olan başka bir ilaçla değiştirebilir.
  • Baş ağrısı: Dinlenin. Su için. Derin nefes alın. Beyninize bol bol temiz oksijen gitmesi için hareket edin. Baş ağrısı için eczacınızdan bir ilaç önermesini isteyebilirsiniz. Desloratadin kullanmaya bağlı gelişen baş ağrısının bir hafta sonra geçmesi beklenir. Eğer bir haftadan uzun süren Desloratadin kullanmanıza rağmen baş ağrınız hala geçmediyse doktorunuza danışın.
  • Yorgun veya sinirli hissetmek: Bu yan etkiler kendiliğinden geçmezse doktorunuza danışın. Size farklı bir antihistaminik önerebilir.

Gebelik ve emzirme

Eğer gebe kalmak için çabalıyorsanız, gebeyseniz veya emziriyorsanız mutlaka doktorunuza belirtin.

Gebelik

Deloday (Desloratadin) ilacının hamilelik süresi boyunca kullanılması genel olarak önerilmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda olumsuz etkiler görülmüş ve hamile insanlar üzerinde yeterli araştırma yapılmamıştır.

Gebelik kategorisi: C&#;dir.

Emzirme

Emzirme esnasında anne sütüne çok az miktarda geçer.

Emziriyorsanız ve bebeğiniz erken doğmuşsa veya başka sağlık sorunları varsa, Deloday almadan önce doktorunuza danışın.

Eğer emziriyorsanız, doktorunuz Setirizin (Zyrtec, Allerset, Cetryn, Hitrizin) kullanmanızı önerebilir.

Diğer ilaçlarla ilgili uyarılar

Bazı ilaçlar, Desloratadin ile birlikte kullanıldığında, etkileşime girer, birbirini etkilerler ve yan etki yaşama riskinizi arttırırlar. Şunları alıyorsanız doktorunuza danışın:

  • Amiodaron; düzensiz kalp atışını tedavi etmek için kullanılan bir ilaç
  • Simetidin; bir hazımsızlık ilacı
  • Azitromisin; bir antibiyotik
  • Eritromisin; bir antibiyotik
  • Ketakonazol; mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan bir ilaç
  • Midodrin; düşük kan basıncını tedavi etmek için kullanılan bir ilaç
  • Ritonavir; HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için kullanılan bir ilaç
  • Fluoksetin; bir antidepresan

Soru Cevap

Deloday nedir?

Deloday desloratadin içerir. Bu ilaç antihistaminik adı verilen gruptan bir ilaçtır.

Deloday ne işe yarar?

Polen, hayvan tüyü, ev tozu, akar veya böcek ısırıkları gibi alerjiniz olan bir şeyle temas ettiğinizde ya da alerjiniz olan bir besini tükettiğinizde vücudunuz histamin adı verilen bir kimyasal üretir.
Histamin genellikle yararlı bir maddedir, ancak alerjik bir reaksiyonda sulu ve kaşıntılı gözlere, akan ya da tıkalı buruna, hapşırmaya ve cilt döküntülerine neden olabilir.
Deloday içerisindeki desloratadin, histaminin bu etkilerini bloke eder ve bu istenmeyen belirtileri azaltır.

Deloday alırken alkol içebilir miyim?

Bu antihistaminik alkolün olumsuz psikomotor etkilerini güçlendirmez. Yine de, uyku hali yapabileceği için, Deloday alırken alkol kullanmamak en iyisidir.

Deloday alırken ağrı kesici ilaç da alabilir miyim?

Bu alerji ilacını alırken parasetamol içeren (Parol, Minoset, Panadol gibi) ya da ibuprofen içeren (Advil, Brufen, Suprafen gibi) ağrı kesici ilaçlar birlikte alınabilir.

Uzun süre kullanabilir miyim?

Deloday alerji ilacını uzun süre kullanmanız gerekirse, size herhangi bir zarar vermesi beklenmez. Ancak, bu ilacı yalnızca ihtiyacınız olduğu sürece almak en iyisidir.


Kaynak:

  1. seafoodplus.info
  2. seafoodplus.info
  3. seafoodplus.info

Deloday Şurup Nedir? Nasıl Kullanılır?

Etken Madde
Her 1 mL şurup 0,5 mg desloratadin içerir.

Deloday Şurup 0,5 mg/mL şurup Ağızdan alınır.
Satış Fiyatı TL [ Eylül ]

Yardımcı maddeler
Propilen glikol, sorbitol çözeltisi (%70), sitrik asit anhidr, trisodyum sitrat dihidrat, sodyum benzoat, şeker, tutti frutti aroması, sunset sarısı (FD&C-Yellow no:6 / El 10).

Deloday Şurup Nedir ve Ne için Kullanılır?

  • Deloday Şurup 0,5 mg/mL şurup her mL’sinde 0,5 mg desloratadin içerir. DELODAY 0,5 mg/mL şurup, plastik kapaklı cam şişede ambalajlanmıştır.
  • Deloday Şurup uyku hali oluşturmayan antialerjik bir ilaçtır. Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
  • Deloday Şurup alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.
  • Deloday Şurup ayrıca, ürtiker ile birlikte kaşıntının giderilmesi, derideki kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında da kullanılır.

DELODAY Şurup Kullanım Şekli

Şurubu yutunuz ve arkasından biraz su içiniz. DELODAY’i besinlerle ya da ayrı alabilirsiniz.

  • 6 aydan 11 aya kadar olan çocuklar: Günde bir kere 2/5 ölçek (1,0 mg / 2 mL).
  • 1 yaştan 5 yaşa kadar olan çocuklar: Günde bir kere yarım ölçek (1,25 mg / 2,5 mL).
  • 6 yaştan 11 yaşa kadar olan çocuklar: Günde bir kere bir ölçek (2,5 mg / 5 mL).
  • Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Günde bir kere iki ölçek (5 mg /10 mL).

Tedavi süresi konusunda, doktorunuz sizdeki alerjik nezlenin tipini belirleyerek ne kadar süreyle Deloday Şurup almanız gerektiğine karar verecektir.
Eğer sizdeki alerjik nezle, aralıklı tip (belirtilerin haftada 4 günden daha az ya da 4 haftadan daha kısa süreyle var olması) ise, doktorunuz hastalığın geçmişini değerlendirecek ve size bu doğrultuda bir tedavi programı önerecektir.
Eğer sizdeki alerjik nezle, kalıcı/sürekli tip (semptomların haftada 4 gün ya da daha fazla ve 4 haftadan daha uzun süreyle var olması) ise, doktorunuz size daha uzun süreli bir tedavi önerebilir.
Ürtikerin tedavi süresi hastadan hastaya farklılık gösterebilir, bu nedenle doktorunuzun talimatlarına uymalısınız.

Çocuklarda kullanımı: Deloday Şurup 6 aydan itibaren kullanılmaktadır.

Yaşlılarda kullanımı: Desloratadinin etkinlik ve güvenlilirliği yaşlılarda henüz belirlenmemiştir.

Özel kullanım durumları

Karaciğer yetmezliğinde kullanım: Karaciğer yetmezliğinde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Böbrek yetmezliğinde kullanım: Şiddetli böbrek yetmezliğinde, DELODAY dikkatle kullanılmalıdır.

  • Eğer Deloday Şurup etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla DELODAY kullanırsanız
DELODAY’i yalnızca size reçete edildiği kadar kullanınız. Kazara alınan aşırı doz ile ilişkili ciddi sorunlar beklenmemektedir. DELODAY’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Deloday Şurup kullanmayı unuttuysanız
Eğer almanız gereken dozu zamanında almayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz o dozu alınız, daha sonra tedavinize olağan şekilde devam seafoodplus.infoan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Deloday Şurup Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi DELODAY’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. İstenmeyen olaylar aşağıda sistem organ sınıfına göre listelenmiştir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır:

Farklı organ sistemlerinde;

Çok yaygın (> 1/10), yaygın (> 1/ ila < 1/10), yaygın olmayan (>1/ ila <1/), seyrek (>1/ ila <1/), çok seyrek (<1/), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Yaygın: Bitkinlik.

Yaygın olmayan: Ağız kuruluğu, baş ağrısı.

Çok seyrek: Alerjik reaksiyonlar (Nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, kaşıntı, ürtiker kurdeşen, döküntü), hayal görme, inme, artan vücut hareketiyle huzursuzluk, çarpıntı, kalp atışının hızlanması, karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, karaciğerde iltihap, sersemlik, fiziksel ve ruhsal aşırı hareketlilik durumu, mide ağrısı, bulantı (hastalık hissi), kusma, ishal, uykusuzluk, uyku hali, kas ağrısı, şişkinlik.

Deloday Şurup Aşağıdaki Durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Desloratadin, loratadin veya özellikle renklendirici madde El 10 gün batımı sarısı olmak üzere DELODAY’in içeriğindeki diğer bileşenlerden herhangi birine karşı duyarlı (alerjik) iseniz.
  • Deloday Şurup 6 ay ila 11 yaşlarındaki çocuklar, ergenler (12 yaş ve üzeri), yaşlılar dahil yetişkinler için endikedir.

Deloday Şurup aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Böbrek fonksiyonlarınız zayıfsa.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Deloday Şurup yiyecek ve içecek ile kullanılması

Aç veya tok karnına alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamilelerde kullanımı

Eğer hamileyseniz Deloday Şurup kullanmayınız.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Eğer emziriyorsanız Deloday Şurup kullanmayınız.

Araç ve makina kullanımı

Önerilen dozlarda, Deloday Şurup sizde uyku hali oluşturması veya dikkatinizin azalmasına neden olması beklenmemektedir. Ancak çok seyrek de olsa DELODAY, bazı hastalarda uyku hali oluşturabilir. Bu durum sizin araç ve makine kullanmanızı etkileyebilir.

DELODAY&#;in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

  • Deloday Şurup , 0,10 mg sodyum benzoat içermektedir. Yeni doğmuş bebeklerde sarılık riskini arttırabilir.
  • Deloday Şurup , şeker içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
  • Deloday Şurup , sunset sarısı (El 10) içermektedir. Aleıjik reaksiyonlara sebep olabilir.
  • Deloday Şurup , sorbitol içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
  • Deloday Şurup 0,5 mg/mL şurubun her 1 mL’si 1 mmol (0,23 mg)’dan az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Deloday Şurup diğer ilaçlarla bilinen bir etkileşimi yoktur.

Deloday Şurup Nasıl Kullanılır?Deloday Şurup Nasıl Kullanılır?Deloday Şurup Nedir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir