37 haftalık kaç aylık oluyor / Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın! - funduszeue.info

37 Haftalık Kaç Aylık Oluyor

37 haftalık kaç aylık oluyor

37 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Hamileliğinizin haftasına ulaşmanızla birlikte her an doğuma hazırlıklı olmanız gerekmektedir; ancak bu süreçte bebeğinizin gelişimindeki ve kendi vücudunuzdaki değişiklikleri de takip etmeniz çok önemlidir. Peki, 37 haftalık gebelikte bebeğinizin boyu ve kilosunun ne kadar olması gerektiğini ya da vücudunuzda nasıl gelişimlerin olduğunu, doğum belirtilerinin neler olduğunu biliyor musunuz?Budizzz ailesi olarak, gebeliğinizin haftasıyla ilgili bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirmeye çalıştık.

37 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamilelikte hafta- ay hesaplama, normalde kullandığımız yöntemlerden biraz farklılık gösterdiği için birçok ebeveyn açısından zor bir konu olmaktadır; ama Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip ederek hem gebeliğinizin kaçıncı ayında olduğunuzu öğrenebilir hem de bebeğinizin gelişimini yakından takip edebilirsiniz.

  • 37 haftalık gebelik gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple, 8 ay 19 günlük hamile kabul edilirsiniz.
  • haftada, hamileliğinizin 9. ayının içinde bulunursunuz ve doğuma kalan süre ise yaklaşık 3 haftadır.
  • haftadan itibaren doğuma 3 haftanız kalmasına rağmen, doğumun başlamasını her an beklemeniz ve kendinizi gözlemlemeniz gerekmektedir.

Daha düzenli bir takip için Gebelikte Hafta Ay Hesaplayıcı'mızı düzenli kullanabilirsiniz.

37 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu

37 Haftalık Bebek Gelişimi

Ortalama Boy

48 cm

Ortalama Kilo

3 kg

Sizinle paylaştığımız veriler, 37 haftalık bebeklerin ortalama boy ve kilo değerleri göz önüne alınarak oluşturulmuş olup bebekten bebeğe farklılık gösterebilmektedir; çünkü hamilelikte de bebeğin boyu ve kilosunu, genetik faktör, annenin alışkanlıkları gibi birçok farklı faktör belirlemektedir.

  • Hamileliğin haftasında bebeğin büyüklüğü, yaklaşık olarak küçük bir karpuz boyutundadır.
  • Bebeğinizin değerleri yukarıda tablodan farklı dâhi olsa, doktorunuz gelişim eğrisinde bir sorun saptamadığı sürece endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.

37 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü

37 haftalık bebek ultrason

Bu fotoğraflarla bebeğinizin ultrason görüntülerini karşılaştırdığınızda, birçok farklılık olduğunun farkındayız; çünkü özellikle hamileliğin son haftalarında, bebeklerin görüntülerinde ciddi farklılık olması doğaldır. Ancak bu görüntüleri bebeğiniz hakkında bir referans olarak alabilirsiniz.

  • 37 haftalık bebek ultrasonunda, bebeğin yüz hatları, ağzının burnunun şekli vb. çok daha net şekilde gözükmektedir.
  • Bebeğiniz tıpkı yenidoğan bir bebek gibi uyuyup uyanmakta, parmağını emmekte ve hatta gülmektedir.
  • Bu hafta muhtemelen bebeğinizi baş aşağı dönmüş bulacaksınız ve bebeğinizin doğuma hazırlandığına şahit olacaksınız.
  • Eğer bebeğiniz hâlâ baş aşağı dönmediyse, bir hafta daha vakti vardır; ancak doktorunuz bebeğinizin duruşunun değiştirilmesi için size tekrar bir randevu verebilir. Böyle bir durumda endişelenmenize gerek yoktur; çünkü baş aşağı dönmeyen inatçı minikler de doğuma kadar doğru pozisyonu alabilmekte ve kolay bir doğum yaşayabilmektedir.

37 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi

  • 37 haftada bebeğinizin tüm organları ve sistemleri, doğuma kadar erişmesi gereken yeterliliğe ulaşmıştır ve doğum riski yoktur.
  • haftasında doğan bebeğiniz, yenidoğan bir bebeğin yapabildiği tüm hareketleri yapabilmenin yanı sıra kendi boşaltım, sindirim ve solunum sistemini kullanmaya da hazırdır.
  • Artık bebeğinizin doğuma kadar yapması gereken tek şey baş aşağı dönmesi ve uygun doğum pozisyonunu almasıdır.
  • Bebeğiniz, doğum pozisyonu alana kadar cilt altında ve organ çevresinde yağ depolamaya da devam edecektir.

37 Haftalık Gebelikte Anne

haftayla birlikte bebeğiniz anne karnındaki gelişimini tamamladı; ancak sizin vücudunuzdaki değişimler ve semptomlar bitmek bilmiyor. Bebeğinizi kucağınıza almaya sayılı günler kalan bu dönemde, vücudunuzda olması beklenen tüm değişiklikleri ve yaşayacağınız semptomları bir araya getirmeye çalıştık ki siz de yenidoğan bebek gelişimi, doğum çantası hazırlığı gibi ayrıntıları halletmeye yeterli zaman ayırabilin.

Hamileliğin Haftasında Anne Vücudu

  • Bu dönemde bebeğiniz baş aşağı döneceği ve kasıklara ineceği için solunum sisteminiz ve mideniz üzerindeki baskı azalacaktır.
  • Nefes darlığı, çarpıntı ya da mide ekşimesi gibi semptomlarda da azalma olacaktır.
  • Bebeğinizin kasık bölgesine inmesinin kötü yanı ise pelvik kaslarınızda ve idrar kesesinizde baskının artmasıdır.
  • İdrar kesesinde artan baskı nedeniyle sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedebilir ya da gülerken ve öksürürken idrarınızı kaçırabilirsiniz. Kegel egzersizleri ile bu şikayetleriniz biraz azalabilir; ancak günlük sıvı tüketiminizi azaltmak bir çözüm değildir ve bebeğinizin sağlığı olumsuz etkilenebilir.
  • Pelvik kaslarınızdaki baskı nedeniyle, ağrılarınızda artış olması ve hareketlerinizin kısıtlanması da gayet olağandır ve endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.
  • Hamileliğinizin haftasında doğum belirtilerini dikkatlice gözlemlemeniz ve acil durumlarda doktorunuza başvurmanız ise çok önemlidir.
  • Bu haftadan itibaren ay ay bebek gelişimi, emzirme ve yenidoğan bebek uyku pozisyonları gibi konularda araştırma yapmanız hem doğuma kalan günlerin daha çabuk ve stressiz geçmesini sağlayabilir hem de bebeğiniz dünyaya geldiğinde bakımına hazırlıklı olabilirsiniz.

Gebeliğiniz boyunca gitmeniz gereken kontrolleri kaçırmamak için Sağlık Bakanlığı'nın Doğum Öncesi Bakım Programı'nı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Anne karnındaki 37 haftalık bebeğin boyu kaç cm’dir?

Gebelikte haftada bebeğin boyu yaklaşık 48 cm’e ulaşmıştır ve orta boy bir karpuz büyüklüğündedir.

Hamilelikte haftadan itibaren doğuma kaç hafta kalır?

3 ya da 4 hafta sonra doğum gerçekleşecek.

37 haftalık bebeğin hâlâ baş aşağı dönmemesi normal midir?

Evet, H-haftaya kadar baş aşağı dönmeyebilir; hatta bazı bebekler daha geç bile baş aşağı dönebilir.

Gebelikte kasık ağrısının artması normal midir?

Doğuma yalaştıkça bebeğinizin kasıklarınıza daha fazla baskı yapması ve ağrıya sebep olması normaldir.

37 Haftalık Gebelik

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>


hafta hafta 

 

 

hamilelik haftası

(36+0 - 36+6. GÜNLER)

Bu haftadan itibaren ev işlerinden de izne ayrılın.

Eşiniz ve yakınlarınız tüm ev işi görevlerini seve seve sizin yerinize yaparlar.

Ne de olsa ailenin odak noktası sizsiniz.

Çocuğunuz veya çocuklarınız yeni gelecek bir kardeş için hem sevinirler, hem de kendilerine bugüne kadar gösterilen yoğun ilginin azalmasından korkarlar.

Uzun zamandan beri vermekte olduğunuz "yeni gelecek bebeğin yeri ayrı, senin yerin ayrı" mesajını sağlamlaştırmaya devam etmelisiniz.


Video: Gebelikte ağır kaldırmak, bebeğini kucağa almak ve ondan karna gelen ufak tefek tekmeler zararlı mı?

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

Ağırlaştınız mı? "Ağırlaşmak" ne anlama geliyor? Bebek yavaş yavaş "aşağıya inmeye başladı" mı? Yoksa bebek hareketleri mi ağırlaştı? Her ikisi de doğru.

Bebeğiniz artık her geçen gün yaklaşık gram ağırlaşıyor ve yeri de giderek daraldığından hareketlerini daha farklı hissetmeye başlamış olabilirsiniz.

Bu haftada doktorunuz size "çatı muayenesi" veya "pelvis muayenesi" adı verilen bir muayene yapılmasını önerebilir. 

Bu muayene doğum kanalınızda normal doğuma engel olabilecek herhangi bir "çatı darlığının" önceden tespit edilmesi amacıyla yapılır.

Bazı doktorlar ise bu muayeneyi doğum sancıları başladıktan sonra yapmanın daha net bilgi verdiğini düşünürler.



DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM 

Halk arasında sezaryenla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:

Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryende ise içim temizlenemez."

Doğrusu: Sezaryende bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.

Yanlış inanç: "sezaryen olanların sütü gelmez veya geç gelir."

Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryenlerde oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.

Yanlış inanç: "sezaryen olursam karnım kalır."

Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryen ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryen ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.

Yanlış inanç: "sezaryen ile doğum yapanlar çok acı çekerler"

Doğrusu: Sezaryen bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryende bağırsaklar bir yandan anestezinin etkisiyle, öte yandan hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryen esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.


Video: Sezaryen esnasında herşeyi hissettim, spinal/epidural bende işe yaramadı, kimseye tavsiye etmiyorum!

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryen ile dünyaya getirmektedirler. 

Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.



Bebeğinizin karnınızda yaptığı hareketler, bunları kısıtlı bir alanda yapıyor olsa da, doğduğunda yapacağı hareketlerle oldukça benzeşir.

Bu haftalarda yapılan gözlemler bebeklerin en sık yaptığı hareketlerin hıçkırma, gerilme, irkilme ve parmak emme şeklinde oldğunu göstermektedir.

Yine bu haftalarda dış ortama hazırlık amacıyla solunum hareketleri de sık yapılan hareketlerdendir.

Akciğerlerin içi havayla dolu olmasa da gün boyunca yüzlerce kez yinelenen bu hareketlerin amacı solunum kaslarının güçlendirilmesidir.


Video: Anne karnındaki bir bebek ne kadar güçlü oynayabilir? - Bebek hareketleri - Dr. Kağan Kocatepe


 Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 47 cm. ve ağırlığı () gram!


HAFTANIN ÖNERİSİ 

Bu haftayı sezaryan ile ilgili bilgilere ayırdık, zira sezaryen ihtimali her anne ve baba adayının gündemindedir. Çeşitli nedenlerle (bebeğin ters veya yan durması, daha önce sezaryen ile doğum yapmış olmanız, plasentanın doğum kanalının girişini tıkaması, bebeğin iri olması ve diğer birçok nedenle) doktorunuz size "planlı sezaryan" önermiş olabilir.



"Planlı sezaryan" belirlenen bir tarih ve saatte henüz doğum eylemi başlamadan uygulanan sezaryendir. Doktorların çoğu sezaryen ile doğumu haftanız dolmadan önce ve bir çoğu 38+0 - 39+0 arasında yapılmasını önerir. Sizin bu durumda aklınıza ilk gelecek sorular "bebeğin henüz zamanı dolmadan önce doğması uygun mudur?", "biraz daha kilo alması beklense daha iyi olmaz mı?" şeklinde olacaktır.

Doğrusu şudur: Bebeğiniz haftadan itibaren artık doğmaya hazırdır. Daha fazla beklendiğinde daha "kilolu" doğacağı doğrudur ancak bebeğiniz rahim içinde günde gram alırken doğduktan sonra, doğal olarak kaybedeceği tartıdan sonra günde 40 gram civarında alır.

haftaya yaklaştıkça sizin doğum sancılarınızın beklenmedik bir şekilde ortaya çıkma ihtimali artacak ve "planlanan sezaryen" "acil şartlarda gerçekleşen bir ameliyata" dönüşecektir. 

Bu nedenle sezaryan planlanmışsa doktorunuzun size hafta dolmadan önereceği "planlı sezaryan" tarihini gönül rahatlığıyla kabul edebilirsiniz.



 

hafta hafta 

 

 


Hafta hafta hamilelik video ağırlıklı versiyon için tıklayın >>

Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!

Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunu Hesaplama

Gebelik haftasına göre kaç aylık hamile olduğunu hesaplama anne adaylarının en çok kafasını karıştıran konular arasında yer alır. Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren doktor, gebeliğinizi son adet dönemi temel alınarak hafta olarak hesaplar ve gebelik döneminiz boyunca hamileliğiniz hep hafta hafta takip edilir. Tıp dünyasında geçeli olan hafta hafta gebelik, halk arasında ay olarak tabir edilir ve sürekli kaç aylık hamile olduğunuz sorulur. Oldukça karmaşık olan bu durumda sorunun cevabını anne adayları bile net olarak bilemez. Hemen hemen her anne adayı için karmaşa olan bu durum, teknolojinin gelişmesi ile artık internet üzerinden kolayca hesaplanabiliyor. Gebelik haftasına göre kaç aylık hamile olduğunuzu hesaplayan çeşitli hesaplama robotları olduğu gibi gebelik haftalarının denk geldiği ayları gösteren tablolar da mevcuttur. Yazımızda yer alan hangi haftaların kaçıncı aya denk geldiğini gösteren tablo, anne adaylarının oldukça işine yarayacak ve çok merak ettikleri 'kaç aylık hamileyim' veya 'kaç aylık hamile olunduğu nasıl hesaplanır' sorularına yanıt olacaktır.  

 Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!    

Hangi Hafta Kaçıncı Aya Denk Geliyor - Gebelik Haftalarının Denk Geldiği Aylar

Gebelik haftasının hesaplamasında anne adayının son adet tarihinin ilk günü temel alınır ve bu doğrultuda gebelik haftası hesaplanır. Uzmanlar tarafından gebelik takibi haftalık olarak yapılır. Bu nedenle hamile bir anne adayına hiçbir doktor kaç aylık hamilesiniz diye soru sormaz. Bununla beraber halk arasında 9 aylık hamilelik teriminin çok sık kullanılması sebebiyle, anne adayları gebeliklerinin kaç aylık olduğunu merak ederler.  

Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!  

Kaç Aylık Hamile Olunduğu Nasıl Hesaplanır?

Anne adaylarının bu meraklarını gidermek için hazırladığımız yazıda, kaç aylık hamile olduğunuzu öğrenebileceksiniz. Ancak öğrenmek için gebelik haftanızı biliyor olmalısınız. Bunu bilmiyorsanız, son adet tarihinizin ilk gününüzü girerek gebelik haftası hesaplama aracımızdan faydalanabilirsiniz. Hamilelik haftanızı biliyorsanız, aşağıdaki tablo yer alan gebelik haftanıza denk gelen ay, sizin kaç aylık hamile olduğunuz hakkında bilgi verecektir.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!      

GEBELİK HAFTALARININ DENK GELDİĞİ AYLAR

- 4 hafta 2 günlük gebelik kaçıncı ay oluyor = 30 günlük = 1 aylık hamile oluyorsunuz.

- 5 haftalık gebelik kaçıncı ay oluyor? 35 günlük = 1 ay 5 günlük hamile oluyorsunuz.

- 6 haftalık hamilelik kaçıncı aya denk geliyor? 42 günlük = 1 ay 12 günlük hamile oluyorsunuz.

- 7 haftalık gebelik kaçıncı ay oluyor? 49 günlük = 1 ay 19 günlük hamile oluyorsunuz.

- 8 haftalık gebelik kaçıncı ay oluyor? 56 günlük = 1 ay 26 günlük hamile oluyorsunuz.

  Kaç Haftalık Hamileyim? Gebelik Haftanızı Hesaplamak İçin Tıklayın  

 Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!   

-  8 hafta 4 günlük gebelik kaç aya denk geliyor= 60 gün = 2 aylık hamile oluyorsunuz.

- 9 haftalık gebelik kaç aya denk geliyor = 63 gün = 2 ay 3 günlük hamile oluyorsunuz.

- 10 hafta olan gebelik dönemi kaçıncı ay = 70 gün = 2 ay 10 günlük hamile oluyorsunuz.

- 11 haftalık gebelik kaç aya denk geliyor = 77 gün = 2 ay 17 günlük hamile oluyorsunuz.

- 12 haftalık gebelik hangi ay oluyor = 84 gün = 2 ay 24 günlük hamile oluyorsunuz.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!     

- 12 hafta 6 günlük hamilelik kaç aylık oluyor = 90 günlük = 3 aylık hamile oluyorsunuz.

- 13 haftalık hamilelik kaç aylık oluyor= 91 günlük = 3 ay 1 günlük hamile oluyorsunuz.

- 14 haftalık hamilelik kaç aylık oluyor= 98 günlük = 3 ay 8 günlük hamile oluyorsunuz.

- 15 haftalık hamilelik kaç aylık oluyor= günlük = 3 ay 15 günlük hamile oluyorsunuz.

- 16 haftalık hamilelik kaç aylık oluyor= günlük = 3 ay 22 günlük hamile oluyorsunuz.

- 17 haftalık hamilelik kaç aylık oluyor= günlük = 3 ay 29 günlük hamile oluyorsunuz.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!  

Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Oluyorsunuz: 17 Hafta 1 Gün

- 17 hafta 1 günlük gebelik kaçıncı aya denk geliyor= günlük = 4 aylık hamilesiniz.

- 18 haftalık gebelik kaçıncı aya denk geliyor = günlük = 4 ay 6 günlük hamilesiniz.

- 19 haftalık gebelik kaçıncı aya denk geliyor = günlük = 4 ay 13 günlük hamilesiniz.

- 20 haftalık gebelik kaçıncı aya denk geliyor = günlük = 4 ay 20 günlük hamilesiniz.

- 21 haftalık gebelik kaçıncı aya denk geliyor = günlük = 4 ay 27 günlük hamilesiniz.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!   

- 21 hafta 3 günlük gebelik kaç aylık = günlük = 5 aylık hamilesiniz.

- 22 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 5 ay 4 günlük hamile oluyorsunuz.

- 23 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 5 ay 11 günlük hamile oluyorsunuz.

- 24 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 5 ay 18 günlük hamile oluyorsunuz.

- 25 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 5 ay 25 günlük hamile oluyorsunuz.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!   

- 25 hafta 5 günlük gebelik kaçıncı aya denk geliyor = günlük = 6 aylık hamile oluyorsunuz.

- 26 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 6 ay 2 günlük hamilesiniz.

- 27 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 6 ay 9 günlük hamilesiniz.

- 28 haftalık gebelik = günlük = 6 ay 16 günlük hamilesiniz. Haftada gebeliğinizin son 3 ayına girmek üzeresiniz.

- 29 haftalık gebelik kaç aylık = günlük = 6 ay 23 günlük hamilesiniz.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!


- 30 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= günlük = 7 aylık hamile oluyorsunuz.

- 31 haftalık gebelik kaç ay = günlük =7 ay 7 günlük hamilesiniz.

- 32 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 7 ay 14 günlük hamilesiniz.

- 33 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 7 ay 21 günlük hamilesiniz.

- 34 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 7 ay 28 günlük hamilesiniz.

  Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın!  

- 34 hafta 2 günlük gebelik kaç aylık oluyor= günlük = 8 aylık hamile oluyorsunuz.

- 35 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 8 ay 5 günlük hamilesiniz.

- 36 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 8 ay 12 günlük hamilesiniz.

- 37 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 8 ay 19 günlük hamilesiniz.

- 38 haftalık gebelik kaç ay = günlük = 8 ay 26 günlük hamilesiniz.

- 38 hafta 4 günlük gebelik kaç ay= günlük = 9 aylık hamile oluyorsunuz.

- 39 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= günlük = 9 ay 3 günlük hamile oluyorsunuz.

- 40 haftalık gebelik kaç aylık oluyor= günlük = 9 ay 10 günlük hamile oluyorsunuz.

Gebelik haftasına göre kaç aylık hamile olunduğunu hesaplayan tablolar dışında hesaplama yapan robotlarda mevcuttur.  

 Anne Karnındaki Bebeğin Hafta Hafta Gelişimi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası