anten splitter nedir / ekşi duyuru - Splitter ile uydu yayını çoğaltma

Anten Splitter Nedir

anten splitter nedir

merkeziuydusistemihakkindahersey


Apartman gibi toplu yaşam alanlarında yüksek çözünürlüklü uydu tv yayınlarını her abonenin çanak anten kurmasına gerek kalmadan tüm apartman sakinlerinin yararlanabilmesi için tek Merkezi Sistem üzerine kurulu olan ve dairelerin yayın almasını sağlayan bu sisteme Merkezi Uydu Sistemi denir.

Peki Merkezi Uydu Sistemlerinin sunduğu ayrıcalıklar nelerdir? Bu yazımızda Merkezi Uydu Sistemi hakkında merak edilen tüm konuları ele alacağız.

Merkezi Uydu Sistemi Nedir ve Neden İhtiyaç Duyulur?

Her abone için çanak anten ihtiyacını ortadan kaldıran, her aboneye eşit kalitede sinyalin ulaşmasını sağlayan, binalardaki antenlerden kaynaklı görüntü kirliliğini önleyen, binlerce yüksek çözünürlüklü TV kanalına erişim sağlayan sistemlerdir.

Merkezi Uydu Sistemi Avantajları Nelerdir?

Apartmanlarda veya toplu yaşam alanı hizmeti sunan kurumlarda kullanılan dijital uydu yayınlarından insanların toplu olarak faydalanmaları için kurulan ve çanak kirliliğini önleyen Merkezi Uydu Sistemlerinin birçok avantajı mevcuttur.

Merkezi Uydu Sistemlerini kullanan apartman sakinleri, pek çok uydu sisteminden alınan sinyaller ile yüzlerce televizyon kanalını, en iyi görüntü kalitesi ile izleme şansına sahip olacaktır. Receiver (Alıcı) uydu alıcısı ile bina sakinleri kendi istekleri ile özel ya da şifreli kanalları izleyebilirler. Ekstra tedarik edilen uydu kullanımı ile spor kanalları gibi pek çok kanal izleme seçeneği sunmaktadır. Her dairenin ayrı bir çanak anteni kullanmaması ve alıcının ortak noktada birleştiriliyor olması hem ekonomik yönden avantaj sağlarken hem de apartmanın dış görünümünün daha estetik görünmesine olanak sağlar. Ek olarak her dairenin kendine ait anteni olmayacağı için dairelerin kendi içlerinde yaşadığı sorunlar da ortadan kalkacaktır. Merkezi Uydu Sistemlerinin avantajlarını kısaca özetleyecek olursak:

  • Kullanıma hazır altyapı.
  • Uyduda bulunan tüm kanalları izleyebilme imkânı.
  • Yayınları Dijital kalitesi ile izleyebilmek.
  • Kullanıcıların balkonlarında veya cam kenarlarında çanak kirliliği olmaması.
  • Kanal kapasitesini artırabilme.
  • Kurulumunun oldukça basit olması.
  • Teknoline fiber optik ürünleri sayesinde aboneye kadar tek merkezden yayın imkanı.

 

Merkezi Uydu Sistemleri Ekipmanları Nelerdir?

Teknoline ailesi olarak sunduğumuz Merkezi Uydu Sistemleri ile pek çok televizyon ve radyo kanalını birden çok konuma dağıtabiliyoruz. Bakım evleri, oteller, pansiyonlar, hastaneler, tatil köyleri gibi birçok toplu yaşam alanına hizmet sunuyoruz. Bu sistem, bir dağıtım merkezine bağlanacak olan uydu anteni ile çalışmaktadır. Bu anten daha sonra sinyalleri alır ve seçilen kanalları her bir konuma yönlendirir. Sistem yöneticisi bu kanalların herhangi birini veya tamamını değiştirebilir. Ek olarak herhangi bir kullanıcı, herhangi bir zamanda herhangi bir kanala erişebilir. Bunların hepsi tek bir uydu çanağı ve dijital antenden gelmektedir. Bu durum da ayrı ve göze çarpmayan bir dış görünüme sahip olan sağlam ve kapsamlı bir sistem olarak nitelendirilmektedir. Peki Merkezi Uydu Sistemlerinin ekipmanları nelerdir? Ekipmanları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: 

Çanak Anten

Teknoline çinko fosfat kaplamalı uydu çanak antenleri, değişik çapta ve boyda olurlar. Ek olarak Alüminyum LNB kolu da mevcuttur. Uydudan alınan verici dalgaları alır ve LNB’ye iletirler.

Santral LNB

LNB, çanak antenin uydudan aldığı verici dalgaları toplar ve uydudan gelen sinyali, Merkezi Uydu Santraline ulaştırır. Bu sinyalleri, TV uydu kablosu aracılığıyla ulaştırmaktadır.

Televizyon Uydu Kablosu

Yukarıda bahsettiğimiz gibi sinyal taşıma görevine sahiptir.

Uydu Santrali (Multiswitch)

Çanak antenden gelen sinyalleri santralde toplar ve dairelerin her birine uydu ve headend yayınlarını tek bir TV kablosu aracılığı ile yollar. Teknoline fiber optik ürünleri sayesinde aboneye kadar tek merkezden yayın gönderilebilmektedir. Böylece her bir daire birbirinden bağımsız şekilde uydu yayınlarını izleyebilir.

Sat Priz

Daireye çekilen kablolar sat prize bağlanır. Bu şekilde kabloların bağlandığı her bir alıcıya uydu sinyali gelmiş olur.

 

Multiswitch Özellikleri

merkeziuydumultiswtich

Multiswitch, LNB ile uydu alıcısı arasına yerleştirilen bir cihazdır. Alıcının bakış açısından, Multiswitch, yeterli kontrol komutları kullanılarak talep edilmesi gereken uydu polarizasyonunda sinyaller sağlayan bir LNB görevi görmektedir. Dağıtım sistemine dahil olan herhangi bir alıcının, belirli bir uydu tarafından yayınlanan herhangi bir kanala erişmesi gerekir.

Daha fazla uydudan gelen sinyallerin dağıtılması durumunda, Multiswitch, birkaç ayrı anahtar kullanılan LNB grubu olarak işlev görür. Kendisine bağlı herhangi bir alıcı, standart kontrol komutlarını kullanarak belirli bir uydu tarafından yayınlanan herhangi bir kanala erişim sağlayabilir. Teknoline ailesi olarak ürettiğimiz Multiswitch çeşitleri hakkında genel özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Birbirinden bağımsız yüksek izolasyonlu abone çıkışları
  • Abone çıkışlarındaki fazla kazanç sayesinde düşük sinyallerde çalışabilme özelliği
  • Quad&Quattro LNB kullanım özelliği
  • volta kadar abone port koruması
  • Abone başına m dağıtım uzunluğu
  • Ledli abone kontrol sistemi
  • Port kilitleme özelliği
  • Yüksek frekanslardaki fazla kayıp için her abone çıkışına +4 Db lik ekolayzer
  • İlk ve son abone arasında 1 Db lik kazanç farkı

Multiswitch, birkaç uydu girişinden oluşmaktadır. Her anahtar çıkışı tek bir kablo girişi içindir. Alınacak herhangi bir uyduya 4 giriş atanması gerekir. Her dörtlü bir LNB'ye bağlanmaktadır. Quattro LNB kullanıldığında, Multiswitch ile uygun ara bağlantıya dikkat edilmelidir. Kabloların karıştırılması sinyal alım kaybına neden olur. Bu nedenle Multiswitchlerin uydu girişleri uygun şekilde işaretlenmiştir.

 

Fiber Optik Sistemleri ve Özellikleri

merkeziuydufiberoptik

Fiber Optik Sistemi, dijital veriyi belirli mesafeler arasına taşıyabilen insan saçı kadar ince ve optik yönden saf tellerden oluşmaktadır. Fiber Optik, uzun ve bir saç teli kadar incedir. Saf camdan oluşan bir yapıya sahiptir. Özetleyecek olursak, ince cam tellerden oluşan bu sistem, ışık sinyalini uzun mesafelere iletebilen optik kablolar dizisidir. Bu optik fiberlerin binlercesi bir araya geldiğinde optik kabloları oluşturur. Bu birleşim ile bir dış kablo koruyucuyla bir arada bağlı durmaktadırlar. Teknoline fiber optik ürünleri sayesinde aboneye kadar tek merkezden yayın

Optik Fiberler iki çeşit olarak karşımıza çıkmaktadır:

  • Tek Kor Optik Multiswitch
  • Çoklu Kor Optik Multiswitch


Tek Kor Optik Multiswitch


merkeziuydutekkoroptikmultiswitch

Tek Optik Kor üzerinden oluşturulmuş fiber optik uydu dağıtım sistemidir. Optik alıcı ve Multiswitch sadece tek kutuda bulunmaktadır. Voltaj Led göstergeleri mevcuttur. Ayrıca yüksek izolasyon özelliğine sahiptir. Yüksek performans ve özel güç kaynağı ile Harici TERR Girişi de mevcuttur.

 

Tek Kor Optik Transmitter

merkeziuydutekkoroptiktransmitter

Girilen uydu sinyallerini tek kor fiber optik kablo üzerinden dağıtımını gerçekleren cihazdır. 4 Uydu ve terrestrial yayın tek kor fiber optik kablo dan optik splitter yardımı ile 64 farklı noktaya kayıpsız bir şekilde dağıtımını sağlar. Taşınan noktalarda fiber optik multiswitch veya fiber optic receiver kullanılarak abone sayıları kaskatlanarak arttırılır. Projelere uygun özellikte farklı ihtiyaçlara göre modeller sunulmaktadır.

Her bir çıkış için kazanç ayarı mevcuttur. SC/APC konnektör sistemi ve LNB kısa devre koruma devresi ile 5mw çıkış gücü bulunmaktadır. İsteğe göre ayarlanabilir manuel AGC opsiyon sistemi istediğiniz şekilde ayarlanabilmektedir.

 

Tek Kor Optik Receiver

merkeziuydutekkorfiberoptikreceiver

Fiber optic transmitterdan gelen sinyali koaksiyel sinyale çevirir. Harici terr girişi sayesinde ekstra kamera, headend ve QAM yayınları girilebilir. Çıkış seviyesi için birbirinden bağımsız manuel ve AGC seçme opsiyonu vardır. Özel kasası sayesinde şık bir görünüm ve maksimum izolasyon özelliği mevcuttur.

 

Çoklu Kor Fiber Optik Sistem

Her polaritenin ayrı ayrı fiber kablolarla taşındığı sistemlerdir.

 

Çoklu Kor Optik Multiswitch

merkeziuydufiberoptikmultiswitch

Optik alıcı ve Multiswitch sadece tek kutudadır. Her giriş için kazanç ayarı mevcuttur. Voltaj led göstergeleri ile yüksek izolasyon mevcuttur. Yüksek performans ve özel güç kaynağı ile harici TERR girişi vardır.

 

Çoklu Kor Optik Transmitter (Verici)

merkeziuyducokkoroptiktransmitter

Girilen uydu sinyallerini her polarite için farklı fiber optik kablo üzerinden dağıtımını gerçekleren cihazdır. 4 Uydu ve terrestrial yayın fiber optik kablo dan optik splitter yardımı ile 64 farklı noktaya kayıpsız bir şekilde dağıtımını sağlar. Taşınan noktalarda fiber optik multiswitch veya fiber optic receiver kullanılarak abone sayıları kaskatlanarak arttırılır. Projelere uygun özellikte farklı ihtiyaçlara göre modeller sunulmaktadır.

Quat & Quatro LNB 13V 18V 22Khz özelliğine sahiptir. C Band ve Q Band mevcuttur.

Her Polariteye Farklı IF sinyal girişi vardır. Düşük arıza ihtimali ile uzun ömürlüdür.

Her polarite için 20 dB kazanç ayarı vardır.

 

Çoklu Kor Optik Receiver (Alıcı)

merkeziuydufiberoptikreceiver

Fiber optic transmitterdan gelen sinyali koaksiyel sinyale çevirir. Harici terr girişi sayesinde ekstra kamera, headend ve QAM yayınları girilebilir.

Quat & Quatro LNB 13V 18V 22Khz özelliğine sahiptir. C Band ve Q Band mevcuttur.

Her Polariteye Farklı IF sinyal girişi vardır. Düşük arıza ihtimali ile uzun ömürlüdür.

Her polarite için 20 dB kazanç ayarı vardır.

 

Headend Sistemleri ve Özellikleri

merkeziuyduheadendsistemleri

Hotel, rezidans, toplu konut, site, rezidans gibi yerleşim merkezlerinde kullanılan headend (SMATV), güncel televizyonların çoğunda bulunan DVB-T, DVB-C tüner sayesinde yayınların alınabilmesi için uydu alıcısına ihtiyaç duymaz ve kamera, yerel yayın, info yayın gibi çeşitli kaynakların sisteme entegre edilebilmesine olarak sağlar.

Bu sistem, ayrı olarak kurulan bir sistemden çok daha ekonomiktir. Bu tür bir merkezi uydu sistemi gibi ön uç ve dağıtım kurulumlarının yapıldığı binalarda, TV kanal başı maliyet, daire, oda ya da TV cihazı başına maliyet gibi durumlar söz konusu değildir. Genellikle tercih edilen kanalların yer aldığı uydu miktarına göre çanak anten kurulur. Örneğin; iki farklı uydu üzerinden yayın alınacaksa 2 adet anten ihtiyacı vardır. Headend uydu sistemi ana yapısı içerisinde öne çıkan elamanlar sırasıyla; Çanak Anten, LNB, Koaksiyel kablo, Multiswitch, Receiver (Alıcı), Modülator, Combiner ve Konnektör’dür.


Headend Sistemleri iki farklı başlığa ayrılmaktadır. Bunlar; Analog Headend Sistemleri ve Dijital Headend Sistemleridir.


Dijital Headend Sistemleri

Dijital Headend Sistemlerinde sunduğumuz ürünler:

  • DVB-T/C QAM Modulator
  • DVB-C QAM Alıcı
  • IP TV Alıcı


Analog Headend Sistemleri

Analog Headend Sistemlerinde sunduğumuz ürünler:

  • Kompakt Headend
  • Uydu TV Demodülatörleri
  • Tek Yan Bantlı TV Modülatörleri
  • Çift Yan Bantlı TV Modülatörleri
  • Ortak Anten Dağıtım Santralleri


Teknoline olarak yaptığımız yatırım ve geliştirdiğimiz teknolojiler ile üretiyor ve uyguluyoruz. Ürünlerimiz ile ilgili bilgi ve sipariş için bize ulaşın!

 

 

 

SPLiTTER NEDiR, NASIL BAĞLANIR, SPLiTTER BAĞLANTI SORUNLARI NELERDİR?

SPLİTTER NEDİR, NASIL BAĞLANIR, SPLİTTER BAĞLANTI SORUNLARI NELERDİR?

Splitter cihazları servis sağlayıcılar tarafından santrallerde ses ve data olarak birleştirilen dsl ve çevir sesi sinyalinin son kullanıcı tarafında birbirinden ayrıştırılması için kullanılmaktadır. Splitter cihazının direk kelime karşılığı frekans ayırıcı dır. Splitter cihazlar genel yapı itibarı ile kibrit kutusu büyüklüğünde olup Line, Phone ve Modem/dsl olmak üzere 3 ana girişten oluşmaktadır. Splitter cihazları çevir sesi üzerinde oluşabilecek parazit, gürültü gibi dış etkenlerin azaltılması için kullanılan internet bağlantısı için faydalı bir cihazdır

Splitter kullanılmadan yapılan dsl ve telefon bağlantılarında internet bağlantınız sırasında telefonun çalması durumunda kopma problemi oluşacaktır. Sık sık kopma gibi bağlantı sorunlarında evinizde bakmanız gereken ilk yer evde paralel bağlantı ya da splitter cihazının olup olmadığıdır. Sık sık kopma problemi yaşıyorum, internetim sürekli kesiliyor, telefonum çaldığında internet bağlantım gidiyor gibi sorunların başında bu cihaz kullanılmadan yapılan paralel bağlantılar gelmektedir.

Çoğu internet kullanıcısı dış ankastreden gelen sinyali evin odalarına paylaştırmış durumdadır. Dışarıdan gelen telefon sinyali evin odalarına dağıldığı için kısa devre ve sinyal kayıpları oluşmaktadır. Splitter cihazı olmadan evin odalarına hatalı paylaştırılan sinyal  internet performansı olumsuz etkileyen faktörler arasındadır.

Splitter bağlantılarında yapılması gereken bağlantı yukarıdaki şemaya uygun olarak yapılmalıdır. Dışarıdan gelen ana hat kapı girişinde splitter cihazının line girişine bağlanmalıdır, sonrasında eğer evin odalarına çevir sesi dağıtılmak isteniyor ise phone girişinden alınan sinyal istenildiği kadar evin odalarında dağıtılabilir. Yapılması gereken paralel bağlantılar bu bölümde yapılmalıdır. Modeme gidecek sinyal dsl ya da modem yazan uçtan alınarak direkt modeme bağlanmalıdır. Bu şekilde yapılan bağlantılarda dışarıdan gelen sinyal kalitesi iç tesisatta bozulmadığı için kayıp yaşanmayacak ve internet bağlantınız da sorun oluşmayacaktır.

MODEM VE BİLGİSAYAR ARASI BAĞLANTI ŞEMASINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Bu kontrolleri yaptığınızda kopma problemleriniz devam ediyor ise sinyal kalitesinin kontrolü için servis sağlayıcınızın çağrı merkezini arayarak arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Bir TV için ayırıcı seçerken nasıl yönlendirileceği

Bir TV ayırıcı, özel bir anten bölücüdür. Odada birden fazla televizyonun olduğu durumlarda kullanılırlar ve sinyalin farklı tüketiciler arasında tutarlı bir şekilde dağıtılması gerekir. Bir amplifikatörü olan bir televizyon ayırıcısı hemen çok sayıda cihaza (3 ve üzeri) hizmet verebilir.

Ve eğer bu tür cihazlar hakkında konuşursak, genel olarak, kanalların frekans ayrımı için gereklidirler. Ayrıca, bu tür cihazlarda, fırtına sırasında kablo çekirdeğinde oluşabilecek yanlış darbe voltajına ve akımlarına karşı ayrıca dahili koruma vardır. Ayırıcı ayrıca, güç hatlarından gelen parazitlere karşı korur ve elektrikli taşıma ağlarıyla iletişim kurar.

Nelerdir

Bu alanda, Lans, Rexant, Premier, Alda, Hama, Sat. Çıktıda, her zaman Çince veya kendin yaptığından daha iyi bir sinyal verir.

En iyisi, cihazı yüksek dirençli ve yüksek frekanslı transformatörler içeren ayırıcılardır. Ancak oldukça yüksek bir maliyeti var ve teknolojik olarak zayıflar. Kural olarak, sinyali yalnızca iki yöne bölebilirler. Daha fazlasına ihtiyacınız olduğunda seri bağlı dirençli bir ayırıcı iyi bir çözüm olacaktır.

Genel ve uydu televizyonu için F konektörünün altında 2, 3, 4, 6 veya 8 çıkış için televizyon yengeçleri vardır. Yüksek bant genişliği ile karakterize edilirler.

TV ayırıcılar

Popüler TV ayırıcılar:

  1. RTM tip SAH F. 2 yollu ayırıcı (28 dB izolasyon, dB geçiş kaybı).
  2. TLC tipi SAH F. Yol tarifi - 3 (ayrılma 28 dB, geçiş başına kayıp 5,8 dB).
  3. Tbtec tipi HST / F. 4 yollu ayırıcı (32 dB izolasyon, dB geçiş kaybı).

Güç bölme katsayısı (çoğu durumda) eşit veya eşit olmayabilir.

Nasıl seçilir

Bir televizyon bölme seçerken, aşağıdaki parametrelere yönlendirilmelisiniz:

  • Alınan kanalların frekansı nedir?
  • kaç tane televizyon bağlamayı planlıyorsunuz;
  • çapta kablo kesiti;
  • yükleyiciyi ne kadar deneyimli.

Seçim sürecinde eylem planı:

  1. TV'nizin menüsünü kullanarak, alınan tüm kanalların sıklığını bulmanız gerekir. Kanalı en yüksek frekansla belirledikten sonra, ayırıcı aralığının üst sınırının bu göstergeden daha büyük olduğundan emin olmalısınız.
  2. Mevcut tüm televizyon cihazlarını sayın, ayrıca umutları düşünün. Buna dayanarak, ev aletleri birimlerini aşan çıkış sayısını içeren bir ayırıcı seçmeniz gerekir.
  3. Ek olarak, ölçü birimi desibel olan ayırıcının zayıflaması tahmin edilmelidir. Bu değer cihaz kutusunda veya ekteki talimatlarda bulunabilir. Bu gösterge ne kadar düşük olursa, cihaz o kadar fazla takdir eder.
  4. Görünüm ve boyutlar Ayırıcı göze çarpan bir yerde ise, estetik açıdan hoş görünmesi önemlidir. Kablo kutusunun içine yerleştirilmişse, küçük bir ayırıcıyı toplamak güzel olurdu.
  5. Nasıl tutturulur. Tabii ki, sadece tellerin üzerine asabilirsiniz. Ancak yüzeye sabitlemek daha iyidir - daha güvenilir ve daha güzel olacaktır. Bu yüzden üzerine monte etmek için delikler olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
  6. Bağlantı yöntemi çok olabilir. Kullanılan kablo tiplerine ve ayrıca lehimin mümkün olup olmadığına odaklanmak gerekir.
  7. Bir satın alma işlemi yaparken ayırıcıyı bir diplexer veya coupler ile karıştırmamak önemlidir.

Bu gibi noktaları göz önünde bulundurursanız, operasyon sırasında başka sorunlar ortaya çıkmamalıdır.

televizyonda splitter

Nasıl bağlanılır

Çeşitli bağlantı yöntemleri vardır:

  • vidalı kelepçeli bir ayırıcı, herhangi bir çaptaki kablolarla birleştirilebilir ve lehimleme becerisi gerektirmez;
  • dişli bağlantıları olan cihaz sadece ince kablolarla uyumludur, fakat aynı zamanda lehim gerektirmez;
  • koaksiyel jaklı bir cihaz, geleneksel anten fişleri kullanılarak herhangi bir kabloya bağlanabilir;
  • lehimleme içeren ayırıcılar.

Ve bağlantı teknolojisinin kendisi birkaç basit adım içerir:

  1. Uygun yüzeye karar verin ve ayırıcıyı üzerine sabitleyin.
  2. Anten ayırıcı üzerindeki her bir konnektördeki fişleri çıkarın.
  3. Girişi TV'ye ve girişe bağlamak için bir koaksiyel kablo kullanın.
  4. Ortak bir televizyon kablosu bağlayın.

Tüm işlem bir saat dörtte bir sürer.

“Büyüme için” bir ayırıcı satın alırken (gelecekte daha fazla TV görünebilir) önemlidir, kullanılmayan çıkışları geçici olarak devrede (75 Ohm'a kadar) aşırı gerilimi emecek bir dirençle boğar.

Görüntü tatmin etmekten vazgeçtiğinde

Ayırıcı tanıtıldıktan sonra, birkaç TV'deki görüntü kalitesi bozulur. Bazıları bir Polonya antenini bir amplifikatöre bağlayarak bu durumdan kurtulur. Ve sorunun ikinci çözümü, amplifikatörlü bir televizyon bölmesi satın almak. İkinci yöntem, TV'nin daha önce hiçbir şikayette bulunmadan gösterilmesi ve aslında antenle ilgili hiçbir şikayetin olmaması durumunda iyidir.

Fakat daha kesin olarak bu durumda telemaster hızlı bir şekilde harekete geçebilir. Sinyal seviyesini ölçmek için cihazları var. Bu önemlidir çünkü görüntü çok fazla sinyal nedeniyle de bozulabilir.

sinyal güçlendirici

Sinyal gücünü artıran ek cihazlar uygulamanın 3 yolu vardır:

  1. Yüksek splitter yük transfer hızları ile, splitter girişinde bir ara amplifikatör kullanabilirsiniz.
  2. Aşırı yüklenme olasılığı varsa, her çıkışta amplifikatörleri ayırmak için tercih vermek daha iyidir. Ve her çıkışta bağımsız olarak ayarlanır.
  3. Kombine kazanç. Biri girişe, çıkışları ise ayrı ayrı yerleştirilir.

Zamanımızdaki bölücüler cihazlardan sonra yaygın olarak aranır. Evin birden fazla televizyonu varsa, o zaman böyle bir cihaz olmadan yapamazsınız. Bazı zanaatkarlar bu cihazları kendi başlarına yaparlar. Para biriktirmek isteyen birileri, Çin’li şubeler satın alıyor. Ancak bu ürünü güvenilir bir üreticiden satın almak ve bir telemaster hizmetini kurulum için kullanmak en güvenilir yöntemdir.

Uydu Anteni Splitter ( Dağıtıcı )1 Giriş - 2 &#;ıkış - MHZ -

İade ve Değişim İşlemleri


Satın aldığınız ürün / ürünlere ilişkin teslimatın yapıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde iade talebinde bulunabilirsiniz.

ADIM ADIM KOLAY İADE SÜRECİ 

    1-) Üye girişi yaptıktan sonra, hesabım sayfasına gel " siparişlerim " menüsüne gir ve iade etmek istediğin siparişin yanındaki "iade et" butonuna tıklayın

    2-) Adres bilgilerini onaylayın

    3-) İade / Değişim yapmak istediğiniz ürün / ürünleri seçin

    4- ) Ürünün iade nedenini seçerek kısaca iade nedenini açıkladıktan sonra formu kaydedin.

    5-) İade talebini en kısa süre içerisinde müşteri hizmetleri ekibimiz tarafından incelenecek ve hem size gönderilecek SMS mesajları hem de iade takibi sayfamızı kullanarak talebiniz ile ilgili         gelişmelerden  haberdar  olabileceksiniz.

    6-) Talebiniz ekibimiz tarafından onaylandıktan sonra ürünü göndermeniz gereken iade adresi veya iade gönderi kodu size gönderilecektir.

    7-) İade adresine geri gönderdiğiniz ürünün iadeye uygunluğu kontrol edilerek herhangi bir sorun görülmediği taktirde iade işleminiz tamamlanacaktır. Aksi durumda ürün / ürünler adresinize geri           gönderilecektir.

        

    İade ve Değişim Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • İadeler mutlak surette orijinal kutu/ambalajı ve faturası ile birlikte yapılmalıdır.
  • Bütün standart aksesuarları hasarsız ve tam olarak orijinal paketleri ile birlikte gönderilmelidir.
  • Demonte olarak gönderilen ürünlerin kurulumu yapıldıktan sonra değişim ve iade kapsamına girmemektedir.
  • Kurulum gerektiren ürünler mutlaka yetkili servis tarafından açılmalı ve kurulumu yapılmalıdır. Yetkili servis dışında açılan ürünler garanti ve iade kapsamı dışında kalabilir. Servis kurulumu esnasında üründe sorun tespit edilirse tutanak ile değişim/iade işlemleri yapılabilir
  • Hediye verilen promosyonlu, kampanyalı ürünler de orijinal paketleri ile birlikte gönderilmelidir.
  • Tüketicinin özel istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan, çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünler iade edilemez.
  • Her türlü Kozmetik Ürünler, ve Kişisel Bakım Ürünleri, her türlü Elektronik ürünlerin ve Kırtasiye sarf malzemelerin ancak ambalajları açılmamış olması şartı ile iadesi kabul edilir. Ambalajı açılan / kullanımı gerçekleşen elektronik ürünlerin iadesi / değişimi için yetkili servis raporu alınması gereklidir.
  • Satın aldığınız ürünün arızalanması durumunda fatura ve garanti belgesi ile ürünün servisine doğrudan başvuruda bulunabilirsiniz. Ürünün
    garanti süresi boyunca teknik servislerden ücretsiz destek alabilirsiniz.    

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası