lys sınav sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak / LYS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Lys Sınav Sonuçları 2016 Ne Zaman Açıklanacak

lys sınav sonuçları 2016 ne zaman açıklanacak

LYS sonuçları açıklandı

DUVAR - ve Haziran tarihlerinde uygulanan Lisans Yerle&#;tirme S&#;navlar&#; (LYS) (LYS) sonuçlar&#;, aç&#;kland&#;.

ÖSYM taraf&#;ndan yap&#;lan aç&#;klamaya göre, s&#;nav sonuç belgesi bas&#;lmayacak ve adaylara gönderilmeyecek olup adaylar, s&#;nav sonuçlar&#;n&#; ÖSYM'nin resmi internet adresinden ya da ÖSYM Mobil cihazlar&#;ndan T.C. Kimlik Numaralar&#; ve &#;ifreleri ile ö&#;renebilecek.

LYS SONUÇLARINI BU L&#;NKTEN Ö&#;RENEB&#;L&#;RS&#;N&#;Z

TERC&#;HLER NE ZAMAN YAPILACAK?

26 Temmuz-2 A&#;ustos tarihleri aras&#;nda ÖSYS merkezî yerle&#;tirmede yüksek ö&#;retim programlar&#; aras&#;ndan tercihini yapabilecek olan adaylar, üç gruba ayr&#;labilir:

a) YGS'ye girip veya daha fazla puan alanlardan s&#;navs&#;z geçi&#; hakk&#; bulunmayanlar,

b) YGS'ye girip veya daha fazla puan alanlardan ayn&#; zamanda s&#;navs&#;z geçi&#; hakk&#;na da sahip olanlar,

c) Sadece s&#;navs&#;z geçi&#; hakk&#; bulunanlar.

SONUÇ BELGES&#; GÖNDER&#;LMEYECEK

LYS sonuçlar&#; ile ilgili adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlar&#;n&#;, T.C. kimlik numaralar&#; ve &#;ifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalar&#;ndan ö&#;renebilecek. &#;nternet sayfas&#;ndaki duyurular adaylara tebli&#; hükmünde olup, Yüksek Ö&#;retime Geçi&#; S&#;nav&#; (YGS) sonuçlar&#; da LYS sonras&#;nda internetten duyurulacak olan s&#;nav sonuç bilgilerinde de yer alacakt&#;r.

LYS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları bugün açıklandı. İşte merakla beklenen LYS sonuçları

LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI

YGS'den (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) çıkan adaylar Haziran tarihlerinde LYS için zorlu bir maratona girmişlerdi. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

LYS sınav sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. 

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDE

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS puanları ve başarı sıraları, LYS puanları ve başarı sıraları, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), Yerleştirme puanları ve başarı sıraları.

ALTI PUAN ALANLAR TERCİH YAPAMAYACAK

LYS’de ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci
alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

LYS’de ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI (OBP) NASIL HESAPLANACAK?

Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü , en büyüğü olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir.
Ortaöğretimde alınan üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.
Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP olacak, en yüksek olan diploma notu için de OBP olacaktır.
Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye
alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem
yapılmayacaktır.

Son sınıftaki adayların ÖSYS yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notu bilgisi, Merkezimiz tarafından MEB e-okul sisteminden (Haziran Ayı içerisinde) ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır. Bu sisteme KKTC okulları dâhil değildir.

Adaylar, ÖSYM tarafından duyurulacak tarihlerde, okul ve diploma notu bilgilerini aday işlemleri sisteminden kontrol edebilecekler ve değişiklik taleplerini ÖSYM üzerinden değil okulları aracılığıyla e-okul üzerinden yapacaklardır. Süre tamamlandıktan sonra gelen düzeltme istekleri kabul edilmeyecektir. Bu bilgilerin ÖSYM’ye eksik veya yanlış bildirilmesinden ÖSYM değil, zamanında notlarını kontrol etmeyen veya diploma notunun düzeltilmesi için okulunu uyarmayan adaylar sorumlu olacaktır. Değişiklik işlemleri sadece ÖSYM tarafından belirlenen süreler içinde yapılabileceğinden adayların, ÖSYM’nin internet sayfasında yapılacak duyuruları dikkatle takip etmeleri ve varsa düzeltme taleplerini zamanında kendi okullarına iletmeleri gerekmektedir.

KKTC okulları için ÖSYS’ye başvuran adayların diploma notları Haziran ayı içerisinde ÖSYM’nin internet
sayfasında belirtilecek olan tarihler arasında, adayların öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden elektronik ortamda internet aracılığıyla toplanacaktır. Okul müdürlükleri tarafından ÖSYM’ye elektronik ortamda bildirilen diploma notları listelenerek adayların kolaylıkla görebilecekleri bir yere asılacaktır. Adaylar bu bilgilerini mutlaka kontrol etmelidir. Adayların bu bilgilerini ayrıca funduszeue.info internet adresinden de kontrol etmeleri gerekmektedir. Adayların düzeltme istekleri incelenerek gerekli düzeltmeler, süresi içinde sadece ilgili okul tarafından yapılacaktır. Süre tamamlandıktan sonra gelen düzeltme istekleri hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Bu bilgilerin ÖSYM’ye eksik veya yanlış bildirilmesinden ÖSYM sorumlu olmayacaktır.

OBP HAM PUANA NASIL NASIL EKLENECEK?

Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların
yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunlarının, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan Tablo 3A’da ve Tablo 3B.1’de belirtilen yükseköğretim lisans programına yerleştirilirken OBP’nin 0,06 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ek puanları da yerleştirme puanlarına eklenecektir. Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların ilgili puan türünde veya daha yüksek puan almış olmaları gerekmektedir. Ek puanlar, tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna tarihinden sonra kayıt olan adaylar için Tablo-3A ve Tablo-3B1 kapsamında ek puan hesaplanmayacaktır.

ÖSYS puanları veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ÖSYS
puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP’ye uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun ve tarihli toplantılarında, ortaöğretim kurumlarından mezun
olamadığı için ÖSYS’de kayıt hakkı kazandığı programa kayıt yaptıramayanların 22 Ekim tarihine kadar kayıt
yaptırabilmelerine karar verilmiştir. Bu karar gereği; ÖSYS için lise son sınıf öğrenci durumunda eğitim bilgisi mevcut olup ÖSYS’de bir yükseköğretim programına yerleştirildiği hâlde belirtilen tarihe kadar mezun olamadığı için
yerleştirildiği programa kayıt yaptıramayan adaylardan, ÖSYS’ye başvuranların OBP’lerinin çarpılacağı katsayılar
yarıya düşürülmeyecektir. Bu durumdaki adayların MEB e-okuldaki bilgileri dikkate alınacağından adayların ayrıca
ÖSYM’ye dilekçe/belge göndermesi gerekmemektedir.

Sınavsız geçiş hakkı ile ÖSYS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların OBP’lerinin çarpılacağı
katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır. Merkezî yerleştirme yöntemi aşağıda açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile seçme yöntemi ise 9. maddede anlatılmaktadır.

Merkezî yerleştirmede adaylar; yükseköğretim programlarına (sınavsız geçiş kontenjanları hariç), ÖSYS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir. Merkezî yerleştirmenin sınavsız geçiş ile ilgili kuralları 7. maddede anlatılmaktadır.
yılında, ÖSYS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, yılı yerleştirme puanları ile yılı için
hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların sınavsız yerleştirilebilecekleri (Bkz. 7. madde) ön lisans programlarını göstermektedir.

Tablo 3A ve Tablo 3B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen ek puan uygulanacak lisans
programlarını göstermektedir. Adayların hangi yükseköğretim programlarını tercih ettiklerinde ek puan alacaklarını
öğrenebilmeleri için Tablo 3A’da ve Tablo 3B.1’de alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gereklidir.

Yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için YGS ve LYS’lerde en az kaç puan almak gerektiği Tablo 1F ve Şekil 6’da gösterilmiştir. Hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sırasının ne olması gerektiği ise Tablo 1G’de yer almaktadır.

Sınavsız geçişe başvuran adaylar ile YGS ve LYS’lere giren adayların yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri
birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye ve YÖK’e elektronik ortamda iletilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan
kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıkladı!

LYS sınav heyecanı bu sabah itibariyle başladı. Toplamda beş farklı oturumda 18, 19, 25 ve 26 Haziran'da yapılacak olan LYS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM, aynı zamanda bir milyonu aşkın öğrencinin gireceği LYS sınavına girecek öğrencilere dikkat etmeleri hususlar konusunda uyarıda bulundu.

Yayınlanma:

LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıkladı!

LYS maratonu başladı. Bir milyonu aşkın öğrencinin başvurduğu LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı, bu sabah girilen ilk sınavla başladı. LYS’de ilk sınav LYS-4 olarak geçen Sosyal Bilimler oldu. LYS sınavı 18, 19, 25 ve 26 Haziran tarihlerinde yapılacak. LYS sınavına girecek öğrenciler, sınav sonucunun açıklanacağı tarihi de merak ediyor. LYS sınav sonuçları, ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre 18 Temmuz Pazartesi. ÖSYM bugünden itibaren başlayan 5 oturumda yapılacak olan LYS sınav maratonu öncesi öğrencileri uyardı.

Konuyla ilgili koordinatörlükten yapılan yazılı açıklamada LYS sınavınaa girecek adayların trafik yoğunluğuna sebep olmaması için sınava gireceği binaya giderken toplu taşıma araçlarını kullanmaları, sınav binası girişinde yığılmaya yol açılmaması için çanta, cüzdan ve benzeri eşyalarını sınava gireceği binalara getirmemeleri gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler Sınava Giriş Belgesi ve 2. maddede belirtilen kimlik belgeleridir. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince kesinlikle sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir. Sınava Giriş Belgesi'ni aday funduszeue.info internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir” ifadeleri kullandı. İşte LYS sınav maratonu tarihleri ve çeşitleri…

Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) LYS4  (18 Haziran)
Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) LYS1  (19 Haziran)
Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) LYS2  (25 Haziran)
Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) LYS5 (25 Haziran)
Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) LYS3 (26 Haziran)

LYS SINAVINA GİRİŞTE GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

ÖSYM, LYS sınavına girecek adaylar için geçerli olan kimlik belgeleri hakkında da bilgiler verildi. Açıklamanın devamında, “T.C. Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, T.C. Nüfus Cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf bulunmalı ve fotoğrafın üzerinde soğuk damga basılı olmalıdır. T.C. Nüfus Cüzdanı elle veya daktilo ile sonradan doldurulmuş olmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası bulunun çipli karttır. Bir istisna olmak üzere, yaşları nedeniyle T.C. Nüfus Cüzdanında/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğraf olmayan Askeri Lise Sınavı (ALS) adayları bu uygulamanın dışında tutulacaktır. Pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü imzası taşıyan fotoğraflı, on (10) haneli kimlik numarası bulunan çipli veya kırmızı renkli çizgilere sahip adayın adı ve soyadı bulunan tamamen daktilo ile yazılmış kişiye özel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı. Askeri Kimlik Belgesi, askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.) Pembe/Mavi Kart, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe ( sayılı kanunun 29 uncu Maddesi kapsamında, sayılı kanunla yapılan değişiklik), Mavi ( sayılı kanunun sayılı kanunla değiştirilmiş Maddesi.) Bu kimlik belgeleri sınava giriş için geçerli olan ve tanımlanmış yegane belge olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb. belgeler) sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmez” ifadelerine yer verildi.

LYS SINAVINA 1 MİLYON 73 BİN KİŞİ BAŞVURDU

ÖSYM tarafından bu sene LYS'lere 1 milyon 73 bin kişinin başvurduğu açıklandı. Tercih dönemi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kılanç, “Geçtiğimiz yıllardaki verilerin ışığında konuşacak olursak yaklaşık 1 milyon bin kişinin tercih kullandığını göreceğiz. Bunların da açık öğretim bir tarafa bırakıldığında ve eğer yerleşme performansları da benzer şekilde olursa bin kadarının örgün öğretime yerleştiğini göreceğiz. Açık öğretimle birlikte de 1 milyonun üzerinde adayın bu sene yükseköğretim sistemine yerleştiğini, üniversiteli olduğunu göreceğiz” dedi.

LYS SONUÇLARI 18 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Bu senenin önceki yıllardan en büyük farkı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanç açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara'ya bildirmeyle ilgili resmi tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. 2 Ağustos'tan sonra da yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyeceğiz. Yetleştirme sonuçları 12 Ağustos'tan önce açıklanacaktır. Çünkü 12'sinde üniversitelere kesin kayıtlar e-kayıt yöntemiyle başlayacak.”

aisAnkarabeyazinternetKuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiLYSLYS sonuçlarımatematikÖSYMPazartesisınavsınava giriş belgesitrafikTürkiye

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası